Czech National Team

Týmové fórum
Právě je úte 26 zář, 2017 23:01

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 849 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 43  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 08 led, 2016 11:12 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16049
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
To odpovídá dobrému výběru aplikací.

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 08 led, 2016 11:45 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9381
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
Na Cimrmanovi běží 2x GNF-WR na GPU a 2x GNF-19 na CPU. Zřejmě by na CPU zvládl i GNF-20, ale neměl jsem čas testovat, navíc jsem neměl možnost vypnout HT, tak jsem šel do jistoty. A při startu turnaje jsem nebyl online, takže ani možnost zareagovat po natažení jednotek.
Předpověď pro GNF-WR vypadá na 65 a půl hodiny, tedy stihne pouze 2 várky (přesně 2,93), což je těsně, škoda. Budu sledovat jestli se předpověď naplní a dál se rozhodnu až těsně před dopočítáním druhé várky.

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 08 led, 2016 13:22 
Offline Stats
68.4210526316 %
68.4210526316 %

Registrován: sob 15 kvě, 2010 16:27
Příspěvky: 4402
Bydliště: praha 8
Datum narození: 14 zář 1947
ID CNT statistik: 13496
tak první bilanc:
i4790 (s HT omezeno na tři jádra)
2* gfn19 každá za cca 8hod
1* gfn18 14hod (nechal jsem tu chudinku doject do důchodu)
Kód:
CPU time      credit        aplikace
51,570.22   1,490.43   Genefer 262144 v3.09 (cpuGFN18)
29,440.58   6,961.36   Genefer 524288 v3.09 (cpuGFN19)
32,360.81   6,961.60   Genefer 524288 v3.09 (cpuGFN19)

GTX 760
gfn21 OCL odhad 30hod

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 08 led, 2016 15:37 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16049
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
nenym píše:
21 se dá stihnout snad na všech AVX procesorech bez HT.

Takže všichni s AVX procesory a lepšími nejdříve otestovat, zda stihnou n=21, Haswelly to stihnou s obrovskou rezervou.


Bohužel ty 21-ky nestihnu ani na Haswell, ani na Skylake strojích. Tedy ne 4 naráz. Snížil jsem počet zpracovávaných jednotek na 3, nebo 2 (když je v PC i grafika). Dle prvotního odhadu se to mělo stihnout, nyní po 20 hodinách běhu je to nereálné. Škoda, že jsem netestoval déle, abych to zjistil před turnajem, mohl jsem nahodit 20-ky na plný počet jader.

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 08 led, 2016 16:17 
Offline Stats
52.6315789474 %
52.6315789474 %

Registrován: pon 30 dub, 2012 19:55
Příspěvky: 1269
Bydliště: Brno
ID CNT statistik: 6334
Potvrzuji, že na žádném CPU to u mne nedá 21 v termínu. Leda bych počítal na 2 jádrech.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 08 led, 2016 16:24 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16049
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
Díky Zdenkově odborné práci, se mu vzdáleně podařilo rozběhat na CII výpočty na té ATIně :smt038
Nevím, v čem byl zakopaný pes, ale myslím, že se u kopání i on docela zapotil 45cc Snad nám napíše v čem to bylo, aby třeba i ostatním pomohl nějakou radou.

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 08 led, 2016 17:00 
Offline Stats
52.6315789474 %
52.6315789474 %

Registrován: pon 30 dub, 2012 19:55
Příspěvky: 1269
Bydliště: Brno
ID CNT statistik: 6334
Celý problém byl nakonec v tagu:

Kód:
<platform>windows_intelx86</platform>


který u mne nevadil a u CPU aplikace nevadí ani na CII. U GPU aplikace to vadilo, čert ví proč.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 08 led, 2016 20:08 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16049
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
časy na jednotku se trochu urychlily, ale obávám se, že to nebude stačit. Nechám to do rána, ale pokud to nebude v reálných číslech, budu muset všechny ty 21ky zrušit a stáhnout nové 20ky. Bude to 1,5 dne promarněného času čtyř Skylake a tří Haswell srojů.

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 08 led, 2016 20:08 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Uživatelský avatar

Registrován: ned 03 bře, 2013 22:13
Příspěvky: 770
Bydliště: Praha
Datum narození: 12 zář 1975
ID CNT statistik: 14137
zdenek píše:
Celý problém byl nakonec v tagu:

Kód:
<platform>windows_intelx86</platform>


který u mne nevadil a u CPU aplikace nevadí ani na CII. U GPU aplikace to vadilo, čert ví proč.



:smt023 :smt038


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 08 led, 2016 21:22 
Offline Stats
31.5789473684 %
31.5789473684 %

Registrován: čtv 16 úno, 2012 18:31
Příspěvky: 416
Bydliště: Spytihněv
Datum narození: 0- 0-1981
ID CNT statistik: 17768
Nejak mi nechce pocitat GTX 560Ti, vzdy se tvari ze je vse OK, ale po par minutach zacne zpomalovat chladic a % spocitaneho se uplne zastavi, cas ubiha dal (i zbyvajici) jakoby normalne pocitala. Zkousel jsem ruzne typy aplikaci, jedno CPU jadro vzdy volne cele ve prospech GPU. Kdyz jsem misto ni zapojil GTX 560, tak je to OK. Ze by nestihal zdroj? Pritom mi pripada (i podle teplot) ze se vylozene flakala...

A na stejnem PC mi vsechny ukoly (17, 18, 19) padaji kvuli errorum do 80-bit pocitani... CPU: Phenom II X4 965... Tak pocitam 17ky, at to aspon neco da... (predpoklad 24h /ukol).

_________________
ObrázekObrázekObrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek ObrázekObrázekObrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 08 led, 2016 22:06 
Offline Stats
52.6315789474 %
52.6315789474 %

Registrován: pon 30 dub, 2012 19:55
Příspěvky: 1269
Bydliště: Brno
ID CNT statistik: 6334
A počítáš CUDA předpokládám. Může to dělat ovladač gpu.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 08 led, 2016 22:20 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6265
ID CNT statistik: 10124
@Worf_VX:
GTX 560Ti
Podívej se do stderr ve slotu - bude tam hromada řečí o tom, že máš přetaktováno. Porovnej skutečný takt s referenčním https://en.wikipedia.org/wiki/GeForce_500_series, jak core, tak memory a uprav to. Na své GTX 560Ti jsem snižovat core o 140 a memory o 120 MHz, od té doby jede bez problémů. Máš pro GPU aplikaci vyhrazené jádro a počítáš opravdu OCLcuda? Ale mezi tvými počítači jsem žádnou takovou kartu nenašel.... Pokud máš na mysli GTX 650Ti tak ta je známá tím, že se musí jít ještě pod referenční kmitočty (PG GFN i GPUGRID).
Na druhé straně mám obdobnou zkušenost s jednou ze svých GTX 750Ti - i když jsem podtaktoval pod referenční (core - 20, memory - 50 pod reference), chovala se na GFN21 i GFN20 obdobně, jako tvoje. Na GFN19 již běží na referenci bez sebemenších prodlev, proto mám již (bohužel) nějaký kredit do turnaje. Na příčinou jsem nepřišel.

Phenom II: divné, mně na X6 1090T i na bídném 10 let starém CD2 jedou GFN19 v pohodě SSE2 transformaci, na 80bitovou x87 nepřepínají.

@forest: cpuGFN21 - mám i nemám stejný poznatek. Na stroji bez GPU se 4 cpuGFN21 do turnaje s rezervou cca 8 hodin vlezou (to téměř na hodinu přesně odpovídá vzorci co task na víc, to +15 % CPU time, - odhady solo tasků jsou okolo 110 až 115 hodin), na strojích s GPU se 3x cpu + 1x gpu do turnaje nevlezou o 10 hodin, takže na GPU SB+ strojích počítám OCLcudaGFN21 + 3xcpuGFN20. Po dlouhém bádání jsem dospěl k závěru, že to dělá obrovské vytížení memory controleru GPU, patrně se tasky tlučou na CPU vyrovnávací paměť. Pokud totiž byly pozastavené výpočty na GPU (během pracovní doby), cpuGFN aplikace viditelně zrychlily běh, i když byly 4. Tento stav jsem testoval před vánoci a také napsal, že není problém. Nenapadlo mě, že GPU aplikace to celé rozhodí. Za rok budeme chytřejší, budu testovat i kombinace GPU + cpu tasky.
forest píše:
Nestíhalo to ani na čistě CPU mašině Skylake 6600K, která je přetočená na 4,3 GHz. A nezlepšilo se to o moc ani při ponechání jednoho volného jádra. Už jsem to všude porušil, nemělo to smysl a nahodil všude (i na týmových strojích) 20ky.
Tak tomu už vůbec nerozumím, proč je to u tebe&team stroje až tak jinak, netuším, v čem by mohl být rozdíl. Já dokonce ani přetočeno nemám, jedu podle CPU mezi 3,1 až 3,8 GHz. Odstavil jsem vše ostatní (intel_GPU, nci aplikace s výjimkou WUdrob a radioactive; dokonce boincmagora a udice, protože každou minutu nakopnutý boinccmd přes scheduler nějaký znatelný výkon sebere, i když je aplikace pozastavená, GIU BM bere také znatelný výkon cpu). Že by paměti???

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 414x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 08 led, 2016 22:58 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16049
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
Nestíhalo to ani na čistě CPU mašině Skylake 6600K, která je přetočená na 4,3 GHz. A nezlepšilo se to o moc ani při ponechání jednoho volného jádra. Už jsem to všude porušil, nemělo to smysl a nahodil všude (i na týmových strojích) 20ky.

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 08 led, 2016 23:06 
Offline Stats
52.6315789474 %
52.6315789474 %

Registrován: pon 30 dub, 2012 19:55
Příspěvky: 1269
Bydliště: Brno
ID CNT statistik: 6334
Ale na CII asi bude pottřeba upravit app_info, ne?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 08 led, 2016 23:39 
Offline Stats
31.5789473684 %
31.5789473684 %

Registrován: čtv 16 úno, 2012 18:31
Příspěvky: 416
Bydliště: Spytihněv
Datum narození: 0- 0-1981
ID CNT statistik: 17768
nenym píše:
@Worf_VX:
GTX 560Ti
Podívej se do stderr ve slotu - bude tam hromada řečí o tom, že máš přetaktováno. Porovnej skutečný takt s referenčním https://en.wikipedia.org/wiki/GeForce_500_series, jak core, tak memory a uprav to. Na své GTX 560Ti jsem snižovat core o 140 a memory o 120 MHz, od té doby jede bez problémů. Máš pro GPU aplikaci vyhrazené jádro a počítáš opravdu OCLcuda? Ale mezi tvými počítači jsem žádnou takovou kartu nenašel.... Pokud máš na mysli GTX 650Ti tak ta je známá tím, že se musí jít ještě pod referenční kmitočty (PG GFN i GPUGRID).
Na druhé straně mám obdobnou zkušenost s jednou ze svých GTX 750Ti - i když jsem podtaktoval pod referenční (core - 20, memory - 50 pod reference), chovala se na GFN21 i GFN20 obdobně, jako tvoje. Na GFN19 již běží na referenci bez sebemenších prodlev, proto mám již (bohužel) nějaký kredit do turnaje. Na příčinou jsem nepřišel.


GTX 560Ti byla petakt z vyroby, daval jsem ji nize dle referencnich hodnot uz drive, takze bych ji musel podtaktovat. Nevidis ji u me proto, ze jsem misto ni dal do stroje GTX 560.
Uvidim, zitra je mozna prohodim...

Co se tyka Phenoma, tak v stderr je max error exceeded a pak zmena na x87 pocitani a pak uiz jen client suspend a resumed furt dokola...

_________________
ObrázekObrázekObrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek ObrázekObrázekObrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 09 led, 2016 00:40 
Offline Stats
10.5263157895 %
10.5263157895 %

Registrován: stř 23 dub, 2008 20:26
Příspěvky: 60
Bydliště: Plzeň
ID CNT statistik: 2729
Spoustu věcí jsem přečetl, bohužel mi tu chybý občas nějaká informace o AMD procesorech.
Situace je stejná jako u Intelu?
Jenomže AMD nemá HT.. :-(
A mé AMD ještě ani neznalo něco jako AVX... :-(
Uvolnit jádro , neuvolnit jádro, toť otázka.

Ano, jedno jsem uvolnil a i historická grafárna AMD6870 již z 70% výkonu konečně jede na 99%...

Ovšem co dál, co na CPU ?? 17,18 nebo 19 (ale to už asi chudáček CPU dá tak za měsíc..) nebo na něm 19 taky pojede lépe ?

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 09 led, 2016 01:22 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6265
ID CNT statistik: 10124
Není AMD jako AMD a stroje máš skryté. Tím pádem jedinou možnou odpovědí na tvůj příspěvek je http://forum.czechnationalteam.cz/viewtopic.php?p=82207#p82207. Čti pozorně a pořádně, jsou tam všechny informace, které potřebuješ. Můj X6 1090T jede velmi svižně na SSE2 transformaci GFN19 (46 hodin 5x cpu + 1x GPU) a muzeum RM-70 GFN17mega 80bitovou x87 transformaci (67 hodin 2x cpu).

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 414x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 09 led, 2016 02:54 
Offline Stats
10.5263157895 %
10.5263157895 %

Registrován: stř 23 dub, 2008 20:26
Příspěvky: 60
Bydliště: Plzeň
ID CNT statistik: 2729
nenym píše:
Není AMD jako AMD a stroje máš skryté. Tím pádem jedinou možnou odpovědí na tvůj příspěvek je http://forum.czechnationalteam.cz/viewtopic.php?p=82207#p82207. Čti pozorně a pořádně, jsou tam všechny informace, které potřebuješ. Můj X6 1090T jede velmi svižně na SSE2 transformaci GFN19 (46 hodin 5x cpu + 1x GPU) a muzeum RM-70 GFN17mega 80bitovou x87 transformaci (67 hodin 2x cpu).


Děkuji,
stroje jsem "odtajnil" před tím, než jsem tento příspěvek psal...
Proč tam stále nejsou viditelné netuším... :-(
Jedná se např. o stroje s AMD Athlon II x4 640 nebo Phenom II x4 810 ...

...sem říkal, "vykopávky" ... :-D

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 09 led, 2016 03:32 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6265
ID CNT statistik: 10124
Už jsou vidět, takže mé doporučení:
AMD GPU - zkus tam aspoň GFN19, měla by jet i GFN20 v pohodě, GFN21 nedokáži odhadnout, ale spíše nikoli. Vyhraď jedno CPU core pro GPU.
nV GPU 9600GT - na té nespustíš nic
AMD Phenom II - měl by dát v pohodě GFN19, ověřit! Worf_VX s tím má potíže, tasky mu přechází do x87 transformace.
AMD Athlony - asi nic lepšího, než GFN17mega na nich nedáš. Proč jeden počítá a druhý nikoli nedokáži rozkódovat.

Doufám, že jsi se dočetl, jak rychle za pár (desítek) zjistit předpokládanou dobu výpočtu.

Jinak jsem nadšen počtem účastníků z CNT, po prvním dni 35 na nejproblematičtější aplikaci je velmi nadějné. A to ještě mnozí borci ještě neodevzdali ani jeden task, protože přes vánoce pilně testovali - lépe než já, nenarazili na žádný HW problém a nasadili optimální aplikace => první tasky začnou odevzdávat po 60 hodinách od začátku. Doufám jen, že těch 35 účastníků je na tom jako já - na nějakém svém HW nemohou použít lepší aplikaci a nikoli tak, že již nyní jedou naplno.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 414x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 09 led, 2016 05:26 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
Příspěvky: 16049
Bydliště: Újezd u Brna
Datum narození: 03 bře 1977
ID CNT statistik: 71
Johnbodlis píše:
Spoustu věcí jsem přečetl, bohužel mi tu chybý občas nějaká informace o AMD procesorech.
Situace je stejná jako u Intelu?
Jenomže AMD nemá HT.. :-(
A mé AMD ještě ani neznalo něco jako AVX... :-(
Uvolnit jádro , neuvolnit jádro, toť otázka.

Ano, jedno jsem uvolnil a i historická grafárna AMD6870 již z 70% výkonu konečně jede na 99%...

Ovšem co dál, co na CPU ?? 17,18 nebo 19 (ale to už asi chudáček CPU dá tak za měsíc..) nebo na něm 19 taky pojede lépe ?

Na Golemovi jede naráz 31 19tek jednotek a jsou nyní všechny těsně za půlkou. Trochu brzdí tu grafiku co tam je, ale není to nijak závratné. Jedno jádro má pro sebe volné.

_________________
Galerie CNT
Statistiky CNT od vklibera
Moje osobní statistika!
Kde a kdy jsem byl UoD
testovací balíček CNT 2017
tabulka výsledků testovacího balíčku CNT 2015


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 849 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 43  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz