Aplikace

Fórum o projektu

Moderátoři: petnek, nenym, Zelvuska

Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17842
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Aplikace

#21 Příspěvek od forest » úte 15 zář, 2009 15:04

Přehodil jsem optimalizace zpět na 0.19 u sebe, i u Cimrmana. Těch vadných jednotek bylo čímdál větší procento a už se to nevyplácelo.

Uživatelský avatar
Indy
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1230
Registrován: úte 07 lis, 2006 16:13
rok narození: 0- 0-1969
ID CNT statistics: 288
Bydliště: Bučovice

Re: Aplikace

#22 Příspěvek od Indy » ned 25 říj, 2009 18:14

Pro grafické karty ATI je tu nová verze 20b pro Windows 32 i 64 bit, SSE2 i AMD verze.
Časově žádný rozdíl, přibyly tzv. AMD verze (jako u Collatz) - já na ni jedu (holá ATI SSE2 hlásila chyby).
CNT podpis | PrimeGrid Free-DC stats | WCG signature | User of the Day
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek a konečně taky Obrázek and Only For You - IQE Obrázek
a ještě GPUGrid: 4xObrázek 4xObrázek 2xObrázek 1xObrázek

Uživatelský avatar
MIZ
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 602
Registrován: sob 22 bře, 2008 14:54
Bydliště: Krkonoše, Czech Republic, Europe, 3rd from the Sun
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace

#23 Příspěvek od MIZ » pon 26 říj, 2009 09:32

PLS Ještě pořád je nutné pro GPU výpočty jít s ATI ovladači o několik verzí zpátky?
Naposledy upravil(a) MIZ dne pon 26 říj, 2009 12:33, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Indy
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1230
Registrován: úte 07 lis, 2006 16:13
rok narození: 0- 0-1969
ID CNT statistics: 288
Bydliště: Bučovice

Re: Aplikace

#24 Příspěvek od Indy » pon 26 říj, 2009 11:46

Můžeš zkusit nejnovější (samozřejmě oprava názvů) a pak ubírat, je to strašně individuální, pokud máš novější grafiku (4770, 57xx, 58xx) tak stejně potřebuješ aspoň 9.3 verzi, resp. u 5 řady ještě vyšší. Při problémech je nejlepší se mrknout se fórum, určitě to tam řešili.
Já mám XP Pro 32bit a 4850, od počátku jedu na 8.12 (zkoušel jsem i 9.1 a kousalo se to), mám to bez problémů a tak raději nic neměním. Říkám si, že zkusím nějakou z těch posledních verzí, ale neodhodlal jsem se k tomu, nic mě zkrátka netlačí.
CNT podpis | PrimeGrid Free-DC stats | WCG signature | User of the Day
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek a konečně taky Obrázek and Only For You - IQE Obrázek
a ještě GPUGrid: 4xObrázek 4xObrázek 2xObrázek 1xObrázek

Uživatelský avatar
krahulik
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1219
Registrován: úte 09 led, 2007 10:33

Re: Aplikace

#25 Příspěvek od krahulik » pon 26 říj, 2009 12:29

Indy píše:....pokud máš novější grafiku (4770, 57xx, 58xx) tak stejně potřebuješ aspoň 9.3 verzi, resp. u 5 řady ještě vyšší. Při problémech je nejlepší se mrknout se fórum, určitě to tam řešili.
Já mám XP Pro 32bit a 4850, od počátku jedu na 8.12 (zkoušel jsem i 9.1 a kousalo se to), mám to bez problémů a tak raději nic neměním. Říkám si, že zkusím nějakou z těch posledních verzí, ale neodhodlal jsem se k tomu, nic mě zkrátka netlačí.
:idea: HD57xx nepodporuje DP :arrow: nende MW
Jinak opravdu individualni jak pise Indy, u me napr. WIN764b (RC/RTM) s 9.9/9.10 no problem .Pro XP bez problemu pouze do 9.1 (o vikendu nahrazeno XP32 ->WIN7).
Obrázek

Uživatelský avatar
MIZ
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 602
Registrován: sob 22 bře, 2008 14:54
Bydliště: Krkonoše, Czech Republic, Europe, 3rd from the Sun
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace

#26 Příspěvek od MIZ » pon 26 říj, 2009 12:36

Mám 4870 [tovární OC] pod 64b Vista a ovladače udržuji poměrně aktuální, obvykle tak 2 verze za nejnovějšími...
Obrázek
World Community Grid: Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Asteroids: ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek Milkyway: ObrázekObrázek Universe: Obrázek PrimeGrid: Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Enigma: Obrázek WUProp: Obrázek
Yoyo: Evolution Obrázek, Muon Obrázek, ecm Obrázek, OGR Obrázek.
ObrázekObrázek
BOINC team :smt049 Space Family

Uživatelský avatar
Indy
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1230
Registrován: úte 07 lis, 2006 16:13
rok narození: 0- 0-1969
ID CNT statistics: 288
Bydliště: Bučovice

Re: Aplikace

#27 Příspěvek od Indy » pon 26 říj, 2009 12:53

krahulik píše: :idea: HD57xx nepodporuje DP :arrow: nende MW
Myslel jsem, že jen 5750 nepodporuje DP, ale máš pravdu, bohužel ho nepodporuje celá řada 5700 :-(
CNT podpis | PrimeGrid Free-DC stats | WCG signature | User of the Day
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek a konečně taky Obrázek and Only For You - IQE Obrázek
a ještě GPUGrid: 4xObrázek 4xObrázek 2xObrázek 1xObrázek

Uživatelský avatar
Jamoko
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 994
Registrován: pát 20 úno, 2009 17:42
rok narození: 12 pro 1983
ID CNT statistics: 10005
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace

#28 Příspěvek od Jamoko » pát 08 led, 2010 01:24

ATI nejak kopmpletne prekopala ty dll knihovny, takze by uz nemel byt problem zda je tam AMD ci ATI cal.dll.

Jinak dle novinek na MW zkousi zandat primo MW ATI oficialni aplikaci, takze by si ji mohl stahnout konecne i BM sam. Bude tam v nasledujicich pry 48mi hodinach.

tak jsem zvedav.
AMD Phenom X4 9950 BE 2,6 GHz
4x2GB DDR2 800 MHz GEIL Dragon (CL 5-5-5-15)
Asus M3A79-T Deluxe
RAID 1 2x WD Velociraptor 74GB
ATI HD4870 TOXIC 512 GDDR5
Fortron Epsilon 700W
CPU Cooler Aka Evo2 (48°C full load, 31°C idle)
CPU pasta Collaboratory Liquid Pro (tekuty kov)
Akasa Infinity Gamer
CZ Windows 7 Ultimate 64bit
a nakonec cumim do Samsung T240HD
Obrázek
CNT Supporter
CimrmanObrázek
IQEObrázek
IQE-FARMObrázek
MATFYZ-FARMObrázek

Uživatelský avatar
Jamoko
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 994
Registrován: pát 20 úno, 2009 17:42
rok narození: 12 pro 1983
ID CNT statistics: 10005
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace

#29 Příspěvek od Jamoko » pát 08 led, 2010 22:11

tak uz maji ATI aplikaci v seznamu, ale zatim se odmita stahnout, Pozor novinka. Zjistil jsem, ze mam odskrtnute prijimat praci na CPU a nove pribyla moznost Use Ati if presented...

Nicmene by me zajimalo jak to chtej zjistit, kdyz stale v seznamu PC v detailech neni o GPU ani zminka, asi neupgradeovali server...

A jeste jedna vecicka. Jednotky de_S222 dostavaji 213 napevno, ale de_11 dostavaji kazda jinak kreditu, mene, ale taky trvaj kratsi dobu... zajimave 33ooo
AMD Phenom X4 9950 BE 2,6 GHz
4x2GB DDR2 800 MHz GEIL Dragon (CL 5-5-5-15)
Asus M3A79-T Deluxe
RAID 1 2x WD Velociraptor 74GB
ATI HD4870 TOXIC 512 GDDR5
Fortron Epsilon 700W
CPU Cooler Aka Evo2 (48°C full load, 31°C idle)
CPU pasta Collaboratory Liquid Pro (tekuty kov)
Akasa Infinity Gamer
CZ Windows 7 Ultimate 64bit
a nakonec cumim do Samsung T240HD
Obrázek
CNT Supporter
CimrmanObrázek
IQEObrázek
IQE-FARMObrázek
MATFYZ-FARMObrázek

Uživatelský avatar
petnek
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3500
Registrován: pon 28 led, 2008 12:44
rok narození: 16 kvě 1987
ID CNT statistics: 10883
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace

#30 Příspěvek od petnek » čtv 09 úno, 2012 10:40

Byla vydana nova aplikace, ktera mimo jine podporuje instrukce AVX a na GTX275 snizila dobu vypoctu z 12 na cca 9 minut. Take lze v nastaveni zvolit jak moc je zatezovan procesor a pozadovany framerate obrazovky pro normalni praci (mensi cislo = rychlejsi vypocet/muze se sekat obraz vs. vetsi cislo = pomalejsi vypocet/obraz ok). Ja mam nastaveno na "5", ale na PC jsem byl zatim jen pres TeamViewer...
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek

eLPeCKo
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 892
Registrován: pát 27 led, 2012 22:20
ID CNT statistics: 12781
Bydliště: Brno

Re: Aplikace

#31 Příspěvek od eLPeCKo » sob 10 bře, 2012 20:15

Projížděl jsem si tak seznam projektů a všiml jsem si, že u Milky je malá poznámečka, že existuje nějaká optimalizovaná aplikace...
Co jsem to tady tak proběhl, tak myslím, že to už je pasé, ale pro jistotu se tedy zeptám jestli něco takového existuje a jestli by to mělo nějaký přínos pro 7970ku.
Předem díky za odpověď 22rrr
Obrázek
Tady něco málo o tom na čem počítám.

Dadu from Silesia
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1164
Registrován: úte 03 úno, 2009 21:23
rok narození: 03 bře 1984
ID CNT statistics: 10156
Bydliště: Opava

Re: Aplikace

#32 Příspěvek od Dadu from Silesia » sob 10 bře, 2012 21:00

Jestli mě paměť neklame tak GPU optimalizace neznamenala nějaké zásadní zrychlení narozdíl od CPU optimalizace.
Daleko větší vliv ba až zázračný měl přetakt mojí 5850 ze 720 na 900 Mhz jádro, 3D frekvence paměti jen žere proud navíc takže ji můžeš ponížit. Na 2D takty.

eLPeCKo
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 892
Registrován: pát 27 led, 2012 22:20
ID CNT statistics: 12781
Bydliště: Brno

Re: Aplikace

#33 Příspěvek od eLPeCKo » sob 10 bře, 2012 22:05

Díky za tip, přetaktováno mám :smt045
Obrázek
Tady něco málo o tom na čem počítám.

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9925
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace

#34 Příspěvek od vkliber » pon 12 bře, 2012 22:52

Dostupné optimalizace jsou zde (aktualizováno 08.02.2012), jak je to s kvalitou netuším. V minulosti nastal svého času zlom, kdy optimalizované aplikace byly nasazovány jako projektové (nebo aspoň měly stejný výkon), takže jsem optimalizace přestal sledovat.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Odpovědět

Zpět na „MilkyWay@Home“