Czech National Team

Týmové fórum
Právě je pát 24 lis, 2017 23:21

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 30 čer, 2013 07:56 
Offline

Registrován: ned 30 čer, 2013 07:39
Příspěvky: 3
Datum narození: 07 říj 1984
Mám aktuální ovladače grafiky i aktuální BOINC Manager ale stále se mi nedaří zapojit do výpočtů GPU
Vybral jsem si projekt MilkyWay který GPU má používat ale neděje se tak přeinstaloval jsem ovladače GPU mám ATI
nechal jsem detekovat zařízení monitor vše ale BOINC Manager GPU nedetekuje tak kde je chyba postupoval jsem podle návodu
sekce Jek zapojit do výpočtů grafickou kartu ATI a nic nevím si rady prosim pomozte
Další příčinou může být instalace Boincu jako služby (protected mode) v systémech Windows Vista a Windows 7. jak změnim nastavení protected mode co to je a kde dekuji M


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 30 čer, 2013 11:52 
Offline Stats
10.5263157895 %
10.5263157895 %

Registrován: ned 11 zář, 2011 16:06
Příspěvky: 93
ID CNT statistik: 8944
pokud je boinc naistalován jak rikas v "protected mode" tedy jako služba je session boincu spuštěn pod speciálním uživatelem který nutně nemusí mít práva pro přistup ke grafickému subsystému. Přeinstaluj si boinc klienta, stáhni si nějakou novější verzi než je na stránkách týmu, tohle se řešilo někdy v 6.12 na stránkách je staří verze (6.10). Já normálně jedu na verzi 7 ke stažení tady http://boinc.berkeley.edu/download.php Jen tam někde sleduj položky advanced a tam někde Service install (to NEsmý být aktivováno)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 30 čer, 2013 12:07 
Offline

Registrován: ned 30 čer, 2013 07:39
Příspěvky: 3
Datum narození: 07 říj 1984
Moc dík už to funguje ale u MilkyWay to napíše chyba výpočtu zatím co na SETI@home to funguje bezvadně
Milka asi nefunguje nevím proč ale jinak ostatní jede


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 30 čer, 2013 12:59 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16140
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
Vítej na našem fóru :smt006
Jestli tvá karta nepodporuje DP, tak ti Milka nepojede. Nepíšeš jakou přesně kartu máš, tak z tohoto pohledu to nedokážeme jednoznačně posoudit.

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 30 čer, 2013 14:12 
Offline

Registrován: ned 30 čer, 2013 07:39
Příspěvky: 3
Datum narození: 07 říj 1984
Kartu mám AMD Radeon HD 6970


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 30 čer, 2013 16:20 
Offline Stats
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Uživatelský avatar

Registrován: pát 03 lis, 2006 20:09
Příspěvky: 1627
Bydliště: Sokolov
Datum narození: 08 lis 1965
ID CNT statistik: 1040
Ahoj Martine, tak mám takové tušení, že na té kartě ti Milky Way nepojede. Nemá to níže uvedené DP - Double Precission. Bez toho, bohužel, na tom to projektu se na GPU nepočítá. Zkus něco jiného.

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 30 čer, 2013 18:50 
Offline Stats
10.5263157895 %
10.5263157895 %

Registrován: ned 11 zář, 2011 16:06
Příspěvky: 93
ID CNT statistik: 8944
Pepino65 píše:
Ahoj Martine, tak mám takové tušení, že na té kartě ti Milky Way nepojede. Nemá to níže uvedené DP - Double Precission. Bez toho, bohužel, na tom to projektu se na GPU nepočítá. Zkus něco jiného.


a zrovna 6970 je top řada od AMD a ta v DP počítat umí http://boinc.berkeley.edu/wiki/ATI_Radeon , problém bude jinde,...
a ukoly na mw pro tuhle grafiku taky chodi http://wuprop.boinc-af.org/results/gpu.py?fabricant=ATI&type=Northern+Islands+%28HD+6xxx%29+series&modele=Radeon+HD+6970&tri=projet&sort=asc

EDIT: jestli to nebude jako v Linuxu tam je taky potřeba nainstalovat blaík pro opencl zvlášť mimo drivery. A pokud si dobře pamatuju tak bylo ve woknech pro 49xx bylo potřeba dosintalovat "amd app sdk". Někdo na woknech zkušenější určitě potvrdí nebo vyvrátí,..


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 30 čer, 2013 19:36 
Offline
47.3684210526 %
47.3684210526 %

Registrován: ned 20 črc, 2008 08:31
Příspěvky: 982
Milky určitě na 6970 jede.
První věc, kterou bych vyzkoušel: Collatz, případně Moo!
Nepojedou-li ani ony, může to být v ovladačích.
Pak jedině odinstalovat všechno, co se ATI týká. Restartnout, znovu nainstalovat a znovu restartnout. ATI (AMD) jsou na to háklivé.
Nainstalovat nejnovější ovladače - celý ten superbalík, co nabízí AMD z 29. 5. 2013 ve velikosti 135 MB, revize 13.4
Driver vybrat raději ručně přesně, pozor na systém (32 a 64bit) a typ Windows (XP, Vista, 7, 8).
Někdy je to hraní, ale grafika 6970 Milku umí.
Hodně štěstí.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 01 črc, 2013 23:30 
Offline
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Uživatelský avatar

Registrován: úte 09 led, 2007 10:33
Příspěvky: 1216
MartinK:
Co mas za procesor (CPU)?
Jestli mas nahodou nejake nove intelacke s grafikou, je mozne ze mas nasintalovane intelacke ovladace OpenCl, ktere vsak pro MW nestaci (reseni: odinstalovat OpenCl, klasicky pres programy a nainstalovat AMD balik ovladacu, restart).
Jinak je dobre kouknout co pise BM v zaznamu udalosti. To dokaze obcas dobre nasmerovat.

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 16 srp, 2013 16:21 
Offline Stats
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Uživatelský avatar

Registrován: sob 26 pro, 2009 09:19
Příspěvky: 58
ID CNT statistik: 12432
ETNyx píše:
pokud je boinc naistalován jak rikas v "protected mode" tedy jako služba je session boincu spuštěn pod speciálním uživatelem který nutně nemusí mít práva pro přistup ke grafickému subsystému. Přeinstaluj si boinc klienta, stáhni si nějakou novější verzi než je na stránkách týmu, tohle se řešilo někdy v 6.12 na stránkách je staří verze (6.10). Já normálně jedu na verzi 7 ke stažení tady http://boinc.berkeley.edu/download.php Jen tam někde sleduj položky advanced a tam někde Service install (to NEsmý být aktivováno)





Díky za radu. Už jsem zapojil i GPU.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz