Czech National Team

Týmové fórum
Právě je úte 12 pro, 2017 23:01

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Dzordzikův kladkostroj
PříspěvekNapsal: sob 05 srp, 2017 17:54 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %

Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
Příspěvky: 758
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Datum narození: 18 zář 1980
ID CNT statistik: 503
Forest mě už delší dobu kope abych sepsal co sem si to zbastlil, tak to posílám.
Konečně jsem po dlouhé době naškudlil na nové počítadlo a poskládal ho. VGA a některé další komponenty jsem zkanibalizoval z Dellí pracovní stanice, která půjde na prodej. Aktuálně ho zkouším trápit a ladit na max výkon a mudruju kde uškudlím na další paměti.

Konfigurace:
CPU: 2x Xeon E5-2696 V4 (nejrychlejší z této řady Xeonů E5 - každý má 22 jader/44 threadů, celkem 88 threadů najednou.
MB: Supermicro x10DRG-Q (spec. formát pro 5 GPU s mezerami mezi sloty pro dual slot VGA)
RAM: Kingston 32 GB ECC DDR4 (4x8 pro dual channel) - budu povyšovat na 64GB - 32GB je pro tak moc jader málo.
GPU: 2x nVidia GTX 1080TI Founders Edition - OC
HDD: 256GB SSD Samsung 850 PRO EVO
Chladiče: Noctua D14
Ventilátory: na CPU 2x Noctua 120 mm, v case 3x Corsair 120 mm v čele pro nasávání a v zadu 1x 120 mm pro odtah, a 1x 200 mm který žene chladný vzduchu přímo na grafiky - case je velký a vzduch z 3 předních ventilátorů u grafik se už sotva vleče
Case: Corsair Obsidian 900D
Zdroj: Enermax Platimax 1700W

Zatím jsem spokojený, teploty na CPU jsou při max. vytížení od 53 do 63 stupňů, ventilátory nejsou oproti řvoucím VGA téměř slyšet. Uvažuju o vodníkovi, ostatně case jsem vybíral tak aby na to byl připravený. Super jsou všude prachové filtry na magnetech. 200 mm ventilátor je super, hlučnost 19dB a prožene reálně víc vzduchu než 3 120ky vepředu. Už je objednaný další.

Co mě překvapilo jem, že při projektu, který využívá AVX instrukce, nepadá frekvence pod základní frekvenci, i když by tomu tak mělo být. Tím lépe :-)

Z diskusí i z product sheetu na stránkách intelu, a tuším že to říkal i jeden nedávno odevší uživatel co měl téměř stejné procesory, jsem počítal s tím, že pokud zatížím CPU aplikací, která používá AVX instrukce, padne frekvence procesoru na base frekvenci, tj. v mém případě na 2200 MHz, zatímco bez nich jede na 2800 při využití všech jader, pokud jich vytížím míň, jde to až na 3,7 GHz. Co je ale podivné je, že dneska jsem zkoušel pustit 88 tasků Einsteina, který AVX instrukce využívá, a nic, pořád to jelo na 2805 MHz na všech jádrech. Setkal se s tím už někdo? Jakoby u něj použití AVX nemělo vliv na nejvyšší dosažitelnou frekvenci. Jinak budu chtě nechtě muset přikoupit RAM, při takovém počtu souběžných tasků jí ubývá setsakra rychle a už jsem jednou byl na suchu.

Pro porovnání výkonu, nejnovější počin AMD - dual AMD EPYC 7601 udělá v Cinemě při renderingu, kde by měl mít náskok skrz paměťovou propustnost, víc jader a vyšší frekvenci a podstatně novější design 5446 bodů, což je jenom o kousek výš než dual E5-2699V4 (5214 bodů). Base frekvence je pro oba CPU stejná ale AMD má vyšší turbo 4 vs 3,7 GHz. Můj kladkostroj udělá 5692 bodů.

Snad se ukáže zdatnou posilou našeho teamu na sprintech a Pentathlonu, mimo ně bych se chtěl zaměřit na projekty v oblasti biologie a vesmír.

Mám nějaké fotky ale nevím jak je sem vložit.

_________________
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 32GB DDR4 ECC, 3x GTX 1080Ti FE, 1x Radeon 280X, Enermax Platimax 1700W


Naposledy upravil Dzordzik dne sob 05 srp, 2017 18:11, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Dzordzikův kladkostroj
PříspěvekNapsal: sob 05 srp, 2017 18:08 
Offline Stats
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Uživatelský avatar

Registrován: sob 01 kvě, 2010 23:00
Příspěvky: 1274
Bydliště: Praha
Datum narození: 0- 0-1978
ID CNT statistik: 6579
22rrr

Docela by me zajimalo, jak je to se zapisy dat na SSD pri 88+ jedoucich WU. Kolik GB denne to tak zapise?

Ja si na pocitani radeji prikoupil dalsi SSD (taky 850 PRO), aby to systemove (starsi 840 EVO) nebylo tak zatezovane.

Fotky urcite pridej, hlavne by me zajimalo, jak vypada 88+ jader ve windowsim spravci uloh 45cc nebo 88+ ukolu v Boincu...

_________________
Obrázek
-
Obrázek Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Dzordzikův kladkostroj
PříspěvekNapsal: sob 05 srp, 2017 18:58 
Offline Stats
15.7894736842 %
15.7894736842 %

Registrován: úte 02 zář, 2008 20:38
Příspěvky: 145
Bydliště: Benešov u prahy
Datum narození: 18 lis 1986
ID CNT statistik: 8714
Paráda... :smt023 :smt023
odkaz na fotky je pod tlačítakama "Uložit koncept" "náhled" "odeslat", a pokud posuneš stránku níž, tak máš tam karty možnosti a ta příloha, a tím to vložíš fotky.

_________________
Macbook Pro 13 - 2012,
Stary tuning computer: http://home.tiscali.cz/havelka.jan/
Nový PC: intel Core i7 7700K, nVidia GeForce 1060 6GB, 8GB RAM, HDD 120GB

Adopták týmových počítačů:
Titan 1
Titan 2
Cimrman II
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Dzordzikův kladkostroj
PříspěvekNapsal: sob 05 srp, 2017 22:02 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %

Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
Příspěvky: 758
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Datum narození: 18 zář 1980
ID CNT statistik: 503
bundaboy píše:
22rrr

Docela by me zajimalo, jak je to se zapisy dat na SSD pri 88+ jedoucich WU. Kolik GB denne to tak zapise?

Ja si na pocitani radeji prikoupil dalsi SSD (taky 850 PRO), aby to systemove (starsi 840 EVO) nebylo tak zatezovane.

Fotky urcite pridej, hlavne by me zajimalo, jak vypada 88+ jader ve windowsim spravci uloh 45cc nebo 88+ ukolu v Boincu...


Screen ti udělám. No jak, žádnej monitor na to není dost vysokej, takže pořád scroluješ jak tydýt :-)
SSD už mám dost dlouho, takže to nedokážu odsledovat ale proto mám ještě datový plotnový terový disk. A až SSD jednou zdechne, zálohy jsou. Je to jenom počítač, člověk to nesmí brát příliš vážně ...

Jinak to budou desítky GB denně, jenom nastahování jednotek na climate sežralo kolem 25 GB jestli si dobře pamatuju. A Rosetta není o moc lepší. Holt je to stejný jako to máš doma, jenom si to párkrát vynásob.

_________________
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 32GB DDR4 ECC, 3x GTX 1080Ti FE, 1x Radeon 280X, Enermax Platimax 1700W


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Dzordzikův kladkostroj
PříspěvekNapsal: sob 05 srp, 2017 22:19 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %

Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
Příspěvky: 758
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Datum narození: 18 zář 1980
ID CNT statistik: 503
Pár fotek, jsou z mobilu, tak to není žádná hitparáda. Navíc to není žádná leštěnka, prostě normální pracant co má fungovat pokud možno dlouho a stabilně.

Příloha:
Poznámka: Nefláká se klučina ... Zobrazeny jenom aktivní tasky (vert. posuvník)
boinc88.jpg
boinc88.jpg [ 45.23 KiB | Zobrazeno 297 krát ]


Příloha:
Poznámka: Ten monitor je 28", pro měřítko velikosti case ... Za ním bigtower Dell
IMG_20170805_204316.jpg
IMG_20170805_204316.jpg [ 296.73 KiB | Zobrazeno 297 krát ]


Příloha:
Poznámka: tolik peněz a oni mi to prodali díravý ...
IMG_20170805_204339.jpg
IMG_20170805_204339.jpg [ 287.04 KiB | Zobrazeno 297 krát ]


Příloha:
Poznámka: Teploty a TTD. Netuším na co dávat na tuhle Noctuu 2 ventilátory, i s jedním chladí jak prase. V místnosti je přes 27st.
teploty.jpg
teploty.jpg [ 103.44 KiB | Zobrazeno 295 krát ]


Příloha:
Poznámka: Na náročné výpočty je to super.
dual_2696_V4_Cinema_5692_resize.jpg
dual_2696_V4_Cinema_5692_resize.jpg [ 42.18 KiB | Zobrazeno 295 krát ]


Příloha:
Poznámka: 88 Einsteinů najednou (AVX) + CPU frekvence
Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg [ 71.23 KiB | Zobrazeno 293 krát ]


Příloha:
Poznámka: Konečně na svém místě ...
IMG_20170806_083511.jpg
IMG_20170806_083511.jpg [ 33.21 KiB | Zobrazeno 283 krát ]



Spotřebu atd jsem ještě neměřil. Zatím zkouším co to snese ...

_________________
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 32GB DDR4 ECC, 3x GTX 1080Ti FE, 1x Radeon 280X, Enermax Platimax 1700W


Naposledy upravil Dzordzik dne ned 06 srp, 2017 07:55, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Dzordzikův kladkostroj
PříspěvekNapsal: ned 06 srp, 2017 00:02 
Offline Stats
47.3684210526 %
47.3684210526 %

Registrován: úte 03 úno, 2009 21:23
Příspěvky: 901
Bydliště: Opava
Datum narození: 03 bře 1984
ID CNT statistik: 10156
Krása gratuluju 22rrr

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Dzordzikův kladkostroj
PříspěvekNapsal: ned 06 srp, 2017 00:33 
Offline Stats
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Uživatelský avatar

Registrován: sob 01 kvě, 2010 23:00
Příspěvky: 1274
Bydliště: Praha
Datum narození: 0- 0-1978
ID CNT statistik: 6579
Tolik jadýrek v práci... jedním slovem nádhera! 33iii

_________________
Obrázek
-
Obrázek Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Dzordzikův kladkostroj
PříspěvekNapsal: ned 06 srp, 2017 06:10 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %

Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
Příspěvky: 758
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Datum narození: 18 zář 1980
ID CNT statistik: 503
Díky chlapi. Napadá vás něco na co se chcete zeptat nebo co nafotit? Spotřeba a CNT test bude asi v týdnu.

_________________
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 32GB DDR4 ECC, 3x GTX 1080Ti FE, 1x Radeon 280X, Enermax Platimax 1700W


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Dzordzikův kladkostroj
PříspěvekNapsal: ned 06 srp, 2017 08:01 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %

Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
Příspěvky: 758
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Datum narození: 18 zář 1980
ID CNT statistik: 503
Tak první měření spotřeby při max. zátěži CPU i 2x 1080Ti - 980 wattů. Pokud uspím GPU tak je to 493W. Tady je krásně vidět že udávané TDP CPU je fraška, jakmile zapnete HT a Turboboost, watty letí brutálně nahoru, v tomto případě o 100W na každém CPU. Udávané TDP je 150W, reálné při max téměř 250W. Budu si hrát s nastavením HT a TB, uvidíme o kolik to bude lítat.

_________________
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 32GB DDR4 ECC, 3x GTX 1080Ti FE, 1x Radeon 280X, Enermax Platimax 1700W


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Dzordzikův kladkostroj
PříspěvekNapsal: ned 06 srp, 2017 10:03 
Offline Stats
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: čtv 16 úno, 2012 22:36
Příspěvky: 49
ID CNT statistik: 17333
Skutečně nádherná sestava 33iii ať slouží :smt023


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Dzordzikův kladkostroj
PříspěvekNapsal: ned 06 srp, 2017 12:40 
Offline Stats
15.7894736842 %
15.7894736842 %
Uživatelský avatar

Registrován: pát 24 bře, 2017 19:53
Příspěvky: 130
Datum narození: 08 pro 1988
ID CNT statistik: 23300
Moc pekny. Ale kdyz vidim tu spotrebu tak bych se asi nedoplatil :-D

_________________
Obrázek
Obrázek
http://elektronika2011.cz


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Dzordzikův kladkostroj
PříspěvekNapsal: ned 06 srp, 2017 14:22 
Offline Stats
47.3684210526 %
47.3684210526 %

Registrován: úte 03 úno, 2009 21:23
Příspěvky: 901
Bydliště: Opava
Datum narození: 03 bře 1984
ID CNT statistik: 10156
250Wh/22 jader to je 11 Wh na jadro to odpovídá současným intelům na 3Ghz. To je pěkná spotřeba. U mě to bude víc bo jedu na 4.6Ghz.

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Dzordzikův kladkostroj
PříspěvekNapsal: ned 06 srp, 2017 15:39 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %

Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
Příspěvky: 758
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Datum narození: 18 zář 1980
ID CNT statistik: 503
boceli píše:
Skutečně nádherná sestava 33iii ať slouží :smt023

Děkuju, ale soudě dle tvých výsledků musíš mít buď podobnou nebo hromadu poměrně výkonných počítadel.

_________________
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 32GB DDR4 ECC, 3x GTX 1080Ti FE, 1x Radeon 280X, Enermax Platimax 1700W


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Dzordzikův kladkostroj
PříspěvekNapsal: pon 07 srp, 2017 20:47 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6326
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
Hluboký obdiv a neskrývaná závist.....ať ti to počítá k plné spokojenosti. Poznámka k velikosti RAM - i 64 GB tě bude omezovat pokud pojedeš při HT 88 tasků, chtělo by to spíše 128 GB. Já osobně bych volil na 88 tasků minimálně 192 GB, pokud bych však chtěl se strojem provozovat ještě nějakou profi RAM žeroucí práci, tak 256 GB.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 424x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Dzordzikův kladkostroj
PříspěvekNapsal: pon 07 srp, 2017 20:52 
Offline
57.8947368421 %
57.8947368421 %

Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46
Příspěvky: 1978
Gratuluji.

S ohledem na to, že CPU má 55MB cache, tak by měl zajímalo, jak by si vedly některé MT aplikace.
Chápu, že to škálování nebude zdaleka lineární a pak asi nebudou stíhat paměti, ale na vliv CPU cache bych byl zvědavý...

Mimochodem, trochu by to řešilo problém velikosti RAM - alespoň do doby plánovaného rozšíření.
A píšeš ohledně pamětí 4x8 pro dual channel - nemá to quad channel memory? To by bylo dobré osadit 8 modulů, pokud v tom jsou 2 CPU.

_________________
Megaprime 207394 · 5^1612573 - 1
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Dzordzikův kladkostroj
PříspěvekNapsal: úte 08 srp, 2017 05:39 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %

Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
Příspěvky: 758
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Datum narození: 18 zář 1980
ID CNT statistik: 503
8 modulů bude, jenom co na to někde naškudlím. Tady jsou ECC paměti a stojí ranec. Pokud se nepletu, quad to neumí, jenom dual. V Dualu to běží už teď.
Jaká konkrétní aplikace by tě zajímala? Můžu zkusit pustit. Pošli aplikaci a podmínky pro nastavení ať je to pro tebe k něčemu.

_________________
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 32GB DDR4 ECC, 3x GTX 1080Ti FE, 1x Radeon 280X, Enermax Platimax 1700W


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Dzordzikův kladkostroj
PříspěvekNapsal: úte 08 srp, 2017 07:29 
Offline
57.8947368421 %
57.8947368421 %

Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46
Příspěvky: 1978
No, s ohledem na můj zájem o PG, tak nějaká LLR.

_________________
Megaprime 207394 · 5^1612573 - 1
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Dzordzikův kladkostroj
PříspěvekNapsal: úte 08 srp, 2017 07:58 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %

Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
Příspěvky: 758
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Datum narození: 18 zář 1980
ID CNT statistik: 503
Mě čísla až tak nedojímají ale dejme tomu že to pro tebe udělám :) Vyber si co chceš pustit a jestli na všech jádrech s HT nebo bez. Ať to pro tebe má nějakou vypovídající hodnotu. Jestli se ale nepletu tak PG nemá aplikaci, kterou by mohlo počítat víc jader jeden task nebo ano?

_________________
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 32GB DDR4 ECC, 3x GTX 1080Ti FE, 1x Radeon 280X, Enermax Platimax 1700W


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Dzordzikův kladkostroj
PříspěvekNapsal: úte 08 srp, 2017 08:02 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %

Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
Příspěvky: 758
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Datum narození: 18 zář 1980
ID CNT statistik: 503
nenym píše:
Hluboký obdiv a neskrývaná závist.....ať ti to počítá k plné spokojenosti. Poznámka k velikosti RAM - i 64 GB tě bude omezovat pokud pojedeš při HT 88 tasků, chtělo by to spíše 128 GB. Já osobně bych volil na 88 tasků minimálně 192 GB, pokud bych však chtěl se strojem provozovat ještě nějakou profi RAM žeroucí práci, tak 256 GB.


Na to co já po tom potřebuju mi 64 bude stačit a asi i bude muset, já ty peníze zase tak moc nekakám, na všechno se musí vydělat a to není tak hned. Už teď to stálo majlant. A jenom kvůli BOINCu do toho další desítky tisíc do RAM dávat nechci. Ale s těma 64GB počítám. Možná někdy v budoucnu až raměti klesnou na ceně.

_________________
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 32GB DDR4 ECC, 3x GTX 1080Ti FE, 1x Radeon 280X, Enermax Platimax 1700W


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Dzordzikův kladkostroj
PříspěvekNapsal: úte 08 srp, 2017 10:49 
Offline Stats
68.4210526316 %
68.4210526316 %

Registrován: sob 15 kvě, 2010 16:27
Příspěvky: 4454
Bydliště: praha 8
Datum narození: 14 zář 1947
ID CNT statistik: 13496
dzordzíku 22rrr to jsem rád, že sis našel jinou zábavu než mě furt okřikovat co se psát smí a co ne 45hh
jinak :smt023 s obdivem sleduji tvůj zápas s hmotou a doufám, že duch zvítězí 45nn

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz