Czech National Team

Týmové fórum
Právě je ned 22 říj, 2017 04:25

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Je nutné dopočítat jednotku?
PříspěvekNapsal: čtv 06 srp, 2009 14:22 
Offline Stats
21.0526315789 %
21.0526315789 %
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 02 říj, 2008 20:02
Příspěvky: 161
Bydliště: Brno, Vysočina a Brandýs n.L.
Datum narození: 0- 0-1981
ID CNT statistik: 9435
Zdravím,
Začal jsem kdysi (né tak dávno) počítat tento projekt, časem až jsem se trochu zorientoval v DC, jsem zjistil že bych svůj chabý výpočetní výkon raději věnoval jiným projektům. Je potřeba dopočítat celou jednotku aby nepřišla práce v niveč? Nejde mě o body, mám na mysli jestli i nedopočítaná jednotka bude přínosem pro projekt? Vím že jsou v této jednotce určité záchytné body v kterých se přiděluje kredit ale netuším jestli se dá výpočet na těchto bodech bezeškodně ukončit.

_________________
Obrázek
ObrázekObrázek ViP server status


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Je nutné dopočítat jednotku?
PříspěvekNapsal: čtv 06 srp, 2009 17:48 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16098
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
Jednotku je třeba dopočítat do konce, aby měla ten pravý vědecký přínos. U některých jsou částečně užitečné i prvotní fáze jednotek, ale to nejdůležitější je samotný celkový výsledek. Dodnes nechápu, proč za každou dokončenou jednotku nedávají značnou porci bonus bodů.

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Je nutné dopočítat jednotku?
PříspěvekNapsal: čtv 06 srp, 2009 18:32 
Offline
36.8421052632 %
36.8421052632 %

Registrován: ned 02 pro, 2007 14:34
Příspěvky: 502
Bydliště: Přelouč
Datum narození: 12 čer 1981
a v jakym stavu je ta jednotka? kolik chybi do konce?

_________________
-LookAS- ~ XEON W3680 6c/12t @ 4.5 GHz, Asus P6T Deluxe V2, 16GB DDR3 1600MHz, 2x Gigabyte GTX 1080 Ti Gaming OC, Win 10 x64, FW 382.05, BOINC 7.6.22 x64
PG: Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Je nutné dopočítat jednotku?
PříspěvekNapsal: čtv 06 srp, 2009 19:11 
Offline
57.8947368421 %
57.8947368421 %

Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46
Příspěvky: 1948
forest píše:
Dodnes nechápu, proč za každou dokončenou jednotku nedávají značnou porci bonus bodů.
Svého času jsme o tom na projektu dost diskutovali. Protiargument byl, že ostatní projekty to nemají (v té době nebyl například ABC...bez ohledu na to, že v porovnání se CPDN nemá zas tak dlouhé WUs) a vůbec byla atmosféra, že podstatná je věda a ne kredit. Navíc na CPDN jsou zkušenosti, že jakmile se šáhne na kredit, vždycky se ozve vlna nevole - ať u nováčků nebo old-timers (některé další projekty už si také prošly podobnou zkušeností). Ještě je tam trochu zádrhel s metodou vypočítávání credit total na základě různých typů tricklů, ale to je řešitelné.
Krátce - je to dáno historickým konsenzem mezi lidmi z projektu a old-timers usery.

Jinak jo, nejvyšší přínos má dokončený model.

_________________
Megaprime 207394 · 5^1612573 - 1
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Je nutné dopočítat jednotku?
PříspěvekNapsal: čtv 06 srp, 2009 21:49 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6296
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
No já nevím, ale mám dojem, že nějaký bonus za dokončenou jednotku je. Podle průběžného přídělu se mi přepočítaný pomět CPU time/kredit pohybuje okolo 120s/1kredit, po dokončení jednotky mi najednou stoupne poměr na 90s/kredit. Týká se kratších jednotek. Tu příšernou 160letou právě počítám, tak nevím, sdělím tak za 3 měsíce.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 414x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Je nutné dopočítat jednotku?
PříspěvekNapsal: pát 07 srp, 2009 04:54 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16098
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
Myslím že ten rozdíl bude pouze v rychlosti zpracování jednotlivých fází modelu. Žádný bonus na CPDN nikdy nebyl a to v žádném z podprojektů. Počítám jej od začátku a asi bych si toho všimnul.

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Je nutné dopočítat jednotku?
PříspěvekNapsal: pon 10 srp, 2009 08:38 
Offline Stats
21.0526315789 %
21.0526315789 %
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 02 říj, 2008 20:02
Příspěvky: 161
Bydliště: Brno, Vysočina a Brandýs n.L.
Datum narození: 0- 0-1981
ID CNT statistik: 9435
Díky všem za rekce a poskytnuté informace.
Nechám tedy jednotku doběhnout, jsem teď na cca 50% což s tímhle obstarožním PC bude trvat ještě hodně dlouho než to přežvejká do konce. Uvaděný předpokládaný čas ještě: 1446:30:-- 33ooo

_________________
Obrázek
ObrázekObrázek ViP server status


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Je nutné dopočítat jednotku?
PříspěvekNapsal: stř 18 lis, 2009 10:58 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6296
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
nenym píše:
No já nevím, ale mám dojem, že nějaký bonus za dokončenou jednotku je. Podle průběžného přídělu se mi přepočítaný pomět CPU time/kredit pohybuje okolo 120s/1kredit, po dokončení jednotky mi najednou stoupne poměr na 90s/kredit. Týká se kratších jednotek. Tu příšernou 160letou právě počítám, tak nevím, sdělím tak za 3 měsíce.

forest píše:
Myslím že ten rozdíl bude pouze v rychlosti zpracování jednotlivých fází modelu. Žádný bonus na CPDN nikdy nebyl a to v žádném z podprojektů. Počítám jej od začátku a asi bych si toho všimnul.

Je to tak, jak píše Forest. Dopočítal jsem 160 letý model a několik jednotek podprojektu HADAM3P. Můj dojem, že existuje cílová prémie, byl způsoben tím, že trickles se zobrazují na účtu okamžitě ale přidělený kredit má až 24h zpoždění. Pokud jsem výpočet jednotky pozastavil a počkal na připsání kreditu, taxe u všech podprojketů ukázalo, že nárůst kreditů je lineární podle přijatých trickles. Pro jistotu jsem tento postup zopakoval po odeslání předposledních trickles a do 24h se ukázal granted credit, který odpovídal celkovému (cílovému) kreditu mínus podíl kreditu na jednu trickle.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 414x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz