Czech National Team

Týmové fórum
Právě je čtv 14 pro, 2017 16:07

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: BOINC Portable
PříspěvekNapsal: ned 05 dub, 2009 13:38 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9417
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
Obrátil se na mne jeden příznivec BOINC, který nemá možnost v práci na své PC instalovat programy, zdali existuje Portable verze BOINC. Nemusí to být čistá klíčenková verze (všechno na flash disku a spouštět z něj). Stačilo by něco podobného jako máme testovací balíček.
Tedy verze, která se neinstaluje, ale pouze rozbalí z archívu.

Zkoušel to už někdo z vás, jestli to je chodivé ?

Nějakou představu mám a domnívám se že by v tom neměl být problém, akorát to teď nejsem schopen vyzkoušet (nemám k dispozici PC na kterém by nebyl nainstalován BOINC :lol: ).

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: BOINC Portable
PříspěvekNapsal: ned 05 dub, 2009 13:54 
Offline
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Uživatelský avatar

Registrován: úte 09 led, 2007 10:33
Příspěvky: 1216
Portable (noninstal) verzi (5.10.21) od Honzy. Pokud je v praci, muze byt pote problemem ruzna omezeni netu (proxy, fw, traffic apod.).
Link Rapidshare

Debata zde.

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: BOINC Portable
PříspěvekNapsal: ned 05 dub, 2009 15:17 
Offline Stats
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Uživatelský avatar

Registrován: úte 07 lis, 2006 16:13
Příspěvky: 1186
Bydliště: Bučovice
Datum narození: 0- 0-1969
ID CNT statistik: 288
Nevím jak je to s verzemi 6 a výš, ale vše do 5.10.45 bezproblémů funguje pokud zkopíruju celej adresář BOINC (zpravidla v Program Files) včetně dat, které jsou u nižších verzí než 6 tamtéž a pak kamkoliv nakopírovat na jiné PC a spustit přímo Boincmgr.exe a bez problémů to jede. Pro doplnění - samozřejmě myslím pod Win XP.

_________________
CNT podpis | PrimeGrid Free-DC stats | WCG signature | User of the Day
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek a konečně taky Obrázek and Only For You - IQE Obrázek
a ještě GPUGrid: 4xObrázek 4xObrázek 2xObrázek 1xObrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: BOINC Portable
PříspěvekNapsal: ned 05 dub, 2009 16:16 
Offline
57.8947368421 %
57.8947368421 %

Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46
Příspěvky: 1979
Na BOINC.cz byl svého času populární "rychlobalíček", tedy takový portable BOINC.
Také u něj byl .reg soubor pro registraci BOINCu jako service (přednastaven do default folderu). BOINC pak běží jako služba, nicméně nefiguruje v install/uninstall. Je to dobré pro deploy na nové stroje (případně hromadný deploy).

V současné době je třeba rychlobalíček na 6.4.5

_________________
Megaprime 207394 · 5^1612573 - 1
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: BOINC Portable
PříspěvekNapsal: ned 05 dub, 2009 21:13 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9417
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
Díky všem za rady, už to dotyčnému zase běží 33iii .

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: BOINC Portable
PříspěvekNapsal: pát 10 dub, 2009 18:31 
Offline Stats
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon 28 led, 2008 12:44
Příspěvky: 3500
Bydliště: Praha
Datum narození: 16 kvě 1987
ID CNT statistik: 10883
Problém s instalací BOINC klienta jsem řešil v práci i já. Nainstaloival jsem klienta 6.4.5 doma, zkopíroval to všechno na flashku a zkusil to navalit do práce. Vše běží jak má a bez sebemenších problémů.
Teď mám doma nainstalovaný klient 6.6.20 a s tím by už problémy být mohly, po instalaci to chtělo restart, takže bude něco i v registrech. Navíc to mám na Vistách a složka s projekty je umístěna bohužel ve složce, která v XP není, takže nevím jestli by to šlapalo, můžu to ale zkusit pokud by někdo jevil zájem 45cc

_________________
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: BOINC Portable
PříspěvekNapsal: čtv 21 led, 2010 09:15 
Offline
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Uživatelský avatar

Registrován: úte 09 led, 2007 10:33
Příspěvky: 1216
BOINC 6.10.17 Portable
http://portableapps.com/node/17295
EDIT: otestovano, OK.

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: BOINC Portable
PříspěvekNapsal: stř 10 úno, 2010 19:27 
Offline Stats
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Uživatelský avatar

Registrován: pát 22 úno, 2008 03:49
Příspěvky: 59
Bydliště: Ostrava
ID CNT statistik: 14778
Skusil jsem BOINC 6.10.17 Portable
- prihlaseni do projektu na XP 32bit + Atom 510 (2core + HT = 4 vlakna)
- prenos na jine PC je bez problemu
- Na Win XP 32bit funguje dobre, optimalizace taky fungujou a grafika NVIDIA taky pocita (ATI nemam)
- Na Win XP 64bit funguje taky i s grafikou ale optimalizace se zhrouti
- Na Wista a W 7 jsem parkrat skusil prenest praci, Boinc se spusti ale zahodi vsecky WU (mozna moje chyba :smt102 )
- parkrat se mi stalo (4 pripady z 20ti) ze na Celeronu soubezne pocital 4 vlakna ( urcite mmoje chyba :smt010 )

Jinak uz delsi dobu pouzivam BOINC 5.10.45
- funguje na jakemkoliv Win OS
- funguje na jakemkoliv CPU
- NEfungujou vypocty na Grafice

_________________
Kdyby se praobyvatel jeskyně uměl smát, dějiny by se vyvíjely jinak...
Oscar Wilde


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: BOINC Portable
PříspěvekNapsal: pát 19 bře, 2010 22:38 
Offline
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Uživatelský avatar

Registrován: úte 09 led, 2007 10:33
Příspěvky: 1216
update (nevsiml jsem si ze vysla doslova za par dni nova aplikace, 12.11.2009)

BOINC 6.10.18 Portable - stahujte zde.

Aktualizace a news sledujte zde.

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: BOINC Portable
PříspěvekNapsal: pon 22 bře, 2010 14:50 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Uživatelský avatar

Registrován: ned 27 kvě, 2007 17:54
Příspěvky: 732
Bydliště: Lanškroun
Datum narození: 26 dub 1985
ID CNT statistik: 11430
Vyřešil tu někdo problém s client_state.xml který si pořád pamatuje nmaxcpu z původní instalace ? Když to pustím z 8-mi jádra na dvoujádro tak jede 8 tasků najednou. Tady freenky psal, že občas mu to udělalo taky, ale mi to dělá pořád. Jak se ti to povedlo ? Nebo nějaké návrhy ? Dost mi to pomůže s testovacím balíčkem.

EDIT: vyřešeno :)

Dále problém číslo 2. Pokud se nainstaluje BOINC a na stejnou jednotku se z toho .paf.exe rozbalí boinc portable, tak se portable neustále cpe do default složky BOINCu určenou v registrech a tím obejde nastavení, které mu udává portable instalace. Pokud se nainstaluje(rozbalí) na jinou jednotku, tento problém se už neopakoval. Nemůže to někdo z vás ozkoušet ?

EDIT: Bere si tu default složku pouze z WinXP, na Win7 to funguje naprosto bez problému.


Naposledy upravil gigadisk dne pon 22 bře, 2010 17:03, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: BOINC Portable
PříspěvekNapsal: pon 22 bře, 2010 16:28 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9417
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
gigadisk píše:
Vyřešil tu někdo problém s client_state.xml který si pořád pamatuje nmaxcpu z původní instalace ?
To jsem příliš nepochopil. Když to nainstaluješ na 2-jádro a součástí je client_state.xml kde je napsáno 8 CPUs, tak to bude počítat 8 WUs. Když tam žádné client_state.xml není, tak by to snad mělo být v pořádku. A nebo co takhle se kouknou přímo na nastavení na projektu, tam se to taky nastavuje.

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: BOINC Portable
PříspěvekNapsal: pon 22 bře, 2010 16:41 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Uživatelský avatar

Registrován: ned 27 kvě, 2007 17:54
Příspěvky: 732
Bydliště: Lanškroun
Datum narození: 26 dub 1985
ID CNT statistik: 11430
vkliber píše:
To jsem příliš nepochopil. Když to nainstaluješ na 2-jádro a součástí je client_state.xml kde je napsáno 8 CPUs, tak to bude počítat 8 WUs. Když tam žádné client_state.xml není, tak by to snad mělo být v pořádku. A nebo co takhle se kouknou přímo na nastavení na projektu, tam se to taky nastavuje.


Já se špatně vyjádřil, jde o samotnou myšlenku BOINC Portable, počítat na USB flashce a to i na více PC, pokud si flešku vemu do práce a počítám, tak počítám s tím, že třeba to půjde i doma na pc, nebo ve škole. Problém je, že od původní instalace si client_state.xml nechce změnit právě v počtu CPU jader. Vyřešil jsem to smazáním <host_info>Info o procesoru/systému/ip/hash pc.....</host_info>. Teď se to automaticky generuje, ale problém je, že pokud jednu instalaci chci nechat stejnou a už to mám vygenerované, tak si to nechá původní informaci a pokud ta první instalace byla na 2-jádro, tak i na čtyřjádru pojedou jen dva tasky a změnit to jde jen ručním zásahem.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Boinc portable
PříspěvekNapsal: úte 06 dub, 2010 12:54 
Offline

Registrován: úte 06 dub, 2010 10:09
Příspěvky: 4
Pokouším se rozchodit portable verzi, ale nejde to.

Nainstaloval jsem verzi portable 0.1.6.1018 na flashku na Vistách home (intel), připojil k projektu, stáhl práci, nechal chvíli rozeběhnout. Poté zastavil, dal to do cílového PC XP Pro (též intel). Chce to ale připojit k projektu nebo správci. Nastavení si to nepamatuje...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Boinc portable
PříspěvekNapsal: úte 06 dub, 2010 13:00 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9417
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
Ahoj a vítej na fóru 45nn .
Na tom cílovém PC (XP Pro) je nainstalován BOINC?
Pokud ano, tak bude zřejmě problém v registrech, kde je uložen adresář pro BOINC.

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: BOINC Portable
PříspěvekNapsal: úte 06 dub, 2010 13:33 
Offline

Registrován: úte 06 dub, 2010 10:09
Příspěvky: 4
Ahoj, díky za uvítání. Na cílovém PC Boinc určitě není. Ale jako servis jsem ho dříve měl na těch vistách ze kterých jsem to instaloval na tu flash... Může to vadit že na zdrojovém PC Boinc byl/je?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: BOINC Portable
PříspěvekNapsal: úte 06 dub, 2010 13:48 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9417
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
Koukni do registru HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Space Sciences Laboratory, U.C. Berkeley\BOINC Setup tam je záznam o BOINC.
Jinak to že na zdrojovém PC byl BOINC by nemělo vadit.
Ještě otázečka 45cc : Na obou PC se ti klíčenka montuje pod stejné písmeno?

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: BOINC Portable
PříspěvekNapsal: úte 06 dub, 2010 14:49 
Offline

Registrován: úte 06 dub, 2010 10:09
Příspěvky: 4
Ad registry - na zdrojovém PC záznam je, na cílovém není.
Písmeno stejné nebylo, ale po tom co jsem ho na cílovém PC nastavil stejně - bezezměny.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: BOINC Portable
PříspěvekNapsal: úte 06 dub, 2010 17:39 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9417
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
Ještě zkontroluj, jestli jsou na klíčence všechny soubory. Hlavně soubor client_state.xml. Jestli se náhodou neukládá někam na C:\Documents and Settings\<USER>\Data aplikací\BOINC nebo podobně.

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: BOINC Portable
PříspěvekNapsal: úte 06 dub, 2010 18:20 
Offline

Registrován: úte 06 dub, 2010 10:09
Příspěvky: 4
Ona se data ve vistách ukládají do adresáře BOINC\Data zatímco v XP do BOINC\BOINCPortable\Data...

Vždy to tedy přehodím podle systému. Díky za rady.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: BOINC Portable
PříspěvekNapsal: ned 01 dub, 2012 23:47 
Offline
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Uživatelský avatar

Registrován: úte 09 led, 2007 10:33
Příspěvky: 1216
BOINC 6.10.30 Portable - stahujte zde.
zdroj: http://www.inshame.com/2011/04/boinc-portable-v2.html
Nezkoušeno, 6.10.18 jede bez problémů.

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz