Czech National Team

Týmové fórum
Právě je sob 18 lis, 2017 00:21

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 597 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 30  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 08 dub, 2017 08:19 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %

Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
Příspěvky: 685
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Datum narození: 18 zář 1980
ID CNT statistik: 503
Já vycházím z toho, že je lepší počítat po menším počtu tasků ale s rychlejším odevzdáním, než obráceně, protože pokud se to blbě potká a tak je to téměř vždycky, tak mi na závěr zústane x nedopočítaných jednotek.

_________________
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 32GB DDR4 ECC, 2x GTX 1080Ti FE, Enermax Platimax 1700W


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 08 dub, 2017 08:28 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Uživatelský avatar

Registrován: ned 03 kvě, 2009 11:06
Příspěvky: 793
Bydliště: Lovosice
Datum narození: 31 pro 1937
ID CNT statistik: 12179
Kluci já si v tom čtu jak v japonském jízdním řádu. Je to přesné a vůbec tomu nerozumím :smt017

Pokud se najde dobrá duše: má vůbec cenu jet to na AMD Eightcore FX 8300 (3,3 - 4,2GHz), pokud ano, nějaké úpravy app_config? Já už od srpna jedu nonstop, možná by to mělo smysl i když na nové Intely nemám. Na GPU jedu 6t Collatz naráz, kolik jader nechat pro tento projekt při nastavení 0,1CPU/t ? Rád bych týmu pomohl, ale na této úrovni jsem už za blbce... :oops:

_________________
OldJerry%20CNTstatsOldJerry BoincStats
PrimeGrid FreeDCstats
oldjerry Mega Milestones
Obrázek
Obrázek
http://stats.czechnationalteam.cz/signature/10e2deaf196840c4300669f3a8cdcd7a.png
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Počítám na Kryštofovi, kterého jsem koupil za výsluhu do penze 1998. Od té doby je osmkrát přestavěný, původní je na něm jen to jméno. Dneska Kryštof počítá na tomto: 8Core AMD FX(tm)- X8 8300Eightcore 3,8-4,2 GHz... MSI 970Gaming...4x Kingstone 4GB DDR3-1833 MHz... MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 8 GB 1670MHz, ASUS NVIDIA GeForce GTX 1080 8 GB 1670MHz, HDD WDC SATA 500GB, SSD Corsair Force 128 GB, OS: Win 7 Prof 64b


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 08 dub, 2017 09:44 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6308
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
@Dzordzik: během výpočtů lze konfiguraci měnit. V situaci, kdy jsou vycházejí lépe výpočty bez podpory mt, lze začátek maraton 6x 1t, když to přestane vycházet 3x 2t, pak 2x 3t a dorazit závěrečným sprintem 1x 6t. Vždy nutný restart Boincu.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 424x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 08 dub, 2017 10:06 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %

Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
Příspěvky: 685
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Datum narození: 18 zář 1980
ID CNT statistik: 503
Jj, to je pravda a vím to, jenže to předpokládá že u toho sedíš ... To u mě nehrozí.

_________________
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 32GB DDR4 ECC, 2x GTX 1080Ti FE, Enermax Platimax 1700W


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 08 dub, 2017 11:02 
Offline Stats
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon 28 led, 2008 12:44
Příspěvky: 3500
Bydliště: Praha
Datum narození: 16 kvě 1987
ID CNT statistik: 10883
Zkoušel jsem pár konfigurací na FX-8350 a 1x7t + Einstein GTX960 nebylo vhodné. Ačkoli mám doma dost nad nulou, počítač si prostě zamrzl :lol:

Teď zkouším 2x3t bez GPU, ale jelikož mám jednotky rozpočítané 10 hodin, těžko říct jestli to bude lepší než původních 7x1t. Každý procentuelní skok se sníží čas o cca 3,5 minuty. Což u jednotky na 11,054% je teď 2d 19:25:52.

_________________
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 08 dub, 2017 12:58 
Offline
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: ned 15 kvě, 2011 17:17
Příspěvky: 7
Ahoj chtěl bych se připojit do projektu PSP (LLR)
boinc mi ukazuje zbyvajici čas kolem 7-10 dnu.jede mi 6 výpočtu

má sestava

CPU: FX 6300
RAM: 12 GB
GPU: Asus matrix 7970 (3 GB 384-bit)
má cenu to počítat nebo jde to nějak urychlit počítaním po menších části?

Dik za rady
Rajdzos


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 08 dub, 2017 13:07 
Offline
57.8947368421 %
57.8947368421 %

Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46
Příspěvky: 1963
Rajdzos píše:
má cenu to počítat nebo jde to nějak urychlit počítaním po menších části?

Ahoj,
po menších částech zcela jistě ne, LLR test má smysl pouze jako celek.

Jelikož PG má nyní možnost počítat jeden LLR úkol na více jádrech, jde to "urychlit".
O tom jsou příspěvky v tomto vlánku za poslední měsíc, stačí si je přečíst.

P.S. První výsledek byl na "starším" Haswellu odevzdán za necelé 3,5 hodiny od startu turnaje - to jenom k potenciálu multi-threadingu.

_________________
Megaprime 207394 · 5^1612573 - 1
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 08 dub, 2017 13:24 
Offline
5.26315789474 %
5.26315789474 %

Registrován: ned 15 kvě, 2011 17:17
Příspěvky: 7
diky jdu to procist


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 08 dub, 2017 14:13 
Offline Stats
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Uživatelský avatar

Registrován: sob 09 kvě, 2015 12:05
Příspěvky: 357
Bydliště: Lysice
Datum narození: 22 lis 1991
ID CNT statistik: 18396
takže můj Skylake počítá rychleji 4WU × 1t
2wu ×2t jede cca o 5% pomaleji !!!
ted ještě testuji 1WU x 4t ale moc v to nevěřím :D takže pojedu postaru klasiku asi... ještě uvidím jak dopadne poslední test že bych toto nastavení použil ke konci ale spíš to vidím na odladěný Micromanagement
Na mém starém AMD to ani neskouším na to není čas :D to bych musel mít půl roku předem nachystané :D

_________________
Nová tabulka srovnání týmových počítačů https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 2137758393
testovací balíček viewtopic.php?p=89758#p89758
výsledky posílejte zde viewtopic.php?f=24&t=4553 tabulku mohou editovat je správci z důvodu ochrany vložených dat

Nalezená prvočísla
SGS - 2413785097995*2^1290000-1 -číslic 388,342 (T5K) - // - SGS - 3272567467125*2^1290000-1 -číslic 388,342 (T5K) - // - PPSE - 6451*2^1451648+1 -číslic 436,994 (T5K) - // - PPSE - 2439*2^1451771+1 -číslic 437,031 (T5K) - // - GFN - 53022198^32768+1 -číslic 253,116
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
http://signature.statseb.fr/sig-1896.png
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
PC Online - i7-6700k (OC 4,5GHz), ASrock z170 Extreme 4, Asus GTX1080 (OC+5%), 16GB DDR4 (3000MHz), System - SSD OCZ TRION 100 - 250GB, Data - SSHD Seagate 4TB, 2x WD 750GB, zdroj Corsair RM850 (850W), Win10Pro 64bit
Server 1 Online - AMD Phenom II x6 1075T, GA870A-USB3, MSI GTX275, 32GB DDR3, Samsung HDD 300GB, zdroj 700W, Win10Pro 64bit
Server 2 Online - AMD Ryzen 7 1700(4GHz), MSI X370 GAMING PRO CARBON, MSI GTX780 Lightning (OC+15%) 16GB DDR4, SSD Kingston240GB, zdroj 450W, Win10Pro 64bit


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 08 dub, 2017 14:48 
Offline
57.8947368421 %
57.8947368421 %

Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46
Příspěvky: 1963
Honza1616 píše:
takže můj Skylake počítá rychleji 4WU × 1t
2wu ×2t jede cca o 5% pomaleji !!!
ted ještě testuji 1WU x 4t ale moc v to nevěřím :D takže pojedu postaru klasiku asi... ještě uvidím jak dopadne poslední test že bych toto nastavení použil ke konci ale spíš to vidím na odladěný Micromanagement
Na mém starém AMD to ani neskouším na to není čas :D to bych musel mít půl roku předem nachystané :D

Zkoušel jsi 1wu 3t?
Kdybys na AMD začal, když jsem o tom psal, už máš několik testů hotových...

_________________
Megaprime 207394 · 5^1612573 - 1
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 08 dub, 2017 18:26 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %

Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
Příspěvky: 685
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Datum narození: 18 zář 1980
ID CNT statistik: 503
Honza1616 píše:
takže můj Skylake počítá rychleji 4WU × 1t
2wu ×2t jede cca o 5% pomaleji !!!
ted ještě testuji 1WU x 4t ale moc v to nevěřím :D takže pojedu postaru klasiku asi... ještě uvidím jak dopadne poslední test že bych toto nastavení použil ke konci ale spíš to vidím na odladěný Micromanagement
Na mém starém AMD to ani neskouším na to není čas :D to bych musel mít půl roku předem nachystané :D


Dotaz, co přesně znamená 4W x 1t? každý jednotka má svoje jádro? Máš nebo nemáš zapnutý HT? Já HT vypnul a počítám teď co 1WU to 6 jader, tedy celý procesor o 6 jádrech na 1WU a je to rychlejší než pustit 2CPU/12 jader na 1WU. Ještě budu zkoušet 4 jednotky najednou a každé dát 3 jádra.

_________________
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 32GB DDR4 ECC, 2x GTX 1080Ti FE, Enermax Platimax 1700W


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 08 dub, 2017 18:48 
Offline
57.8947368421 %
57.8947368421 %

Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46
Příspěvky: 1963
Dzordzik píše:
Dotaz, co přesně znamená 4W x 1t? každý jednotka má svoje jádro? Máš nebo nemáš zapnutý HT? Já HT vypnul a počítám teď co 1WU to 6 jader, tedy celý procesor o 6 jádrech na 1WU a je to rychlejší než pustit 2CPU/12 jader na 1WU. Ještě budu zkoušet 4 jednotky najednou a každé dát 3 jádra.

HT pro LLR vypnout je za poslední roky mnohokráte opakované doporučení. Nepamatuji se, že by zapnuté HT pro LLR pomohlo.
Použítí MT napříč CPU očekávám pomalejší než nechat každou jednotku na fyzickém CPU, to jsem podle svých zkušeností psal. Komunikace mezi sockety jednotlivých CPU je prostě brzdou.
4W x 1t znamená 4 jednotky a každá jeden thread, tedy bez multi-threadingu (mt).

Zvážil bych i kombinaci nechat jedno jádro volné...

_________________
Megaprime 207394 · 5^1612573 - 1
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 08 dub, 2017 18:53 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %

Registrován: ned 12 úno, 2017 00:26
Příspěvky: 685
Bydliště: Zdounky (u Kroměříže)
Datum narození: 18 zář 1980
ID CNT statistik: 503
Rozumím. Proto teď počítám co WU to jeden CPU. Otázka ale je jestli Wokna vezmou 6 jader z jednoho fyzického CPU a přiřadí je jedné WU a totéž pro druhé, nebo si s jádry čachrují podle potřeby a vytížení, vůbec bych se nedivil, kdyby v tom byl bordel.

_________________
Albert: Dual Xeon E5-2696 V4, Supermicro X10DRG-Q, 32GB DDR4 ECC, 2x GTX 1080Ti FE, Enermax Platimax 1700W


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 08 dub, 2017 22:00 
Offline Stats
68.4210526316 %
68.4210526316 %

Registrován: sob 15 kvě, 2010 16:27
Příspěvky: 4446
Bydliště: praha 8
Datum narození: 14 zář 1947
ID CNT statistik: 13496
oldjerry píše:
Kluci já si v tom čtu jak v japonském jízdním řádu. Je to přesné a vůbec tomu nerozumím :smt017

Pokud se najde dobrá duše: má vůbec cenu jet to na AMD Eightcore FX 8300 (3,3 - 4,2GHz), pokud ano, nějaké úpravy app_config? Já už od srpna jedu nonstop, možná by to mělo smysl i když na nové Intely nemám. Na GPU jedu 6t Collatz naráz, kolik jader nechat pro tento projekt při nastavení 0,1CPU/t ? Rád bych týmu pomohl, ale na této úrovni jsem už za blbce... :oops:

oldo já už to taky vzdal. než jsem rozvezl širší rodinu po jejich letoviscích tak jsem zjistil, že na tu velkou hlavu anštajna nemám. který blbec vymyslel to zkur....
nastavování? a pak se vrhnu na PG turnaj a ejhle ten mi dělá z počítadla slušný kávovar a eště mi něgdo radí jak nastavovat MT. tomu termitu rozumím, ale gde se to nastavuje netuším radši. než bádat nad blbostma hodím zádíčka a přečtu pěknou knížku. cítím se stár a neskutečně unaven po tom povinném rozvoze po celé republice a chorvatsku :smt022
dobrý, začal jsem počítat. vyberu si projekt a nechám počítadlo zapnuté, ale pak ti to nedá a začneš blbnout a přídou důsledky. nespavost, halucucanice a naprostá ztráta kontroly nad normálním životem
to berte jako pokus o ftípek 45hh i gdyž mé okolí mě bere jako magora 33zzz

_________________
Obrázek
Obrázek


Naposledy upravil eisler jiri dne sob 08 dub, 2017 22:24, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 08 dub, 2017 22:16 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Uživatelský avatar

Registrován: ned 03 kvě, 2009 11:06
Příspěvky: 793
Bydliště: Lovosice
Datum narození: 31 pro 1937
ID CNT statistik: 12179
Jirko, ty jsi fakt dobrák a s postupujícím věkem se ti furt horší. Já sice jezdím taky ještě autem, ale tak 5 km na zahradzu, 9 km do Litoměřic do nemocnice a nejvýš k synovi do Úštěka a to je 37 kilo. Ty dobráku - Chorvatsko? ty jsi dobrodruh, ještě Chorvatsko... to mi už řípa nebere!!

Tak dobrou, příteli...

Jarda


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 09 dub, 2017 09:35 
Offline Stats
68.4210526316 %
68.4210526316 %

Registrován: sob 15 kvě, 2010 16:27
Příspěvky: 4446
Bydliště: praha 8
Datum narození: 14 zář 1947
ID CNT statistik: 13496
oldo tak i gdyž nejsem řek tak jsem se zařek, že toho je již příliš a řekl jim, že domů se musejí dostat po svých, stopem či načerno raketoplánem :smt102
v autě to ještě de, ale sám mám problémy se někam dostat. parkovací místa asi již neexistují a já neudýchám ani 50 metříků natož schody. zřejmě rozedma plic (kufr) nebo srdeční nedostatečnost? ani to nechci vědět. to máš pak jedinou možnost bejt zavřenej, a říkat ano pane doktore 45hh a život ti utíká

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 09 dub, 2017 19:02 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %

Registrován: úte 03 úno, 2009 21:23
Příspěvky: 891
Bydliště: Opava
Datum narození: 03 bře 1984
ID CNT statistik: 10156
HT se zapíná v biosu/UEFI kde přesně tam to se musíš doklikat.

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 09 dub, 2017 19:24 
Offline Stats
68.4210526316 %
68.4210526316 %

Registrován: sob 15 kvě, 2010 16:27
Příspěvky: 4446
Bydliště: praha 8
Datum narození: 14 zář 1947
ID CNT statistik: 13496
dadu HT jsem si již dávno našel, ale MT? multi táskzkinnk znám jen ze sálových počítačů. i když to bude podobné. nebo každý chytrák zavádí staronové termiti aby se zviditelnil a z ostatních udělal .....?
nenym prosím o přednášku. já fakt nejsem momentálně šopén sedět u počítadla víc jak pár se kund

_________________
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 10 dub, 2017 00:13 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %

Registrován: úte 03 úno, 2009 21:23
Příspěvky: 891
Bydliště: Opava
Datum narození: 03 bře 1984
ID CNT statistik: 10156
Multitasking je něco jiného tady se mluví o multithreading https://sk.wikipedia.org/wiki/Thread_(multithreading)

MT jednotka si sama řekne kolik chce jader. už si nepamatuji projekt kde byly MT úluhy, ale pustila se mi vždy jen jedna na 4 jádrech.

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 10 dub, 2017 00:26 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %

Registrován: úte 03 úno, 2009 21:23
Příspěvky: 891
Bydliště: Opava
Datum narození: 03 bře 1984
ID CNT statistik: 10156
Honza píše:
Dzordzik píše:
D
Použítí MT napříč CPU očekávám pomalejší než nechat každou jednotku na fyzickém CPU, to jsem podle svých zkušeností psal. Komunikace mezi sockety jednotlivých CPU je prostě brzdou.
4W x 1t znamená 4 jednotky a každá jeden thread, tedy bez multi-threadingu (mt).

Zvážil bych i kombinaci nechat jedno jádro volné...


To píšeš o CPU jako jeden kus křemíku s více jadry(procesory) nebo multisocketové desky s více kusy CPU?

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 597 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 30  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz