Czech National Team

Týmové fórum
Právě je stř 13 pro, 2017 16:30

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1700 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Týmový PC - IQE
PříspěvekNapsal: čtv 24 črc, 2014 13:36 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6326
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
Na IQE produkuje 3. karta (device 2) samé invalidy, poslední úspěšný task je tento ze včerejška.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 424x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Týmový PC - IQE
PříspěvekNapsal: čtv 24 črc, 2014 14:12 
Offline Stats
26.3157894737 %
26.3157894737 %

Registrován: ned 19 úno, 2012 03:05
Příspěvky: 238
Datum narození: 19 pro 1989
ID CNT statistik: 134
nenym píše:
Na IQE produkuje 3. karta (device 2) samé invalidy, poslední úspěšný task je tento ze včerejška.

IQE se nám něják přehřál. Běžel na něm WCG a teplota CPU byla 96 °C! Což je divný protože u něj má běžet klimatizace a větráčky ukazujou, že se točí. Vypnul jsem tedy WCG, a teplota na CPU klesla na 76 °C, to je ale pořád na hodně, na to že běží jen GPUGRID. Karty maj teď 98/98/93, což se mi taky zdá jako hodně.

EDIT: Po dohodě s Horvim jsem IQEho odstavil.

_________________
Aktuální stav týmových počítačů
IQE: Obrázek
Cimrman: Obrázek
IQE farma: Obrázek
Matfyz farma: Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Týmový PC - IQE
PříspěvekNapsal: pát 05 pro, 2014 11:24 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6326
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
Zdá se, že 3. GPU produkuje z větší části errory, pouze sem tam něco dopočítá.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 424x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Týmový PC - IQE
PříspěvekNapsal: stř 27 kvě, 2015 07:30 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6326
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
Na IQE + IQE farm se GPU flákají, anžto GPUGRID je bez práce. Chybí záložní GPU projekt s RS=0, asi nejvhodnější by byl POEM.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 424x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Týmový PC - IQE
PříspěvekNapsal: stř 27 kvě, 2015 09:02 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9417
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
Dík, zařízeno.

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Týmový PC - IQE
PříspěvekNapsal: čtv 08 říj, 2015 20:36 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9417
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
IQE už 4 dny jede v relativně stálém stavu v klimatizované servrovně a generuje těch svých ~800K na GPUGridu. Zatím je skrytý a neovladatelný, čeká na svého brášku (Cimrmana), pak budou zapojeni do své vlastní privátní sítě.

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Týmový PC - IQE
PříspěvekNapsal: ned 25 říj, 2015 10:49 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9417
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
IQE má drobné problémy. V pátek v noci se kousl, ráno byl nahozen. Koukal jsem do logu a kousnutí zapříčinila GPU aplikace. Což nic neříká o tom, jestli se jednalo o SW chybu a následný pád řadiče, nebo jestli se jedná o HW chybu přímo na kartě.
Dneska ve 2 ráno se kousl znovu. V pondělí ho David nahodí a pak se kouknu co se stalo tentokrát. Doufejme že to bude nějaká blbost (třeba přechod na zimní čas 45hh ). Pokud se to bude opakovat, tak bych si ho vzal asi na pár dní domů a nějak otestoval.
Koukal jsem rovněž na účet a má tam pár chybných jednotek, ale vesměs to jsou chyby aplikace.

EDIT : Wake On Lan jsme ještě nezprovoznili.

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Týmový PC - IQE
PříspěvekNapsal: úte 27 říj, 2015 12:50 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9417
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
Na IQE jsem vypl výpočty na grafikách, jel skoro jeden den pouze na CPU a v pohodě. V noci jsem pustil GPUGRid a do půl hodinky byl opět dole. Takže bude následovat přesun k nám domů (asi až o víkendu) na testy. Předpokládám že příčinou bude jedna z grafik nebo odcházející zdroj :smt102 .

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Týmový PC - IQE
PříspěvekNapsal: ned 01 lis, 2015 12:13 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9417
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
První postřehy (včera od 8 večer do 1 ráno, koukal jsem při tom na Snooker International Championship 45hh ) :

Výpočty na CPU (WCG) zdá se fungují. Při výpočtech pouze na CPU zatím nedošlo k žádnému pádu.
Výpočty na GPU způsobí po nějaké době pád systému.

Pád se projeví tak, že monitor zahlásí že nemá signál a přestane fungovat klávesnice (Caps Lock, Num Lock). Rovněž v tu chvíli nefunguje vzdálený přístup (telnet, ssh), ping funguje. Výpočty i na CPU v tu chvíli určitě neprobíhají, odběr klesne na nějakých 120W. V tu chvíli se s PC nedá udělat nic jiného než tvrdý restart.

Vyzkoušel jsem výpočty se 1-2-3 grafikami ve všech možných kombinacích, zapojených na různé napájecí větve zdroje. Padá to vždy.

Co je zajímavé, je doba od spuštění do pádu. V případě, že PC spadne a já hned restartuji (reset), tak další pád se projeví bezprostředně po započetí výpočtů (do minuty). V případě, že po pádu PC vypnu a znovu spustím až po delší době (10 min), tak další pád se projeví až po mnohem delší době (~ 5 minut). Když jsem ho zapl po přivezení, tak dokonce jel asi půl hodiny.
Prověřil jsem všechny větráky, všechny se točí. Ošahal chladiče a další komponenty, žádný není horký. Prohlédl desku, žádný podezřelý kondík.

Takže co dál? Podle toho kdy dnes přijdu domů. Zřejmě otestuji paměti, popřípadě zkusím vyměnit (jestli nějaké vhodné najdu).

Ptám se těch co počítají na Linuxu na GPU. Může výše popsaný pád způsobovat nainstalovaný driver GPU. Jde mi o to, jestli má význam reinstalovat ovladače?
Jen připomínám, že po převezení do serverovny jel asi 3 týdny zcela v pořádku a dělal ~800K denně na GPUGridu. Aktualizace v OS jsou zakázány.

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Týmový PC - IQE
PříspěvekNapsal: ned 01 lis, 2015 13:22 
Offline
47.3684210526 %
47.3684210526 %

Registrován: ned 20 črc, 2008 08:31
Příspěvky: 986
Pokud jsi vyzkoušel všechny grafiky po jedné a dělalo to stejně, tak bych viděl problém v PCI-E nebo v poškozených driverech.
Asi by nebylo od věci nainstalovat třeba W7 bez aktivace a vyzkoušet. Tím by se mohl eliminovat vliv OS.
Nevím, co dál ještě poradit, protože u mých PC to bylo zatím buď v poškozených driverech anebo v přehřívání. U toho přehřívání podotýkám, že nemusí jít nutně přímo o GPU, ale i o přehřátí jiných částí PC vlivem celkového tepelného vyzařování systému. Chtělo by to nějaký monitoring teplot v zátěži u všech komponent. Problému s teplotami bych řekl, že napovídá i různý časový úsek do pádu.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Týmový PC - IQE
PříspěvekNapsal: ned 01 lis, 2015 14:11 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9417
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
Dík, dobrý nápad 33iii , nahodím tam Win a uvidíme.

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Týmový PC - IQE
PříspěvekNapsal: ned 01 lis, 2015 15:35 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16167
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
Asi bych to také řešil zapojením jiného HDD a na něj Win7. Pro něj existuje vícero programů, které dokáží zjistit teploty různých komponent i otáčky. Tyhle věci bohužel na Linuxových systémech neumím, i když mnoho z nich také jde nějak zjistit.

Sdílím stejn názor, že se to jeví jako problém s přehříváním nějakého dílu, nebo spíš jeho poškozením a nyní při zahřátí na určitou teplotu způsobuje pád systému. Pokud to padá stejně u jakékoliv i jedné zapojené grafice, na různých napájecích větvích, tak zbývají po testu systému paměti a pak už jen deska. Celková spotřeba stroje není nijak extrémně velká, takže lze vyzkoušet i jiný zdroj.

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Týmový PC - IQE
PříspěvekNapsal: pon 02 lis, 2015 11:26 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9417
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
Den 2 (od 11 večer do 2 ráno, opět byl mým partnerem Snooker v telce) :

Nahodil jsem Win10 90-day Trial Edition (menší komplikace než jsem v BIOSu pochopil jak změnit pořadí bootování z disku na usb).
Nainstaloval jsem NVidia drivery (opět nějaká komplikace, chtěl restart, že instalace se dokončí po restartu, tak jsem provedl a poté nahlásil že nemůže najít nějaké exe v temp adresáři :?: , tak jsem instalaci pustil znovu, což mi nedovolil, jelikož prý musím provést restart, tak jsem opět poslechl a po druhém restartu jsem si všiml že se mi změnilo rozlišení ... ok asi je nainstalováno).
Nainstaloval jsem BOINC a zkontroloval jestli detekuje všechny 3 GPU ... OK.
Připojil na Collatz a všechny jednotky se odporoučely ihned po startu, vzpoměl jsem si na nějaký problém co se řešil, tak jsem ještě doinstaloval C++ redistributable 2015. Poté opět to samé.
Už se mi klížili oči, ale ještě mi to nedalo, tak jsem připojil na PrimeGrid (GFN 15 ... kratičké jednotky), stáhlo se asi 600 WUs a začlo se úspěšně počítat, vypl jsem monitor a šel na kutě.
Ráno jsem zjistil, že je v obyváku podezřelé ticho, v tu chvíli jsem si řekl : Blbče, nenastavil jsi ve Windowsech řízení spotřeby, neodhlášení uživatele při nečinosti a podobné chuťovky. Zapl jsem monitor, ťukl do klávesnice a ... fakt že jo, IQE se probudil a začal počítat, než jsem ovšem spustil BOINC Manager abych se koukl jak to vypadá, tak padl celý na hubu úplně stejně jako to bylo na Linuxu ... monitor bez signálu, mrtvá klávesnice a odběr asi 160W a nic se nedalo dělat.
Vypl jsem ho a šel do práce. Odevzdal úspěšně jednu WU 45hh .

Dneska budu pokračovat, opět až po 11 večer.

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Týmový PC - IQE
PříspěvekNapsal: pon 02 lis, 2015 13:28 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6326
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
vkliber píše:
Připojil na Collatz a všechny jednotky se odporoučely ihned po startu, vzpoměl jsem si na nějaký problém co se řešil, tak jsem ještě doinstaloval C++ redistributable 2015. Poté opět to samé.
Potřebuješ VS 2012 upgrade 4, 64 bit i 32 bit verzi.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 424x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Týmový PC - IQE
PříspěvekNapsal: pon 02 lis, 2015 13:36 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9417
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
Jó až tahle? Já tam nahodil verzi 2015 (96-bit). Snad to půjde přemlasknout verzí 2012.

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Týmový PC - IQE
PříspěvekNapsal: pon 02 lis, 2015 13:38 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6326
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
Můžeš mít několik verzí vedle sebe, nepřepisuje se to.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Týmový PC - IQE
PříspěvekNapsal: pon 02 lis, 2015 14:29 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16167
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
Tak to jednoznačně hovoří o závadě na HW. Zkus to, co jsem dělal na srazu s Cimrmanem. Nechat tam všechny ty grafiky, ale pouštět postupně jednotky vždy jen na jedné z nich. Prvotně tedy ale musíš dle vyfukovaného tepla zjistit, který device je která grafika. Pokud to bude padat u kterékoliv a paměti už jsi zkoušel, viděl bych to na desku. V nouzi se dá ještě testnout jiný zdroj, jestli na něm neodešla nějak celá ta sekce napájející PCI-E kabely pro grafiky.

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Týmový PC - IQE
PříspěvekNapsal: úte 03 lis, 2015 09:24 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9417
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
Den 3 (opět snooker, naposledy, šampiónem se stal John Higgins, porazil 10-5 Davida Gilberta 45cc ) :

Uvědomil jsem si, že při testování grafik před 2 dny jsem měl vždy obsazený jeden PCI-E slot (ten nejblíže CPU), tak jsem vyzkoušel chod pouze s jednou grafikou ve vedlejším slotu ... OK. Ještě jsem doinstaloval GPU-Z a SpeedFan. Teplota na GPU při Collatz kolem 78°C, otáčky ventilátoru < 50% ... OK. Teplota CPU a MB ... OK. Zvýšená teplota NB (čert aby se v těch zkratkách vyznal, jestli NB znamená North Bridge?), v každém případě jsem začal rukou ošahávat všechny pasivy co na desce jsou ... všechno OK.
Tak jsem nahodil všechny 3 grafiky, vynechal jsem ten první slot, tedy všechny 3 jsou namačkány vedle sebe u bočnice. Spustil Collatz a ... běžely jen 2 WUs ... prostřední grafika nebyla detekována (to je ten slot, který byl v původním zapojení vynechán), tak jsem skočil do BIOSu, jestli se nemusí nějak zapnout ... vše bylo OK. Tak jsem ji vytáhl, dal zpátky, zkontroloval napájení, znovu pustil a pořád stejný stav :smt102 . Zkusil jsem ji domáčknout, pohýbat s napájením a jak jsem měl ruce uvnitř v bedně, tak jsem si všiml zajímavé věci ... začaly kolísat otáčky hlavního větráku, a to dost výrazně, v jednu chvíli se skoro zastavil, pak se zase rozběhl, i přesto, že jsem v tu chvíli pouze pozoroval. Větrák je přes čokoládku připojen přímo na napájení 33ooo a to ze stejné větve z které je přikrmována deska (ten klasický velký plochý 4-pin). Začal jsem manipulovat se všemi kablíky ... až se mi podařilo větrák úplně zastavit.
To už jsem nevydržel, tak jsem PC vypnul, kompletně všechny kable odpojil, i ze zdroje, vyházel ven a ... odjel pro dceru do Ostravy.

V noci, po příjezdu jsem se do toho znovu pustil, uviděl na zemi změť různých kabelů a zhrozil se co jsem to vlastně udělal 45hh . Nezbývalo než provést nový cable management.
A hnedka na ostro nahodil všechny 3 grafiky (vynechal jsem ten první slot) ... OK.
Přes noc jsem nechal puštěný Collatz, ráno šlapal jak hodinky, teploty na všech GPU 80°C a otáčky ventilátorů 50%.
A zajímavá věc ... teplota na NB klesla :idea: , trochu jsem googlil a zjistil, že tam stejně nejsou žádná teplotní čidla, ale teplota se odhaduje z poklesu napětí 33ooo .

A teď klasické ... babo raď.
Buď byl někde (třeba na tom přídavném napájení desky) špatně dotlačený kabel a vznikl velký přechodový odpor, nebo jsem při novém zapojení vynechal některou (vadnou) větev zdroje, nebo to je tím, že jsem GPU nezapojil do toho prvního slotu. A nebo kombinace všeho.
Kable a zdroj testovat nebudu. Jediné co udělám je, že zkusím přesunout jednu GPU do prvního slotu.

Bohužel se mi na webu nepodařilo najít, jaký výtlak mají ty větráky v GTX960 při 50% otáčkách, ale pocitově se obávám, že všechny 3 grafiky dohromady proženou více vzduchu než kolik je dokáže krmit ten hlavní velký větrák vpředu ve skříni. To znamená, že veškerý vzduch který vhání do bedny hlavní čelní větrák (jsou tam dva, jeden před grafikama a druhý žene vzduch tunelem přes disk na CPU) se prožene přímo přes grafiky, což je sice fajn, ale kolem nich se akumuluje sálavé teplo, které se nemá jak dostat ze skříně. Vyzkouším tedy jednu věc : ten jeden malý větrák co odvádí teplo ven ze skříně od CPU (jsou tam 2 vedle sebe, jeden je předsunutý ... Forest ví o kterém mluvím) vytáhnu a umístím ho přímo těsně před prostřední grafiku, aby hnal vzduch mezi desku a grafiky. Odfouknu tak snad i to sálavé teplo.

Tož držte palce.

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Týmový PC - IQE
PříspěvekNapsal: úte 03 lis, 2015 10:49 
Offline Stats
68.4210526316 %
68.4210526316 %

Registrován: sob 15 kvě, 2010 16:27
Příspěvky: 4454
Bydliště: praha 8
Datum narození: 14 zář 1947
ID CNT statistik: 13496
tak na tohle je baba krátká. ptal jsem se starý a :smt022 "trhněte si nohou, jste jako malí kluci kterejm vzali bábovičku howhg"

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Týmový PC - IQE
PříspěvekNapsal: úte 03 lis, 2015 14:43 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16167
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
Oba ty větráky jely jen na 5V. Na 12V jsem připojoval CPU chladič a ty dva výfukové. Pokud by byl tedy problém s malým přísunem vzduchu, jde je napojit na 12V větev všechny. Ostatně proto to bylo připojeno na ty čokolády, aby se to dalo snadno kdykoliv přepojit. Jen to bude hlučnější. jen ten jeden Sunon tlačí víc než 300 m3 vzduchu za hodinu, jestli si dobře pamatuji, když jede na těch 12V.
Nějak mně to ale stále nedochází, co se vlastně stalo. Celé to zapojení drželo, i u vás to jelo, pak ještě po dalším převozu několik týdnů v provozu a najednou se to kousalo. Že by se sám povolil nějaký šroubek se mně nezdá.

Stejně má udělané a zapojené chlazení i Cimrman, takže kdyby bylo potřeba i u něj více vzduchu, tak to stačí přepojit. Bylo to tak od jara ve Vimbau, ale domlouvali jsme se, že do Brušperka to zkusíme nějak utišit.

Jinak ta deska má definované, kde mají být karty zastrčeny, dle jejich počtu. Proto i musely být dvě na sebe nalepené. Někde na netu v manuálu bylo to řazení, i na jakém pak jedou ty sloty násobku.

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1700 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz