Týmový PC - Cimrman

Diskuse o týmových počítačích

Moderátoři: petnek, Zelvuska, nenym

Odpovědět
Zpráva
Autor
haveja
21.0526315789 %
21.0526315789 %
Příspěvky: 150
Registrován: úte 02 zář, 2008 20:38
rok narození: 18 lis 1986
ID CNT statistics: 8714
Bydliště: Benešov u prahy

Týmový PC - Cimrman

#1 Příspěvek od haveja » úte 20 led, 2009 20:26

http://aukro.cz/item534029582_sun_enter ... b_ram.html

koupit server a nainstalovat Boinc, pujde to?
Stary tuning computer: http://home.tiscali.cz/havelka.jan/
PC - Chroust: intel Core i7 7700K, 3X nVidia GeForce 1060 6GB, 8GB RAM, HDD 120GB

Obrázek

Uživatelský avatar
KPX
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 864
Registrován: pát 03 lis, 2006 23:24
ID CNT statistics: 349
Bydliště: Praha

Re: Superpočítače

#2 Příspěvek od KPX » úte 20 led, 2009 20:48

haveja píše:http://aukro.cz/item534029582_sun_enterprise_10000_28xcpu_ultrasparcii_7_5gb_ram.html

koupit server a nainstalovat Boinc, pujde to?


Sice je to za babku, ale do superpocitace to ma daleko. Ty procesory jedou na 250 MHz... 45hh
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 16873
Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Superpočítače

#3 Příspěvek od forest » úte 20 led, 2009 20:53

Vypadá to docela dobře, škoda že nemáme na týmovém účtu kačky abysme šli do dakovéto aukce 45ff
Sice slabé procesory, ale zato jich je hromada v jedné bedně. Problém by byl hlavně v systému, naučit se s tím dělat by nebyla pro většinu lidí sranda.

haveja
21.0526315789 %
21.0526315789 %
Příspěvky: 150
Registrován: úte 02 zář, 2008 20:38
rok narození: 18 lis 1986
ID CNT statistics: 8714
Bydliště: Benešov u prahy

Re: Superpočítače

#4 Příspěvek od haveja » úte 20 led, 2009 21:48

hm, uvazuju ze bych koupil a dal bych to vám do tvy prace..., ze mas moznost vzit pc do prace?a jde do toho nainstalovat windows server?
Stary tuning computer: http://home.tiscali.cz/havelka.jan/
PC - Chroust: intel Core i7 7700K, 3X nVidia GeForce 1060 6GB, 8GB RAM, HDD 120GB

Obrázek

Uživatelský avatar
wert668
21.0526315789 %
21.0526315789 %
Příspěvky: 182
Registrován: stř 24 led, 2007 20:26

Re: Superpočítače

#5 Příspěvek od wert668 » úte 20 led, 2009 22:01

haveja píše:hm, uvazuju ze bych koupil a dal bych to vám do tvy prace..., ze mas moznost vzit pc do prace?a jde do toho nainstalovat windows server?
Na UltraSPARC určitě ne.
Stačí se podívat jaký RAC mají tyhle procáky a jasně vám vyjde, že ani 28 kousků nenatrhne jedné i7 920 puDel . Navíc tohle žere řádově víc.

haveja
21.0526315789 %
21.0526315789 %
Příspěvky: 150
Registrován: úte 02 zář, 2008 20:38
rok narození: 18 lis 1986
ID CNT statistics: 8714
Bydliště: Benešov u prahy

Re: Superpočítače

#6 Příspěvek od haveja » úte 20 led, 2009 22:10

ok, jen se ptám,
už se dívám na jine servery.
http://www.aukro.cz/26874_servery.html?order=pd&view=gtext


Mas nejake U racky, Foreste??
Stary tuning computer: http://home.tiscali.cz/havelka.jan/
PC - Chroust: intel Core i7 7700K, 3X nVidia GeForce 1060 6GB, 8GB RAM, HDD 120GB

Obrázek

Honza
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 2124
Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46

Re: Superpočítače

#7 Příspěvek od Honza » úte 20 led, 2009 23:40

wert668 píše:Navíc tohle žere řádově víc.
A kolik konkrétně?
Jinak ano, výkonově to dnes není žádný zázrak...
Megaprime 207394 · 5^1612573 - 1 a další nálezy
Obrázek

Honza
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 2124
Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46

Re: Superpočítače

#8 Příspěvek od Honza » úte 20 led, 2009 23:42

haveja píše:ok, jen se ptám,
už se dívám na jine servery.
Letos hodlám dva servery v racku vyřadit. Jsou to 4 roky staré mašiny a potřebuji obměnit.
Pro ty staré už ale nemám využití a živit je nechci...
Megaprime 207394 · 5^1612573 - 1 a další nálezy
Obrázek

Uživatelský avatar
wert668
21.0526315789 %
21.0526315789 %
Příspěvky: 182
Registrován: stř 24 led, 2007 20:26

Re: Superpočítače

#9 Příspěvek od wert668 » úte 20 led, 2009 23:56

Honza píše:
wert668 píše:Navíc tohle žere řádově víc.
A kolik konkrétně?
Jinak ano, výkonově to dnes není žádný zázrak...
Starfire (aka Enterprise 10000) v plny palbě má Input power 13,456 W tohle, ale není full ani poslední model, vzhledem k tomu, že to má cca půlku CPU tak si to 6K vezme … bez dvou 24A cordů se to ani nedá zapnout. I když starý kousky šly i na jeden, ale to je pořád 5KW.

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 16873
Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Superpočítače

#10 Příspěvek od forest » stř 21 led, 2009 05:04

Mám možnost týmový PC zapnout na místě, kde se nebudu muset starat o spotřebu (v rozumných mezích) a bude možné jej ovládat přes net. Tu možnost má možná více členů sdružení, takže je v podstatě jedno u koho by byl, jelikož by se ovládal přes BAM. 5kW/hodin je ale strašná palba, to už je v podstatě i strop pro 2,5mm vodič (jestli se nepletu), kterým jsou dneska tahané běžně zásuvky. Pokud je to s tím výkonem jak píšete, tak za tu spotřebu to opravdu asi nestojí. i7 žere v zatížení kolem 0,3kW/hodin, což je nesrovnatelné.

Uživatelský avatar
wert668
21.0526315789 %
21.0526315789 %
Příspěvky: 182
Registrován: stř 24 led, 2007 20:26

Re: Superpočítače

#11 Příspěvek od wert668 » stř 21 led, 2009 13:43

Běžný zásuvky jsou 16 tohle chce 24 :P

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 16873
Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Superpočítače

#12 Příspěvek od forest » stř 21 led, 2009 19:23

Já tahám ke všem zásuvkám na baráku 3x2,5, tedy na cca 5,5kW. Žil jsem v domění že když je to tak dle normy, že to tak mají všichni. Je ale pravdou že málo kdo si elektriku na baráku dělá jak má být, protože když někomu řeknu že na náš domeček mám v rozvaděči víc jak 40 jističů, nějak to moc nechápou. Odůvodnění že je to tak abych dodržel předpisy hážou za hlavu.

Doma bych tedy se spotřebou PC 5kW neměl problém z hlediska rozvodů, ani množství zásuvek, ale z důvodu ceny energií 45ff

haveja
21.0526315789 %
21.0526315789 %
Příspěvky: 150
Registrován: úte 02 zář, 2008 20:38
rok narození: 18 lis 1986
ID CNT statistics: 8714
Bydliště: Benešov u prahy

Re: Superpočítače

#13 Příspěvek od haveja » stř 21 led, 2009 21:42

Honza píše:
haveja píše:ok, jen se ptám,
už se dívám na jine servery.
Letos hodlám dva servery v racku vyřadit. Jsou to 4 roky staré mašiny a potřebuji obměnit.
Pro ty staré už ale nemám využití a živit je nechci...


a jaké to jsou servery? nejaky bližší popis? jsou to U racky? nebo normalni ATX skříně?
Stary tuning computer: http://home.tiscali.cz/havelka.jan/
PC - Chroust: intel Core i7 7700K, 3X nVidia GeForce 1060 6GB, 8GB RAM, HDD 120GB

Obrázek

Honza
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 2124
Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46

Re: Superpočítače

#14 Příspěvek od Honza » stř 21 led, 2009 22:33

haveja píše:a jaké to jsou servery? nejaky bližší popis? jsou to U racky? nebo normalni ATX skříně?

HP ProLiant, do racku - proště klasické servery se vším všudy (iLO na vzálenou správu atd.)
Jeden je tuším ML370, snad 4U. 3GHz procák, 2GB RAM, momentálně tam jedu 2x72 + 2x36GB disky, 15K otáček. Mám tam ještě DATku72 na zálohy, ale potřebuji ve firmě přejít na něco většího. Jestli si dobře pamatuji, tak tam jde přihodit ještě jeden procák, snad i paměti, klidně další disky.
Druhý co chci letos vyřadit je 1U, tuším HP řady G4, který slouží jako terminálový server. Má taky 3Ghz pročák, ale 4 GB RAM a dva 15K disky.
(místo těhle dvou chci jeden nový, který bude sloužit pro Oracle DB a zálohování, současný Oracle server posunu jako terminálový. Realizovat to chci po uzávěrce minulého roku a auditu, tj. květen a dál, nejspíše prázdniny).
Megaprime 207394 · 5^1612573 - 1 a další nálezy
Obrázek

haveja
21.0526315789 %
21.0526315789 %
Příspěvky: 150
Registrován: úte 02 zář, 2008 20:38
rok narození: 18 lis 1986
ID CNT statistics: 8714
Bydliště: Benešov u prahy

Re: Superpočítače

#15 Příspěvek od haveja » čtv 22 led, 2009 16:42

to vypada zajímave, za kolik to prodas?

To forest: mas nejaka U racky skříně?
Stary tuning computer: http://home.tiscali.cz/havelka.jan/
PC - Chroust: intel Core i7 7700K, 3X nVidia GeForce 1060 6GB, 8GB RAM, HDD 120GB

Obrázek

Honza
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 2124
Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46

Re: Superpočítače

#16 Příspěvek od Honza » čtv 22 led, 2009 21:35

To už bychom asi měli řešit přes PM...
Megaprime 207394 · 5^1612573 - 1 a další nálezy
Obrázek

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 16873
Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Superpočítače

#17 Příspěvek od forest » pát 23 led, 2009 06:08

haveja píše:To forest: mas nejaka U racky skříně?

Ne, tohle jsem zatím nikdy dohromady nedával.

haveja
21.0526315789 %
21.0526315789 %
Příspěvky: 150
Registrován: úte 02 zář, 2008 20:38
rok narození: 18 lis 1986
ID CNT statistics: 8714
Bydliště: Benešov u prahy

Re: Superpočítače

#18 Příspěvek od haveja » sob 24 led, 2009 11:24

aha tak muzes tam dat jen ATX skříně?
Stary tuning computer: http://home.tiscali.cz/havelka.jan/
PC - Chroust: intel Core i7 7700K, 3X nVidia GeForce 1060 6GB, 8GB RAM, HDD 120GB

Obrázek

Honza
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 2124
Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46

Re: Superpočítače

#19 Příspěvek od Honza » sob 24 led, 2009 14:34

ATX skříně a rackové řešení jsou jabka a hrušky.
Megaprime 207394 · 5^1612573 - 1 a další nálezy
Obrázek

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 16873
Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Superpočítače

#20 Příspěvek od forest » ned 25 led, 2009 09:24

haveja píše:aha tak muzes tam dat jen ATX skříně?

Tenhle dotaz nechápu. Pokud jde o umístění týmového PC, je mně jedno jakou bude mít podobu.Jen bych se držel spotřeby do 2kWh, aby to utáhla běžná síť. Doma jej zapojovat nebudu 45cc

Odpovědět

Zpět na „Týmové počítače“