Czech National Team

Týmové fórum
Právě je sob 16 pro, 2017 14:26

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Bug na Skylake čipech
PříspěvekNapsal: pon 11 led, 2016 20:35 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Uživatelský avatar

Registrován: pát 06 kvě, 2011 17:18
Příspěvky: 659
ID CNT statistik: 16550
Při hledání Mersennova prvočísla byl objeven bug nejnovějších procesorů Skylake, který připomíná proslulý problém s dělením na Pentiích před dvaceti lety (FDIV bug). Některé algoritmy mohou způsobit, že se procesor zasekne, nebo, což je horší, vrátí chybný výsledek. Pokud je takový výsledek validován na jiném Skylake čipu, může být mylně považován za správný.

Intel tvrdí, že se mu podařilo přesně zjistit, při kterých výpočtech k problému dochází, a že, na rozdíl od TSX bugu, lze tuto chybu opravit úpravou mikrokódu procesoru. Zatím se doporučuje vyčkat na vydání nových BIOSů, eventuálně patchů pro příslušné Linuxové distribuce.

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Bug na Skylake čipech
PříspěvekNapsal: pon 11 led, 2016 21:16 
Offline Stats
47.3684210526 %
47.3684210526 %

Registrován: úte 03 úno, 2009 21:23
Příspěvky: 903
Bydliště: Opava
Datum narození: 03 bře 1984
ID CNT statistik: 10156
To bude tohle asi že http://www.bit-tech.net/news/hardware/2 ... -erratum/1

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Bug na Skylake čipech
PříspěvekNapsal: pon 11 led, 2016 21:40 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Uživatelský avatar

Registrován: pát 06 kvě, 2011 17:18
Příspěvky: 659
ID CNT statistik: 16550
Jo, to je ono. Mně to přišlo mailem, tak jsem neměl odkaz :-)

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Bug na Skylake čipech
PříspěvekNapsal: úte 12 led, 2016 12:42 
Offline Stats
26.3157894737 %
26.3157894737 %

Registrován: pon 02 čer, 2014 15:54
Příspěvky: 224
Datum narození: 10 črc 1978
ID CNT statistik: 22419
http://www.overclock.net/t/1587372/hexus-intel-skylake-bug-seizes-up-pcs-running-complex-workloads/40
tu je o tom zaujmava diskusia od vceraj. Takze je to zase nejaky hoax(velmi uniktna situacia pri jednej verzi programu prime95 z avx1 instrukciami ze vraj).. od amd fans. zen asi nebude ziadny trhac 45hh .

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Bug na Skylake čipech
PříspěvekNapsal: úte 12 led, 2016 12:59 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Uživatelský avatar

Registrován: pát 06 kvě, 2011 17:18
Příspěvky: 659
ID CNT statistik: 16550
Hoax to bohužel není, ani AMD FUD - však každý procesor má takových chyb řadu, proto se používá mikrokod v BIOSu pro jejich nápravu. Fakt je ten, že pro většinu lidí je to nedůležité. Postoval jsem to sem proto, že nám jde právě o ta prvočísla, při kterých se na to přišlo ;-)

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Bug na Skylake čipech
PříspěvekNapsal: čtv 18 úno, 2016 14:33 
Offline Stats
52.6315789474 %
52.6315789474 %

Registrován: pon 30 dub, 2012 19:55
Příspěvky: 1270
Bydliště: Brno
ID CNT statistik: 6334
Přidává trochu do mlýna. FMA4 aplikace asteroidů mi shazovala Skylale stroj, takže doporučuji určitě upgrade BIOSU (microkód). Desky by to všechny měly mít k dispozici.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz