Czech National Team

Týmové fórum
Právě je sob 23 zář, 2017 10:05

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 102 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Aplikace
PříspěvekNapsal: úte 15 pro, 2015 15:32 
Offline
57.8947368421 %
57.8947368421 %

Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46
Příspěvky: 1940
Na GFN n=15 32768 se bude přecházet z OCL3 na OCL2 kvůli b limitu 16,777,21

Pro hledání prvočísel tak bude velmi vhodný n=16 65536, která jsou navíc dost velká do TOP5000 a b limit pro OCL3 je ani ne v polovině.
Na rychlém GPU jeden task tak 3 minuty.

On 15 Dec 2015 11:23:43, the 436,674 digit prime 4603702^65536+1 was found by Eric Nietering using the OCL3 app.
The double checker of this task was Honza on 15 Dec 2015 11:30:08 using the OCL3 app.

O 6 minut pozdě a pouze double checker...

_________________
Megaprime 207394 · 5^1612573 - 1
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Aplikace
PříspěvekNapsal: čtv 14 dub, 2016 04:28 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %

Registrován: úte 21 čer, 2011 12:26
Příspěvky: 652
ID CNT statistik: 16075
To že Genefer aplikace jednotku cca po 10 minutách restartuje je featura aplikace, nebo nějaký problém?

OCLcudaGFN19 :smt017

Dík


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Aplikace
PříspěvekNapsal: čtv 14 dub, 2016 07:27 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Uživatelský avatar

Registrován: ned 03 bře, 2013 22:13
Příspěvky: 770
Bydliště: Praha
Datum narození: 12 zář 1975
ID CNT statistik: 14137
Me to delaly jednotky rady 16. Ale jen na jednom PC. Nepomohlo ani uvolneni casti jader. Na jinem stroji to jede bez problemu.
Jedine, co by to podle mne mohlo ovlinit , je druh soubezne bezicich jednotek na CPU od jineho projektu.... ?
Genefer samozrejme pocitam na GPU.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Aplikace
PříspěvekNapsal: čtv 14 dub, 2016 19:10 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %

Registrován: úte 21 čer, 2011 12:26
Příspěvky: 652
ID CNT statistik: 16075
Tak všechny Primegrid jednotky skončily chybou a teď se dívám že najednou i ostatní projekty. Achjo, zaslaná CUDA.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Aplikace
PříspěvekNapsal: čtv 14 dub, 2016 20:03 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6264
ID CNT statistik: 10124
Michal Kinďura píše:
Achjo, zaslaná CUDA.
Nebo přetakt - i tovární vadí.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 414x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Aplikace
PříspěvekNapsal: čtv 14 dub, 2016 22:45 
Offline Stats
42.1052631579 %
42.1052631579 %

Registrován: úte 21 čer, 2011 12:26
Příspěvky: 652
ID CNT statistik: 16075
nenym píše:
Nebo přetakt - i tovární vadí.

Už to řeším trochu jinak, nestandardně... Novou grafikou. Přetakt je snad od výroby, ale vypadá to spíš na aktualizaci driveru. Projekt je v tom nevinně.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Aplikace
PříspěvekNapsal: pát 15 dub, 2016 07:09 
Offline
57.8947368421 %
57.8947368421 %

Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46
Příspěvky: 1940
Michal Kinďura píše:
...ale vypadá to spíš na aktualizaci driveru. Projekt je v tom nevinně.

Ano, poslední ovladače nVidie jsou opět fuj-fuj, nebrat.

_________________
Megaprime 207394 · 5^1612573 - 1
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Aplikace
PříspěvekNapsal: pát 13 kvě, 2016 06:51 
Offline
57.8947368421 %
57.8947368421 %

Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46
Příspěvky: 1940
Jelikož poslední ovladače nVidie způsobují (na některých kartách) chyby výpočtu (na některých aplikacích), PG během pár dnů přestane podporovat CUDA aplikace - je nutný přechod na OpenCL.
OpenCL je také většinou rychlejší.

nVidia by měla brzy vydat ovladače, které alespoň opravují chybu v OpenCL.

EDIT: Tak ani verze 365.19 (pro Doom) chybu neopravuje.

_________________
Megaprime 207394 · 5^1612573 - 1
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Aplikace
PříspěvekNapsal: úte 24 kvě, 2016 11:50 
Offline
57.8947368421 %
57.8947368421 %

Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46
Příspěvky: 1940
Vypadá to, že ovladače 368.22 řeší problém chyb výpočtů na (některých) nVidia kartách.

_________________
Megaprime 207394 · 5^1612573 - 1
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Aplikace
PříspěvekNapsal: stř 29 čer, 2016 19:35 
Offline
57.8947368421 %
57.8947368421 %

Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46
Příspěvky: 1940
Vezte, že zhruba ke konci července bude ukončen ESP Sieve. Kdo chce dohnat nějaký badge, neváhejte.
A kdo nemá AP26 (a takových není málo), vězte, že se rozeběhne AP27, který bude mít spoulečnou badge.

_________________
Megaprime 207394 · 5^1612573 - 1
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Aplikace
PříspěvekNapsal: sob 09 črc, 2016 14:21 
Offline
57.8947368421 %
57.8947368421 %

Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46
Příspěvky: 1940
PrimeGrid nyní standardně podporuje nové AMD GPU, tj. bez nutnosti app_info a dalších prostocviků.

_________________
Megaprime 207394 · 5^1612573 - 1
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Aplikace
PříspěvekNapsal: pon 10 dub, 2017 15:59 
Offline
57.8947368421 %
57.8947368421 %

Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46
Příspěvky: 1940
PG vydal novou LLR aplikaci, která od 2017/03 umožňuje počítat jeden úkol použitím více vláken (MT, multi-threading).
Stále obecně platí, že LLR počítatá s vypnutým hyper-threadingem (HT).

Počet vláken a maximální počet CPUs si upravte podle svého stroje.
Někdy je vhodné použít všechna dostupná jádra, někdy nechat jedno volné - vyzkoušejte, co ve vašem případě vyhovuje.

Doporučuji u víceprocesorových strojů (více socketů) počítat každou úlohu na jednom CPU.
Tedy například dual-Xeon (každý 6 jader) počítat dvě jednotky a každá s použitím 6 jader (případně nechat jedno volné) a ne 12 vláken.

Aby se nové nastavení projevilo, je třeba restartovat BOINC.

Příklad app_config.xml (vytvořit v \projects\www.primegrid.com\) pro SoB:

<app_config>
<app>
<name>llrSOB</name>
<fraction_done_exact/>
</app>
<app_version>
<app_name>llrSOB</app_name>
<cmdline>-t 4</cmdline>
<avg_ncpus>4</avg_ncpus>
<max_ncpus>4</max_ncpus>
</app_version>
</app_config>

_________________
Megaprime 207394 · 5^1612573 - 1
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Aplikace
PříspěvekNapsal: úte 11 dub, 2017 16:43 
Offline Stats
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 10 led, 2013 00:41
Příspěvky: 588
ID CNT statistik: 15767
Díky Honzo za poslední příspěvek, ale jen pro ostatní, kdo by se rád zapojil do PrimeGrid turnaje Mathematics Awareness Month Challenge, je zapotřebí změnit název llrSOB na llrPSP.

Než začnete editovat řádky pro llrPSP, podívejte se do aplikace BOINCu na PrimeGrid a tam pauzněte tento projekt. V app_configu to může vypadat po editaci přibližně takto, pokud tam chcete i tu aplikaci pro SoB (na 4 jádrovém nebo vláknovém CPU a více, to může vypadat následovně):

......
</gpu_versions>
</app>
<app>
<name>ap26</name>
<fraction_done_exact/>
<fraction_done_exact/>
<gpu_versions>
<gpu_usage>1</gpu_usage>
<cpu_usage>0.1</cpu_usage>
</gpu_versions>
</app>
<app>
<name>llrSOB</name>
<fraction_done_exact/>
</app>
<app_version>
<app_name>llrSOB</app_name>
<cmdline>-t 4</cmdline>
<avg_ncpus>4</avg_ncpus>
<max_ncpus>4</max_ncpus>
</app_version>

<app>
<name>llrPSP</name>
<fraction_done_exact/>
</app>
<app_version>
<app_name>llrPSP</app_name>
<cmdline>-t 4</cmdline>
<avg_ncpus>4</avg_ncpus>
<max_ncpus>4</max_ncpus>
</app_version>

</app_config

Jak už psal Honza, po editaci a následném uložení souboru je nutnost BOINC restartovat, já jsem pro jistotu radši restartoval celý PC, a po načtení BOINCu po restartu si aktivujte na www stránkách PrimeGrid na svém účtu PrimeGrid předvolby CPU výpočty a zaškrtnutí políčka pro llrPSP. Po uložení nastavení v Boincu aktivujte projekt pro stahování práce. Po stažení jednotky by se mělo u ní objevit Počítám (4CPUs).

MT je dalším velkým plusem :smt023

_________________
Motto: "Pokrok vědy nezastavíš, ale i ty ho můžeš urychlit." © 2014 Plšák Ráďa
User of The Day

Medajle na projektech:
Asteroids@home: Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
WCG: Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Aplikace
PříspěvekNapsal: stř 12 dub, 2017 08:15 
Offline Stats
15.7894736842 %
15.7894736842 %

Registrován: úte 02 zář, 2008 20:38
Příspěvky: 144
Bydliště: Benešov u prahy
Datum narození: 18 lis 1986
ID CNT statistik: 8714
mám 4 CPU, jeden CPU má 6 jader. celkem 24 jader.
když jsem nastavil viž výše, tak mám 6 tasku s "Počítám (4 CPU)". to znamená že to využívá všechny 24 jader? jak mám nastavit, aby počítaly jen 4 tasky na Počítam 4 CPU, a 8 jader byly volné?

takto nastavit?

<app_config>
<app>
<name>llrPSP</name>
<fraction_done_exact/>
</app>
<app_version>
<app_name>llrPSP</app_name>
<cmdline>-t 4</cmdline>
<avg_ncpus>6</avg_ncpus>
<max_ncpus>6</max_ncpus>
</app_version>
</app_config>

_________________
Macbook Pro 13 - 2012,
Stary tuning computer: http://home.tiscali.cz/havelka.jan/
Nový PC: intel Core i7 7700K, nVidia GeForce 1060 6GB, 8GB RAM, HDD 120GB

DELL PowerEgde R900 - 4x socket CPU intel Xeon E7450 (6Core) - 24 Core, 60GB RAM,
SSD - 240GB, Windows Server 2012 R2 Terminal - 650 W max load
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Aplikace
PříspěvekNapsal: stř 12 dub, 2017 09:49 
Offline
57.8947368421 %
57.8947368421 %

Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46
Příspěvky: 1940
Ano, počítá 6 staků a každý 4 vlákna.

To že chceš mít nějaká jádra volná, se logicky musí nastavovat v BOINCu (Option/Computing/Use at most nn% of the CPUs).
Logiciky proto, že jednotlivá aplikace nemůže vědět, kolik dalších úkolů a projektů BOINC obsluhuje a kolik jich běží.

Tedy v tvém případě hodnota 66% by mohla zafungovat.
(typicky na 4 jádro a nechat jedno volné se dává 75%)

_________________
Megaprime 207394 · 5^1612573 - 1
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Aplikace
PříspěvekNapsal: stř 12 dub, 2017 09:57 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9380
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
@haveja :

doplň řádek <max_concurrent>4</max_concurrent>
Kód:
<app_config>
  <app>
    <name>llrPSP</name>
    <max_concurrent>4</max_concurrent>
    <fraction_done_exact/>
  </app>
  <app_version>
    <app_name>llrPSP</app_name>
    <cmdline>-t 4</cmdline>
    <avg_ncpus>6</avg_ncpus>
    <max_ncpus>6</max_ncpus>
  </app_version>
</
app_config>
Tím mu řekneš, že má BOINC spustit maximálně 4WUs dané aplikace.

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Aplikace
PříspěvekNapsal: stř 12 dub, 2017 10:00 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6264
ID CNT statistik: 10124
Také lze řešit v app_config "konkurenčním" tagem
Kód:
<project_max_concurrent>4</project_max_concurrent>
který se postará o všechny aplikace projektu

EDIT (vkliber) :
project_max_concurrent se umisťuje přímo do sekce app_config, např. takto:
Kód:
<app_config>
  <project_max_concurrent>4</project_max_concurrent>
</
app_config>


EDIT (nenym): díky za upřesnění

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 414x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 9xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Aplikace
PříspěvekNapsal: stř 12 dub, 2017 13:15 
Offline
57.8947368421 %
57.8947368421 %

Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46
Příspěvky: 1940
Předpoklám, že navrhované přístupy fungují pouze tehdy, když počítám výlučně pouze PG, resp. jeden projekt...

_________________
Megaprime 207394 · 5^1612573 - 1
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Aplikace
PříspěvekNapsal: stř 12 dub, 2017 13:23 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9380
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
Nikoliv, app_config ovlivňuje pouze jeden projekt a na ostatní nemá vliv. Prostě omezíš maximální počet současně počítaných jednotek daného projektu (třeba z důvodu velikosti paměti u nenažraných aplikací) a ostatní projekty si počítají to svoje.

EDIT (nenym): již z umístění souboru app_config.xml v adresáři projektu a z možnosti mít pro každý projekt samostatný app_config vyplývá, že platí pouze pro daný projekt. Pokud chce mít mít uživatel neustále volná jádra bez ohledu na počet projektů, které počítá, musí na to jít metodou počtu jader, které může Boinc využít, jak uvedl Honza výše. Haveja neuvedl, zda chce mít volná jádra furt, či pouze když počítá drsné llr aplikace na PG. Kvalitě dotazu odpovídá kvalita a různost odpovědí. Tedy Honzova odpověď
Citace:
Předpokládám, že navrhované přístupy fungují pouze tehdy, když počítám výlučně pouze PG, resp. jeden projekt...
je správná, pokud je myšleno pod resp. jeden projekt jeden projekt s takovým app_config.

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Aplikace
PříspěvekNapsal: sob 29 dub, 2017 18:08 
Offline
57.8947368421 %
57.8947368421 %

Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46
Příspěvky: 1940
Mno, tak se nám rozjel CGW LLR.
Na začátku jsou tasky krátké (bavíme s o jednotkách minut), takže se nevyplatí jet MT kvůli malé FFT.
Ale meření jsem nedělal, tak spíše věřím, že kvantifikuji.

A jelikož zpočátku jedeme double-check toho, to se počítalo na PRPNet (který z principu neumožňuje double-check), a existují residua předchozích výsledků, validace by měla být téměř okamžitá.
To je dosti vhodné pro nahnání prvních badges, tak šup na ně 45hh

EDIT: Kdo by chtěl jet MT, aplikace se jmenuje llrGCW.
Asi stejně MT nastavím - z lennosti ať nešahám do nastavení 2x a předpokládám, že tasky se budou rychle zvětšovat.

EDIT2: Jinak se hledají prvočísla ve tvaru Generalized Cullen and Woodall ve formě n * b^n + 1, respektive n * b^n - 1.
b=13, 25, 29, 41, 47, 49, 53, 55, 69, 73, 101, 109, 116, 121.

_________________
Megaprime 207394 · 5^1612573 - 1
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 102 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz