Czech National Team

Týmové fórum
Právě je úte 24 říj, 2017 04:58

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 14 bře, 2016 12:41 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Uživatelský avatar

Registrován: pát 06 kvě, 2011 17:18
Příspěvky: 659
ID CNT statistik: 16550
Možná ano a možná to bude jednodušší, než by se čekalo. Většina projektů jede na kartách od nVidie, protože je pro vývojáře CUDA prostředí přátelštější a příjemnější, i když by karty od AMD mohly na daném projektu vykazovat lepší výkony. Minulou středu ale zástupce start-upu Otoy oficiálně oznámil, že jeho firma umožní rekompilaci CUDA aplikací pro ostatní platformy, včetně AMD karet, ARM procesorů a Intel koprocesorových karet, viz Otoy breakthrough lets game developers run the best graphics software across platforms. Tak jim držme palce.

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 14 bře, 2016 14:19 
Offline
57.8947368421 %
57.8947368421 %

Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46
Příspěvky: 1950
Na PG se CUDA opouští ve prospěch OpenCL.

Kromě zjevných výhod (méně aplikací, širší podpora GPU včetně integrovaných) to má i specifické výhody v rámci PG: CUDA si brala i docela dost CPU a v rámci Genefer nižší b-limit.

Nicméně - od CUDA k OCL, tedy i blíže AMD ;-)

_________________
Megaprime 207394 · 5^1612573 - 1
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 14 bře, 2016 14:58 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Uživatelský avatar

Registrován: pát 06 kvě, 2011 17:18
Příspěvky: 659
ID CNT statistik: 16550
PG je naprosto výjimečný projekt, vyznačující se vysokou kvalitou aplikací a proaktivním přístupem k věci. Neznám snad v současnosti lepší. Pro takový projekt novinka opravdu přínos mít nebude.

Výhoda by to ale mohla být pro jiné projekty, které sice jsou profesionální co do tématu a výstupů, ale aplikaci pro ně dělal bráchův kamarád o přestávce (nebudu jmenovat, aby se někdo neurazil, že je ve svém oboru špičkový vědec, ale nemá pro samý výzkum čas hrát si s počítačem). Tam IMO bude dobré, když bude existovat jednoduchá služba, která již hotovou aplikaci překlopí na jiný systém.

A příslib vidím i v možnosti spouštět takové věci na různých "exotických" platformách, na které není možné ani reálné oficiální aplikaci získat. Ale mohl bych si ji takhle vygenerovat sám, eventuálně by nějaký movitější člen komunity mohl tuhle službu zaplatit a výsledek poskytnout veřejně.

Co já vím, přišlo mi to zajímavé...

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 14 bře, 2016 19:13 
Offline Stats
52.6315789474 %
52.6315789474 %

Registrován: pon 30 dub, 2012 19:55
Příspěvky: 1269
Bydliště: Brno
ID CNT statistik: 6334
Murphy.cz píše:
Výhoda by to ale mohla být pro jiné projekty, které sice jsou profesionální co do tématu a výstupů, ale aplikaci pro ně dělal bráchův kamarád o přestávce (nebudu jmenovat, aby se někdo neurazil, že je ve svém oboru špičkový vědec, ale nemá pro samý výzkum čas hrát si s počítačem).


Tak ono to není tak jednoduché. Vědec sice může napsat nějakou aplikaci, ale to je jen základ. Nemůžeš po něm chtít znalosti různých optimalizací, platformních exotik a GPU už vůbec ne. Navíc k tomu jsou potřeba profi aplikace, které nejsou zadarmo. Ideální stav byl na asteroidech. Výchozí aplikace byla čistá, přehledná, funkční a odzkoušená. Ideální stav pro optimalizace a další úpravy. Výsledné aplikace po optimalizaci jsou pekelně nepřehledné, jsou tam nebezpečné konstrukce apod. GPU aplikace ani nemluvě, to je úplně něco jiného.

Murphy.cz píše:
Tam IMO bude dobré, když bude existovat jednoduchá služba, která již hotovou aplikaci překlopí na jiný systém.


Snad se jednou dožuji, že by to tak mohl být. Jsem trochu skeptický. Třeba se ale vyplatí ta lenost ohledně AMD na asteroidech a nakonec to tímto směrem půjde řešit, takže to nebudu muset psát já. O výkonu a optimalizaci takové aplikace si ale nedělám velké naděje. Když si představím, jak se ladila a optimalizovala GPU na nVidie tak :smt102 :smt102 .

Murphy.cz píše:
Co já vím, přišlo mi to zajímavé...


Zajímavé to každopádně je. Uvidíme co se z toho vyvrbí.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 15 črc, 2016 20:31 
Offline Stats
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Uživatelský avatar

Registrován: sob 09 kvě, 2015 12:05
Příspěvky: 354
Bydliště: Lysice
Datum narození: 22 lis 1991
ID CNT statistik: 18396
AMD to s těma grafikama docela pohnojila a zarazila si další hřebíček do rakve vzhledem k těm správám s napájením ze slotu PCIe kdy to může stroj oddělat.
včera jsem četl že se AMD vyjádřilo k problému a budou to řešit ovladači které by měli vyrovnat odběr ze slotu a z přídavného napájení ze zdroje, každopádně testy výkonu nic moc, nebo spíš teda NIC... jak se dalo čekat od AMD

_________________
Nová tabulka srovnání týmových počítačů https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 2137758393
testovací balíček viewtopic.php?p=89758#p89758
výsledky posílejte zde viewtopic.php?f=24&t=4553 tabulku mohou editovat je správci z důvodu ochrany vložených dat

Nalezená prvočísla
SGS - 2413785097995*2^1290000-1 -číslic 388,342 (T5K) - // - SGS - 3272567467125*2^1290000-1 -číslic 388,342 (T5K) - // - PPSE - 6451*2^1451648+1 -číslic 436,994 (T5K) - // - PPSE - 2439*2^1451771+1 -číslic 437,031 (T5K) - // - GFN - 53022198^32768+1 -číslic 253,116
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
http://signature.statseb.fr/sig-1896.png
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
PC Online - i7-6700k (OC 4,5GHz), ASrock z170 Extreme 4, Asus GTX1080 (OC+5%), 16GB DDR4 (3000MHz), System - SSD OCZ TRION 100 - 250GB, Data - SSHD Seagate 4TB, 2x WD 750GB, zdroj Corsair RM850 (850W), Win10Pro 64bit
Server 1 Online - AMD Phenom II x6 1075T, GA870A-USB3, MSI GTX275, 32GB DDR3, Samsung HDD 300GB, zdroj 700W, Win10Pro 64bit
Server 2 Online - AMD Ryzen 7 1700(4GHz), MSI X370 GAMING PRO CARBON, MSI GTX780 Lightning (OC+15%) 16GB DDR4, SSD Kingston240GB, zdroj 450W, Win10Pro 64bit


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 21 črc, 2016 17:54 
Offline Stats
31.5789473684 %
31.5789473684 %

Registrován: stř 31 bře, 2010 13:35
Příspěvky: 427
Datum narození: 20 srp 1984
ID CNT statistik: 13279
Honza1616 píše:
AMD to s těma grafikama docela pohnojila a zarazila si další hřebíček do rakve vzhledem k těm správám s napájením ze slotu PCIe kdy to může stroj oddělat.
včera jsem četl že se AMD vyjádřilo k problému a budou to řešit ovladači které by měli vyrovnat odběr ze slotu a z přídavného napájení ze zdroje, každopádně testy výkonu nic moc, nebo spíš teda NIC... jak se dalo čekat od AMD

Abych to uvedl na pravou míru:

1) ta grafika sice porušovala normu pro "prehistorické" PCIe veze 1, ale nikoliv PCIe veze 2 a 3, takže žádné oddělání nehrozilo.
2) tuto normu porušuje spousta grafik a zatim to nikomu nevadilo = jde jen o marketing zelených

_________________
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz