Czech National Team

Týmové fórum
Právě je pon 18 pro, 2017 00:41

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Boinc a Win10
PříspěvekNapsal: ned 30 říj, 2016 12:35 
Offline
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: čtv 28 pro, 2006 09:45
Příspěvky: 10
Bydliště: Přerov
Dobrý den,
prosím o radu jak spustit Boinc ve Win10 Home
Konfigurace:
AMD Quad-Core A12-9700P
AMD Radeon R8 M445DX with 2GB Dedicated VRAM
16 GB RAM
128 SSD + 1TB HDD
Notebook Acer Aspire E15 E5-553G-17ZN
Příloha:
Výstřižek.PNG
Výstřižek.PNG [ 52.98 KiB | Zobrazeno 591 krát ]

_________________
Miloš_OK2PMG


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Boinc a Win10
PříspěvekNapsal: pon 31 říj, 2016 20:21 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16174
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
Tu chybovou hlášku to vyhodilo hned po instalaci? Nebo až po nějaké době provozu?
Může to ukončovat teoreticky antivir, nebo nějaký jiný bezpečnostní SW.

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Boinc a Win10
PříspěvekNapsal: pon 31 říj, 2016 20:38 
Offline Stats
68.4210526316 %
68.4210526316 %

Registrován: sob 15 kvě, 2010 16:27
Příspěvky: 4454
Bydliště: praha 8
Datum narození: 14 zář 1947
ID CNT statistik: 13496
neber mně vážně (jistě se další kluci ozvou). já na také věci jdu razantně, na Widle widlema na Boinc kladivem. pozastavím antivir a restartuji co se dá, případně přeinstaluji

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Boinc a Win10
PříspěvekNapsal: úte 01 lis, 2016 00:00 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9418
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
Já bych to viděl na nějaký problém s přístupovými právy.
Jak jsi provedl instalaci? Je tam tuším volba : program / služba, a pak volba jestli mohou spouštět i ostatní uživatelé.
A jak boinc spouštíš? Automaticky po restartu, nebo ručně? Co se stane, když nepustíš boinc.exe, ale boincmgr.exe?

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Boinc a Win10
PříspěvekNapsal: úte 01 lis, 2016 17:10 
Offline
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: čtv 28 pro, 2006 09:45
Příspěvky: 10
Bydliště: Přerov
Díky za odpovědi.

Instalace proběhla v pohodě, ale zatím se nepodařilo spustit.
Na obrázku je pokus o spuštění boinc.exe
Pokud spustím boincmgr.exe tak se otevře okno s hláškou zjišťuji stav a v liště nepodařilo se připojit ke klientu. Což je asi pochopitelné, protože boinc.exe nenastartuje.
Vyzkoušel jsem povolit "snad" všechna možná práva, včetně spuštění jako správce, vypnutí firewallu a antiviru, ale nic nepomáhá...
Snad to bude nějaká blbost, nebo finta, kterou jsem přehlédl. Mám Win10 necelý týden, dlouho jsem se bránil :-)

Docela mě to štve, protože počítám (sice po troškách) už 11 let.

Pěkný den a díky za každou radu.
Miloš

_________________
Miloš_OK2PMG


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Boinc a Win10
PříspěvekNapsal: úte 01 lis, 2016 17:22 
Offline
57.8947368421 %
57.8947368421 %

Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46
Příspěvky: 1981
Bych BOINC odinstaloval, Win restartoval.
Pak bych pustil instalačku jako Admin a zkusil ji dát jinam, než do Program Files.
(ne jako službu, nedělat pro to další uživatele, prostě v základním nastavení).

Je dost možné, že se nějak podělala přístupová práva do toho adresáře...

_________________
Megaprime 207394 · 5^1612573 - 1
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Boinc a Win10
PříspěvekNapsal: úte 01 lis, 2016 18:17 
Offline Stats
68.4210526316 %
68.4210526316 %

Registrován: sob 15 kvě, 2010 16:27
Příspěvky: 4454
Bydliště: praha 8
Datum narození: 14 zář 1947
ID CNT statistik: 13496
tak to je k nahrábnutí. odkud máš W10, a dělal jsi přeinstalaci ze svých starších Widlí? nebo na zelené louce (tam to zřejmě bude). teďkonc to těžko napravíš bez našich guru kteří by si mohli vzpomenout na podobné. tak je možno cecko smáznout a znovu nainstalovat (původní OS) pokud ti to dělá i na jiných pracech. pokud ne, tak se budeš muset smířit s bez BOINC :smt102 zlatý hnusný DOS gde to čovek viděl rovnou a nemusel se obracet na Billa

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Boinc a Win10
PříspěvekNapsal: úte 01 lis, 2016 18:45 
Offline
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: čtv 28 pro, 2006 09:45
Příspěvky: 10
Bydliště: Přerov
Odešel starý notebook a koupil jsem tohle s předinstalovaným W10...
Hledal jsem něco s W7, ale je to marné a když už, tak cena je podstatně vyšší :-(

_________________
Miloš_OK2PMG


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Boinc a Win10
PříspěvekNapsal: úte 01 lis, 2016 18:53 
Offline
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: čtv 28 pro, 2006 09:45
Příspěvky: 10
Bydliště: Přerov
Honza píše:
Bych BOINC odinstaloval, Win restartoval.
Pak bych pustil instalačku jako Admin a zkusil ji dát jinam, než do Program Files.
(ne jako službu, nedělat pro to další uživatele, prostě v základním nastavení).

Je dost možné, že se nějak podělala přístupová práva do toho adresáře...


Zkusil jsem to dát na druhý disk, výsledek je stejný

_________________
Miloš_OK2PMG


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Boinc a Win10
PříspěvekNapsal: úte 01 lis, 2016 20:15 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9418
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
Tak to zkusme rozebrat :

V okně vidím :
cc_config.xml not found ... to je v pohodě, je to nová instalace, žádný tam nemáš
Starting BOINC client version 7.6.22 for windows_x86_64 ... ok
log flags: ... ok
Libraries: ... ok
Data directory: D:\Boinc ... to je taky ok, při instalaci jsi zvolil adresář D:\Boinc což je užitečnější než nějaký ten AppData
Running under account Drobeck ... ok
OpenCL ... taky ok, Iceland jsou převážně notebookové grafiky, Carrizo je poněkud atypické jádro, které je použité snad jen ve 3 čipech (FX-8800P, A10-8700P, A8-8600P) ... když tak ještě napiš co je to za HW
Creating new client state file ... tady to končí ...

Zkontroluj jestli existuje soubor D:\Boinc\client_state.xml (nebo D:\Boinc\client_state_prev.xml).
:arrow: Pokud ano, ověř jestli můžeš tento soubor pod přihlášeným uživatelem Drobeck změnit (otevřít v Poznámkovém bloku, na konec napsat mezeru a uložit) ... pokud to jde, tak mi soukromě pošli ten soubor.
:arrow: Pokud ne, ověř jestli můžeš pod přihlášeným uživatelem Drobeck vytvářet soubory v adresáři D:\Boinc\

Možná se posunem dál.

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Boinc a Win10
PříspěvekNapsal: stř 02 lis, 2016 18:57 
Offline
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: čtv 28 pro, 2006 09:45
Příspěvky: 10
Bydliště: Přerov
vkliber píše:
Tak to zkusme rozebrat :

V okně vidím :
cc_config.xml not found ... to je v pohodě, je to nová instalace, žádný tam nemáš
Starting BOINC client version 7.6.22 for windows_x86_64 ... ok
log flags: ... ok
Libraries: ... ok
Data directory: D:\Boinc ... to je taky ok, při instalaci jsi zvolil adresář D:\Boinc což je užitečnější než nějaký ten AppData
Running under account Drobeck ... ok
OpenCL ... taky ok, Iceland jsou převážně notebookové grafiky, Carrizo je poněkud atypické jádro, které je použité snad jen ve 3 čipech (FX-8800P, A10-8700P, A8-8600P) ... když tak ještě napiš co je to za HW
Creating new client state file ... tady to končí ...

Zkontroluj jestli existuje soubor D:\Boinc\client_state.xml (nebo D:\Boinc\client_state_prev.xml).
:arrow: Pokud ano, ověř jestli můžeš tento soubor pod přihlášeným uživatelem Drobeck změnit (otevřít v Poznámkovém bloku, na konec napsat mezeru a uložit) ... pokud to jde, tak mi soukromě pošli ten soubor.
:arrow: Pokud ne, ověř jestli můžeš pod přihlášeným uživatelem Drobeck vytvářet soubory v adresáři D:\Boinc\

Možná se posunem dál.


D:\Boinc\client_state.xml (nebo D:\Boinc\client_state_prev.xml) neexistuje ani jeden z těchto souborů

Můžu vytvořit libovolný soubor, přepisovat, mazat... cokoliv mě napadne...

Konfigurace:
AMD Quad-Core A12-9700P
AMD Radeon R8 M445DX with 2GB Dedicated VRAM
16 GB RAM
128 SSD + 1TB HDD
Notebook Acer Aspire E15 E5-553G-17ZN

_________________
Miloš_OK2PMG


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Boinc a Win10
PříspěvekNapsal: stř 02 lis, 2016 23:58 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9418
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
Hele, tak z toho jsem jelen 33ooo .

Není to náhodou nějaký firemní notebook kde se přihlašuješ do firemní domény a jsou tam nastavené restriktivní politiky?

Když koukám na ten výpis, tak to havaruje ve chvíli, kdy boinc chce poprvé vytvořit soubor client_state.xml (základní konfigurační soubor, který obsahuje vše). Ten soubor by se měl vytvořit v adresáři D:\Boinc. Tam se ti nevytvoří a boinc spadne. Nechápu.
Nevidím k tobě, tak nemůžu nic zkoumat.

Zkusil bych toto.
Odinstalovat celý boinc.
V registrech smazat celý klíč HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Space Sciences Laboratory, U.C. Berkeley
Restartnout windows
Spustit instalaci boinc a postupovat podle návodu (instalovat 7.6.22, návod je pro 7.2.42), hlavně dodržet následující obrazovku.
Adresáře pro program a data si zvol jaké chceš, doporučuji jiné, např. D:\BOINC\Program a D:\BOINC\Data.
Obrázek

Jinak už nevím.

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Boinc a Win10
PříspěvekNapsal: čtv 03 lis, 2016 10:29 
Offline
57.8947368421 %
57.8947368421 %

Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46
Příspěvky: 1981
vkliber píše:
Hele, tak z toho jsem jelen 33ooo .

Není to náhodou nějaký firemní notebook kde se přihlašuješ do firemní domény a jsou tam nastavené restriktivní politiky?


Není, viz první post - Win7 Home.

Ten účet "Drobeck", pod kterým se BOINC snaží běžet je stejný, pod jakým jedeš jako uživatel.
Není to náhodou tak, že by jsi například Total Commander pouštěl jako Administrator a měl na adresář práva, kdežto Drobeck nemá?
Případně se ručně kouknout na práva na zmíněné adresáře...

_________________
Megaprime 207394 · 5^1612573 - 1
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Boinc a Win10
PříspěvekNapsal: sob 17 pro, 2016 08:56 
Offline
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: čtv 28 pro, 2006 09:45
Příspěvky: 10
Bydliště: Přerov
Ahoj ,

konečně opět počítám! 45kk
Ale po pravdě nevím kde byla chyba...
Přišlo pár aktualizací Win10 a nová verze BOINC 7.6.33 a najednou vše funguje.

I tak Díky všem kdo se snažili pomoct :smt023

Obrázek

_________________
Miloš_OK2PMG


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Boinc a Win10
PříspěvekNapsal: pát 23 pro, 2016 22:24 
Offline
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: čtv 28 pro, 2006 09:45
Příspěvky: 10
Bydliště: Přerov
Ahoj,
už to vypadalo (a jako funguje dobře) ale až moc dobře...
Jak už jsem psal jedná se o NTB a vytížení 100% není úplně idealní.
Teď mám nastaveno v BOINC Manager 0,1% procesorů a 0,1% procesorového času.
Jenže všechno jede na 100% a teplota stoupá až na 90 stupňů !
Potřebuji to "nějak" omezit na rozumnou míru.

Předem Díky
Miloš_OK2PMG

_________________
Miloš_OK2PMG


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Boinc a Win10
PříspěvekNapsal: sob 24 pro, 2016 10:34 
Offline
57.8947368421 %
57.8947368421 %

Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46
Příspěvky: 1981
Zkus TThrottle.
Je to od party/na webu, co dělají BoincTask, což je dost užitečný program, takže bych tomu věřil (nemám osobní zkušenost s TThottle, ale s BOINCTask ano).

_________________
Megaprime 207394 · 5^1612573 - 1
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Boinc a Win10
PříspěvekNapsal: sob 24 pro, 2016 17:03 
Offline
47.3684210526 %
47.3684210526 %

Registrován: ned 20 črc, 2008 08:31
Příspěvky: 986
Ahoj.
Ty údaje, jak jsi je napsal, to nevezme.
Procesorový čas nechej na 100% a Využití procesorů dej zkušebně na 50%.
Pak můžeš ještě ladit buď na 75% nebo na 25%, ale jenom v případě 4jádra. U 2jádra by mělo v pohodě stačit 50%.
Nevím, proč by to takto nemělo fungovat. S nefungováním jsem se ještě nesetkal.
Teploty jsou skutečně vysoké, ale u NTB je to normální. Pomoci může chladící podložka, ale i pozvednutí zadní části NTB, aby to mohlo lépe nasávat vzduch.
Po určitém čase může NTB potřebovat i vyčištění vnitřností, tady bych ovšem počkal až po záruce.
Naopak: jestli ten NTB je nový, pražil bych ho i na ty vysoké teploty - většinou se totiž projeví nějaká výrobní vada a můžeš to včas řešit v záruce.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Boinc a Win10
PříspěvekNapsal: sob 24 pro, 2016 20:54 
Offline
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: čtv 28 pro, 2006 09:45
Příspěvky: 10
Bydliště: Přerov
Ahoj,

to už bylo samozřejmě ze zoufalství... Nejdřív jsem zkoušel 50 a 25%.
NTB mám a vždy jsem měl podložený (zadní nožky) tak aby měl sklon směrem ke mě, už kvůli pohodlnějšímu psaní...

TThrottle, mi bohužel nefuguje, nebo ho neumím nastavit. Teplotu GPU ukazuje, ale CPU je na nule,případně na přednastavené korekci.
Vůbec mám problém s měřením zatížení a teploty CPU, CoreTemp ukazuje něco jiného než Správce úloh a vůbec co program to jiné údaje :-)

Konfigurace:
AMD Quad-Core A12-9700P
AMD Radeon R8 M445DX with 2GB Dedicated VRAM
16 GB RAM
128 SSD + 1TB HDD
Notebook Acer Aspire E15 E5-553G-17ZN

_________________
Miloš_OK2PMG


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Boinc a Win10
PříspěvekNapsal: ned 25 pro, 2016 20:21 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16174
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
Více než omezování procentuelní a nebo cílené throtlování celého CPU, je účinné omezení počtu zatížených jader, prostřednictvím konfiguračního souboru cc_config.xml. Návod jak na to, najdeš v radách a návodech, nebo ti zde rád někdo poskytne nějaký vzor. Ale nejlepší je to podle toho návodu. Tak si nastavíš vše dle vlastních potřeb a na konkrétní PC, ve tvém případě NB.

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz