Czech National Team

Týmové fórum
Právě je úte 24 říj, 2017 07:17

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 70 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 15 led, 2010 12:07 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9398
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
Nová stránka : Přehled projektů.

Zobrazuje přehled projektů a podprojektů a jejich dostupnost pro různý hardware a operační systém, včetně informace o non-cpu projektech.
Ovládání je popsáno na stránce. Při načtení stránky se načtou i všechny informace, nedochází tedy následně k dalšímu stahování dat. Drobnou nevýhodou na pomalejších PC v pomalejších prohlížečích je pomalost při klikání na kategorie a konfigurace. Napsáno v JavaScriptu.

Informace jsem čerpal ze svých poznámek, z oficiálních stránek projektů, ze seznamu od Augustine a prvotní revizi provedl Nenym.
V případě že některý projekt chybí, nebyl dostupný abych si mohl ověřit informace o aplikacích.
Data jsou uložena v databázi a aktualizace a doplnění přehledu je snadné.
V dohledné době se pokusím začlenit ikonky HW a OS konfigurací i do detailních stránek o projektech.

Tak nechť slouží ...


Veškeré návrhy na doplnění a změny prosím do tohoto vlákna.

A hned moje první připomínky :
- Chybí mi kategorie "NVidia/CUDA - MacOS" a "ATI - MacOS" (Collatz Conjecture má CUDA aplikaci pro MacOS).
- Celkově mám s MacOS problém, protože se v tom nevyznám a nevím přesně co je 32-bit a co 64-bit OS.
- U některých projektů jsem si rovněž nebyl jistý jak je to s chodem 32-bit aplikací na 64-bit Linuxu.
- U PrimeGrid 321 Prime Search (Sieve) a Proth Prime Search (Sieve) by mělo být u 64-bit Linuxu uvedeno, že je rychlejší než 32-bit aplikace ... ale já jsem 32-bit aplikace pro Linux pro tyto podprojekty nenašel.

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 15 led, 2010 12:33 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6296
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
Citace:
- U některých projektů jsem si rovněž nebyl jistý jak je to s chodem 32-bit aplikací na 64-bit Linuxu.

Na Linuxu 64bit běží všechny 32bit aplikace, pokud je nainstalována podpora (aspoň tedy na Ubuntu 9.04/9.10). Odzkoušeno na všech projektech, které počítám. Dokonce na většině projektů jede 32bit Linux aplikace na 64bit Ubuntu rychleji (respektive dává lepší poměr kredit/čas), než 32bit aplikace Wirouz na stejném železe.
Citace:
- U PrimeGrid 321 Prime Search (Sieve) a Proth Prime Search (Sieve) by mělo být u 64-bit Linuxu uvedeno, že je rychlejší než 32-bit aplikace ... ale já jsem 32-bit aplikace pro Linux pro tyto podprojekty nenašel.

Ve srovnání s 32bit aplikací Wirouz je to pravda. Je otázka, jak k tomu přistupovat, zda se srovnávat rychlost aplikace pouze na stejném OS nebo i s jinými OS.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 414x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 15 led, 2010 12:40 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9398
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
nenym píše:
Citace:
- U některých projektů jsem si rovněž nebyl jistý jak je to s chodem 32-bit aplikací na 64-bit Linuxu.
Na Linuxu 64bit běží všechny 32bit aplikace, pokud je nainstalována podpora (aspoň tedy na Ubuntu 9.04/9.10). Odzkoušeno na všech projektech, které počítám. Dokonce na většině projektů jede 32bit Linux aplikace na 64bit Ubuntu rychleji (respektive dává lepší poměr kredit/čas), než 32bit aplikace Wirouz na stejném železe.
Teď je otázka, jestli v přehledu všude kde je fajfka u 32-bit Linux dát fajfku u 64-bit Linux s poznámkou že se jedná o 32-bit aplikaci, nebo tam tu fajku vůbec nedávat.

nenym píše:
Citace:
- U PrimeGrid 321 Prime Search (Sieve) a Proth Prime Search (Sieve) by mělo být u 64-bit Linuxu uvedeno, že je rychlejší než 32-bit aplikace ... ale já jsem 32-bit aplikace pro Linux pro tyto podprojekty nenašel.
Ve srovnání s 32bit aplikací Wirouz je to pravda. Je otázka, jak k tomu přistupovat, zda se srovnávat rychlost aplikace pouze na stejném OS nebo i s jinými OS.
Můžu rozlišit poznámkou ... "64-bit Linux je rychlejší než 32-bit Win", "64-bit Linux je rychlejší než 32-bit Linux"

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 15 led, 2010 12:43 
Offline
10.5263157895 %
10.5263157895 %

Registrován: stř 19 zář, 2007 08:38
Příspěvky: 95
Bydliště: Praha
Datum narození: 0- 0-1973
Astrologie :)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 15 led, 2010 13:08 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6296
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
vkliber píše:
Teď je otázka, jestli v přehledu všude kde je fajfka u 32-bit Linux dát fajfku u 64-bit Linux s poznámkou že se jedná o 32-bit aplikaci, nebo tam tu fajku vůbec nedávat.

Vzhledem k tomu, že na Linuxu se tady amatéři (kromě mě) nevyskytují, tak bych to moc neřešil a fajfku tam nedával. Nativní 64bit aplikace neexistuje a linuxáci asi vědí všichni, jak 32bit aplikaci zprovoznit na 64bitech, jenom já jsem se musel na fóru vyptávat :oops:.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 414x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 15 led, 2010 17:59 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9398
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
Marwin píše:
Astrologie :)
33iii To bylo schválně jestli si toho někdo všimne, ... kecám ... díky 45uu .

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 15 led, 2010 19:55 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6296
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
Drobná poznámka k textu. Optimalizované aplikace nejsou iniciativa pouze třetích stran (Seti, Enigma, MW), ale i produktem vlastního projektu (Einstein, Collatz).

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 414x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 15 led, 2010 20:13 
Offline
57.8947368421 %
57.8947368421 %

Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46
Příspěvky: 1950
vkliber píše:
Tak nechť slouží ...

- U PrimeGrid 321 Prime Search (Sieve) a Proth Prime Search (Sieve) by mělo být u 64-bit Linuxu uvedeno, že je rychlejší než 32-bit aplikace ... ale já jsem 32-bit aplikace pro Linux pro tyto podprojekty nenašel.

Fakt dobrá práce 33iii

Některé app na PG jsou pouze v 64-bit verzi...prave kvuli vykonovemu propadu. Sub-projektu a prace na PG je dost, takze si lze na neco vybirat pouze 64-bit.

_________________
Megaprime 207394 · 5^1612573 - 1
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 15 led, 2010 21:10 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16101
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
Skvělá práce vklibere 33iii
Je toho tam opravdu hodně na ověřování, takže snad se najdou lidi kteří upozorní na chyby na které narazí, aby to bylo stále co nejvíce aktuální.

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 16 led, 2010 06:58 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16101
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
Jen jedno doplnění, prozatím. Collatz má aplikací pro nVidii i na Linux 64-bit (nevím jak je to u 322-bit). Verze 2.01 se stáhne automaticky a verzi 2.02 si lze stáhnout jako optimalizovanou a ručně dohrát. Každopádně ta podpora tu je a jede to o něco rychleji než na windows 32-bit XP co jsem včera zkoušel.

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 16 led, 2010 10:32 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9398
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
forest píše:
Jen jedno doplnění, prozatím. Collatz má aplikací pro nVidii i na Linux 64-bit (nevím jak je to u 322-bit). Verze 2.01 se stáhne automaticky a verzi 2.02 si lze stáhnout jako optimalizovanou a ručně dohrát. Každopádně ta podpora tu je a jede to o něco rychleji než na windows 32-bit XP co jsem včera zkoušel.
Doplněno. Zřejmě je chyba na stránce aplikací pro Collatz, protože ta aplikace pro Linux ve verzi 2.01 je uvedena bez příznaku (cuda). Dá se tedy na Linuxu počítat Collatz pouze na CPU?

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 16 led, 2010 12:02 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16101
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
vkliber píše:
Dá se tedy na Linuxu počítat Collatz pouze na CPU?

Tu otázku moc nechápu, psal jsem ti, že to na nVidii pod Linuxem 64-bit jede a to jak s aplikací kterou si BM natáhne sám, tak je k tomu ještě k dispozici optimalizovaná aplikace, kterou si musíš nainstalovat ručně. Na CPU jsem to na Linuxu nezkoušel.

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 16 led, 2010 13:46 
Offline Stats
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Uživatelský avatar

Registrován: pát 22 úno, 2008 03:49
Příspěvky: 59
Bydliště: Ostrava
ID CNT statistik: 14778
Sakra ta tabulka vypada velmi schopne. :smt023 :smt038 45uu

- mozna by se k tomu hodila nejaka legenda kde by se napsalo to co se jinam nevejde
-- treba co znamenaji barvy kulicek u stavu projektu
-- do legendy by se vesla i informace pro Lamy ze 32bit apikace funguje i na 64bit OS (nekdy i rychleji)

- slo by pridat filtr ktery ukaze jen ptojekty podporujici graficke karty? ... a vlastne i jine , jen Linux, jen PS3, jen Non CPU ....
- hodne mi chybi informace ktere projekty maji optimalizaci a jestli Intel nebo AMD

_________________
Kdyby se praobyvatel jeskyně uměl smát, dějiny by se vyvíjely jinak...
Oscar Wilde


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 16 led, 2010 16:16 
Offline
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Uživatelský avatar

Registrován: úte 09 led, 2007 10:33
Příspěvky: 1216
Freenky píše:
- slo by pridat filtr ktery ukaze jen ptojekty podporujici graficke karty?
tahle volba je imho elegantneji resena rozkliknutim na ikonu konkretniho vyrobce

Souhlas tabulka vypada velmi dobre :smt023

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 16 led, 2010 17:37 
Offline
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: pát 10 dub, 2009 10:25
Příspěvky: 23
jen poznamka. u GPUGRID/PS3GRID je uvedeno ze je mozne pocitat i na ATI ale na jejich strankach tomu tak neni. kde je pravda?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 16 led, 2010 19:18 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16101
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
Po ručním použití aplikace lze na ATI počítat, ale sám si ji projekt tuším stále ještě nestahuje.

Jinak by mělo po ručním stažení aplikace jít i nVidia + Linux na SETI a SETI-Beta, ale ještě jsem to nezkoušel.

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 16 led, 2010 20:40 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9398
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
Freenky píše:
-- treba co znamenaji barvy kulicek u stavu projektu
Doplněno.

Freenky píše:
- slo by pridat filtr ktery ukaze jen ptojekty podporujici graficke karty? ... a vlastne i jine , jen Linux, jen PS3, jen Non CPU ....
Stačí kliknout na ikonku konfigurace (Win, Lin, Ati, ...)

Freenky píše:
- hodne mi chybi informace ktere projekty maji optimalizaci a jestli Intel nebo AMD
Za názvem projektu ikonka, která říká že jsou dostupné optimalizace, stačí pak klepnout na název projektu a na stránce projektu je část věnována optimalizacím.
Intel a AMD jsem neřešil.

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 16 led, 2010 20:43 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9398
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
zizila2560 píše:
jen poznamka. u GPUGRID/PS3GRID je uvedeno ze je mozne pocitat i na ATI ale na jejich strankach tomu tak neni. kde je pravda?
Na oficiální stránce aplikací projektu GPUGRID (zde) je uvedena aplikace pro Windows/ATI ve verzi 6.03 (ati14).

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 16 led, 2010 20:53 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9398
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
forest píše:
vkliber píše:
Dá se tedy na Linuxu počítat Collatz pouze na CPU?

Tu otázku moc nechápu, psal jsem ti, že to na nVidii pod Linuxem 64-bit jede a to jak s aplikací kterou si BM natáhne sám, tak je k tomu ještě k dispozici optimalizovaná aplikace, kterou si musíš nainstalovat ručně. Na CPU jsem to na Linuxu nezkoušel.

Na oficiální stránce aplikací projektu Collatz (zde) jsou mimo jiné uvedeny tyto aplikace :
Kód:
Linux running on an Intel x86-compatible CPU           2.01   28 Sep 2009 15:43:28 UTC
Linux running on an AMD x86_64 or Intel EM64T CPU      2.01   28 Sep 2009 15:43:28 UTC
Říkáš, že pro nVidii na Linuxu si BOINC stáhne aplikaci sám, tak
- buď je to ta aplikace která je uvedena na stránce, ale chybí tam poznámka (cuda) jak je to u ostatních aplikací, potom ovšem chybí aplikace pro CPU na Linux
- nebo ta aplikace která je na stránce uvedena je pro CPU, a aplikace pro nVidii / Linux není uvedena, ale stahuje se.

:?: Nejsem schopen to ověřit, proto jsem se ptal.

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 16 led, 2010 21:39 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16101
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
Pro CPU si to normálně stáhne taky aplikaci a počítá, takže tu aplikaci pro nVidii na Linuxu asi jen nemají uvedenou, ale existuje. Když jsem to zkoušel někdy v půlce prosince, tak ji ještě neměli, bez té optimalizované to nejelo.

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 70 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz