Czech National Team

Týmové fórum
Právě je čtv 14 pro, 2017 01:42

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: frekvence RAM
PříspěvekNapsal: stř 02 pro, 2015 23:35 
Offline Stats
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Uživatelský avatar

Registrován: sob 09 kvě, 2015 12:05
Příspěvky: 368
Bydliště: Lysice
Datum narození: 22 lis 1991
ID CNT statistik: 18396
nazdar, mám dotaz, počítám ted nějaké projekty a mám využito 99% RAM a uvažuji tedy o koupení nové sady a nejspíš bych vzal s vyšší frekvencí asi 2400MHz
ale u mojí desky v technických parametrech je napsané že na frekvenci 2400 pracuje jen po přetaktování pamětí, pochopil jsem to správně ? takže nejvyšší takt co mohu na moji desku koupit je 1866 ???
než přetaktovávat paměti, tak radši zkusím najít ty současné co mám pokud se ještě prodávají
někde jsem četl že by tam šli i paměti na vyšší frekvenci ale musel by se upgradnout BIOS ale to dělat nechci

_________________
Nová tabulka srovnání týmových počítačů https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 2137758393
testovací balíček viewtopic.php?p=89758#p89758
výsledky posílejte zde viewtopic.php?f=24&t=4553 tabulku mohou editovat je správci z důvodu ochrany vložených dat

Nalezená prvočísla
SGS - 2413785097995*2^1290000-1 -číslic 388,342 (T5K) - // - SGS - 3272567467125*2^1290000-1 -číslic 388,342 (T5K) - // - PPSE - 6451*2^1451648+1 -číslic 436,994 (T5K) - // - PPSE - 2439*2^1451771+1 -číslic 437,031 (T5K) - // - GFN - 53022198^32768+1 -číslic 253,116
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
http://signature.statseb.fr/sig-1896.png
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
PC Online - i7-6700k (OC 4,5GHz), ASrock z170 Extreme 4, Asus GTX1080 (OC+5%), 16GB DDR4 (3000MHz), System - SSD OCZ TRION 100 - 250GB, Data - SSHD Seagate 4TB, 2x WD 750GB, zdroj Corsair RM850 (850W), Win10Pro 64bit
Server 1 Online - AMD Phenom II x6 1075T, GA870A-USB3, MSI GTX275, 32GB DDR3, Samsung HDD 300GB, zdroj 700W, Win10Pro 64bit
Server 2 Online - AMD Ryzen 7 1700(4GHz), MSI X370 GAMING PRO CARBON, MSI GTX780 Lightning (OC+15%) 16GB DDR4, SSD Kingston240GB, zdroj 450W, Win10Pro 64bit


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: frekvence RAM
PříspěvekNapsal: čtv 03 pro, 2015 10:03 
Offline
47.3684210526 %
47.3684210526 %

Registrován: ned 20 črc, 2008 08:31
Příspěvky: 986
99% u jednoho PC zaznamenávám poměrně často, a to při počítání projektu Lattice, kdy i běžná jednotka si řekne o 1GB. Jsou tam ovšem i zrůdy, které si řeknou o 12GB. U PC, kde mám 32GB, jedou i dvě vedle sebe. U 16GB strojů jede sice jen jedna, ale zbytek zabere systém a ostatní jednotky a jsem na 99% nato šup. Když nejsem u stroje, tak to většinou rozdejchá, ale běda abych na to šáhnul - okamžité vytuhnutí. Při těchto záborech paměti se velmi osvědčily 4 kanálové paměti, které jsou schopny si s tím poradit bez větších zádrhelů, naopak klasické dvojkanálovky se zahltí a stroj je schopen vytuhnout. Tím chci jen říct, že frekvence je sice fajn, ale nízká latence je v některých případech lepší a čím více kanálů tím také lépe.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: frekvence RAM
PříspěvekNapsal: čtv 03 pro, 2015 10:47 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Uživatelský avatar

Registrován: pát 06 kvě, 2011 17:18
Příspěvky: 659
ID CNT statistik: 16550
Tvůj procesor umožňuje čtyřkanálové zapojení pamětí, takže osobně bych upřednostnil maximální standardní (nepřetaktovávanou) frekvenci a hledal čtyři kousky s co nejnižší latencí...

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: frekvence RAM
PříspěvekNapsal: čtv 03 pro, 2015 16:41 
Offline Stats
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Uživatelský avatar

Registrován: sob 09 kvě, 2015 12:05
Příspěvky: 368
Bydliště: Lysice
Datum narození: 22 lis 1991
ID CNT statistik: 18396
12GB na jednotku 33ooo
no já uvažuji o 32GB protože ted mám 16 a nestačí to :D ale RAMkám moc nerozumím a proto se ještě zeptám když bych koupil 2 kity s (2x8GB) tak je to jasné mám 4 stejné kusy tak jak mě radíte na tu 4-kanálovou podporu
ale co kdybych koupil 2 kity které mají 4x4GB což by mě dalo 8 modulů tam by byl problém u té 4kanálové podpory s CPU ? předpokládám že deska by to brala jako 2 sady 4-kanálových pamětí vzhledem k tomu že i v manuálu je doporučeno instalovat nejdříve do šedých slotů pro lepší kompatibilitu a nekombinovat to různě do černých a šedých slotů
nejspíš tedy ty černé a šedé sloty jsou určené pro dvě samostatné 4 kanálové sady, pochopil jsem to správně ?
ale asi bych to viděl na tyto paměti které mě vypadli z filtr jako nejlepší a nejlevnější
na frekvenci 1866 a CL9, nižší CL jsem na dané frekvenci nenašel ani v některých zahraničních obchodech

jinak děkuji vám za rady o ramkách toho opravdu moc nevím

_________________
Nová tabulka srovnání týmových počítačů https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 2137758393
testovací balíček viewtopic.php?p=89758#p89758
výsledky posílejte zde viewtopic.php?f=24&t=4553 tabulku mohou editovat je správci z důvodu ochrany vložených dat

Nalezená prvočísla
SGS - 2413785097995*2^1290000-1 -číslic 388,342 (T5K) - // - SGS - 3272567467125*2^1290000-1 -číslic 388,342 (T5K) - // - PPSE - 6451*2^1451648+1 -číslic 436,994 (T5K) - // - PPSE - 2439*2^1451771+1 -číslic 437,031 (T5K) - // - GFN - 53022198^32768+1 -číslic 253,116
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
http://signature.statseb.fr/sig-1896.png
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
PC Online - i7-6700k (OC 4,5GHz), ASrock z170 Extreme 4, Asus GTX1080 (OC+5%), 16GB DDR4 (3000MHz), System - SSD OCZ TRION 100 - 250GB, Data - SSHD Seagate 4TB, 2x WD 750GB, zdroj Corsair RM850 (850W), Win10Pro 64bit
Server 1 Online - AMD Phenom II x6 1075T, GA870A-USB3, MSI GTX275, 32GB DDR3, Samsung HDD 300GB, zdroj 700W, Win10Pro 64bit
Server 2 Online - AMD Ryzen 7 1700(4GHz), MSI X370 GAMING PRO CARBON, MSI GTX780 Lightning (OC+15%) 16GB DDR4, SSD Kingston240GB, zdroj 450W, Win10Pro 64bit


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: frekvence RAM
PříspěvekNapsal: čtv 03 pro, 2015 19:25 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Uživatelský avatar

Registrován: pát 06 kvě, 2011 17:18
Příspěvky: 659
ID CNT statistik: 16550
Kup 2 kity 2x8 GB. Budeš mít 32 GB hned a prostor pro zdvojnásobení v budoucnosti :smt023

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: frekvence RAM
PříspěvekNapsal: čtv 03 pro, 2015 21:31 
Offline
47.3684210526 %
47.3684210526 %

Registrován: ned 20 črc, 2008 08:31
Příspěvky: 986
tak úplně nejideálnější by byly tyhle v identické kvalitě, ale záleží i na financích:
http://www.czc.cz/kingston-hyperx-savag ... 31/produkt
tedy pokud tam máš DDR3, jak vyplývá z podpisu


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: frekvence RAM
PříspěvekNapsal: pát 04 pro, 2015 10:35 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Uživatelský avatar

Registrován: pát 06 kvě, 2011 17:18
Příspěvky: 659
ID CNT statistik: 16550
@jiri kovar: Tak jestli se nemýlím, to jsou jen dva kity, na které odkazoval, narvané do jednoho blistru a předražené o 300 korun, ne?

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: frekvence RAM
PříspěvekNapsal: pát 04 pro, 2015 16:07 
Offline Stats
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Uživatelský avatar

Registrován: sob 09 kvě, 2015 12:05
Příspěvky: 368
Bydliště: Lysice
Datum narození: 22 lis 1991
ID CNT statistik: 18396
Murphy.cz píše:
@jiri kovar: Tak jestli se nemýlím, to jsou jen dva kity, na které odkazoval, narvané do jednoho blistru a předražené o 300 korun, ne?

ano jsou to úplně ty stejné, na to menší balení je 30% sleva, logika jako prase jedny slevit a druhé nechat za plnou cenu 51aaa

_________________
Nová tabulka srovnání týmových počítačů https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 2137758393
testovací balíček viewtopic.php?p=89758#p89758
výsledky posílejte zde viewtopic.php?f=24&t=4553 tabulku mohou editovat je správci z důvodu ochrany vložených dat

Nalezená prvočísla
SGS - 2413785097995*2^1290000-1 -číslic 388,342 (T5K) - // - SGS - 3272567467125*2^1290000-1 -číslic 388,342 (T5K) - // - PPSE - 6451*2^1451648+1 -číslic 436,994 (T5K) - // - PPSE - 2439*2^1451771+1 -číslic 437,031 (T5K) - // - GFN - 53022198^32768+1 -číslic 253,116
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
http://signature.statseb.fr/sig-1896.png
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
PC Online - i7-6700k (OC 4,5GHz), ASrock z170 Extreme 4, Asus GTX1080 (OC+5%), 16GB DDR4 (3000MHz), System - SSD OCZ TRION 100 - 250GB, Data - SSHD Seagate 4TB, 2x WD 750GB, zdroj Corsair RM850 (850W), Win10Pro 64bit
Server 1 Online - AMD Phenom II x6 1075T, GA870A-USB3, MSI GTX275, 32GB DDR3, Samsung HDD 300GB, zdroj 700W, Win10Pro 64bit
Server 2 Online - AMD Ryzen 7 1700(4GHz), MSI X370 GAMING PRO CARBON, MSI GTX780 Lightning (OC+15%) 16GB DDR4, SSD Kingston240GB, zdroj 450W, Win10Pro 64bit


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: frekvence RAM
PříspěvekNapsal: ned 13 pro, 2015 13:20 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 10 led, 2013 00:41
Příspěvky: 655
ID CNT statistik: 15767
A to je takový problém si koupit paměti na frekvenci 2400 MHz a podtaktovat je na 1866 MHz, se automaticky latence změní na nižší přeci. A nebude věčně počítat nějaký projekt, kde je latence vhodnější menší a pak klidně ty paměti může časem dát na 2400 nebo 2133 MHz.

_________________
Motto: "Pokrok vědy nezastavíš, ale i ty ho můžeš urychlit." © 2014 Plšák Ráďa
User of The Day

Medajle na projektech:
Asteroids@home: Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
WCG: Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: frekvence RAM
PříspěvekNapsal: ned 13 pro, 2015 14:58 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Uživatelský avatar

Registrován: pát 06 kvě, 2011 17:18
Příspěvky: 659
ID CNT statistik: 16550
Aby mohl zvýšit frekvenci, musel by flešnout BIOS. A i když jsem osobně nikdy nic nebriknul, taky nemám rýpáni v BIOSu rád, takže jestli to dělat nechce, tak to beru jako dané a nebudu ho přesvědčovat, alébrž mu poradím nejlepší možnou alternativu.

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: frekvence RAM
PříspěvekNapsal: ned 13 pro, 2015 16:33 
Offline Stats
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Uživatelský avatar

Registrován: sob 09 kvě, 2015 12:05
Příspěvky: 368
Bydliště: Lysice
Datum narození: 22 lis 1991
ID CNT statistik: 18396
® Plšák Ráďa ® píše:
A to je takový problém si koupit paměti na frekvenci 2400 MHz a podtaktovat je na 1866 MHz, se automaticky latence změní na nižší přeci. A nebude věčně počítat nějaký projekt, kde je latence vhodnější menší a pak klidně ty paměti může časem dát na 2400 nebo 2133 MHz.


umím se rýpat v BIOSu, umím taktovat, ale upgrade BIOSu dělat fakt nebudu něco poseru a v lepším případě mě jen přestanou fungovat některé komponenty nebo si taky odseru desku za 8000
ano to stejné jsem si říkal když jsem poprvé dělal čistou instalaci Woken před "pár lety" ale tam jsem neměl co posrat když jsem si to skoušel na nečisto na jednom z 3 disku co jsem tenkrát měl,
mohl jsem ho znovu zformátovat a dál používat jako datový ale ted jaksi nemám žádnou desku na které bych si "cvičně" flashnul bios, nevím co mě tam může vyskočit za problémy a nevím jak bych je řešil a co jsem četl tak aktualizovat na starší verzi respk. downgrade BIOSu nelze provést
takže toto nechci pokoušet
mimochodem paměti mám doma už od pátku :smt038

_________________
Nová tabulka srovnání týmových počítačů https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 2137758393
testovací balíček viewtopic.php?p=89758#p89758
výsledky posílejte zde viewtopic.php?f=24&t=4553 tabulku mohou editovat je správci z důvodu ochrany vložených dat

Nalezená prvočísla
SGS - 2413785097995*2^1290000-1 -číslic 388,342 (T5K) - // - SGS - 3272567467125*2^1290000-1 -číslic 388,342 (T5K) - // - PPSE - 6451*2^1451648+1 -číslic 436,994 (T5K) - // - PPSE - 2439*2^1451771+1 -číslic 437,031 (T5K) - // - GFN - 53022198^32768+1 -číslic 253,116
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
http://signature.statseb.fr/sig-1896.png
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
PC Online - i7-6700k (OC 4,5GHz), ASrock z170 Extreme 4, Asus GTX1080 (OC+5%), 16GB DDR4 (3000MHz), System - SSD OCZ TRION 100 - 250GB, Data - SSHD Seagate 4TB, 2x WD 750GB, zdroj Corsair RM850 (850W), Win10Pro 64bit
Server 1 Online - AMD Phenom II x6 1075T, GA870A-USB3, MSI GTX275, 32GB DDR3, Samsung HDD 300GB, zdroj 700W, Win10Pro 64bit
Server 2 Online - AMD Ryzen 7 1700(4GHz), MSI X370 GAMING PRO CARBON, MSI GTX780 Lightning (OC+15%) 16GB DDR4, SSD Kingston240GB, zdroj 450W, Win10Pro 64bit


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: frekvence RAM
PříspěvekNapsal: ned 13 pro, 2015 21:43 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16167
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
Pokud máš desku s duálním BIOSem, tek nemáš také co pokazit. Při poškození přehráváním, se poškodí jen jeden a ten starší je v takovém případě uložen jako záložní. Flashnutím neporušuješ záruku takovýchto desek, mají na to být dělané a ty nové verze vydává sám výrobce, takže za jejich funkčnost ručí.

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: frekvence RAM
PříspěvekNapsal: ned 13 pro, 2015 23:46 
Offline Stats
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Uživatelský avatar

Registrován: sob 09 kvě, 2015 12:05
Příspěvky: 368
Bydliště: Lysice
Datum narození: 22 lis 1991
ID CNT statistik: 18396
forest píše:
Pokud máš desku s duálním BIOSem, tek nemáš také co pokazit. Při poškození přehráváním, se poškodí jen jeden a ten starší je v takovém případě uložen jako záložní. Flashnutím neporušuješ záruku takovýchto desek, mají na to být dělané a ty nové verze vydává sám výrobce, takže za jejich funkčnost ručí.

tak moje deska má jen 1 bios
no tak dejme tomu že bych tam hodil nejnovější bios, co vím 100% tak že na novém BIOSu deska podporuje až 128GB RAM (původně jen 64) ale tolik mě je už k ničemu ted mě bude stačit 32 max. v budoucnu 64GB :D kvůli kapacitě bych to tedy neřešil, stejně jsem našel RAM s 128GB kapacitou jen na frekvenci 1866 a CL 10 a ted mám v komplu 1866-CL9, takže vlastně i lepší

a nikde jsem nenašel že by moje deska na novém biosu podporovala větší frekvence takže bych to stejně nejspíš musel podtaktovat kdybych tam narval 2400MHz
nebo když se tady o tom tak bavíme, našel někdo z vás že by deska ASUS X79 Deluxe na novém Biosu podporovala i 2400 ?

https://www.asus.com/us/Motherboards/X79DELUXE/HelpDesk_Download/

a vůbec mělo by to nějaký zásadní efekt rozdíl mezi 1866 a 2400MHZ max pár vteřin na jednotce nebo u velkých několika denních snad jen páre minut ne ?
to pak snad ani nemá cenu kvůli pár vteřinám kupovat dražší RAM s větší frekvencí když by se mě úkol z 24 hodin zkrátil na 23:55

_________________
Nová tabulka srovnání týmových počítačů https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 2137758393
testovací balíček viewtopic.php?p=89758#p89758
výsledky posílejte zde viewtopic.php?f=24&t=4553 tabulku mohou editovat je správci z důvodu ochrany vložených dat

Nalezená prvočísla
SGS - 2413785097995*2^1290000-1 -číslic 388,342 (T5K) - // - SGS - 3272567467125*2^1290000-1 -číslic 388,342 (T5K) - // - PPSE - 6451*2^1451648+1 -číslic 436,994 (T5K) - // - PPSE - 2439*2^1451771+1 -číslic 437,031 (T5K) - // - GFN - 53022198^32768+1 -číslic 253,116
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
http://signature.statseb.fr/sig-1896.png
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
PC Online - i7-6700k (OC 4,5GHz), ASrock z170 Extreme 4, Asus GTX1080 (OC+5%), 16GB DDR4 (3000MHz), System - SSD OCZ TRION 100 - 250GB, Data - SSHD Seagate 4TB, 2x WD 750GB, zdroj Corsair RM850 (850W), Win10Pro 64bit
Server 1 Online - AMD Phenom II x6 1075T, GA870A-USB3, MSI GTX275, 32GB DDR3, Samsung HDD 300GB, zdroj 700W, Win10Pro 64bit
Server 2 Online - AMD Ryzen 7 1700(4GHz), MSI X370 GAMING PRO CARBON, MSI GTX780 Lightning (OC+15%) 16GB DDR4, SSD Kingston240GB, zdroj 450W, Win10Pro 64bit


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: frekvence RAM
PříspěvekNapsal: pon 14 pro, 2015 05:23 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16167
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
V podstatě máš pravdu, že na většině projektů vlin frekvence pamětí moc nepoznáš. Větší rozdíl je snad jen u PG LLR projektů, ale kolik přesně, to jsem už dlouho netestoval. V podstatě platilo to, co zde již zaznělo, tedy že stejný vliv má lepší časování, jako vyšší frekvence. Tedy snížení taktu, při dosažení nižšího časování je stejně přínosné, jako vyšší takt a horší časování. Ideální jsou samozřejmě paměti s nízským časováním a vysokou frekvencí, ale ty zase stojí neúměrně více, než jaké zrychlení ve skutečnosti při výpočtech přinesou.
Ta deska umí v základu 2800 MHz DDR3 paměti. Ovšem v přetaktu. To neznamená, že by jsi přetaktovával jenom paměti, to většinou ani nejde. Znamená to, že při přetaktovávání CPU zvyšováním frekvence sběrnice, nemusíš paměti podtaktovávat (tedy pokud máš takové, které tu frekvenci zvládnou), ale v dalém násobku frekvence se ti zvedá úměrně takt CPU i RAM. Nese to sebou i zvyšování napětí jednotlivých částí desky, CPU a většinou i těch pamětí. Tím se zvedá i spotřeba sestavy a nároky na chlazení. Teoreticky se i zkracuje životnost komponent, ale to záleží už na jejím výběru a právě těch vhodných tepelných podmínkách uvnitř skříně.

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: frekvence RAM
PříspěvekNapsal: pon 14 pro, 2015 20:25 
Offline Stats
47.3684210526 %
47.3684210526 %

Registrován: úte 03 úno, 2009 21:23
Příspěvky: 903
Bydliště: Opava
Datum narození: 03 bře 1984
ID CNT statistik: 10156
Nevím jak je to po 7 letech u dnešní PC, ale všude kde jsem koukal do biosu tak šel měnit násobič pro CPU a RAM zvláště.
Dále taktování sběrnice tedy postaru FSB zapřičiňuje u moderních intelu težkou nestabilitu většina nevydrží ani +5 mhz FSB. Proto se na taktování berou jen K. Napětí CPU a RAM je pořád oddělené a u Intelu se důrazne nedoporučuje překračovat cca 1.5v u dd3 dlohodobě při zatěži odchazi RAM řadič v CPU.
Například na mém Phenomu jsem dlohodobě provozoval DDR 2 na 2.10 V a po čase jsem musel odebrat modul, protože při čtyřech nenaběhl PC přitom sloty jsou funkční všechny.

Edit tak se svítá na lepší časy s BCLK(FSB) http://pctuning.tyden.cz/component/cont ... el-skylake

_________________
Obrázek


Naposledy upravil Dadu from Silesia dne úte 15 pro, 2015 00:31, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: frekvence RAM
PříspěvekNapsal: pon 14 pro, 2015 23:42 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Uživatelský avatar

Registrován: pát 06 kvě, 2011 17:18
Příspěvky: 659
ID CNT statistik: 16550
IMHO je BOINC především běh na dlouhou trať. Takže hledám spolehlivost a stabilitu, military class certifikaci, kvalitní součástky, pětiletou záruku. Nepřetaktovávám.

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: frekvence RAM
PříspěvekNapsal: úte 15 pro, 2015 14:35 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16167
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
Právě u Skylaků ,,K,, je to jako za starých dobrých časů, což mě motivovalo po prvotním laborování s 6600-kou ke koupi 6600K a moc se těším na testy. Bude to taková moje vánoční hračka.
Už u K-áček haswellů, šlo s frekvencí sběrnice hýbat, tedy nejen s násobičem a proto jsem o tom i psal. Nyní to je mnohem snadnější, tak jsem zvědav na výsledky taktu/výkonu a spotřeby.

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: frekvence RAM
PříspěvekNapsal: úte 15 pro, 2015 16:24 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 10 led, 2013 00:41
Příspěvky: 655
ID CNT statistik: 15767
Honza takový expert, a že flash BIOSu ještě nenašel odvahu ? To já i flashuji Samsung televize, když vyjde nový BIOS 33aaa Ale je fakt, že třeba já zas nikdy neflashoval přímo HDD (SDD) nebo grafiku. Na harddisk si netroufám, protože nerad bych se dočkal ztráty dat a grafiku, tam jsem dokázal na netu najít flashovací utilitu, ale novější BIOS jsem pro grafiku nějak nikdy nenašel. A vůbec je tu někdo kdo už někdy flashoval grafiku ?

Mimo to k základním deskám bývá přímo součást v ovladačích na dodaném médiu i prográmek na flashování BIOSu. Si to samo najde a stáhne online z webu nejnovější BIOS. Takže nemusíš mít strach, že bys mohl něco pokazit, protože třeba deska by byla z jiný revize. Program se sám postará o stáhnutí nejnovější verze 33iiim To mi připomnělo, že bych si po roce mohl zkontrolovat stav 33aaa

_________________
Motto: "Pokrok vědy nezastavíš, ale i ty ho můžeš urychlit." © 2014 Plšák Ráďa
User of The Day

Medajle na projektech:
Asteroids@home: Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
WCG: Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: frekvence RAM
PříspěvekNapsal: úte 15 pro, 2015 19:59 
Offline
10.5263157895 %
10.5263157895 %

Registrován: pát 16 led, 2009 00:48
Příspěvky: 89
Flashnout bios u nvidii s nvflash je pomene jednoduche a oproti hratkam se zakladnima deskama i relativne bezpecne ;-) Ve smyslu opetovneho prepsani, pokud se flash nepovede - nahradni grafika na pujceni se sezene vsude.
Jen je potreba si nacist funkci tech par prepinacu, ktere se tam mohou, ale v pripade pouze 1 GK treba vubec nemuseji pouzit.

Ted tu mam 2x gigabyte GTX560Ti, ktere ale potrebuju flashnout z Win, pac jsou od vyroby v E@H na "zakladnich OC taktech" nestabilni a gigabyte ma upgrade jen pro win, ale moc se mi do toho nechce.
Pri flashovani v DOSu alespon clovek vidi co je/neni spustene a co se muze stat. Co se zaroven s flashovanim bude dit ve win je velmi nejiste.

Ruzne ty flashe a autoupdaty biosu z win mi stale pripadaji pofiderni - treba DELLacke notasy to sice z win spousteji, ale samotny flash probiha po restartu notasu, jeste pred bootem, v nejakem rozumnem prostredi. Elegantni a asi pomerne spolehlive reseni.

Podobne jsem flashoval HDD i SSD, nevidim v tom zasadni potiz, pokud to ovsem neni ve win a na danem disku nemam data.

Jinak co se vyberu komponentu na BOINC tyka, razim presne opacnou cestu nez military class a stabilni takty.
Standardni komponenty (co ma odejit stejne odejde, tak at neplatim majlant), pretaktovat lehce pod hranici stability, s trochu rozumnou rezervou kvuli vykyvum teploty okolniho prostredi a pripadnym nestabilitam napeti v siti. Pravidelne vyfukovat vetraky a chladice, hlavne ve zdroji. Stroje nechat bezet 24/7, at se prilis nemeni zatizeni, ani teploty a hlavne zbytecne casto nerestartovat. Elektricke soucastky vydrzi pomerne hodne (krome smejdskych kondiku), ale nejhorsi pro ne jsou opakovane starty.

Edit:
jeste k tem grafikam (nvidie) - OC grafik tim, ze v biosu prepisu zakladni takty a pak to flashnu mi prijde jako nejcistsi a nejelegantnejsi reseni.
Jako dalsi rozumne reseni mi pripada prepis taktu v binarnich ovladacich posunutim soupatka (nVidia X Server Settings), pripadne automaticky startup skriptem a az dlouho pote windowsacky MSI Afterburner.
Jak to je u ATi nevim, po nekolikanasobnem zklamani s ovladaci uz je radsi nekupuju.

_________________
Boinc.cz : na srazech jen chlastaj. Trucujou. Lzou. Jsou pres 2 roky mrtvi.
Well, I am in !
:D


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz