Czech National Team

Týmové fórum
Právě je pon 11 pro, 2017 20:58

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 29 bře, 2017 09:31 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %

Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
Příspěvky: 752
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Datum narození: 18 zář 1980
ID CNT statistik: 503
Ahoj, už delší dobu řeším tento problém, divné je, že i když mám monitor zapojený přes DP (29" 2560x1200) od začátku, začalo se projevovat až v poslední době a nemůžu vysledovat co to zapříčinilo.
Problém je popsán tady: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=10&t=225475

Nejde jenom o to že se při každém zapnutí/vypnutí monitoru přehážou na ploše ikony ale i to že se mi změní poloha a veliksot okna všech spuštěných aplikací a to už je vyloženě nasertivní. Nepomohlo nic, ani doporučovaná změna nastavení na vypnout "Nastavení volitelného pozastavení zařízení USB" v pokročilých možnostech napájení.
Při každém vypnutí monitoru se tento od systému odhlásí a PC o něm neví, při zapnutí se zase přihlásí, ale to už jsou ikony a velikosti aplikací změněné a nepřišel sem na to jak toto odstranit. Jsem si ale jistý že dříve to fungovalo.

Poradí někdo dřív než ten krám hodím z okna?

V rámci zachování duševního zdraví předem děkuju kolegové :-)

_________________
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 32GB DDR4 ECC, 3x GTX 1080Ti FE, 1x Radeon 280X, Enermax Platimax 1700W


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 29 bře, 2017 11:09 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9416
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
Se zapojením přes DP ti nepomůžu, protože nepoužívám (to co popisuješ, to je fakt na mašli :evil: ), ale snad tě neťuknu jak vyřešit ikonky a okna. Co takhle využít nějaký správce virtuálních ploch (např. VirtuWin), a připínat ikonky a okna k virtuální ploše a po zapnutí monitoru celou virtuální plochu připnout na monitor. Jen takový první nápad co mě napad 45cc .

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 29 bře, 2017 11:31 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %

Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
Příspěvky: 752
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Datum narození: 18 zář 1980
ID CNT statistik: 503
Čoveče až tak to asi hrotit nebudu, zatím jsem to zalepil přes DesktopOK - super je možnost si uložit pozici ikon pro různá rozlišení a pak je vyvolat. Bomba. Ale to neřeší velikosti okna. jediné co jsem zatím na tohle vymyslel je okna přilepit k okraji, třeba udělat okno na půlku monitoru a druhé okno na druhou půlku. Tohle funguje a o po vyp/zap to funguje. Ale to není vyřešení problému, jenom jsem to obešel.

_________________
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 32GB DDR4 ECC, 3x GTX 1080Ti FE, 1x Radeon 280X, Enermax Platimax 1700W


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 29 bře, 2017 16:20 
Offline
57.8947368421 %
57.8947368421 %

Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46
Příspěvky: 1977
Mám stejný problém a je to fakt na palici.

Původně jsem si myslel, že si s GTX1070 polepším.
Grafika má DVI, HDMI a DP.
Primary LCD má DP, DVI a VGA.
Druhý monitor je staré EIZO (ale výborné), která má pouze DVI a VGA.
Prostě se to nepotkalo.

"řeším" to tak, že při odchodu dám uzamknout stroj a monitor do minuty zhasne.

_________________
Megaprime 207394 · 5^1612573 - 1
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 29 bře, 2017 16:53 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Uživatelský avatar

Registrován: úte 04 bře, 2008 10:09
Příspěvky: 648
Bydliště: Castle in the city Brušperk 34 let
ID CNT statistik: 2
Předpokládám, že oba máte W10?

_________________
Jak počítá Boban
Kdo je vlastně Boban ?

Obrázek

Článek o Tapatalk


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 29 bře, 2017 17:11 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %

Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
Příspěvky: 752
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Datum narození: 18 zář 1980
ID CNT statistik: 503
Ne, já W7 64b. Podle mě v tom mají prsty ovladaše ke GK nebo nějaká akt. ve Woknech ale nezjistil sem jaká.

_________________
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 32GB DDR4 ECC, 3x GTX 1080Ti FE, 1x Radeon 280X, Enermax Platimax 1700W


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 29 bře, 2017 18:44 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %

Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
Příspěvky: 752
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Datum narození: 18 zář 1980
ID CNT statistik: 503
Hmm, skvělý. Před chvílí to přestalo dělat, jak ikony tak okna, ale čím to bylo, to se mě neptejte. Zkoušel jsem si hrát s nastavením toho vypnutí USB zařízení a pak jsem dal aktualizovat pozici ikon na ploše přes pravé tlačítko. Nic víc jsem nedělal. Toto sem dělal několikrát po sobě. Proč to najednou zafungovalo, těžko říct.

_________________
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 32GB DDR4 ECC, 3x GTX 1080Ti FE, 1x Radeon 280X, Enermax Platimax 1700W


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 30 bře, 2017 18:09 
Offline Stats
47.3684210526 %
47.3684210526 %

Registrován: úte 03 úno, 2009 21:23
Příspěvky: 901
Bydliště: Opava
Datum narození: 03 bře 1984
ID CNT statistik: 10156
Jestli nevadí softwarové vypínání mužete zkusit program Turn Off LCD hodíte zástupce na plochu a znovu zapnete pohybem myšky.

http://www.redmondpie.com/turn-off-your ... one-click/ verzi 1.01 používám na Win 8.1

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 30 bře, 2017 19:34 
Offline
57.8947368421 %
57.8947368421 %

Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46
Příspěvky: 1977
Díky, možná vyzkouším.

Druhá varianta je tam hodit nějakou pasivní grafiku jako zobrazovač na první/druhý monitor a GTX 1070 nechat spíše na výpočty.
Možná ji stejně na léto dám do jiného stroje, u kterého nebudu sedět...

_________________
Megaprime 207394 · 5^1612573 - 1
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 30 bře, 2017 19:48 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %

Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
Příspěvky: 752
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Datum narození: 18 zář 1980
ID CNT statistik: 503
Copak, hučí? :-) Dokud tam máš karu jednu, je to pohoda. Dej tam 3, k tomu 2 xerony a poznáš saigon :-) Já chci vodůůůůůůůů

_________________
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 32GB DDR4 ECC, 3x GTX 1080Ti FE, 1x Radeon 280X, Enermax Platimax 1700W


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz