Czech National Team

Týmové fórum
Právě je úte 12 pro, 2017 23:09

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 30 srp, 2015 14:24 
Offline Stats
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: pát 15 kvě, 2015 14:15
Příspěvky: 20
Bydliště: Poděbrady 29001
Datum narození: 0- 0-1979
ID CNT statistik: 22140
Zdravím, před měsícem jsem spustil výhradně pro Boinc novou PC sestavu:
Deska - GIGABYTE X99-UD7
CPU - Intel Core i7-5820K
Chladič na procesor - NOCTUA NH-U14S
RAM - Kingston Predator 16GB (4x4GB) DDR4 3000MHz
3x Grafická karta - GIGABYTE GTX 960 G1 Gaming 2GB
HDD - SSD disk Samsung 850 EVO 250GB
Počítačový zdroj - Zalman ZM1250 Platinum

Stále se mi nedaří spustit třetí grafickou kartu. Dokázal by mi někdo poradit.
Díky
Tom


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 30 srp, 2015 18:55 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16167
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
Zkus to prosím trochu víc rozepsat. Stejné tři katry jsem na jaře zprovozňoval v PC-IQE a šlapou tam v pohodě.

Jaký máš systém? Jakou varzi BOINC? Karty ti systém detekuje všechny, ale nejedou všechny jen v BOINC? Nebo je ani systém všechny nedetekuje?

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 31 srp, 2015 09:20 
Offline Stats
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: pát 15 kvě, 2015 14:15
Příspěvky: 20
Bydliště: Poděbrady 29001
Datum narození: 0- 0-1979
ID CNT statistik: 22140
Díky za reakci.
Jede to na W7 64 ultimate.
Problém je, že po vložení třetí karty do desky systém nenajede, pokud začne najíždět, tak spadne.
Určitě to bude v nastavení BIOS.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 31 srp, 2015 09:32 
Offline Stats
15.7894736842 %
15.7894736842 %

Registrován: sob 30 pro, 2006 00:21
Příspěvky: 102
Bydliště: Stará Boleslav
ID CNT statistik: 4424
Cau
A co když zapojíš karty samostatne, fungujou?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 31 srp, 2015 09:36 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16167
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
Já bych to spíš odhadoval na nějaké redukované napájení některé té grafiky, nedostatečné papájení PCI-E linky na desce, nebo nedostatečně silný zdroj. Co přesně máš za zdroj a jakou desku?

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 31 srp, 2015 09:39 
Offline Stats
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: pát 15 kvě, 2015 14:15
Příspěvky: 20
Bydliště: Poděbrady 29001
Datum narození: 0- 0-1979
ID CNT statistik: 22140
Samostatně fungují, i v páru počítají. Ale ve trojici na desce systém nerozjedu.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 31 srp, 2015 09:40 
Offline Stats
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: pát 15 kvě, 2015 14:15
Příspěvky: 20
Bydliště: Poděbrady 29001
Datum narození: 0- 0-1979
ID CNT statistik: 22140
Deska - GIGABYTE X99-UD7
Počítačový zdroj - Zalman ZM1250 Platinum


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 31 srp, 2015 10:47 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9417
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
Ta deska je z podobné řady co mám já, ale mám od MSI.

Na desce je 4xPCI-E, kde při zapojení všech 4 umí jen jeden 16x. Při zapojení 3 grafik jedou dvě na 16x a jedna na 8x. Buď musíš dát grafiky do přesně specifických slotů 1. 2. a 4., nebo 1. 3. a 4. a v BIOSu se musíš podívat které PCI-E jsou zapojené a aktivní. Dále nezapomeň na přídavné napájení desky.
Předpokládám, že ta deska už má ten nový grafický BIOS (šílená věc :evil: ), tak tam strč všechny 3 grafiky (v manuálu k desce se dočteš doporučení do kterých slotů), nabootuj do BIOSu a BIOS ti sám ukáže které PCI-E jsou obsazené a čím a jestli jsou aktivní.
Dále Zalman zdroje neznám, dej si pozor na výkonové větve, aby jsi všechny 3 grafiky nekrmil z jedné větve.

EDIT : zde

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 31 srp, 2015 12:04 
Offline Stats
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: pát 15 kvě, 2015 14:15
Příspěvky: 20
Bydliště: Poděbrady 29001
Datum narození: 0- 0-1979
ID CNT statistik: 22140
Díky moc. Večer to zkusím. Celou dobu jsem používal karty jen na slotech 1.2 a 3.
To bude zřejmě ono.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 02 zář, 2015 10:32 
Offline Stats
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: pát 15 kvě, 2015 14:15
Příspěvky: 20
Bydliště: Poděbrady 29001
Datum narození: 0- 0-1979
ID CNT statistik: 22140
Zdravím. Děkuji Vkliber. problém byl skutečně v použitých slotech pro karty. V manuálu mě trochu zmátlo jejich pořadí číslování na desce.
Nyní systém běží, dvě karty na slotech (16x) počítají. Však karta na slotu (8x) neběží. Aplikace monitoringu grafických karet, dodávaná jako jejich příslušenství, "Gigabyte oc guru II", třetí kartu sice vidí, ale nedaří se mi ji rozhýbat.
Ovládací panel NVIDIA žádnou možnost nenabízí.
Jsem o krůček dál, ale stále potřebuji poradit.
Předem díky.
Tom


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 02 zář, 2015 18:54 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16167
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
S tou rychlostí PCI-E problém nebude. Stejně to jede i na CII.
Zkusil bych startovat počítač s kabelem k monitoru zapojeným postupně do každé z karet, jestli to třeba nebude v některé fungovat. Musíš ale vždy zapnout počítač s umístěním kabelu v jedné z karet. Jinak mně nic moc nenapadá.

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 03 zář, 2015 07:29 
Offline Stats
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: pát 15 kvě, 2015 14:15
Příspěvky: 20
Bydliště: Poděbrady 29001
Datum narození: 0- 0-1979
ID CNT statistik: 22140
To jsem zkoušel. Ale pokud monitor naběhl na kartu, která je ve slotu x8, pracovala jen v základním rozlišení (bez ovladačů NVIDIA, které vůbec nefungovaly). A ostatní karty se vůbec nerozběhly.
Pro upřesnění problému je třeba říct, že správce zařízení identifikuje kartu ve slotu x8 jako "Řadič videa(kompatibilní se standardem VGA)" a marně se snaží najít/nainstalovat ovladač pro "Řadič PCI pro získávání dat a zpracování signálu".
Ostatní karty ve slotech x16 správce zařízení správně identifikuje/eviduje jako "NVIDIA GeForce GTX 960".


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 03 zář, 2015 13:10 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16167
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
A zkoušel jsi systému ty ovladače vnutit ručně?

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 03 zář, 2015 14:17 
Offline Stats
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: pát 15 kvě, 2015 14:15
Příspěvky: 20
Bydliště: Poděbrady 29001
Datum narození: 0- 0-1979
ID CNT statistik: 22140
Zkoušel, ale z nepochopitelného důvodu to hlásí, že "při instalaci došlo k chybě" , "V souboru INF nebyl nalezen povinný řádek."


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 04 zář, 2015 12:21 
Offline Stats
52.6315789474 %
52.6315789474 %

Registrován: pon 30 dub, 2012 19:55
Příspěvky: 1270
Bydliště: Brno
ID CNT statistik: 6334
Tohle určitě není dobrý stav. Hledal bych na desce/biosu nebo ve zdroji.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 04 zář, 2015 13:31 
Offline Stats
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: pát 15 kvě, 2015 14:15
Příspěvky: 20
Bydliště: Poděbrady 29001
Datum narození: 0- 0-1979
ID CNT statistik: 22140
Heuréka. Nespočetně krát jsem absolvoval proces odinstalace a opětovné instalace ovladače. Na podvanácté, těsně po zhroucení systému v provedení modré smrti, to najednou funguje. Nechápu jak, ale najednou mají správné ovladače všechny tři karty. Bojím se to znovu restartovat 33ooo


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 04 zář, 2015 15:38 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16167
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
Někdy se dějí i v PC věci mezi nebem a zemí. Přeji, aby to už vydrželo bez potíží v běhu.

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 06 zář, 2015 10:48 
Offline Stats
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: pát 15 kvě, 2015 14:15
Příspěvky: 20
Bydliště: Poděbrady 29001
Datum narození: 0- 0-1979
ID CNT statistik: 22140
Díky všem zúčastněným, grafiky pěkně počítají, systém se zdá stabilní.
Uvidíme, zda osazení čtvrté karty půjde jak má.
Ještě jednou všem děkuji.
Tom


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 26 říj, 2015 18:33 
Offline Stats
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: pát 15 kvě, 2015 14:15
Příspěvky: 20
Bydliště: Poděbrady 29001
Datum narození: 0- 0-1979
ID CNT statistik: 22140
Ahoj Všem zúčastněným.
Aby měl příběh nějaký konec, musím s potěšením oznámit že všechny čtyři karty souběžně počítají. Instalace čtvrté karty však byla stejně problémová, jako té třetí. Tentokrát jsem se však po hodinovém úsilí uchýlil k násilí a počítač natvrdo vypnul. Simuloval jsem tím pád systému, na základě předcházející zkušenosti těžko pochopitelného úspěchu zprovoznění třetí karty.
Po opětovném zapnutí se skutečně chytla i čtvrtá karta. Zřejmě je to tím, že si v takovém případě stroj v Biosu automaticky osahá veškerý hardware, bez ohledu na špatné nastavení uživatelem.
Ještě jednou všem díky.
Tom


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 26 říj, 2015 22:16 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16167
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
To je tedy opravdu zajímavé řešení, ale hlavně že to funguje.

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz