Czech National Team

Týmové fórum
Právě je úte 21 lis, 2017 02:03

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 45 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Optimalizace aplikace
PříspěvekNapsal: ned 04 led, 2009 15:28 
Offline
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: sob 21 čer, 2008 12:44
Příspěvky: 28
Jak je na tom SETI ted s optimalizaci? Pokud chcu pouzit SSE2 na linuxu musim neco menit nebo je to uz v zakladu?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Optimalizace aplikace Seti@home
PříspěvekNapsal: ned 04 led, 2009 21:25 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16134
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
Instrukce CPU v základu nejsou. Běžně dostaneš klasickou aplikaci která je univerzální aby jela na všech CPU. Není ale problém ji vyměnit za optimalizovanou, kterou si stáhneš dle instrukcí které podporuje tvůj CPU.

Jak optimalizovat a odkud stahovat se dočtete v tomto článku: http://seti.czechnationalteam.cz/navody/optim.html

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Optimalizace aplikace Seti@home
PříspěvekNapsal: pon 26 led, 2009 17:57 
Offline
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: úte 06 led, 2009 01:00
Příspěvky: 49
Nechysta sa nahodou optimalizacia pre novy Phenom II ? Obsahuje instrukcie SSE4 ktore intelom dost pomahaju.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Optimalizace aplikace Seti@home
PříspěvekNapsal: pát 20 úno, 2009 17:52 
Offline Stats
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Uživatelský avatar

Registrován: pát 20 úno, 2009 17:42
Příspěvky: 994
Bydliště: Praha
Datum narození: 12 pro 1983
ID CNT statistik: 10005
zdarec,

nejdriv stroj AMD Phenom 9950 na 64bit Vistach.

normalne ze zacatku trvaly jednotky Seti cca 4 a AP tak 80-100 hodin. Nasel jsem nahodou na webu optimalizace viz. http://lunatics.kwsn.net/index.php a hura nainstaloval.

S SSE3 nyni cca 1 hodina na jednotku, hura, ale nejak nemuzu ziskat AP jednotky. Precetl jsem forum a moc moudrej z toho nejsem. Nebyla by rada? Dik

pro jistotu uvadim i app_info.xml

<app_info>
<app>
<name>setiathome_enhanced</name>
</app>
<file_info>
<name>AK_v8_win_x64_SSE3.exe</name>
<executable/>
</file_info>
<app_version>
<app_name>setiathome_enhanced</app_name>
<version_num>528</version_num>
<file_ref>
<file_name>AK_v8_win_x64_SSE3.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
</app_version>
<app_version>
<app_name>setiathome_enhanced</app_name>
<version_num>603</version_num>
<file_ref>
<file_name>AK_v8_win_x64_SSE3.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
</app_version>
<app>
<name>astropulse</name>
</app>
<file_info>
<name>ap_5.00r69_SSE3.exe</name>
<executable/>
</file_info>
<file_info>
<name>libfftw3f-3-1-1a_upx.dll</name>
<executable/>
</file_info>
<app_version>
<app_name>astropulse</app_name>
<version_num>500</version_num>
<file_ref>
<file_name>ap_5.00r69_SSE3.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>libfftw3f-3-1-1a_upx.dll</file_name>
</file_ref>
</app_version>
</app_info>

PS: Vsechny potrebne soubory jsou umistene spravne ve slozce Program Data/Boinc/projects/seti...

_________________
AMD Phenom X4 9950 BE 2,6 GHz
4x2GB DDR2 800 MHz GEIL Dragon (CL 5-5-5-15)
Asus M3A79-T Deluxe
RAID 1 2x WD Velociraptor 74GB
ATI HD4870 TOXIC 512 GDDR5
Fortron Epsilon 700W
CPU Cooler Aka Evo2 (48°C full load, 31°C idle)
CPU pasta Collaboratory Liquid Pro (tekuty kov)
Akasa Infinity Gamer
CZ Windows 7 Ultimate 64bit
a nakonec cumim do Samsung T240HD
Obrázek
CNT Supporter
CimrmanObrázek
IQEObrázek
IQE-FARMObrázek
MATFYZ-FARMObrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Optimalizace aplikace Seti@home
PříspěvekNapsal: pát 20 úno, 2009 18:42 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9413
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
Ahoj a vítej na fóru.

Asi správně odhaduji že se orientuješ a z názvu apliakce "AK_v8_win_x64_SSE3.exe" předpokládám, že sis stáhl správnou optimalizaci.

To že nemůžeš získat žádnou jednotku AP je s největší pravděpodobností způsobeno tím, že žádná momentálně není k dispozici. Můžeš si to zkontrolovat zde, počet jednotek ber s rezervou, stránka se negeneruje přímo z databáze, ale se zpožděním (je tam i čas vygenerování stránky).

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Optimalizace aplikace Seti@home
PříspěvekNapsal: pát 20 úno, 2009 18:55 
Offline Stats
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Uživatelský avatar

Registrován: pát 20 úno, 2009 17:42
Příspěvky: 994
Bydliště: Praha
Datum narození: 12 pro 1983
ID CNT statistik: 10005
hmm, jj optimalizaci mam spravnou. Bohuzel AP je jen 32 bit (zatim).

No ohledne tech jednotek AP. Pred Implementaci optimalizace sem dostaval furt AP jednotky a byl sem nastvanej z toho udavanyho casu. Preci jen ta moje sestava zere nejakou el. v plny zatezi. Nastesti nejedu GPU F@H.

Diky. Snad casem nejaka prijde a konecne zjistim jestli je to k necemu dobry. jinak na tom jejich webu. jsou uz inzerovane optimalizace r103 tusim, ale ke stazeni to nikde neni. Google zna jen fora, ale odkazy ee.

_________________
AMD Phenom X4 9950 BE 2,6 GHz
4x2GB DDR2 800 MHz GEIL Dragon (CL 5-5-5-15)
Asus M3A79-T Deluxe
RAID 1 2x WD Velociraptor 74GB
ATI HD4870 TOXIC 512 GDDR5
Fortron Epsilon 700W
CPU Cooler Aka Evo2 (48°C full load, 31°C idle)
CPU pasta Collaboratory Liquid Pro (tekuty kov)
Akasa Infinity Gamer
CZ Windows 7 Ultimate 64bit
a nakonec cumim do Samsung T240HD
Obrázek
CNT Supporter
CimrmanObrázek
IQEObrázek
IQE-FARMObrázek
MATFYZ-FARMObrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Optimalizace aplikace Seti@home
PříspěvekNapsal: pát 20 úno, 2009 22:11 
Offline
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: úte 06 led, 2009 01:00
Příspěvky: 49
Nenaslo by sa info o tom ako rozchodit optimalizovane seti + GPU seti ? Co som mojou chabou anglictinou pochytil, vyzeralo to dost zlozito.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Optimalizace aplikace Seti@home
PříspěvekNapsal: pát 20 úno, 2009 23:56 
Offline Stats
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Uživatelský avatar

Registrován: pát 20 úno, 2009 17:42
Příspěvky: 994
Bydliště: Praha
Datum narození: 12 pro 1983
ID CNT statistik: 10005
mno jak optimalizovane? Jaky os plus CPU? Tedy spis SSE3,4...? atd.

Jinak tady je nejake info vcetne obsahu souboru

http://setiathome.berkeley.edu/forum_th ... rue#857243

Jde hlavne o ty instrukce. Zbytek si musis sehnat sam (soubory). Predpokladam ze to bude chtit stahnout optimalizaci na Seti ve verzi nejakeho to SSE.., dale optimalizovany AP a dale neco pres CUDA, Ale pokud ti jde jen o CUDA, tak na ty jsem nikde optimalizace mimo oficialni verze z vebu nenasel.

Staci pridat soubory a patricne zeditovat app_info.xml

heh, jeste tady je optimalizace s CUDA a SSE3 http://cid-8d83bf774a4a86f5.skydrive.live.com/home.aspx

_________________
AMD Phenom X4 9950 BE 2,6 GHz
4x2GB DDR2 800 MHz GEIL Dragon (CL 5-5-5-15)
Asus M3A79-T Deluxe
RAID 1 2x WD Velociraptor 74GB
ATI HD4870 TOXIC 512 GDDR5
Fortron Epsilon 700W
CPU Cooler Aka Evo2 (48°C full load, 31°C idle)
CPU pasta Collaboratory Liquid Pro (tekuty kov)
Akasa Infinity Gamer
CZ Windows 7 Ultimate 64bit
a nakonec cumim do Samsung T240HD
Obrázek
CNT Supporter
CimrmanObrázek
IQEObrázek
IQE-FARMObrázek
MATFYZ-FARMObrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Optimalizace aplikace Seti@home
PříspěvekNapsal: sob 21 úno, 2009 01:13 
Offline Stats
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Uživatelský avatar

Registrován: pát 20 úno, 2009 17:42
Příspěvky: 994
Bydliště: Praha
Datum narození: 12 pro 1983
ID CNT statistik: 10005
nemo píše:
Nechysta sa nahodou optimalizacia pre novy Phenom II ? Obsahuje instrukcie SSE4 ktore intelom dost pomahaju.


Jinak Phenom I ma taky SSE4, ale A, coz jsou instrukce, ktere jsou od Intelackych SSE4.1 uplne odlisne, viz wiki. Jinak Phenom II ma ty same SSE4a instrukce, takze se stim asi nikdo nebude zabyvat, jelikoz to tu uz nejaky patek je.

_________________
AMD Phenom X4 9950 BE 2,6 GHz
4x2GB DDR2 800 MHz GEIL Dragon (CL 5-5-5-15)
Asus M3A79-T Deluxe
RAID 1 2x WD Velociraptor 74GB
ATI HD4870 TOXIC 512 GDDR5
Fortron Epsilon 700W
CPU Cooler Aka Evo2 (48°C full load, 31°C idle)
CPU pasta Collaboratory Liquid Pro (tekuty kov)
Akasa Infinity Gamer
CZ Windows 7 Ultimate 64bit
a nakonec cumim do Samsung T240HD
Obrázek
CNT Supporter
CimrmanObrázek
IQEObrázek
IQE-FARMObrázek
MATFYZ-FARMObrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Optimalizace aplikace Seti@home
PříspěvekNapsal: sob 21 úno, 2009 02:48 
Offline
15.7894736842 %
15.7894736842 %
Uživatelský avatar

Registrován: pon 21 led, 2008 21:56
Příspěvky: 138
Bydliště: Tak ruzne - chvili tam, pak zase tuhle
Jamoko píše:
znum>500</version_num>
<file_ref>
<file_name>ap_5.00r69_SSE3.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>libfftw3f-3-1-1a_upx.dll</file_name>
</file_ref>
</app_version>
</app_info>


Ahoj, tak mas to dobre - zda se mi, ze nejak dosly AP WU. Ale doporucil bych ti stahnout novou verzi optimalizovneho AP - build 69 co mas, obsahuje chyby. Novy build je r103. Doporuciji stahnout z http://lunatics.kwsn.net/, nahrat do dresare a nezapomenout prepsat app_info.xml

_________________
Toto cele spocital (hlavne) muj superpocitac :-) Q6600@3.0GHz:
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Optimalizace aplikace Seti@home
PříspěvekNapsal: sob 21 úno, 2009 09:39 
Offline
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: úte 06 led, 2009 01:00
Příspěvky: 49
Jamoko píše:
Jinak tady je nejake info vcetne obsahu souboru ...


Presne z takychto a podobnych odkazov na fora v berkly som chcel neaky "vycuc" od ludi tu z fora co to sleduju v akom je to momentalne stave a ako to rozchodit (pravdepodobne by to vydalo na samostatny clanok). Kedze nepisu v reci nasho kmena nerozumiem im a takties v upravach roznych xml suborov nevladnem dostatocnou zrucnostou.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Optimalizace aplikace Seti@home
PříspěvekNapsal: sob 21 úno, 2009 15:27 
Offline Stats
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Uživatelský avatar

Registrován: pát 20 úno, 2009 17:42
Příspěvky: 994
Bydliště: Praha
Datum narození: 12 pro 1983
ID CNT statistik: 10005
Nalim27 píše:
Jamoko píše:
znum>500</version_num>
<file_ref>
<file_name>ap_5.00r69_SSE3.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>libfftw3f-3-1-1a_upx.dll</file_name>
</file_ref>
</app_version>
</app_info>


Ahoj, tak mas to dobre - zda se mi, ze nejak dosly AP WU. Ale doporucil bych ti stahnout novou verzi optimalizovneho AP - build 69 co mas, obsahuje chyby. Novy build je r103. Doporuciji stahnout z http://lunatics.kwsn.net/, nahrat do dresare a nezapomenout prepsat app_info.xml


no jenze ten AP verze r103 mi nejde stahnout pac ty odkazy jsou nefunkci, nemuzes poskytnout primej link, nebo to hodit v raru na uschovnu?

dik

_________________
AMD Phenom X4 9950 BE 2,6 GHz
4x2GB DDR2 800 MHz GEIL Dragon (CL 5-5-5-15)
Asus M3A79-T Deluxe
RAID 1 2x WD Velociraptor 74GB
ATI HD4870 TOXIC 512 GDDR5
Fortron Epsilon 700W
CPU Cooler Aka Evo2 (48°C full load, 31°C idle)
CPU pasta Collaboratory Liquid Pro (tekuty kov)
Akasa Infinity Gamer
CZ Windows 7 Ultimate 64bit
a nakonec cumim do Samsung T240HD
Obrázek
CNT Supporter
CimrmanObrázek
IQEObrázek
IQE-FARMObrázek
MATFYZ-FARMObrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Optimalizace aplikace Seti@home
PříspěvekNapsal: sob 21 úno, 2009 15:33 
Offline Stats
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Uživatelský avatar

Registrován: pát 20 úno, 2009 17:42
Příspěvky: 994
Bydliště: Praha
Datum narození: 12 pro 1983
ID CNT statistik: 10005
nemo píše:
Jamoko píše:
Jinak tady je nejake info vcetne obsahu souboru ...


Presne z takychto a podobnych odkazov na fora v berkly som chcel neaky "vycuc" od ludi tu z fora co to sleduju v akom je to momentalne stave a ako to rozchodit (pravdepodobne by to vydalo na samostatny clanok). Kedze nepisu v reci nasho kmena nerozumiem im a takties v upravach roznych xml suborov nevladnem dostatocnou zrucnostou.


no vycuc, to je velmi individualni zalezitost. u kazde teto optimalizace mas pridany xml vnitrek souboru, ktery mas do sveho app_info pridat nebo nahradit pokud jsi ho updatoval. takze tezko udelat nejaky clanek, pac na kazdou instrukci a navic na kazdy procesor (amd/int) to vypada jinak, ale vetsinou se meni pouze ty nazvy souboru, zbytek zustava stejny.

takze pokud bych menil na novejsi AP tak bych zmenil pouze toto:

<app_info>
<app>
<name>setiathome_enhanced</name>
</app>
<file_info>
<name>AK_v8_win_x64_SSE3.exe</name>
<executable/>
</file_info>
<app_version>
<app_name>setiathome_enhanced</app_name>
<version_num>528</version_num>
<file_ref>
<file_name>AK_v8_win_x64_SSE3.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
</app_version>
<app_version>
<app_name>setiathome_enhanced</app_name>
<version_num>603</version_num>
<file_ref>
<file_name>AK_v8_win_x64_SSE3.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
</app_version>
<app>
<name>astropulse</name>
</app>
<file_info>
<name>ap_5.00r69_SSE3.exe</name>
<executable/>
</file_info>
<file_info>
<name>libfftw3f-3-1-1a_upx.dll</name>
<executable/>
</file_info>
<app_version>
<app_name>astropulse</app_name>
<version_num>500</version_num>
<file_ref>
<file_name>ap_5.00r69_SSE3.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>libfftw3f-3-1-1a_upx.dll</file_name>
</file_ref>
</app_version>
</app_info>

_________________
AMD Phenom X4 9950 BE 2,6 GHz
4x2GB DDR2 800 MHz GEIL Dragon (CL 5-5-5-15)
Asus M3A79-T Deluxe
RAID 1 2x WD Velociraptor 74GB
ATI HD4870 TOXIC 512 GDDR5
Fortron Epsilon 700W
CPU Cooler Aka Evo2 (48°C full load, 31°C idle)
CPU pasta Collaboratory Liquid Pro (tekuty kov)
Akasa Infinity Gamer
CZ Windows 7 Ultimate 64bit
a nakonec cumim do Samsung T240HD
Obrázek
CNT Supporter
CimrmanObrázek
IQEObrázek
IQE-FARMObrázek
MATFYZ-FARMObrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Optimalizace aplikace
PříspěvekNapsal: ned 24 kvě, 2009 10:41 
Offline
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Uživatelský avatar

Registrován: stř 25 čer, 2008 15:27
Příspěvky: 76
Bydliště: Louny
Pridal jsem soubory s optimalizaci seti a astropulse do zadane slozky a i spravne XML do stejne slozky, ale spousti to porad stare exace, cim to? Mam Visty x64, ale to by na to snad vliv mit nemelo? Take me celkem zarazi, ze aplikace s vypoctem zustavaji v pameti i pri ukonceni Boinc Managera a pokud jsem ji manualne ukoncil, tak to nahlasilo chybu ve vypoctu. To jsem necekal, ze i po tolika letech budou mit podobne chyby v programu.

Napada me, budou nove exace pouzivat jiz stazene a nenastartovane jednotky, nebo az nove stazene?

_________________
So sayeth the Wise Alaundo
Notebook ASUS N53SN | Core i7-2630QM | 2x4GB DDR3 1333MHz CL9 RAM | OCZ Vertex 4 120GB (SSD) | nVidia GT 550M 2GB | 1920x1080 FullHD LCD[/size]


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Optimalizace aplikace
PříspěvekNapsal: ned 24 kvě, 2009 11:46 
Offline
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Uživatelský avatar

Registrován: stř 25 čer, 2008 15:27
Příspěvky: 76
Bydliště: Louny
zkusil jsem to jeste restartovat a nahlasilo to toto:
24.5.2009 12:40:35 SETI@home [error] No app version for result: windows_intelx86 603
24.5.2009 12:40:35 SETI@home [error] No app version for result: windows_intelx86 603
24.5.2009 12:40:35 SETI@home [error] No app version for result: windows_intelx86 603
24.5.2009 12:40:35 SETI@home [error] No app version for result: windows_intelx86 603
(to bylo v pripade, kdyz jsem mel 64b managera a stahnul 64b optimalizovaneho klienta...)

_________________
So sayeth the Wise Alaundo
Notebook ASUS N53SN | Core i7-2630QM | 2x4GB DDR3 1333MHz CL9 RAM | OCZ Vertex 4 120GB (SSD) | nVidia GT 550M 2GB | 1920x1080 FullHD LCD[/size]


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Optimalizace aplikace
PříspěvekNapsal: ned 24 kvě, 2009 11:51 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16134
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
Pokud máš BOINC nainstalovaný jako službu, tak Core prostým zavřením BM neukončíš.

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Optimalizace aplikace
PříspěvekNapsal: ned 24 kvě, 2009 12:22 
Offline
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Uživatelský avatar

Registrován: stř 25 čer, 2008 15:27
Příspěvky: 76
Bydliště: Louny
Příloha:
Poznámka: Verze pro 32b a 64b Windows Core2Duo a Core2Quad
app_info.rar [471 bajtů]
109 krát
Uz jsem to vyresil! Od doby, kdy SETI enhanced klient nabizi klienta jak pro x86, tak pro x64 platformu, je treba mit v app_info.xml souboru uvedeno explicitne i pro jakou platformu je dany soubor s optimalizaci!
Toto neni uvedeno zde na webu ani na webu s optimalizacemi! Zrejme dany app_info.xml soubor fungoval drive, ale u noveho BOINCu uz ne (nebo je to mozna jen problem x64 OS).
Viz:

<app_info>
<app>
<name>astropulse</name>
</app>
<file_info>
<name>ap_5.00r103_SSE3.exe</name>
<executable/>
</file_info>
<app_version>
<app_name>astropulse</app_name>
<version_num>500</version_num>
<platform>windows_intelx86</platform>
<file_ref>
<file_name>ap_5.00r103_SSE3.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
</app_version>

<app>
<name>astropulse_v5</name>
</app>
<file_info>
<name>ap_5.03r112_SSE3.exe</name>
<executable/>
</file_info>
<app_version>
<app_name>astropulse_v5</app_name>
<version_num>503</version_num>
<platform>windows_intelx86</platform>
<file_ref>
<file_name>ap_5.03r112_SSE3.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
</app_version>

<app>
<name>setiathome_enhanced</name>
</app>
<file_info>
<name>AK_v8_win_SSSE3x.exe</name>
<executable/>
</file_info>
<app_version>
<app_name>setiathome_enhanced</app_name>
<version_num>528</version_num>
<platform>windows_intelx86</platform>
<file_ref>
<file_name>AK_v8_win_SSSE3x.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
</app_version>
<app_version>
<app_name>setiathome_enhanced</app_name>
<version_num>603</version_num>
<platform>windows_intelx86</platform>
<file_ref>
<file_name>AK_v8_win_SSSE3x.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
</app_version>
<file_info>
<name>AK_v8_win_x64_SSSE3x.exe</name>
<executable/>
</file_info>
<app_version>
<app_name>setiathome_enhanced</app_name>
<version_num>528</version_num>
<platform>windows_intelx86_64</platform>
<file_ref>
<file_name>AK_v8_win_x64_SSSE3x.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
</app_version>
<app_version>
<app_name>setiathome_enhanced</app_name>
<version_num>603</version_num>
<platform>windows_intelx86_64</platform>
<file_ref>
<file_name>AK_v8_win_x64_SSSE3x.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
</app_version>
</app_info>

Po teto uprave, kde mam v souboru referenci jak na x86, tak na x64 verzi, se mi konecne stahla prace a pracuje optimalizovany klient!

V priloze je verze pro 32b Windowsy (app_info_x86.xml) a pro 64b Windowsy (app_info_x64.xml) pro procesory Core2Duo a Core2Quad.
Staci odpovidajici soubor stahnout a prejmenovat na app_info.xml, ale pouze, pokud mate dany typ procesory.

_________________
So sayeth the Wise Alaundo
Notebook ASUS N53SN | Core i7-2630QM | 2x4GB DDR3 1333MHz CL9 RAM | OCZ Vertex 4 120GB (SSD) | nVidia GT 550M 2GB | 1920x1080 FullHD LCD[/size]


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Optimalizace aplikace
PříspěvekNapsal: stř 22 čer, 2011 22:48 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6308
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
Lunatici vypustili novou optimalizaci ve formě automatického instalátoru 0.38 pro Widle. Již umí nainstalovat ATI Enhanced i Astropulse. Nová GPU CUDA 3.2 aplikace po pár prvních jednotkách se mi jeví býti značným pokrokem až poskokem, doporučuji. Předpokládám, že ATI aplikace budou pořád stejné hrůzy, protože jsou openCL. Procesorové optimalizace jsem nezkoušel, podle Lunaticů jsou pořád stejné. Blíže zde. Jedna pohodlná novinka - instalátor sám shodí core, pokud to zapomenete sami předem. BM zůstane bezprizorně viset 45hh .
Nepoužívat pro SetiBeta, tam se mohutně testuje verze Seti Vista nebo snad Seti 7. Doufejme, že to nebude stejná ostuda, jako Wistouz. Pro GPU ještě oficiální aplikace není, Raimster stvořil OpenCL pro nV i ATI, podle ohlasů to vypadá na pěknou bídu. Chystá se originál CUDA, ta snad bude povedenější. Nemám osobní zkušenost, vše vyčteno.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 424x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Optimalizace aplikace
PříspěvekNapsal: čtv 23 čer, 2011 01:57 
Offline Stats
26.3157894737 %
26.3157894737 %
Uživatelský avatar

Registrován: sob 13 lis, 2010 16:58
Příspěvky: 288
Bydliště: CB
Datum narození: 09 kvě 1949
ID CNT statistik: 14983
Tak jsem tu optimalizaci nainstaloval, bleskově mi to Atina spočítala, odeslala, ale další wu jsem nedostal. Seti mi vůbec poslední dobou spíš nejdou než jdou.

edit:
Tak to vypadá spíš na problémy serveru, než té aktualizace. Těď mi to poslalo čtyři WU a běží jak z praku. Ale už u toho spím. Takže uvidím ráno. Zdá se to funkční optimalizace pro GPU ATI 6970.

edit 2:
Tak už třetí jednotku to spočítalo za 3:11.

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Optimalizace aplikace
PříspěvekNapsal: čtv 23 čer, 2011 05:19 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6308
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
Výkonnost dokáži odhadnout, pokud napíšeš k času výpočtu DL tasku. Pokud to byly tasky s DL 7.7, tak jsou ohodnoceny v rozsahu 25 až 35 kreditů, což na tvoji GPU není nic moc vejvar. Vyzkouším na HD4770, ale ta má jinou aplikaci, HD5xxx+ mají výkonnější.
EDIT: HD4770 čas 939s, DL 7.7. i kdybych dostal nejvyšší možný kredit 35, tak by to byl slušný výkon na CPU, rozhodně ne na ATI GPU. Pro srovnání CUDA 3.2 - 9600GT časy okolo 290s, GTX260 časy okolo 130s.

Zdá se, že CUDA rozhodně není mrtvá, jak předpovídali někteří gamesáčtí recenzenti při příchodu nových ATI GPU před rokem na trh. Patrně jim trochu uniklo, že OpenCL je sice univerzální, ale jak na ATI, tak na nV jede tak mizerně, že pro seriozně míněné výpočty se stejně musí použít CUDA a ATI stream.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 424x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 45 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz