Seti@Home - Beta na GPU ATI

Fórum o projektu

Moderátoři: petnek, Zelvuska, nenym

Odpovědět
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9667
Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Seti@Home - Beta na GPU ATI

#1 Příspěvek od vkliber » úte 29 pro, 2009 10:06

Podařilo se mi pro svou GPU (ATI Radeon HD 3600 Series) najít záložní projekt když nepojede Collatz :lol: .

Konfigurace :
CPU : Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9400 @ 2.66GHz
OS : Microsoft Windows XP Professional x86 Edition, Service Pack 3
GPU : ATI Radeon HD 3600 Series
SW : Catalyst 09.7
BM : BOINC 6.10.18
Projekt : SETI@home Beta
Nastavení na projektu :
- Use CPU : No
- Use NVIDIA GPU if present : No
- Use ATI GPU if present : Yes
- Run only the selected applications :
- - SETI@home Enhanced : No
- - Astropulse : Yes
- - Astropulse v5 : Yes
- Accept work from other applications : No
Optimalizace : nepoužita, default aplikace z projektu, žádné app_info.xml

Chodí mi pouze jednotky aplikace AstroPulse 5.05 (ati13ati).
Spočítaní jednotka (zde) :
- Run time : 42,300.92 (sec)
- CPU time : 27,339.63 (sec)
- V BM zobrazovaná jako : Počítám (0.11 CPUs + 1.00 ATI GPUs)
- ve skutečnosti to zatěžuje jedno jádro CPU kolem 60% (odpovídá tomu poměr Run time a CPU time), výhodou je, že toto jádro není obsazeno, takže na něm stále může běžet WU jiného projektu. Počítal jsem 1x Collatz + 4x WCG, následně došlo k přepnutí na 1x SETI Beta + 4x WCG, následně se dopočítaly některé jednotky WCG a stejný počet se spustil, až došlo k dopočítání SETI Beta a zpátky na 1x Collatz + 4x WCG.
- GPU je zatížena stejně jako při projektu Collatz : subjektivní pozorování
- obsazení paměti nevýznamné (desítky MB)
- pozastavení, checkpoint, nebo přepnutí na jiný projekt jsem nezkoušel
- kreditové ohodnocení : zatím je Claimed credit 803.08 kreditů což je samozřejmě na GPU katastrofa
- čistě CPU jednotky Astropulse mi trvají kolem 24 hodin (na GPU/CPU tedy 2x rychlejší)
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9667
Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Seti@Home - Beta na GPU ATI

#2 Příspěvek od vkliber » úte 29 pro, 2009 22:13

Ještě pro srovnání : WU - AstroPulse v5.05 počítaná čistě na CPU a WU - AstroPulse v5.05 (ati13ati) počítaná hybridně na GPU/CPU. Obě na stejném stroji ve stejný den.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Honza
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 2124
Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46

Re: Seti@Home - Beta na GPU ATI

#3 Příspěvek od Honza » sob 02 led, 2010 21:41

Jeste dotazek - o kolik je rychlejsi optimalizovana CPU app proti oficialni?
(chci srovnat optimalizaci na CPU proti GPU app)
Megaprime 207394 · 5^1612573 - 1 a další nálezy
Obrázek

Uživatelský avatar
overtonesinger
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 52
Registrován: stř 02 lis, 2011 22:59
rok narození: 03 pro 1979
ID CNT statistics: 17065
Bydliště: Praha

Re: Seti@Home - Beta na GPU ATI

#4 Příspěvek od overtonesinger » ned 08 dub, 2012 08:50

vkliber píše:Podařilo se mi pro svou GPU (ATI Radeon HD 3600 Series) najít záložní projekt když nepojede Collatz :lol: .
No, a ten TEĎ PRÁVĚ už asi 32 hodin nejede !!!

Pokusim se dle Tvého postu najít GPU ATI aplikaci ... pro SeTi Beta .... sama od sebe mi žádnou práci nechce poslat.
(odškrtl jsem práci pro CPU, zaškrtl GPU ATI ...) , restartoval projekt, .... a nic !

Poradí mi prosím někdo? Seženu aktuální verzi optimalizované aplikace pro ATI GPU SeTi Beta někde? :)

Děkuji.
BRISINGR-II: Ryzen 7 1800X, Asus PRIME-X370-PRO, Asus R.O.G.STRIX GTX 1070 8G, 2x 8GB G.Skill 3600 @ 2400, SSD: M.2 NVMe PLEXTOR M8Pe 256 GB (Toshiba MLC) ; HDD: 6TB Seagate SkyHawk "surveillance" ; Fortron Hyper-S600 ; SilentiumPC Aquarius M60

Uživatelský avatar
Pepino65
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1640
Registrován: pát 03 lis, 2006 20:09
rok narození: 08 lis 1965
ID CNT statistics: 1040
Bydliště: Sokolov
Kontaktovat uživatele:

Re: Seti@Home - Beta na GPU ATI

#5 Příspěvek od Pepino65 » ned 08 dub, 2012 10:24

overtonesinger píše:
vkliber píše:Podařilo se mi pro svou GPU (ATI Radeon HD 3600 Series) najít záložní projekt když nepojede Collatz :lol: .
No, a ten TEĎ PRÁVĚ už asi 32 hodin nejede !!!

Pokusim se dle Tvého postu najít GPU ATI aplikaci ... pro SeTi Beta .... sama od sebe mi žádnou práci nechce poslat.
(odškrtl jsem práci pro CPU, zaškrtl GPU ATI ...) , restartoval projekt, .... a nic !

Poradí mi prosím někdo? Seženu aktuální verzi optimalizované aplikace pro ATI GPU SeTi Beta někde? :)

Děkuji.
S optimalizací ti nepomůžu, ale BM mi píše, že pro ATI GPU právě není práce, že je jen pro CPU a to máš zakázané, takže nic.
Obrázek

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9667
Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Seti@Home - Beta na GPU ATI

#6 Příspěvek od vkliber » ned 08 dub, 2012 16:53

Počítal jsem aplikaci Astropulse.
Jinak ta zpráva je z 29 pro, 2009 45cc .
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9667
Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Seti@Home - Beta na GPU ATI

#7 Příspěvek od vkliber » pon 18 úno, 2013 10:15

Nemá náhodou někdo aktuální app_info.xml na windows ati_opencl pro počítání Sah i Astropulse na ATI GPU?

Už jsem se asi 3x pokoušel udělat app_info a ani jednou mi to nefungovalo :evil: .
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Frenk
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 621
Registrován: čtv 11 čer, 2009 21:04
rok narození: 03 lis 1975
ID CNT statistics: 10479
Bydliště: EU

Re: Seti@Home - Beta na GPU ATI

#8 Příspěvek od Frenk » pon 18 úno, 2013 11:38

vkliber píše:Nemá náhodou někdo aktuální app_info.xml na windows ati_opencl pro počítání Sah i Astropulse na ATI GPU?

Už jsem se asi 3x pokoušel udělat app_info a ani jednou mi to nefungovalo :evil: .

Jakou verzy píses ? Nová verze 6,05 pada musis dat verzy 6,04aspon u mně to tak je. Vecer ti poslu app snad ti bude fungovat 45nn
ObrázekObrázek
Obrázek
ObrázekObrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 16871
Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Seti@Home - Beta na GPU ATI

#9 Příspěvek od forest » pon 18 úno, 2013 20:32

To bych taky chtěl testnout, tak mně to prosím pošli taky prosííím 51bbb

Frenk
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 621
Registrován: čtv 11 čer, 2009 21:04
rok narození: 03 lis 1975
ID CNT statistics: 10479
Bydliště: EU

Re: Seti@Home - Beta na GPU ATI

#10 Příspěvek od Frenk » pon 18 úno, 2013 21:01

Preposlano, ale server je offline, tak prejji hodne stesti se zberem jednotek 45nn, pak napiste jestli to funguje
ObrázekObrázek
Obrázek
ObrázekObrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
overtonesinger
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 52
Registrován: stř 02 lis, 2011 22:59
rok narození: 03 pro 1979
ID CNT statistics: 17065
Bydliště: Praha

Re: Seti@Home - Beta na GPU ATI

#11 Příspěvek od overtonesinger » ned 07 kvě, 2017 17:15

Prosím, existuje ještě nějaký projekt s aplikací typu "ati13ati" (ATi-streams) ???

Před pár lety totiž AMD spolu s MIKROSOFTEM *zabili* moji grafiku pro výpočty, když jí ODEBRALI podporu OpenCL z driverů (čistá přeinst. starší verzí nepomáhá)...
Je to herní TOP class (2011) ATi Radeon HD5870 Mobility (1.12 TeraFlops!) 50-ti watová grafika, nedávno repastovaná - nyní chlazená diamantem: IC Diamond 7. ;)

A opravdu, žádná čistá přeinstalace starších driverů a ani jeden návod na internetu mi to nedokáže opravit! Všechno jsem už vyzkoušel.
A od té doby (shruba 2 roky) leží ladem, přestala počítat. V posledních dnech se mi tam povedlo alespoň vrátit podporu "ATI Stream SDK"... Takže projekt, který toto stále ještě umí použít, by se mi docela hodil.
Děkuji.

vkliber píše:Podařilo se mi pro svou GPU (ATI Radeon HD 3600 Series) najít záložní projekt když nepojede Collatz :lol: .

Konfigurace :
CPU : Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9400 @ 2.66GHz
OS : Microsoft Windows XP Professional x86 Edition, Service Pack 3
GPU : ATI Radeon HD 3600 Series
SW : Catalyst 09.7
BM : BOINC 6.10.18
Projekt : SETI@home Beta
Nastavení na projektu :
- Use CPU : No
- Use NVIDIA GPU if present : No
- Use ATI GPU if present : Yes
- Run only the selected applications :
- - SETI@home Enhanced : No
- - Astropulse : Yes
- - Astropulse v5 : Yes
- Accept work from other applications : No
Optimalizace : nepoužita, default aplikace z projektu, žádné app_info.xml

Chodí mi pouze jednotky aplikace AstroPulse 5.05 (ati13ati).
Spočítaní jednotka (zde) :
- Run time : 42,300.92 (sec)
- CPU time : 27,339.63 (sec)
- V BM zobrazovaná jako : Počítám (0.11 CPUs + 1.00 ATI GPUs)
- ve skutečnosti to zatěžuje jedno jádro CPU kolem 60% (odpovídá tomu poměr Run time a CPU time), výhodou je, že toto jádro není obsazeno, takže na něm stále může běžet WU jiného projektu. Počítal jsem 1x Collatz + 4x WCG, následně došlo k přepnutí na 1x SETI Beta + 4x WCG, následně se dopočítaly některé jednotky WCG a stejný počet se spustil, až došlo k dopočítání SETI Beta a zpátky na 1x Collatz + 4x WCG.
- GPU je zatížena stejně jako při projektu Collatz : subjektivní pozorování
- obsazení paměti nevýznamné (desítky MB)
- pozastavení, checkpoint, nebo přepnutí na jiný projekt jsem nezkoušel
- kreditové ohodnocení : zatím je Claimed credit 803.08 kreditů což je samozřejmě na GPU katastrofa
- čistě CPU jednotky Astropulse mi trvají kolem 24 hodin (na GPU/CPU tedy 2x rychlejší)
BRISINGR-II: Ryzen 7 1800X, Asus PRIME-X370-PRO, Asus R.O.G.STRIX GTX 1070 8G, 2x 8GB G.Skill 3600 @ 2400, SSD: M.2 NVMe PLEXTOR M8Pe 256 GB (Toshiba MLC) ; HDD: 6TB Seagate SkyHawk "surveillance" ; Fortron Hyper-S600 ; SilentiumPC Aquarius M60

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9667
Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Seti@Home - Beta na GPU ATI

#12 Příspěvek od vkliber » ned 07 kvě, 2017 17:25

Jestli se nepletu (tu grafiku nemám), tak by na ni měla normálně běžet aplikace Gamma-ray pulsar binary search na projektu Einstein@Home.
Ukazuje to WuProp.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

jiri kovar
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1043
Registrován: ned 20 črc, 2008 08:31

Re: Seti@Home - Beta na GPU ATI

#13 Příspěvek od jiri kovar » ned 07 kvě, 2017 18:53

ATI stream jede v pohodě Moo!
Jak napsal Vítek, Einsteina by to mělo dávat taky neb na klonu této karty HD 6970 to jedu obojí.

Odpovědět

Zpět na „Seti@Home - Beta“