Czech National Team

Týmové fórum
Právě je ned 22 říj, 2017 12:57

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 24 říj, 2013 18:14 
Offline Stats
68.4210526316 %
68.4210526316 %

Registrován: sob 15 kvě, 2010 16:27
Příspěvky: 4417
Bydliště: praha 8
Datum narození: 14 zář 1947
ID CNT statistik: 13496
jó nenym, ale ten obrovský, neskutečný nárůst časů začal při homo ABC :smt102

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 24 říj, 2013 18:27 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6296
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
Nerozumím. :smt022

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 414x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 24 říj, 2013 19:03 
Offline Stats
68.4210526316 %
68.4210526316 %

Registrován: sob 15 kvě, 2010 16:27
Příspěvky: 4417
Bydliště: praha 8
Datum narození: 14 zář 1947
ID CNT statistik: 13496
tak blížeji. jedu na pár hodin WU ABC a koukám jak to odsejpá na čase dokončení (po vteřinách). ale najednou přeskočí na více než 30 hodin WU (tedy za každou vteřinu času reálného se odmaže jen desetina času z dokončení v BM). asteroid jeděl za necelou hodinku a půl a přeskočí na skoro 4 hodiny na WU, bez ohledu na jejich kombinaci. zruším jedno nebo druhé a ta dlouhá doba se opět vrátí po čase krátkém.
eště jinak. čumím jak krásně odkapávaj vteřinky do doby dokončení jako na mých hodinách, ale najednou koukám, že čas se krátí (dokončení) pouze o vteřinku za mých deset vteřin a tak je celková doba do dokončení WU podstatně delší.
jó je to zmatené, ale já taky.
u asteroidu je to asi jasnější. tam my kyong pošle zřejmě pomalejší aplikaci, ale neznám proč f průběhu výpočtu. časy jsou postupně 1:20 2:00 a nyní 3:40 trvale (na WU) a ke změně došlo průběžně. asi pro mně blbější aplikace během výpočtů jednotlivých WU (vždy některá běžela), ne skokově.
u ABC je to taky divné, ale jinak. nárůst časů přišel statisticky (ale průběžně jsem nesledoval) skokem. po nasazení planetek na půl WU asteroids-ABC jsem sledoval odsýpání času dokončení ABC a světe dif se (za vteřinu se snižovala doba dokončení o 5-20 vteřin z doby předpokládané :smt102 ) ale teďkonc je to jaxi neprůhledné. budu sledovat

_________________
Obrázek
Obrázek


Naposledy upravil eisler jiri dne čtv 24 říj, 2013 20:15, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 24 říj, 2013 19:57 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6296
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
Asteroidy samy o sobě nebo v kombinaci s ABC? Jak jsem již psal , na ABC nic překvapivého. Na nejslabším stroji (RM 70) mám momentálně jednotky na 3 hodiny (průměr okolo 15 až 20 hodin), na nejsilnějším teď hodina, ale v poledne to bylo hodin 10. Na X6 1090T ráno 15, nyní 2 až 3.
Rozhodně ale něco divného se systémem máš, protože jednotky, odevzdané dnes v 6:48 a zvalidované trvaly 2x tak dlouho, než měly.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 414x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 24 říj, 2013 20:41 
Offline Stats
68.4210526316 %
68.4210526316 %

Registrován: sob 15 kvě, 2010 16:27
Příspěvky: 4417
Bydliště: praha 8
Datum narození: 14 zář 1947
ID CNT statistik: 13496
mnó nenym, člověk má asi dělat to co umí. jdu zametat listí před barákem a nebudu se srát do hóch výpočtů. ani neznám proč mi kynong zase pustil tu pomalou aplikaci. 1:20 je přeci lepšejší než 3:45 na WU. to toho blbečka můžu už rovnou vypnout. taková zima eště není abych si musel přitápět 33zzz

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 25 říj, 2013 12:31 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16099
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
Jak jsem pochopil z různých recenzí a sám i při prvním nasazení obdobného osmijádra v posledním PG turnaji, tak se s tím osmijádrem musí zacházet hodně opatrně. V podstatě je to obdoba HT u Intelu. Pokud je aplikace méně náročná a špatně optimalizovaná, jedeš na výkon čtyřjádra + několik desítek procent výkonu navíc. Pokud ale jedeš nějakého žrouta a ten je ještě optimalizovaný, nejlepší časy asi dosáhneš s povolením jen 4 jednotek. To osmijádro je totiž slepeno ze 4 dvoujáder.

U AMD je tento efekt možná ještě horší v tom, že těch osm jader sdílí některé prostředky mezi sebou navzájem, tedy se o ten prostor a linky přetahují a čekají na uvolnění od ostatních a čas výpočtu se ti neúměrně logicky natahuje. Jak jsem již psal dříve, začnu testovat příští týden a pak ti snad budu moci více pomoct. Do té doby zkus omezit výpočet na 4 jádra a napiš, jestly budou ty časy lepší a o kolik

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 28 říj, 2013 12:47 
Offline Stats
68.4210526316 %
68.4210526316 %

Registrován: sob 15 kvě, 2010 16:27
Příspěvky: 4417
Bydliště: praha 8
Datum narození: 14 zář 1947
ID CNT statistik: 13496
nenym nebo negdo jiný prosím mrkněte se nato. už přes tejden dochází k zajímavému jevu. u projektů které jsem zkoušel např. ABC, NumberF. Phisics dostávám za přibližně stejnou dobu výpočtu 1/3 kreditu nežli přet tím. je to blbost, ale shoduje se to s dobou gdy mi začaly WU Asteroids počítat 3x rychleji ("kyong" poslal tu správnou aplikaci). a nadto mi přestal fungovat Explorer (neodpovídá ani gdyž ho na kolenou prosím což s tím nemusí souviset) a musím vše dělat přes Mozillu i přihlášení do CNT a Guuglu :smt102. než začnu komplet cecko přeinstalovávat chci znát Váš názor, neb se mi to může stát znova. tohoto kompa mi byl čert dlužen. tři roky pohoda a teďkonc (nový komp) jeden průser za druhým :smt022
EDIT: gdyby se prodloužily časy na zpracování WU, tak jasné to jest. ale stejná jednotka (typ jednotky) za stejný čas 3x nižší ohodnocení je maggi, nebo maggie
komp je otevřen, ale taká occhutnávka :

......

až se negdo koukne tak toto smáznu, neb je to pro většinu lidu nezajímavé.
EDIT: tak mažu ty zdlouhavé kopie z jednotlivých WU. je to na mém dohledatelné pokud se postupně neodstraní jejich prezentace na jednolivých projektech

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 29 kvě, 2014 17:15 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6296
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
Albert & Einstein na Intel_gpu vytrvale shazují qcn tasky.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 414x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 29 kvě, 2014 19:30 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16099
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
Aha 33iii
A já si říkal, proč ty jednotky QCN občas nahodile padají. Moc díky za radu :smt006

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 05 čer, 2014 19:25 
Offline Stats
26.3157894737 %
26.3157894737 %
Uživatelský avatar

Registrován: sob 15 pro, 2007 11:07
Příspěvky: 285
Bydliště: České Budějovice
ID CNT statistik: 3733
Já se dočetl, že pády QCN často způsobuje "více než 100%" zatížení PC, aneb BOINC puštěný na plný knedlík a CPU do toho musí vmáčknout ještě vlastní režii OS a spol. Problém je jmenovitě v USB sběrnici, kde totální vytížení způsobuje zvýšené latence, na které jsou QCN poněkud citlivější. Pokud jich WU schytá řádově do stovek, ustojí to, limit je nastaven myslím na 1000 "zdržení", pak WU zhavaruje. Na quadcore, na kterém se jinak i běžně pracuje, jsem nastavení stáhl na tři jádra, které sice už samotný BOINC porušuje, ale celkové vytížení je kýžených 90% až "ne 100%" stabilně. Einsteina na intel_gpu provozuje jako melouch také... zatím několik dnů bez pádů.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 05 čer, 2014 19:32 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6296
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
Zajímavá a užitečná informace, zkusím zvýšit prioritu I/O operací pro QCN.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 414x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 05 čer, 2014 20:31 
Offline Stats
26.3157894737 %
26.3157894737 %
Uživatelský avatar

Registrován: sob 15 pro, 2007 11:07
Příspěvky: 285
Bydliště: České Budějovice
ID CNT statistik: 3733
Nevím jak přesně to myslíš, ale nemusí to pomoct, problém zřejmě není v samotném procesu WU, ale v "obsluze".


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 05 čer, 2014 20:44 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6296
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
Prolasso má možnost řídit nejen prioritu procesu, ale i prioritu jeho I/O operací, ale to nepomohlo. Snížení počtu jader o 1 opravdu pomohlo i na Intel_gpu Seti AP, který předtím sundával všechny qcn tasky během několika málo minut - Einsteinovi to trvalo několik hodin.
Navíc na stroji o kterém je u mě řeč, nejedu přes USB krabičku, ale aplikace používají akcelerometr na HD.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 414x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 05 čer, 2014 20:53 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9397
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
Jak je to u QCN netuším, ale u Radioactive jsou pády (a následné nespuštění další WU) způsobeny přetížením USB. Dokonce to je někde indikováno ve Windows Messages. Umím to naprosto spolehlivě nasimulovat : připojím myš, klávesnici, USB Flash Disk, senzor Radioactive a je vše v pohodě. V momentě kdy připojím do USB herní ovladač od PlayStation, tak windowsy po chvíli odpojí port do kterého je připojený senzor (jako zřejmě ten nejvíce zatěžující). Co jsem vyčetl, tak to není nedostatečným napájením, ale úzkou propustností. V mém případě to je na staré mašině v kombinaci USB1 a USB2. Jak je to pouze u USB2, nebo kombinace USB2, USB3 netuším.

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 06 čer, 2014 05:54 
Offline Stats
26.3157894737 %
26.3157894737 %
Uživatelský avatar

Registrován: sob 15 pro, 2007 11:07
Příspěvky: 285
Bydliště: České Budějovice
ID CNT statistik: 3733
V eventlogu jsem zmínku nezaznamenal. První zmiňované počítadlo - i5 Hasswell jede na W8, s USB2/3, při zatížení pod 100% WU drží. Oprášil jsem C2Q Yorkfield s W7, má pouze USB2 a zatim puštěno na plnej knedlík, zatím pády nejsou, uvidíme co za pár dní.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 04 črc, 2014 19:37 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6296
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
Nevhodná kombinace

GPUGRID s čímkoli na Intel_gpu (Einstein&Albert, Seti&SetiBeta AP i MB) s výjimkou Colltazu.
Například Seti AP v7 na i5-4570S (=HD4600) dokáže snížit výkon nV GTX750Ti o 10%.
Na i7-3770K (=HD4000) v kombinaci s GTX560Ti není vliv až tak velký, ale není nezanedbatelný, pouze o něco nižší.
Uváděné hodnoty jsou nejnižší dosažitelné manipulací s prioritami příslušných CPU procesů, takže jde patrně o bitvu o přístup do paměti. Bez manipulace s prioritami třetí aplikací a agresivním nastavení commandline Seti AP
Kód:
-unroll 12 -ffa_block 8192 -ffa_block_fetch 4096 -hp
lze snížit výkon nV až o 20%.

Collatz má také vliv, ale v non-CPU nastavení při vhodném popostrčení priority GPUGRID procesu je zanedbatelný do 2 %.

Patrně nutno otestovat důkladně každou kombinaci HW a projektů. Třeba na tpsieve (manual sieving) není vliv Intel_gpu vůbec patrný.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 414x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 14 zář, 2016 07:04 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6296
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
vinn píše:
vypozoroval jsem, ze SRBase a Lattice se nemaji radi...
Pokud bezi soubezne jednotkmy techto dvou projektu, Lattice jednotka se prepne do modu "never-ending-story", takze cim vyssi procento time delsi doba na dokonceni..

10^3 díky za poznatek.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 414x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz