Seti@Home - Beta na GPU ATI

Fórum o projektu
Odpovědět
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 10016
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Seti@Home - Beta na GPU ATI

#1 Příspěvek od vkliber »

Podařilo se mi pro svou GPU (ATI Radeon HD 3600 Series) najít záložní projekt když nepojede Collatz :lol: .

Konfigurace :
CPU : Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9400 @ 2.66GHz
OS : Microsoft Windows XP Professional x86 Edition, Service Pack 3
GPU : ATI Radeon HD 3600 Series
SW : Catalyst 09.7
BM : BOINC 6.10.18
Projekt : SETI@home Beta
Nastavení na projektu :
- Use CPU : No
- Use NVIDIA GPU if present : No
- Use ATI GPU if present : Yes
- Run only the selected applications :
- - SETI@home Enhanced : No
- - Astropulse : Yes
- - Astropulse v5 : Yes
- Accept work from other applications : No
Optimalizace : nepoužita, default aplikace z projektu, žádné app_info.xml

Chodí mi pouze jednotky aplikace AstroPulse 5.05 (ati13ati).
Spočítaní jednotka (zde) :
- Run time : 42,300.92 (sec)
- CPU time : 27,339.63 (sec)
- V BM zobrazovaná jako : Počítám (0.11 CPUs + 1.00 ATI GPUs)
- ve skutečnosti to zatěžuje jedno jádro CPU kolem 60% (odpovídá tomu poměr Run time a CPU time), výhodou je, že toto jádro není obsazeno, takže na něm stále může běžet WU jiného projektu. Počítal jsem 1x Collatz + 4x WCG, následně došlo k přepnutí na 1x SETI Beta + 4x WCG, následně se dopočítaly některé jednotky WCG a stejný počet se spustil, až došlo k dopočítání SETI Beta a zpátky na 1x Collatz + 4x WCG.
- GPU je zatížena stejně jako při projektu Collatz : subjektivní pozorování
- obsazení paměti nevýznamné (desítky MB)
- pozastavení, checkpoint, nebo přepnutí na jiný projekt jsem nezkoušel
- kreditové ohodnocení : zatím je Claimed credit 803.08 kreditů což je samozřejmě na GPU katastrofa
- čistě CPU jednotky Astropulse mi trvají kolem 24 hodin (na GPU/CPU tedy 2x rychlejší)
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 10016
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Seti@Home - Beta na GPU ATI

#2 Příspěvek od vkliber »

Ještě pro srovnání : WU - AstroPulse v5.05 počítaná čistě na CPU a WU - AstroPulse v5.05 (ati13ati) počítaná hybridně na GPU/CPU. Obě na stejném stroji ve stejný den.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Honza
63.1578947368 %
63.1578947368 %
Příspěvky: 2663
Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46

Re: Seti@Home - Beta na GPU ATI

#3 Příspěvek od Honza »

Jeste dotazek - o kolik je rychlejsi optimalizovana CPU app proti oficialni?
(chci srovnat optimalizaci na CPU proti GPU app)

Uživatelský avatar
overtonesinger
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 86
Registrován: stř 02 lis, 2011 22:59
rok narození: 03 pro 1979
ID CNT statistics: 17065
Bydliště: Praha

Re: Seti@Home - Beta na GPU ATI

#4 Příspěvek od overtonesinger »

vkliber píše:Podařilo se mi pro svou GPU (ATI Radeon HD 3600 Series) najít záložní projekt když nepojede Collatz :lol: .
No, a ten TEĎ PRÁVĚ už asi 32 hodin nejede !!!

Pokusim se dle Tvého postu najít GPU ATI aplikaci ... pro SeTi Beta .... sama od sebe mi žádnou práci nechce poslat.
(odškrtl jsem práci pro CPU, zaškrtl GPU ATI ...) , restartoval projekt, .... a nic !

Poradí mi prosím někdo? Seženu aktuální verzi optimalizované aplikace pro ATI GPU SeTi Beta někde? :)

Děkuji.
BRISINGR-II: AMD Ryzen 7 1800X + NZXT Kraken X62, Asus PRIME-X370-PRO, Asus nVidia GTX 1070 8G-DirectCu-III, 16GB G.Skill 3600@3000-CL16-15-15 @1.375V, SSD_1: PLEXTOR M9Pe 256 GB (Toshiba MLC), SSD_2 SATA: A-DATA SU900 128G (O.S.) ; HDD: 6TB Seagate SkyHawk "surveillance 24/7" 256MB smartCache ; Fortron Hyper-S 600 ; SilentiumPC Aquarius M60W 45bb

Uživatelský avatar
Pepino65
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1675
Registrován: pát 03 lis, 2006 20:09
rok narození: 08 lis 1965
ID CNT statistics: 1040
Bydliště: Sokolov

Re: Seti@Home - Beta na GPU ATI

#5 Příspěvek od Pepino65 »

overtonesinger píše:
vkliber píše:Podařilo se mi pro svou GPU (ATI Radeon HD 3600 Series) najít záložní projekt když nepojede Collatz :lol: .
No, a ten TEĎ PRÁVĚ už asi 32 hodin nejede !!!

Pokusim se dle Tvého postu najít GPU ATI aplikaci ... pro SeTi Beta .... sama od sebe mi žádnou práci nechce poslat.
(odškrtl jsem práci pro CPU, zaškrtl GPU ATI ...) , restartoval projekt, .... a nic !

Poradí mi prosím někdo? Seženu aktuální verzi optimalizované aplikace pro ATI GPU SeTi Beta někde? :)

Děkuji.
S optimalizací ti nepomůžu, ale BM mi píše, že pro ATI GPU právě není práce, že je jen pro CPU a to máš zakázané, takže nic.
Obrázek

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 10016
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Seti@Home - Beta na GPU ATI

#6 Příspěvek od vkliber »

Počítal jsem aplikaci Astropulse.
Jinak ta zpráva je z 29 pro, 2009 45cc .
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 10016
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Seti@Home - Beta na GPU ATI

#7 Příspěvek od vkliber »

Nemá náhodou někdo aktuální app_info.xml na windows ati_opencl pro počítání Sah i Astropulse na ATI GPU?

Už jsem se asi 3x pokoušel udělat app_info a ani jednou mi to nefungovalo :evil: .
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Frenk
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 621
Registrován: čtv 11 čer, 2009 22:04
rok narození: 03 lis 1975
ID CNT statistics: 10479
Bydliště: EU

Re: Seti@Home - Beta na GPU ATI

#8 Příspěvek od Frenk »

vkliber píše:Nemá náhodou někdo aktuální app_info.xml na windows ati_opencl pro počítání Sah i Astropulse na ATI GPU?

Už jsem se asi 3x pokoušel udělat app_info a ani jednou mi to nefungovalo :evil: .

Jakou verzy píses ? Nová verze 6,05 pada musis dat verzy 6,04aspon u mně to tak je. Vecer ti poslu app snad ti bude fungovat 45nn
ObrázekObrázek
Obrázek
ObrázekObrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 18197
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Seti@Home - Beta na GPU ATI

#9 Příspěvek od forest »

To bych taky chtěl testnout, tak mně to prosím pošli taky prosííím 51bbb

Frenk
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 621
Registrován: čtv 11 čer, 2009 22:04
rok narození: 03 lis 1975
ID CNT statistics: 10479
Bydliště: EU

Re: Seti@Home - Beta na GPU ATI

#10 Příspěvek od Frenk »

Preposlano, ale server je offline, tak prejji hodne stesti se zberem jednotek 45nn, pak napiste jestli to funguje
ObrázekObrázek
Obrázek
ObrázekObrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
overtonesinger
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 86
Registrován: stř 02 lis, 2011 22:59
rok narození: 03 pro 1979
ID CNT statistics: 17065
Bydliště: Praha

Re: Seti@Home - Beta na GPU ATI

#11 Příspěvek od overtonesinger »

Prosím, existuje ještě nějaký projekt s aplikací typu "ati13ati" (ATi-streams) ???

Před pár lety totiž AMD spolu s MIKROSOFTEM *zabili* moji grafiku pro výpočty, když jí ODEBRALI podporu OpenCL z driverů (čistá přeinst. starší verzí nepomáhá)...
Je to herní TOP class (2011) ATi Radeon HD5870 Mobility (1.12 TeraFlops!) 50-ti watová grafika, nedávno repastovaná - nyní chlazená diamantem: IC Diamond 7. ;)

A opravdu, žádná čistá přeinstalace starších driverů a ani jeden návod na internetu mi to nedokáže opravit! Všechno jsem už vyzkoušel.
A od té doby (shruba 2 roky) leží ladem, přestala počítat. V posledních dnech se mi tam povedlo alespoň vrátit podporu "ATI Stream SDK"... Takže projekt, který toto stále ještě umí použít, by se mi docela hodil.
Děkuji.

vkliber píše:Podařilo se mi pro svou GPU (ATI Radeon HD 3600 Series) najít záložní projekt když nepojede Collatz :lol: .

Konfigurace :
CPU : Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9400 @ 2.66GHz
OS : Microsoft Windows XP Professional x86 Edition, Service Pack 3
GPU : ATI Radeon HD 3600 Series
SW : Catalyst 09.7
BM : BOINC 6.10.18
Projekt : SETI@home Beta
Nastavení na projektu :
- Use CPU : No
- Use NVIDIA GPU if present : No
- Use ATI GPU if present : Yes
- Run only the selected applications :
- - SETI@home Enhanced : No
- - Astropulse : Yes
- - Astropulse v5 : Yes
- Accept work from other applications : No
Optimalizace : nepoužita, default aplikace z projektu, žádné app_info.xml

Chodí mi pouze jednotky aplikace AstroPulse 5.05 (ati13ati).
Spočítaní jednotka (zde) :
- Run time : 42,300.92 (sec)
- CPU time : 27,339.63 (sec)
- V BM zobrazovaná jako : Počítám (0.11 CPUs + 1.00 ATI GPUs)
- ve skutečnosti to zatěžuje jedno jádro CPU kolem 60% (odpovídá tomu poměr Run time a CPU time), výhodou je, že toto jádro není obsazeno, takže na něm stále může běžet WU jiného projektu. Počítal jsem 1x Collatz + 4x WCG, následně došlo k přepnutí na 1x SETI Beta + 4x WCG, následně se dopočítaly některé jednotky WCG a stejný počet se spustil, až došlo k dopočítání SETI Beta a zpátky na 1x Collatz + 4x WCG.
- GPU je zatížena stejně jako při projektu Collatz : subjektivní pozorování
- obsazení paměti nevýznamné (desítky MB)
- pozastavení, checkpoint, nebo přepnutí na jiný projekt jsem nezkoušel
- kreditové ohodnocení : zatím je Claimed credit 803.08 kreditů což je samozřejmě na GPU katastrofa
- čistě CPU jednotky Astropulse mi trvají kolem 24 hodin (na GPU/CPU tedy 2x rychlejší)
BRISINGR-II: AMD Ryzen 7 1800X + NZXT Kraken X62, Asus PRIME-X370-PRO, Asus nVidia GTX 1070 8G-DirectCu-III, 16GB G.Skill 3600@3000-CL16-15-15 @1.375V, SSD_1: PLEXTOR M9Pe 256 GB (Toshiba MLC), SSD_2 SATA: A-DATA SU900 128G (O.S.) ; HDD: 6TB Seagate SkyHawk "surveillance 24/7" 256MB smartCache ; Fortron Hyper-S 600 ; SilentiumPC Aquarius M60W 45bb

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 10016
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Seti@Home - Beta na GPU ATI

#12 Příspěvek od vkliber »

Jestli se nepletu (tu grafiku nemám), tak by na ni měla normálně běžet aplikace Gamma-ray pulsar binary search na projektu Einstein@Home.
Ukazuje to WuProp.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

jiri kovar
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1100
Registrován: ned 20 črc, 2008 09:31

Re: Seti@Home - Beta na GPU ATI

#13 Příspěvek od jiri kovar »

ATI stream jede v pohodě Moo!
Jak napsal Vítek, Einsteina by to mělo dávat taky neb na klonu této karty HD 6970 to jedu obojí.

Odpovědět

Zpět na „Seti@Home - Beta“