Czech National Team

Týmové fórum
Právě je stř 13 pro, 2017 14:30

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: SETI na ATI GPU
PříspěvekNapsal: stř 02 bře, 2011 21:50 
Offline Stats
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Uživatelský avatar

Registrován: pát 03 lis, 2006 20:09
Příspěvky: 1627
Bydliště: Sokolov
Datum narození: 08 lis 1965
ID CNT statistik: 1040
Mám prosbu, vyrobil by někdo návod na to jak rozchodit SETI na ATinách? Na foru SETI a na foru Lunatics.kwsn.at jsou uvedeny postupy, ale jelikož nevládnu příliš špangličtinou, tak se mi to nepovedlo.
Vyrobil jsem si app_info.xml dle návodu (no jo, je jich na lunaticsu víc, nevím, který je správný), nahrál aplikaci pro všechny podprojekty (multibeam), zazálohoval jsem si staré aplikační soubory a app_info a spustil jsem SETI. No a v nastavení účtu jsem zakázal přijímat práci na CPU. Jednotky se mi stáhnou, ale přes zákaz se začnou počítat na CPU, takže tomu nerozumím. :smt102

Díky

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: SETA na ATI GPU
PříspěvekNapsal: stř 02 bře, 2011 21:53 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6326
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
1. Open CL respektive PG PPSE Sieve ti běží?
2. pohoď na fórum svoje app_info.xml, třeba něco vymyslíme

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 424x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: SETA na ATI GPU
PříspěvekNapsal: stř 02 bře, 2011 22:14 
Offline Stats
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Uživatelský avatar

Registrován: pát 03 lis, 2006 20:09
Příspěvky: 1627
Bydliště: Sokolov
Datum narození: 08 lis 1965
ID CNT statistik: 1040
http://lunatics.kwsn.net/index.php?modu ... iew;id=272

<app>
<name>setiathome_enhanced</name>
</app>
<file_info>
<name>MB_6.10_win_SSE3_ATI_HD5_r177.exe</name>
<executable/>
</file_info>
<file_info>
<name>MultiBeam_Kernels.cl</name>
<executable/>
</file_info>
<app_version>
<app_name>setiathome_enhanced</app_name>
<version_num>610</version_num>
<platform>windows_intelx86</platform>
<avg_ncpus>0.05</avg_ncpus>
<max_ncpus>0.05</max_ncpus>
<plan_class>ati13ati</plan_class>
<cmdline>-period_iterations_num 2 -instances_per_device 2</cmdline>
<flops>20987654321</flops>
<file_ref>
<file_name>MB_6.10_win_SSE3_ATI_HD5_r177.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>MultiBeam_Kernels.cl</file_name>
<copy_file/>
</file_ref>
<coproc>
<type>ATI</type>
<count>0.5</count>
</coproc>
</app_version>

Odkaz na vlákno s dalšími app_info: http://lunatics.kwsn.net/12-gpu-crunchi ... n#msg35371

Nahrál jsem aplikaci - multibeam i kernel do složky projektu v App data.

Děkuji za zájem.

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: SETA na ATI GPU
PříspěvekNapsal: stř 02 bře, 2011 22:16 
Offline Stats
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Uživatelský avatar

Registrován: pát 03 lis, 2006 20:09
Příspěvky: 1627
Bydliště: Sokolov
Datum narození: 08 lis 1965
ID CNT statistik: 1040
Ještě by to nebylo úplně, kdybych nenapsal, že jsem na to přišel na foru SETI zde: http://setiathome.berkeley.edu/forum_th ... p?id=62990

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: SETA na ATI GPU
PříspěvekNapsal: stř 02 bře, 2011 22:39 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6326
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
Zkontroluj si Open pomocí CLInfo http://lunatics.kwsn.net/12-gpu-crunching/ati-opencl-multibeam-application-released-rev177.msg35869.html#msg35869.
Ten GPUGRID ti jede nebo ne? Pokud ne, tak jsou veškeré tvoje snahy zbytečné. App_info vypadá logicky, takže problém bude někde ve tvém stroji.
Pouze drobný detail - doufám, že to, co jsi postnul, není úplně celé tvoje app_info.xml a že jsi z důvodu úspory místa vynechal první <app_info> a poslední řádek </app_info> .

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 424x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: SETA na ATI GPU
PříspěvekNapsal: čtv 03 bře, 2011 00:16 
Offline Stats
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Uživatelský avatar

Registrován: pát 03 lis, 2006 20:09
Příspěvky: 1627
Bydliště: Sokolov
Datum narození: 08 lis 1965
ID CNT statistik: 1040
nenym píše:
Zkontroluj .... Pouze drobný detail - doufám, že to, co jsi postnul, není úplně celé tvoje app_info.xml a že jsi z důvodu úspory místa vynechal první <app_info> a poslední řádek </app_info> .

33aaa

V tom to vězelo.

Jen pro zajímavost přidám, že mi na GPU běží 2 wu Enhanced najednou, což u DNETCu nebo Collatzu nestane ani omylem. :smt017
Příloha:
BM.jpg
BM.jpg [ 219.49 KiB | Zobrazeno 3615 krát ]

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: SETA na ATI GPU
PříspěvekNapsal: čtv 03 bře, 2011 05:31 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6326
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
Dvě jednotky běží díky tomuto
<coproc>
<type>ATI</type>
<count>0.5</count>
</coproc>

a
<cmdline>-period_iterations_num 2 -instances_per_device 2</cmdline>
úseku. Časy vypadají dost bídně, za 15minut mám na 9600GT u nejdelších úloh hotovo okolo 35% (Lunatic optimalizace instalátorem 0.37). Pokud není GPU vytížena na 100% a je volná VRAM, zkus zvětšit počet úloh.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 424x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: SETA na ATI GPU
PříspěvekNapsal: čtv 03 bře, 2011 08:36 
Offline Stats
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Uživatelský avatar

Registrován: pát 03 lis, 2006 20:09
Příspěvky: 1627
Bydliště: Sokolov
Datum narození: 08 lis 1965
ID CNT statistik: 1040
nenym píše:
Dvě jednotky běží díky tomuto
<coproc>
<type>ATI</type>
<count>0.5</count>
</coproc>

a
<cmdline>-period_iterations_num 2 -instances_per_device 2</cmdline>
úseku. Časy vypadají dost bídně, za 15minut mám na 9600GT u nejdelších úloh hotovo okolo 35% (Lunatic optimalizace instalátorem 0.37). Pokud není GPU vytížena na 100% a je volná VRAM, zkus zvětšit počet úloh.


Nakonec to doběhlo za přibližně 38 min., obě jednotky. Čekám na validaci. A pochopitelně moc děkuji.

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: SETA na ATI GPU
PříspěvekNapsal: čtv 03 bře, 2011 08:58 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6326
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
Podle DL by to mohly být jednotky s kreditem 100 až 120, to nevypadá na OpenCl špatně, co je to přesně za GPU?

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 424x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: SETA na ATI GPU
PříspěvekNapsal: čtv 03 bře, 2011 09:10 
Offline Stats
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Uživatelský avatar

Registrován: pát 03 lis, 2006 20:09
Příspěvky: 1627
Bydliště: Sokolov
Datum narození: 08 lis 1965
ID CNT statistik: 1040
Gigabyte HD 5450, prostě nic moc.

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: SETA na ATI GPU
PříspěvekNapsal: čtv 03 bře, 2011 09:39 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6326
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
HD 5450 na Collatzu generuje 1 kredit odhaduji za 9 až 11s, pokud by to byly pouze 100 kreditové tasky, tak máš 1 kredit za 11,5s, což by se dalo považovat na Seti a OpenCL za vynikající a za zatím nejlépe napsanou OpenCl aplikaci. :smt023 Až obdržíš kredit, tak postni kolik.
Jsi mne docela zviklal, půjdu aplikaci otestovat na HD4770.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 424x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: SETI na ATI GPU
PříspěvekNapsal: čtv 03 bře, 2011 10:28 
Offline Stats
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon 28 led, 2008 12:44
Příspěvky: 3500
Bydliště: Praha
Datum narození: 16 kvě 1987
ID CNT statistik: 10883
Hned jak budu doma, doufám, že to rozchodím na své chudince HD4670.

PS: téma přejmenováno 45cc

_________________
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: SETI na ATI GPU
PříspěvekNapsal: čtv 03 bře, 2011 10:42 
Offline Stats
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Uživatelský avatar

Registrován: pát 03 lis, 2006 20:09
Příspěvky: 1627
Bydliště: Sokolov
Datum narození: 08 lis 1965
ID CNT statistik: 1040
Tak jsem začal trochu počítat. Collatz skutečně průměrně vychází na cca 9,5 sec na 1 kredit. Na SETI zatím počkejte, protože 1 wu byla zatím částečně zvalidována a rozeslána k 3. výpočtu. U té další zatím druhý user nedopočítal. Tak uvidíme, co se z toho vyvrbí.
Odkaz na ty 2 jednotky:
částečně zvalidovaná: http://setiathome.berkeley.edu/workunit ... =705033560
čekající: http://setiathome.berkeley.edu/workunit ... =705033566

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: SETI na ATI GPU
PříspěvekNapsal: čtv 03 bře, 2011 11:30 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6326
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
Task s nesouhlasnou validací je velice nepříjemný, tvůj výsledek je absolutně odlišný od CPU výsledku mimo veškeré tolerance. Moje zkušenosti říkají, že pravdu mají CPU výpočty, pokud je nesouhlasný výsledek, tak další cruncher (ať na GPU či CPU, to je jedno) potvrdí výsledek z CPU. :smt017
ty
Flopcounter: 2055761511011.759000
Spike count: 30
Pulse count: 0
Triplet count: 0
Gaussian count: 0

kolega
Flopcounter: 31853536359975.805000
Spike count: 0
Pulse count: 3
Triplet count: 0
Gaussian count: 2

Podle počítadla flopsů bych odhadl, že ti výpočet skončil dříve, než měl. To se stává dost často CUDA optimalizovaným aplikacím na přetaktovaných GPU.
Task podle stroje tvého kolegy vypadá na ohodnocení kolem 110 kreditů.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 424x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: SETI na ATI GPU
PříspěvekNapsal: čtv 03 bře, 2011 18:46 
Offline Stats
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon 28 led, 2008 12:44
Příspěvky: 3500
Bydliště: Praha
Datum narození: 16 kvě 1987
ID CNT statistik: 10883
Tak by mě zajímalo, co jsem udělal špatně. Aplikace aplikována :D, app_info upraveno a grafika HD4670 jede na závratných 0% a jedno jádro CPU na plný výkon právě na této aplikaci. Co to..? Po 10 minutách v BM u jednotky počítané touto aplikací žádné % progressu a CPU stále na plno. Ve správci úloh je tato ATI aplikace s druhou nejnižší prioritou, takže mi blokuje výpočet 2 jednotek na CPU :smt017

app_info.xml:
Kód:
<app_info>
    <app>
        <name>setiathome_enhanced</name>
    </app>
    <file_info>
        <name>MB_6.10_win_SSE3_ATI_r177.exe</name>
        <executable/>
    </file_info>
<file_info>
        <name>MultiBeam_Kernels.cl</name>
        <executable/>
    </file_info>
    <app_version>
        <app_name>setiathome_enhanced</app_name>
   <version_num>610</version_num>
   <platform>windows_intelx86</platform>
   <avg_ncpus>0.05</avg_ncpus>
   <max_ncpus>0.05</max_ncpus>
   <plan_class>ati13ati</plan_class>
        <cmdline>-period_iterations_num 2 -instances_per_device 2</cmdline>   
        <flops>20987654321</flops>
   <file_ref>
      <file_name>MB_6.10_win_SSE3_ATI_r177.exe</file_name>
      <main_program/>
   </file_ref>
    <file_ref>
        <file_name>MultiBeam_Kernels.cl</file_name>
        <copy_file/>
    </file_ref>
   <coproc>
   <type>ATI</type>
   <count>0.5</count>
   </coproc>
    </app_version>
    <app>
        <name>astropulse_v505</name>
    </app>
    <file_info>
        <name>ap_5.05r409_SSE.exe</name>
        <executable/>
    </file_info>
    <app_version>
        <app_name>astropulse_v505</app_name>
        <version_num>505</version_num>
   <platform>windows_intelx86</platform>
        <file_ref>
            <file_name>ap_5.05r409_SSE.exe</file_name>
            <main_program/>
        </file_ref>
    </app_version>   
    <app_version>
        <app_name>astropulse_v505</app_name>
        <version_num>505</version_num>
   <platform>windows_x86_64</platform>
        <file_ref>
            <file_name>ap_5.05r409_SSE.exe</file_name>
            <main_program/>
        </file_ref>
    </app_version>
</app_info>

Obrázek Obrázek

_________________
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: SETI na ATI GPU
PříspěvekNapsal: čtv 03 bře, 2011 19:08 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6326
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
Hmm, nic shnilého nevidím, PG PPSE Sieve OpenCL ti běží?

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 424x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: SETI na ATI GPU
PříspěvekNapsal: čtv 03 bře, 2011 19:13 
Offline Stats
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon 28 led, 2008 12:44
Příspěvky: 3500
Bydliště: Praha
Datum narození: 16 kvě 1987
ID CNT statistik: 10883
Po jedné minutě výpočtu 0,375%, GPU jede na 99% a dostává na prdýlku takovým způsobem, že bych se ani na film nemohl dívat :lol:

_________________
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: SETI na ATI GPU
PříspěvekNapsal: čtv 03 bře, 2011 19:45 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6326
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
V app_info nic shnilého nevidím, pouze bych zkusil zkušebně vyprat astropulse sekvenci a na serveru Seti zakázat CPU tasky, jinak fakt nic nevidím.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 424x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: SETI na ATI GPU
PříspěvekNapsal: čtv 03 bře, 2011 19:49 
Offline Stats
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon 28 led, 2008 12:44
Příspěvky: 3500
Bydliště: Praha
Datum narození: 16 kvě 1987
ID CNT statistik: 10883
Na webu SETI není v preferencích šance zvolit ATI GPU, jen nVidia nebo CPU, takže kdybych zakázal všechno, nic by se mi nemohlo počítat. Já bych rád počítal CPU jednotky na ATI :D

Edit: po smazání astropulse z app_info se niz závratného neděje, stále ten samý problém...

_________________
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: SETI na ATI GPU
PříspěvekNapsal: čtv 03 bře, 2011 21:49 
Offline Stats
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Uživatelský avatar

Registrován: pát 03 lis, 2006 20:09
Příspěvky: 1627
Bydliště: Sokolov
Datum narození: 08 lis 1965
ID CNT statistik: 1040
Petneku, já jsem zakázal používání CPU, nechal zaškrtnuto jen GPU nVidia 45hh , abych mohl používat ATI.
Teď jsem dopočítal 3. jednotku, skoro 8 hod., ale mám pocit, že to stejně bude posr..., vidím to tak, že je jaký si problém s tím kernelem. Hláška stderr je snad 50x ERROR s uvedením toho kernelového souboru. No nechám se překvapit. Požadovaných je 341 kreditů. Poslední stažená jednotka se dopočítá zhruba za hodinu. Předchozí výpočet za 38 min., došlo mi to, že jsem vypnul na chvíli počítač, při startu jsem BM nevěnoval pozornost, ale odpovídalo to časově, po suspendnutí BM, při vypínání, se cosi, no však víte co, a jednotky krachly. Je fakt, že je to nářez, takhle mi to s kartou ještě na žádném projektu necvičilo. Využití karty 97 %, využití paměti Multibeamu na PC 97 MB, teplota karty 65° C, ta je OK. Snad na co jsem si ještě vzpomněl, nenym tady sdělil, že chyby jsou u optim. aplikací na přetočených kartách. MB je optimalizován, ale čas je tragický, no a přetočeno mám na kartě jen core 650 @ 680 MHz, takže nic moc, aspoň si myslím, ale je jasné, myslet, znamená 45oo vědet.

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz