Czech National Team

Týmové fórum
Právě je sob 16 pro, 2017 13:53

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 130 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Výpočty F@H na GPU
PříspěvekNapsal: čtv 16 říj, 2008 20:51 
Offline
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Uživatelský avatar

Registrován: sob 22 bře, 2008 14:54
Příspěvky: 599
Bydliště: Krkonoše, Czech Republic, Europe, 3rd from the Sun
Tak se na to asi vykašlu a počkám, až se z názvu vytratí ono "beta". Málokterá jednotka mi dojede - buď se ta aplikace nějak zasekne nebo náhle začne počítat zase od začátku. Tomu říkám zabitej čas. :x

_________________
Obrázek
World Community Grid: Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Asteroids: ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek Milkyway: ObrázekObrázek Universe: Obrázek PrimeGrid: Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Enigma: Obrázek WUProp: Obrázek
Yoyo: Evolution Obrázek, Muon Obrázek, ecm Obrázek, OGR Obrázek.
ObrázekObrázek
BOINC team :smt049 Space Family


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení GPU do výpočtů
PříspěvekNapsal: pát 17 říj, 2008 07:01 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16172
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
Pokud se koukáš jen na grafický výstup, tak ten je opravdu zmatečný, ale s utilitkou FahMonitor, která sleduje průběh výpočtu zjistíš, že výpočet jede furt dál až do dopočítání a odevzdání. Taky mě ten grafický výstup z počátku zmátnul, protože vždy když jsem ho pustil, vypadalo to že ten výpočet jede od začátku, ovšem ve skutečnosti tomu tak není.

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení GPU do výpočtů
PříspěvekNapsal: pon 20 říj, 2008 20:07 
Offline
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Uživatelský avatar

Registrován: sob 22 bře, 2008 14:54
Příspěvky: 599
Bydliště: Krkonoše, Czech Republic, Europe, 3rd from the Sun
Zkouším nějaký ten FaH Monitor. Program se jmenuje YAFAHM, před spuštěním jsem dle návodu zadal nějaké názvy do XML. Program zobrazuje jen pár údajů, přičemž Progress většinou zůstane na stejné hodnotě, kterou načetl při svém spuštění a dál se nehýbe, přestože najetím myší na ikonku F@H klienta v systémové liště se mi zobrazí už dávno vyšší procento.
Tak to asi nemá býti, což? :smt017
[Vista 64b]

_________________
Obrázek
World Community Grid: Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Asteroids: ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek Milkyway: ObrázekObrázek Universe: Obrázek PrimeGrid: Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Enigma: Obrázek WUProp: Obrázek
Yoyo: Evolution Obrázek, Muon Obrázek, ecm Obrázek, OGR Obrázek.
ObrázekObrázek
BOINC team :smt049 Space Family


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení GPU do výpočtů
PříspěvekNapsal: úte 21 říj, 2008 06:29 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16172
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
Ke sledování doporučuji FahMon.

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení GPU do výpočtů
PříspěvekNapsal: čtv 23 říj, 2008 21:32 
Offline Stats
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon 28 led, 2008 12:44
Příspěvky: 3500
Bydliště: Praha
Datum narození: 16 kvě 1987
ID CNT statistik: 10883
Já osoně používám FahSpy. Osvědčil se mi více než FahMon. Jde bez problémů vygooglit

_________________
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení GPU do výpočtů
PříspěvekNapsal: pon 26 led, 2009 15:06 
Offline
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Uživatelský avatar

Registrován: pon 25 srp, 2008 11:46
Příspěvky: 14
Bydliště: Plzeň
Datum narození: 22 kvě 1987
zde jeden muj bench. ATI 4870
Obrázek
33yyy

_________________
Processor: Intel Core i5 750
Memory: 4096MB Kingston HyperX DDRIII 1600MHz CL8
Hard Drive: A-Data SSD S592 64GB + 2,3TB HDDs
Video Card: ATi Radeon HD 5870 1024MB
Monitor: HP 24" LP2475w 5 ms H-IPS 1920x1200
Sound Card: ASUS Xonar DX
Speakers/Headphones: Roccat Kave 5.1, KOSS UR-29
Keyboard: Logitech Media Desktop Elite
Mouse: Logitech MX518 Gaming-Grade
Mouse Surface: Steel Series QcK Steelpad
Operating System: WinSeven Ultimate 64b
Motherboard: MSI P55-GD65
Computer Case: Antec P-182
PSU Corsair HX620
connect:fiber optic 30/30Mbps


Naposledy upravil notoric dne sob 31 led, 2009 13:13, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení GPU do výpočtů
PříspěvekNapsal: stř 28 led, 2009 18:45 
Offline Stats
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon 28 led, 2008 12:44
Příspěvky: 3500
Bydliště: Praha
Datum narození: 16 kvě 1987
ID CNT statistik: 10883
Jaké GPU bylo testováno?

_________________
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení GPU do výpočtů
PříspěvekNapsal: sob 31 led, 2009 13:14 
Offline
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Uživatelský avatar

Registrován: pon 25 srp, 2008 11:46
Příspěvky: 14
Bydliště: Plzeň
Datum narození: 22 kvě 1987
WF-FS-E51 píše:
Jaké GPU bylo testováno?

ATI 4870 33aaa

_________________
Processor: Intel Core i5 750
Memory: 4096MB Kingston HyperX DDRIII 1600MHz CL8
Hard Drive: A-Data SSD S592 64GB + 2,3TB HDDs
Video Card: ATi Radeon HD 5870 1024MB
Monitor: HP 24" LP2475w 5 ms H-IPS 1920x1200
Sound Card: ASUS Xonar DX
Speakers/Headphones: Roccat Kave 5.1, KOSS UR-29
Keyboard: Logitech Media Desktop Elite
Mouse: Logitech MX518 Gaming-Grade
Mouse Surface: Steel Series QcK Steelpad
Operating System: WinSeven Ultimate 64b
Motherboard: MSI P55-GD65
Computer Case: Antec P-182
PSU Corsair HX620
connect:fiber optic 30/30Mbps


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení GPU do výpočtů
PříspěvekNapsal: sob 31 led, 2009 13:33 
Offline Stats
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon 28 led, 2008 12:44
Příspěvky: 3500
Bydliště: Praha
Datum narození: 16 kvě 1987
ID CNT statistik: 10883
To je pěkný, takový výkon by se mi taky líbil 33iii . Já mám HD4670 a na projektu 4743 mám 1% za 4:53 minut. Ve směs je to u všech jednotek co jsem zatím počítal od 3:30 do 5:45 minut. PPD mám vždy kolem 1500. Na 4743 mám 1613.

_________________
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení GPU do výpočtů
PříspěvekNapsal: pát 06 úno, 2009 23:36 
Offline

Registrován: stř 17 pro, 2008 16:56
Příspěvky: 2
Tak to ma 4870 moc peknej vykon, s moji ATI 4850 na GROMACS to lita tak 3100-3300 PPD. Co mi ted dost chodi za WU je Tinker a to nebylo moc designovany na rychlost, sem rad kdyz prelezu 2000 PPD. Notoricu koukej pocitat at ses nekde kolem toho dvacatyho mista, kde to ted docela zije. To je to pravy predpekli mnohasetsisicovyho score lidi co sou predemnou :-D ,at se vam dari.rx


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení GPU do výpočtů
PříspěvekNapsal: ned 08 úno, 2009 12:23 
Offline
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Uživatelský avatar

Registrován: pon 25 srp, 2008 11:46
Příspěvky: 14
Bydliště: Plzeň
Datum narození: 22 kvě 1987
rodrixs píše:
Tak to ma 4870 moc peknej vykon, s moji ATI 4850 na GROMACS to lita tak 3100-3300 PPD. Co mi ted dost chodi za WU je Tinker a to nebylo moc designovany na rychlost, sem rad kdyz prelezu 2000 PPD. Notoricu koukej pocitat at ses nekde kolem toho dvacatyho mista, kde to ted docela zije. To je to pravy predpekli mnohasetsisicovyho score lidi co sou predemnou :-D ,at se vam dari.rx

:smt045 ještě menší úpravy OS a máme novej osobák 33zzz Obrázek

vím že to nahoře žije, ale jsem aktivní vpodstatě vlastně od 8.1.09 :)
navíc si myslím že ti nahoře počítají na vícero pc, když se dívám na jejich denní statistiky.. :)) ale nic, dobře, jen tak dál, už jsme překonali takové týmy jako např Bit-tech a teď zrovna vidím přesně rank 300 u našeho týmu :smt038 :smt038 :smt020 :smt058 ¨PS: pardon za smajly, ale je to skoro jak dětská radost :)

_________________
Processor: Intel Core i5 750
Memory: 4096MB Kingston HyperX DDRIII 1600MHz CL8
Hard Drive: A-Data SSD S592 64GB + 2,3TB HDDs
Video Card: ATi Radeon HD 5870 1024MB
Monitor: HP 24" LP2475w 5 ms H-IPS 1920x1200
Sound Card: ASUS Xonar DX
Speakers/Headphones: Roccat Kave 5.1, KOSS UR-29
Keyboard: Logitech Media Desktop Elite
Mouse: Logitech MX518 Gaming-Grade
Mouse Surface: Steel Series QcK Steelpad
Operating System: WinSeven Ultimate 64b
Motherboard: MSI P55-GD65
Computer Case: Antec P-182
PSU Corsair HX620
connect:fiber optic 30/30Mbps


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení GPU do výpočtů
PříspěvekNapsal: pon 23 úno, 2009 11:47 
Offline
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: pon 19 kvě, 2008 10:10
Příspěvky: 15
Ahoj všem, chtěl bych jen zeptat, jestli se do budoucna uvažuje o tom, zapojovat do výpočtů i starší GPU. Mám totiž 256 MB Geforce 6200 with TC. Vím sice, že to na dnešní dobu není nic moc, ale proč ji nevyužít. Díky za odpovědi. martindrhlik :smt022


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení GPU do výpočtů
PříspěvekNapsal: pon 23 úno, 2009 13:02 
Offline
36.8421052632 %
36.8421052632 %

Registrován: ned 02 pro, 2007 14:34
Příspěvky: 524
Bydliště: Přelouč
Datum narození: 12 čer 1981
tato grafika nema plne programovatelne shader jednotky, takze se s ni uz nepocita. Cokoli nizsiho jak Geforce 8100 je nekompatibilni s CUDA a pro folding apod mimo hru.

_________________
-LookAS- ~ Core i9-7920X + AiO Corsair H110i GT, Asrock Taichi, 32GB Corsair 4133MHz , 2x Gigabyte GTX 1080 Ti Gaming OC, Win 10 x64, FW 382.05, BOINC 7.6.22 x64
PG: Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výpočty F@H na GPU
PříspěvekNapsal: ned 22 bře, 2009 21:07 
Offline
10.5263157895 %
10.5263157895 %

Registrován: čtv 20 bře, 2008 16:50
Příspěvky: 53
Tak jedna zajímavá mašina na Foldingu.
19 GTX295 a 250K creditů za den.
http://foldingforum.org/viewtopic.php?f=38&t=8985
Spotřeba tohoto mazlíka musí být asi zajímavá.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení GPU do výpočtů
PříspěvekNapsal: ned 22 bře, 2009 21:13 
Offline
10.5263157895 %
10.5263157895 %

Registrován: pon 01 zář, 2008 20:35
Příspěvky: 66
martindrhlik píše:
Ahoj všem, chtěl bych jen zeptat, jestli se do budoucna uvažuje o tom, zapojovat do výpočtů i starší GPU. Mám totiž 256 MB Geforce 6200 with TC. Vím sice, že to na dnešní dobu není nic moc, ale proč ji nevyužít. Díky za odpovědi. martindrhlik :smt022


pokud byses opravdu chtěl nějak, i malým dílem zapojit do výpočtů, tak investice do nové GK která podporuje CUDA a může počitat folding se vleze i do 1500 kč, nebo můžeš zapojit procesor, vše se počítá :-).


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výpočty F@H na GPU
PříspěvekNapsal: ned 22 bře, 2009 21:15 
Offline
10.5263157895 %
10.5263157895 %

Registrován: pon 01 zář, 2008 20:35
Příspěvky: 66
Tak a jestli můžu dotaz.., je jasné, když počítám přes procesor, že využívám značně i RAM pamět. Ale co když počítám přes GPU, to se taky využívá stejným způsobem ramka nebo se používá pamět na grafické kartě?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 23 bře, 2009 17:17 
Offline
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 17 led, 2008 10:19
Příspěvky: 683
Bydliště: Liberec, 32 let
Řekl bych, že se využívá paměť na kartě.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výpočty F@H na GPU
PříspěvekNapsal: stř 08 dub, 2009 16:32 
Offline
36.8421052632 %
36.8421052632 %

Registrován: ned 02 pro, 2007 14:34
Příspěvky: 524
Bydliště: Přelouč
Datum narození: 12 čer 1981
zkuste ho nekdo trumfnout 45hh
Stroj s 23× GeForce GTX 295 - video uvnitr linku - http://www.extrahardware.cz/stroj-s-23x-geforce-gtx-295

_________________
-LookAS- ~ Core i9-7920X + AiO Corsair H110i GT, Asrock Taichi, 32GB Corsair 4133MHz , 2x Gigabyte GTX 1080 Ti Gaming OC, Win 10 x64, FW 382.05, BOINC 7.6.22 x64
PG: Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výpočty F@H na GPU
PříspěvekNapsal: ned 26 dub, 2009 22:11 
Offline
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Uživatelský avatar

Registrován: pon 25 srp, 2008 11:46
Příspěvky: 14
Bydliště: Plzeň
Datum narození: 22 kvě 1987
LookAS píše:
zkuste ho nekdo trumfnout 45hh
Stroj s 23× GeForce GTX 295 - video uvnitr linku - http://www.extrahardware.cz/stroj-s-23x-geforce-gtx-295


Jj, také jsem to četl, fakt masakr 33ooo . Rdši bych nechtěl vidět ůčet za elektřinu, muj osobní odhad je 10kW

_________________
Processor: Intel Core i5 750
Memory: 4096MB Kingston HyperX DDRIII 1600MHz CL8
Hard Drive: A-Data SSD S592 64GB + 2,3TB HDDs
Video Card: ATi Radeon HD 5870 1024MB
Monitor: HP 24" LP2475w 5 ms H-IPS 1920x1200
Sound Card: ASUS Xonar DX
Speakers/Headphones: Roccat Kave 5.1, KOSS UR-29
Keyboard: Logitech Media Desktop Elite
Mouse: Logitech MX518 Gaming-Grade
Mouse Surface: Steel Series QcK Steelpad
Operating System: WinSeven Ultimate 64b
Motherboard: MSI P55-GD65
Computer Case: Antec P-182
PSU Corsair HX620
connect:fiber optic 30/30Mbps


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výpočty F@H na GPU
PříspěvekNapsal: pon 27 dub, 2009 06:41 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16172
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
On by se z toho dal udělat pro vědu velice přínosný přímotop. Já mám kotel nastavený nyní na 6-9 kW a když by se to zaplo přes vodníka do topného systému, mělo by to šlapat stejně jako kotel 45cc

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 130 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz