Czech National Team

Týmové fórum
Právě je pon 11 pro, 2017 20:21

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 04 úno, 2017 21:13 
Offline Stats
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: stř 25 led, 2017 19:26
Příspěvky: 6
Datum narození: 11 dub 1982
ID CNT statistik: 9561
Hlavně pro úpravu fotek a DC výpočty jsem pořídil repasované PC Dell T3600 - CPU XEON E5-1650 3.2 Ghz , 16 GB RAM , grafika Nvidia quadro 2000 .Originální chladič procesoru nedokáže uchladit při využití CPU 75-100 % na rozumnou teplotu .Běžně dosahuje 90°C .Zajímavé je hlavně to, že při plném využití procesoru se uchladí "lépe" ( cca 80°C ) než při využití na 80%, kdy při delším provozu přesáhne i 90 °C a dojde k zamrznutí systému .Hlavně je to tím, že se ventilátor na chladiči rozjede do vyšších otáček a až dostane teplotu zpět na nějakých 75 °C zpomalí otáčky na minimum a než znovu reaguje na zvyšující se teplotu dojde k překročení 90°C . Skříň má v přední části 3 menší ventilátory které ženou vzduch do skříně a ventilátor na procesoru ven .Otáčky na ventilátoru CPU nejdou manuálně řídit - v biosu je jen možnost AUTO , HIGHT, MEDIUM, LOW nyní nastaveno na AUTO .Mám pocit , že se toto nastavení vstahuje jen na čelní ventilátory .Je problém v chladiči nebo někde jinde ? A pomůže mi výměna chladiče třeba za Noctua NH-U9DX i4 ? Zkoušel jsem i demontovat chladič a nanést novou teplovodivou pastu ..ale nezabralo .


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 05 úno, 2017 07:36 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16165
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
Stejný problém jsem řešil u týmového Golema. Automatika nastavit v BIOSu nelze, je tam jen termo ochrana. Ta fonguje ale skokově, stejně jak píšeš že jde předvolit. Musí tedy být přepnuti na HIGH režim, aby CPU měly stálou snesitelnou teplotu.
V tomto režimu je počítač dosti hlučný. Řešením by byla pravděpodobně jen totální výměna všech chladičů a vrtulí. Mám zde už všechno potřebné nachystané, ale zatím jsem neměl tolik času, abych si byl jistý, že to neskončí odstávkou stroje na delší dobu.

Ty Noctua chladiče jsem na něj kdysi chtěl objednat, ale byly nedostupné.

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 05 úno, 2017 10:11 
Offline Stats
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: stř 25 led, 2017 19:26
Příspěvky: 6
Datum narození: 11 dub 1982
ID CNT statistik: 9561
Režim HIGH je nepoužitelný , PC mám v obýváku a hluk jaký na tento režim vydává jsem ještě z PC nikdy neslyšel .Režim medium je také hlučný ..Zkusím koupit ten nový chladič Noctua NH-U9DX i4 a do té doby musím počítat jen na 50 % výkonu a i tak je na CPU 70 °C.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 05 úno, 2017 15:26 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16165
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
Hluk je opravdu velký, ale u serverů docela běžný. Ty si do obýváku většinou nidko nedává 45hh
Než objednáš ten nový chladič tak se hlavně ujisti, že se ti tam na výšku vejde.

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 19 úno, 2017 14:46 
Offline Stats
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: stř 25 led, 2017 19:26
Příspěvky: 6
Datum narození: 11 dub 1982
ID CNT statistik: 9561
Tak jsem zdárně provedl výměnu chladiče ale neobešlo se to bez komplikací :( Dell má svůj 5 pinový konektor na připojení chladiče ..redukce se tady nedá sehnat ( udělal jsem si vlastní ) bohužel ani chladič nešel přišroubovat do patice - Dell má opět svoji speciální patici , která má sice správnou rozteč ale je více zapuštěná a originální šrouby u chladiče Noctua jsou moc krátké ...vyřešil jsem ubroušením pružin , které jsou pod hlavami šroubů :) No a aby to nebylo tak jednoduché , po spuštění se netočily ventilátory na chladiči ..a hlásilo to chybu CPU FAN...zjistil jsem , že ventilátor jede jen při nastavení ovládání ventilátoru v BIOSU na MEDIUM a HIGH ...Ještě mám objednaný kabel na napájení ventilátorů ze sata konektoru abych CPU ventilátory napájel zvlášť a mohl zpomalit ventilátory sající vzduch do skříně ( kvůli hluku ) ...ale to zase nastane problém s hláškou při startu PC o nefunkčnosti CPU FAN ( ta se dá potvrdit a jede se dál ) . Pozitivní ale na tom celém je , že již mohu počítat na 100 % vytížení procesoru díky tomu , že teplota klesla v průměru o 30 °C což je super . 45hh


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 19 úno, 2017 16:19 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %

Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
Příspěvky: 752
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Datum narození: 18 zář 1980
ID CNT statistik: 503
Nebyl spíš problém v tom že původní chladič byl plný prachu? Mám sice T7500 ale když sem ho čistil vyletělo z něj něco čemu sem se zdráhal uvěřit.

_________________
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 32GB DDR4 ECC, 3x GTX 1080Ti FE, 1x Radeon 280X, Enermax Platimax 1700W


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 19 úno, 2017 18:12 
Offline Stats
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: stř 25 led, 2017 19:26
Příspěvky: 6
Datum narození: 11 dub 1982
ID CNT statistik: 9561
Dzordzik píše:
Nebyl spíš problém v tom že původní chladič byl plný prachu? Mám sice T7500 ale když sem ho čistil vyletělo z něj něco čemu sem se zdráhal uvěřit.


Ne ne originální chladič byl jako novej ..zkoušel jsem i přepastovat ale nepomohlo ..


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 19 úno, 2017 18:19 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %

Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
Příspěvky: 752
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Datum narození: 18 zář 1980
ID CNT statistik: 503
Občas chladič nesedí úplně optimálně, je trochu "zkřiva" a pak se CPU přehřívá, protože chladič nesedí na heat spreaderu celou svojí plochou. O některých Dellech se ale ví že je chlazení poddimenzované a CPU se přehřívá už z výroby. Asi tento případ.

_________________
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 32GB DDR4 ECC, 3x GTX 1080Ti FE, 1x Radeon 280X, Enermax Platimax 1700W


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz