Czech National Team

Týmové fórum
Právě je sob 18 lis, 2017 04:27

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 395 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: MilkyWay na GPU
PříspěvekNapsal: pon 14 lis, 2016 16:15 
Offline Stats
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Uživatelský avatar

Registrován: sob 01 kvě, 2010 23:00
Příspěvky: 1273
Bydliště: Praha
Datum narození: 0- 0-1978
ID CNT statistik: 6579
Tohle mi pred casem na moji 280X taky zacalo delat. Od te doby Milku nepocitam. Taky bych uvital nejakou radu. 22sss

_________________
Obrázek
-
Obrázek Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: MilkyWay na GPU
PříspěvekNapsal: pon 14 lis, 2016 18:17 
Offline
47.3684210526 %
47.3684210526 %

Registrován: ned 20 črc, 2008 08:31
Příspěvky: 970
Tahleta věc se stává nejen u Milky. Nevím, jestli to pomůže, ale na vině může být:
1. Pokud je to win 10, občas se stane, že si to nainstaluje nový ovladač samo a pak to nefunguje, jak má.
Tady se mi osvědčil tento postup:
1a. Stáhnout si nejnovější ovladač (případně ten poslední funkční)
1b. Odpojit PC od sítě (jinak si ta potvora nainstaluje ovladač zase bez tvého vědomí)
1c. Odinstalovat AMD ovladač včetně všech zbytků nějakým lepším odinstalátorem
1d. Restartnout a pak nainstalovat ten stažený ovladač. Nezapomenout zakázat automatickou aktualizaci ovladače.
1e. Restartnout a připojit k síti. HOLT NENÍ TO NV.

2. Ještě než uděláš to první, zkus, jestli nemáš ve výpočetních předvolbách nastavenou malou zásobu (i když na zásobu Milky to nemá vliv)

3. Zkusit uvolnit jádro pro GPU, nemáš-li.

4. Protože nové ovladače AMD jsou takové divné, mohlo by pomoci ASUS TWEAK a nastavit tam natvrdo frekvenci a power TDP


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: MilkyWay na GPU
PříspěvekNapsal: pon 14 lis, 2016 18:38 
Offline
57.8947368421 %
57.8947368421 %

Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46
Příspěvky: 1963
jiri kovar píše:
1. Pokud je to win 10, občas se stane, že si to nainstaluje nový ovladač samo a pak to nefunguje, jak má.

Nevím kontext, ale obecně si Win10 občas rozpomene, že nainstaluje novější ovladač na grafiku od MS (datumově než ten, který jste si stáhli od výrobce), který nemá podporu OpenCL.

V práci mám WSUS, takže mám plnou kontrolu nad aktualizacemi...ale ta se u Windows 10 verze 1607 pro koncové uživatele v podstatě vytratila.

_________________
Megaprime 207394 · 5^1612573 - 1
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: MilkyWay na GPU
PříspěvekNapsal: pon 14 lis, 2016 22:45 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 10 led, 2013 00:41
Příspěvky: 649
ID CNT statistik: 15767
MilkyWay s tím nemá nejspíš nic společného podle mě, dělají mi to Windows (nebo NVIDIA ovladače) na kterémkoliv projektu GPU. Pokud během výpočtu začnu jinou aktivní činnost a je na popředí aktivní jiné okno, voltáž a frekvence mi klesají o 10% a při delší činnosti (např. brouzdání na internetu, sledování videa, aktivni TV tuner atd. .... dále jen "jiná činnost") mi prostě "POWER %" najednou klesne někde kolem 5-7%. Při uzavření všech oken a vracení se na plochu nechce se vrátit frekvence GK na maximální hodnotu. Neznám bohužel jiný návod než PC restartovat :smt102 a nebo před "jinou činností" GPU prostě na tu chvilku deaktivovat grafiku přímo v BOINCu "Pozastavit GPU" a pak po uzavření všech aktivních oken znovu aktivovat v BOINCu. Ty máš ATI kartu a přesto mi to taky dělá NVIDIA karta. Momentálně mám NVidia ovladače 372.54, jelikož s novějšíma jsem při spuštění BOINC absolutně nemohl pracovat s plochou, nehorázný trhání na ploše, ale v aplikacích pohyb myši byl v normálu.

Takže na vině není BOINC, na vině je buď WIN10 a nebo jsou na vině ovladače od grafiky. Na 100% nemůžu ukázat na viníka této nepříjemné chyby. 45bb

_________________
Motto: "Pokrok vědy nezastavíš, ale i ty ho můžeš urychlit." © 2014 Plšák Ráďa
User of The Day

Medajle na projektech:
Asteroids@home: Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
WCG: Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: MilkyWay na GPU
PříspěvekNapsal: stř 16 lis, 2016 05:19 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16129
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
Zkoušel jsi ručně nastavit v BM ,,počítat stále na GPU,, místo ,,počítat dle nastavení na GPU,, ?

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: MilkyWay na GPU
PříspěvekNapsal: čtv 17 lis, 2016 08:40 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Uživatelský avatar

Registrován: ned 27 kvě, 2007 17:54
Příspěvky: 726
Bydliště: Lanškroun
Datum narození: 26 dub 1985
ID CNT statistik: 11430
S WIN10 PRO jsem řešil stejný problém na Koláči, pořád mi to cpalo nový grafický ovladač pro HD530 přes win update. Vždycky jsem ho odinstaloval, nahrál originál od desky a po pár dnech se to vrátilo. Pomohla mi tahle utilitka https://support.microsoft.com/cs-cz/kb/3073930 vyberu si který ovladač dělá problémy a aktualizaci toho ovladače už MS nechá na pokoji. Problém u mě začal od doby co jsem si hrál s kombinací AMD+Nvidia+Intel HD530 pohromadě. Pokaždé byl problém s OpenCL na jedné z grafik. Ani Driver Sweeper(ted se to přejmenovalo) v nouzovém režimu po odstranění všech zbytků ovladačů problém nevyřešil. Musím vždycky nainstaloval první Nvidia grafiku a pak nakonec Intela. Prý to tak chce kvůli verzím OpenCL od nejstarší po nejnovější verzi.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: MilkyWay na GPU
PříspěvekNapsal: čtv 17 lis, 2016 12:12 
Offline
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: sob 16 kvě, 2015 19:45
Příspěvky: 9
Datum narození: 24 lis 1978
Tak už ty graf. karty jedou na 100%,co jsem procházel forum na milce tak se tam o tomhle problému taky psalo,ale vypadá to že to byl problém na milce nic sem s tím nedělal a najednou to jede.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: MilkyWay na GPU
PříspěvekNapsal: sob 26 srp, 2017 01:26 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6308
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
forest píše:
Zjistil jsem, že na ATI lze zpracovávat až těch 10 jednotek naráz a CPU to moc nevytěžuje. Grafika jede mezi 90-100%. Stačí na to i dvoujádro.
Na nVidii je i čtyřjádrový CPU vytížený naplno třemi jednotkami a grafika jede na 100%, takže víc nemá smysl. Doporučuji pozastavit všechny výpočty na CPU, aby stíhal zásobovat grafiku prací.

Hodně se divím, že tohle nikdo dosud neodpozoroval a nedoporučil. Musíme hledat jakékoliv rezervy a rezervy v nastavení jsou ty nejsnadněji dostupné.
Patrně tím míříš i na mě. Používám jiné postupy a metody, které nejsou zrovna jednoduché, ale jsou účinné - viz Titani na IQE. Meze mají úplně jinde, než při zvyšování počtu jednotek. Nezbytné pomůcky jsou:
- MSI Afterburner či jiné* GPU taktovadlo a zároveň hlídač teploty+regulátor otáček ventilátorů,
- ProsessLasso či jiný manipulátor s prioritou procesů,
- GPU-Z.
Kombinací editace případných config souborů, počtu souběžných úloh, priority CPU procesu a počtu vyhrazených CPU jader dosáhnout optima. Začínám vždy na jedné úloze bez vyhrazeného CPU editací config souboru, pak zvyšuji prioritu CPU procesu, nakonec zkusím vyhradit CPU jádro. v dalších krocích přidávám po jedné úloze a testuji nutnost vyhrazených CPU. Po dosažení meze vytížení GPU (pozor, nemusí být vždy jako na MW/Collatz/Moo 100 %) je na ATI jediné měřítko až hotové úlohy a poměr kredit/čas, na nV je výborná pomůcka využití TDP. Nutno sledovat průběžně teplotu, případně u novějších GPU nastavit bezpečnostní mez nikoli příkon, ale teplotu (Afterburner) - nutno zrušit vazbu mezi procentem TDP a teplotou.
Teprve poté může následovat případný přetakt, ale moc nedoporučuji, většinou je GPU na mezích svých možností i bez ručního přetaktu. Navíc nV si taktují boost nahoru samy podle povoleného překročení TDP a aktuální vzdálenosti od mezní teploty.
Zní to jednoduše, ale nastavení Titanů pro GPUDRID na IQE mě trvalo 3 hodiny, výsledek vidíte sami. OldJerryho GTX 1080 jsem pro Collatz ladil snad 6 hodin, ale zvýšení výkonu je** o 30 % proti zaběhlému postupu více tasků na jedné GPU. Bohužel je zkušenost nepřenosná, protože tento systém je velmi citlivý na konkrétní sestavu, významnou roli hraje nejen sama GPU, ale celá sestava PC.

Konkrétně moje sestava AMD Phenom II 1090T + R9 280 vykazuje optimální výkon na 3 úlohách, jednom vyhrazeném jádru, prioritě HIGH a parametru Frequency (in Hz) that should try to complete individual work chunks na 15.

*musí umožňovat editaci křivky závislosti otáček ventilátorů na aktuální teplotě, je to nejdůležitější součást výbavy pro udržení rozumné teploty v maximálních výkonech GPU. Standardní SW ovladačů se nechová dobře, reaguje na teplotu moc pozdě = GPU zbytečně pracuje na vysokých teplotách, čím se ničí.

**možná pouze bylo, je plašan a přes mé důrazné varování má tendence projekty, které momentálně nepočítá, detachnout. Nastavení pak samozřejmě zmizí. Nastavil jsem mu to 2x (jednou do toho angažoval někoho jiného, který mé triky nepochopil, všechny je zklikvidoval a nastavil podle svého - propad nejméně 30 % proti mému nastavení - RAC cca 8M proti 12M na 2x GTX 1080), po druhém nastavení se na běh jeho Collatzu raději ani nedívám, abych se zbytečně nerozčiloval.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 424x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: MilkyWay na GPU
PříspěvekNapsal: sob 26 srp, 2017 04:38 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16129
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
Nemyslel jsem nikoho konkrétního a už vůbec jsem to nemyslel špatně. Jen jsem se tomu podivil. Přecejen to mnozí počítali už celý den a většinou se alespoň někdo o nějaké glogální moudro podělí. I třeba na PG, kde jsou jednotky mnohem delší.

Myslím si, že zrovna na třídenním Sprintu nejde až tak o naprosto perfektní nastavení, pokud jej někdo nechce počítat i mimo turnaj. To si případně každý musí vyladit sám a je to nastavení nepřenosné jak píšeš. Zde ale jde o naprosto rozdílné chování mezi ATI a nVidia grafikami a potřebu CPU výkonu pro ně. Zároveň i ta výtěžnost s ohledem na optimální počet souběžných jednotek je naprosto jiná a takovýto poznatek nikdo nenapsal.

Dzordzik správně uvedl, že na nVidii je optimu 3 jednotky. I zavislost toho výkonu na CPU. Ale na ATI je to kolem 10 (alespoň co já jsem měl chvilku prostoru otestovat) a náročnost na CPU je naprosto odlišná.

Nebylo to myšleno ve zlém, jen jsem čekal velkou diskusi a rady na všechny strany pro co nejefektivnější výkon týmu a ani po těch 24h jsem je nenašel. Tak jsem se tomu podivil. Omlouvám se, pokud jsi to vzal osobně, tak to rozhodně myšleno nebylo.

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: MilkyWay na GPU
PříspěvekNapsal: stř 18 říj, 2017 09:47 
Offline Stats
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: pát 10 lis, 2006 08:00
Příspěvky: 19
Bydliště: Opava
ID CNT statistik: 22117
Zdravíčko, 22rrr

chci se zeptat, je nějaký problém s prací nebo mám jen já nějakou závadu na přístroji? Poslední dobou mi totiž nechodí téměř žádná práce na GPU. Že by přestaly podporovat mou starší grafárnu? :roll: Nevíte někdo něco? Díky. J.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: MilkyWay na GPU
PříspěvekNapsal: stř 18 říj, 2017 10:44 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %

Registrován: úte 03 úno, 2009 21:23
Příspěvky: 891
Bydliště: Opava
Datum narození: 03 bře 1984
ID CNT statistik: 10156
Zdá se že mají nějaký softwarový problém https://milkyway.cs.rpi.edu/milkyway/fo ... 4183#66689 a práce není https://milkyway.cs.rpi.edu/milkyway/server_status.php

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: MilkyWay na GPU
PříspěvekNapsal: stř 18 říj, 2017 11:11 
Offline Stats
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: pát 10 lis, 2006 08:00
Příspěvky: 19
Bydliště: Opava
ID CNT statistik: 22117
Děkuji za bleskurychlou odpověď. Máte nějaké tipy na projekt počítání na ATI? Prolezl jsem dneska všechny projekty na CNT a jediné, co jsem našel, byl DrugDiscovery. tak se připojím. Ale jestli není nějaký další zajímavý. Díky.

Dadu from Silesia píše:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: MilkyWay na GPU
PříspěvekNapsal: stř 18 říj, 2017 11:22 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %

Registrován: úte 03 úno, 2009 21:23
Příspěvky: 891
Bydliště: Opava
Datum narození: 03 bře 1984
ID CNT statistik: 10156
No na AMD toho moc není ještě můžeš počítat Folding@home tam taky působí CNT. Nepočítá se to do Boinc creditu, ale zvláště.

viewforum.php?f=20

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: MilkyWay na GPU
PříspěvekNapsal: stř 18 říj, 2017 11:26 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6308
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
Na ATI v současné době DD nejede, pouze na CPU. Projekty pro ATI v pořadí výnosnosti
1. Collatz
2. Moo!
3. MW
Zbytek nemám přesně zmapován podle výnosu, ale na ATI lze ještě počítat
- Amicable Numbers
- Enigma
- Einstein (má dva podprojekty pro ATI)
- PrimeGrid (AP 27, PPS Sieving, celá rodina GFN)
- Seti (nejmizernější výnos)
Snad jsem na nic nezapomněl.

Pokud chceš jít do Foldingu, ozvi se, dám ti přes SZ instrukce, jak na to. Není to úplně primitivní.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 424x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: MilkyWay na GPU
PříspěvekNapsal: pát 20 říj, 2017 13:06 
Offline Stats
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: pát 10 lis, 2006 08:00
Příspěvky: 19
Bydliště: Opava
ID CNT statistik: 22117
Díky, mrknu na to. 45cc


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 395 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz