Czech National Team

Týmové fórum
Právě je pát 21 črc, 2017 22:30

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 849 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 43  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 06 led, 2016 11:40 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 15910
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
Omlouvám se, ale už jsem si ty informace asi napůl nepamatoval a o tom padání jsem to špatně pochopil. Myslel jsem, že padají jednotky a ono je to ,,jen,, při výpočtech brzdí.

Super že víme včas, jak to přesně je, díky za podrobný rozbor. Golema tedy také dnes otestuji, na co vlastně má.

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2015
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 06 led, 2016 12:02 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6204
ID CNT statistik: 10124
Aha, takže
- upravil jsem text svého příspěvku, anžto není padat jako padat,
- doplnil jsem bonusy.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 404x
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 06 led, 2016 15:09 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 15910
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
Na GTX 660, která je v Golemovi i Primusovi, je potřeba nastavit 21-ku. Na mé domácí 650ti rovněž. Tu 22-ku tyhle slabší karty opravdu nestihnou. Tedy nacucnout jednu 21-ku a dle výpočtu se následně rozhodnout, jestli začít počítat po dokončení druhou, nebo přejít na méně náročnou sérii.

Na Golemově 32 jádrech musíme pustit 19-ky. Dvacítky by o chlup nestihl.

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2015
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 06 led, 2016 16:06 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6204
ID CNT statistik: 10124
forest píše:
Na Golemově 32 jádrech musíme pustit 19-ky. Dvacítky by o chlup nestihl.
Pozor na prodlužování doby výpočtu s počtem jednotek, možná bude problém a budeš muset počet jednotek omezit. V stderr to vidět není - je tam čas při běhu jediné jednotky.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 404x
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 06 led, 2016 16:24 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 15910
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
S tím počítám, proto jsem i raději zavelel k těm menším jednotkám. Budu to v průbhu sledovat, bude to asi v tom množství pro stroj masakr.

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2015
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 06 led, 2016 21:19 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6204
ID CNT statistik: 10124
Ještě jednu věc jsem nenapsal explicitně. Pro nVidie je nutné vyhradit CPU jádro
- buď snížením počtu CPU v BM (případně cc_config.xml) podle počtu GPU,
- nebo pomocí app_config.xml v adresáři projektu - doporučuji.

Pro vaše pohodlí uvádím kompletní seznam všech turnajových aplikací, app_config.xml pak stačí uložit do adresáře projektu a načít konfigurační soubory
Kód:
<app_config>

 <app>
   <name>genefer17mega</name>
  <gpu_versions>
   <gpu_usage>1</gpu_usage>
   <cpu_usage>1</cpu_usage>
  </gpu_versions>
 </app>

 <app>
   <name>genefer18</name>
  <gpu_versions>
   <gpu_usage>1</gpu_usage>
   <cpu_usage>1</cpu_usage>
  </gpu_versions>
 </app>

 <app>
   <name>genefer19</name>
  <gpu_versions>
   <gpu_usage>1</gpu_usage>
   <cpu_usage>1</cpu_usage>
  </gpu_versions>
 </app>

 <app>
   <name>genefer20</name>
  <gpu_versions>
   <gpu_usage>1</gpu_usage>
   <cpu_usage>1</cpu_usage>
  </gpu_versions>
 </app>

 <app>
   <name>genefer</name>
  <gpu_versions>
   <gpu_usage>1</gpu_usage>
   <cpu_usage>1</cpu_usage>
  </gpu_versions>
 </app>

 <app>
   <name>genefer_wr</name>
  <gpu_versions>
   <gpu_usage>1</gpu_usage>
   <cpu_usage>1</cpu_usage>
  </gpu_versions>
 </app>

</app_config>

Aplikace s názvem genefer je pro n=21, nehledejte tedy genefer21, nepřehlédl jsem ji.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 404x
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 06 led, 2016 21:48 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 15910
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
Jak moc je to nutné? Nyní jsem to zkusil a výpočet si skoro na CPU nesáhne. Stojí za to přijít o výkon na tom jednom jádru? Tedy pokud je to Haswell, nebo dokonce Skylake a grafika je slabší (660/650ti)?

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2015
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 06 led, 2016 21:49 
Offline Stats
68.4210526316 %
68.4210526316 %

Registrován: sob 15 kvě, 2010 16:27
Příspěvky: 4340
Bydliště: praha 8
Datum narození: 14 zář 1947
ID CNT statistik: 13496
tak eště jednou pro jistotu (mám f tom krapet guláš) pro nV na GFN21 OCL né CUDA? je to tak?

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 06 led, 2016 22:07 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6204
ID CNT statistik: 10124
@forest: podívej se, o kolik se ti prodlouží CPU výpočty bez vyhrazeného jádra při posunutí priority GPU procesu o kus výše (below normal) - aby GPU šlapala na plno. Nebo uber jádro pro CPU výpočty a uvidíš, zda si GPU aplikace vezme celé jádro. O dilematu, zda je lepší počítat na slabé GPU či na Haswellu jsem psal v základním příspěvku - nutno porovnat, Haswell je často lepší, než slabá GPU. Pozor, nároky na CPU se liší nejen podle sorty GPU (pre-Fermi, Fermi, Kepler, Maxwell), ale také podle aplikace (17mega jede OCL2, 18 až 20 OCL3, 21 a 22 OCL). Prostě je nutné vyzkoušet všechny smysluplné kombinace a podle toho se rozhodnout.

@jirka: ano OCL.

U mě na kombinaci 4 x Haswell + GTX 750 Ti (obojí na GFN 21) se bez (omylem) vyhrazeného jádra pro GPU prodloužil výpočet na CPU o 1/3. Časy podle stderr (tedy bez vlivu paraleního běhu) jsou na GPU 56 hodin a CPU 133 hodin - vyplatí se GPU + 3x CPU.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 404x
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 06 led, 2016 22:28 
Offline Stats
68.4210526316 %
68.4210526316 %

Registrován: sob 15 kvě, 2010 16:27
Příspěvky: 4340
Bydliště: praha 8
Datum narození: 14 zář 1947
ID CNT statistik: 13496
dík. ale mám HT. stačí omezit 40% na tři jádra?
eisler jiri píše:
dík. ale mám HT. stačí omezit 40% na tři jádra?
NE, musíš vypnout HT v Biosu/UEFI.


Přílohy:
kerberos.jpg
kerberos.jpg [ 27.94 KiB | Zobrazeno 764 krát ]

_________________
Obrázek
Obrázek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 07 led, 2016 00:15 
Offline Stats
68.4210526316 %
68.4210526316 %

Registrován: sob 15 kvě, 2010 16:27
Příspěvky: 4340
Bydliště: praha 8
Datum narození: 14 zář 1947
ID CNT statistik: 13496
hele todle si nech, já mám psi s větší hlavou 45hh

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 07 led, 2016 14:44 
Offline Stats
26.3157894737 %
26.3157894737 %

Registrován: stř 16 črc, 2014 02:29
Příspěvky: 205
Datum narození: 03 led 1959
ID CNT statistik: 21641
předložil jsem BOINCu toto:
Kód:
<app_config>

 <app>
   <name>genefer</name>
  <gpu_versions>
   <gpu_usage>1</gpu_usage>
   <cpu_usage>1</cpu_usage>
  </gpu_versions>
 </app>

</app_config>

a on mi odvětil toto:
Kód:
PrimeGrid: Notice from BOINC
Your app_config.xml file refers to an unknown application 'genefer'. Known applications: 'genefer15', 'psp_sr2sieve', 'genefer16', 'genefer17low', 'genefer17mega', 'genefer18', 'pps_sr2sieve', 'genefer19'
07/01/2016 14:40:37


a teď "babo raď .."

_________________
O beata solitudo,
o sola beatitudo!


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 07 led, 2016 15:39 
Offline Stats
68.4210526316 %
68.4210526316 %

Registrován: sob 15 kvě, 2010 16:27
Příspěvky: 4340
Bydliště: praha 8
Datum narození: 14 zář 1947
ID CNT statistik: 13496
tak já za sebe pustím jen nV GFN21 (netýká se primuse toho si obslouží forest gde je GFN21 pro CNT povolena). neboť do biosu sem sahal naposledy f minulém století a tam bylo cecko jasné. nyní jsem hledal jak bios po startu nalézt "DEL". bývávalo F8 nebo Esc. ale bios/uefi mi nic neříká i gdyž jsem si ho vygooglil. a nechci si rozbordelit nastavení. tak jen jasný návod jak vypnout HT (nejlépe v bodech) bez dalších následků pro počítadlo. mám asi slabé brejle 45hh

BOINCstats.com Free-DC PC4790 33,485.35 4,239,384 7.6.9 GenuineIntel
Intel(R) Core(TM) i7-4790 CPU @ 3.60GHz [Family 6 Model 60 Stepping 3]
(8 procesorů) NVIDIA GeForce GTX 760 (2048MB) driver: 35382, INTEL Intel(R) HD Graphics 4600 (1921MB), vbox 4.3.12 () Microsoft Windows 10
Core x64 Edition, (10.00.10586.00) 6 Jan 2016

a Kerberos nedrbej se za šesti ušima najednou. máš jen dvě zadní nohy :smt012

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 07 led, 2016 16:37 
Offline Stats
26.3157894737 %
26.3157894737 %

Registrován: stř 16 črc, 2014 02:29
Příspěvky: 205
Datum narození: 03 led 1959
ID CNT statistik: 21641
eisler jiri píše:
jak bios po startu nalézt "DEL". bývávalo F8 nebo Esc. ale bios/uefi mi nic neříká

musíš se nějak do BIOSu dostat, je to stejný BIOS jak v minulém století, jen má víc možností nastavení

- po zapnutí PC by se ti na monitoru mělo na malou chvilku ukázat, jakou klávesou se do BIOSu dostaneš (v mém případě je to DEL). Tuto klávesu budeš po zapnutí PC periodicky tisknout a BIOS by se ti tak měl zpřístupnit

- tam budeš (někde v části CPU_setup) hledat položku HyperThreading Technology .. a u ní jsou dvě možnosti: enabled/disabled .. ty zvolíš disabled

- potom tuším F10 pro save & exit

... pozorně si BIOS projdi a pokus se to najít, budeš to i v budoucnu potřebovat. A neobávej se, že bys sis mohl nastavení BIOSu nějak fatálně rozhodit.

_________________
O beata solitudo,
o sola beatitudo!


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 07 led, 2016 17:17 
Offline Stats
68.4210526316 %
68.4210526316 %

Registrován: sob 15 kvě, 2010 16:27
Příspěvky: 4340
Bydliště: praha 8
Datum narození: 14 zář 1947
ID CNT statistik: 13496
loner cecko chápu, ale nerozumím. gdyž se dostanu do biosu tak mi zamrzne myš i klábosnice a musím restartovat :smt102
EDIT: tak toto byl poslední pokus. bios mě asi nesnáší. to že je jiná klávesa jsem si na tu fteřinku taky všimnul , ale jakmile se do biosu dostanu, jsem plonkový
na nic nereaguje. proto sem si myslel, že mi něco uniklo :smt102

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 07 led, 2016 17:50 
Offline Stats
26.3157894737 %
26.3157894737 %

Registrován: stř 16 črc, 2014 02:29
Příspěvky: 205
Datum narození: 03 led 1959
ID CNT statistik: 21641
eisler jiri píše:
gdyž se dostanu do biosu tak mi zamrzne myš i klábosnice a musím restartovat

.. no tak to je tedy fakt záhada: do biosu se dostaneš a zamrzne myš i klábosnice .. a nebo se sekne celý komp, jde to nějak poznat?

Ale stejně, pokud ti nepůjde vypnout HT, tak snad počítej i na jádrech s HT, co se dá dělat, bude to sice trvat, ale aspoň něco napočítáš, nebo ne? (nějaké méně časově náročné cpu_tasky)

_________________
O beata solitudo,
o sola beatitudo!


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 07 led, 2016 17:50 
Offline Stats
26.3157894737 %
26.3157894737 %

Registrován: stř 16 črc, 2014 02:29
Příspěvky: 205
Datum narození: 03 led 1959
ID CNT statistik: 21641
eisler jiri píše:
gdyž se dostanu do biosu tak mi zamrzne myš i klábosnice a musím restartovat

.. no tak to je tedy fakt záhada: do biosu se dostaneš a zamrzne myš i klábosnice .. a nebo se sekne celý komp, jde to nějak poznat?

Ale stejně, pokud ti nepůjde vypnout HT, tak snad počítej i na jádrech s HT, co se dá dělat, bude to sice trvat, ale aspoň něco napočítáš, nebo ne? (nějaké méně časově náročné cpu_tasky)

_________________
O beata solitudo,
o sola beatitudo!


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 07 led, 2016 17:51 
Offline Stats
47.3684210526 %
47.3684210526 %

Registrován: pon 22 lis, 2010 17:40
Příspěvky: 1198
Bydliště: Hřebeč
Datum narození: 30 črc 1981
ID CNT statistik: 15029
Ioner: Máš nastavený příjem 21???
Podle zprávy v BM bych odvozoval, že máš povolený nějaký sieving a ty kratší gfn...zkus se na to podívat na stránkách projektu. Někdy se mi stávalo, že se mi na první pokus ukládalo úplně jiné nastavení, než jsem chtěl a zaškrtal, tak tohle od té doby kontroluju raději víckrát.

nenym: na cpu gfn19 za 32h a gfn21 na gpu za 50h.
Mám počítat 1x cpu + gpu, nebo jí vyřadit a počítat na obou jádrech ty kratší???

Když nejde vypnout HT, tak bych raději omezil jádra v BM...sice to není 100%, ale lepší, než nic...

_________________
Počítadlo: Intel C2D 2.66 GHz, MSI P-35 Platinum,A-Data 2x(1+2)GB Ram (dual channel)5-5-5-15, Gigabyte ATI HD5870 840/900MHz Catalysty 11.12, Boinc 7.4.42, Windows 7 64-bit
Od 1.11.2015 do 27.2.2016 hrdý sponzor GOLEMa
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 07 led, 2016 17:59 
Offline Stats
68.4210526316 %
68.4210526316 %

Registrován: sob 15 kvě, 2010 16:27
Příspěvky: 4340
Bydliště: praha 8
Datum narození: 14 zář 1947
ID CNT statistik: 13496
loner komp jede jak fretka, ale nelze f biosu nic nastavit. eště jednou f bios vše zamrzlé ani myš se nehýbá. jistě je to skoro jistě moje chyba 45hh pravděpodobně Mea culpa (latinsky moje vina)

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 07 led, 2016 18:07 
Offline Stats
26.3157894737 %
26.3157894737 %

Registrován: stř 16 črc, 2014 02:29
Příspěvky: 205
Datum narození: 03 led 1959
ID CNT statistik: 21641
#doktor: mám tam nastaveno pouze gpu(GFN21) a cpu(GFN20), tak nevím .. pojedu bez alokace jádra

#jiří: no nic, asi pojedeš s HT, nastav to dle doktorova doporučení .. bylo by příhodné, kdyby se ti na to někdo podíval, abys mohl příště fungovat i na 'čistých jádrech' - Tua maxima culpa:-)

_________________
O beata solitudo,
o sola beatitudo!


Naposledy upravil loner dne čtv 07 led, 2016 18:15, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 849 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 43  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz