SETI na ATI GPU

Fórum o projektu
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
Pepino65
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1693
Registrován: pát 03 lis, 2006 20:09
rok narození: 08 lis 1965
ID CNT statistics: 1040
Bydliště: Sokolov

SETI na ATI GPU

#1 Příspěvek od Pepino65 »

Mám prosbu, vyrobil by někdo návod na to jak rozchodit SETI na ATinách? Na foru SETI a na foru Lunatics.kwsn.at jsou uvedeny postupy, ale jelikož nevládnu příliš špangličtinou, tak se mi to nepovedlo.
Vyrobil jsem si app_info.xml dle návodu (no jo, je jich na lunaticsu víc, nevím, který je správný), nahrál aplikaci pro všechny podprojekty (multibeam), zazálohoval jsem si staré aplikační soubory a app_info a spustil jsem SETI. No a v nastavení účtu jsem zakázal přijímat práci na CPU. Jednotky se mi stáhnou, ale přes zákaz se začnou počítat na CPU, takže tomu nerozumím. :smt102

Díky
Obrázek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7335
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: SETA na ATI GPU

#2 Příspěvek od nenym »

1. Open CL respektive PG PPSE Sieve ti běží?
2. pohoď na fórum svoje app_info.xml, třeba něco vymyslíme
Přišla korona krize; jím cornflakes, piji Corona pivo, jezdím v autě Toyota Corona, poslouchám Korna, mám kornatění tepen a nejspíše skončím na koronární jednotce. Jsem koronovaný blb.
UotD 616x
1xObrázek 3xObrázek 9xObrázek 12xObrázek Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
Pepino65
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1693
Registrován: pát 03 lis, 2006 20:09
rok narození: 08 lis 1965
ID CNT statistics: 1040
Bydliště: Sokolov

Re: SETA na ATI GPU

#3 Příspěvek od Pepino65 »

http://lunatics.kwsn.net/index.php?modu ... iew;id=272

<app>
<name>setiathome_enhanced</name>
</app>
<file_info>
<name>MB_6.10_win_SSE3_ATI_HD5_r177.exe</name>
<executable/>
</file_info>
<file_info>
<name>MultiBeam_Kernels.cl</name>
<executable/>
</file_info>
<app_version>
<app_name>setiathome_enhanced</app_name>
<version_num>610</version_num>
<platform>windows_intelx86</platform>
<avg_ncpus>0.05</avg_ncpus>
<max_ncpus>0.05</max_ncpus>
<plan_class>ati13ati</plan_class>
<cmdline>-period_iterations_num 2 -instances_per_device 2</cmdline>
<flops>20987654321</flops>
<file_ref>
<file_name>MB_6.10_win_SSE3_ATI_HD5_r177.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>MultiBeam_Kernels.cl</file_name>
<copy_file/>
</file_ref>
<coproc>
<type>ATI</type>
<count>0.5</count>
</coproc>
</app_version>

Odkaz na vlákno s dalšími app_info: http://lunatics.kwsn.net/12-gpu-crunchi ... n#msg35371

Nahrál jsem aplikaci - multibeam i kernel do složky projektu v App data.

Děkuji za zájem.
Obrázek

Uživatelský avatar
Pepino65
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1693
Registrován: pát 03 lis, 2006 20:09
rok narození: 08 lis 1965
ID CNT statistics: 1040
Bydliště: Sokolov

Re: SETA na ATI GPU

#4 Příspěvek od Pepino65 »

Ještě by to nebylo úplně, kdybych nenapsal, že jsem na to přišel na foru SETI zde: http://setiathome.berkeley.edu/forum_th ... p?id=62990
Obrázek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7335
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: SETA na ATI GPU

#5 Příspěvek od nenym »

Zkontroluj si Open pomocí CLInfo http://lunatics.kwsn.net/12-gpu-crunchi ... l#msg35869.
Ten GPUGRID ti jede nebo ne? Pokud ne, tak jsou veškeré tvoje snahy zbytečné. App_info vypadá logicky, takže problém bude někde ve tvém stroji.
Pouze drobný detail - doufám, že to, co jsi postnul, není úplně celé tvoje app_info.xml a že jsi z důvodu úspory místa vynechal první <app_info> a poslední řádek </app_info> .
Přišla korona krize; jím cornflakes, piji Corona pivo, jezdím v autě Toyota Corona, poslouchám Korna, mám kornatění tepen a nejspíše skončím na koronární jednotce. Jsem koronovaný blb.
UotD 616x
1xObrázek 3xObrázek 9xObrázek 12xObrázek Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
Pepino65
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1693
Registrován: pát 03 lis, 2006 20:09
rok narození: 08 lis 1965
ID CNT statistics: 1040
Bydliště: Sokolov

Re: SETA na ATI GPU

#6 Příspěvek od Pepino65 »

nenym píše:Zkontroluj .... Pouze drobný detail - doufám, že to, co jsi postnul, není úplně celé tvoje app_info.xml a že jsi z důvodu úspory místa vynechal první <app_info> a poslední řádek </app_info> .
33aaa

V tom to vězelo.

Jen pro zajímavost přidám, že mi na GPU běží 2 wu Enhanced najednou, což u DNETCu nebo Collatzu nestane ani omylem. :smt017
BM.jpg
BM.jpg (218.73 KiB) Zobrazeno 5934 x
Obrázek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7335
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: SETA na ATI GPU

#7 Příspěvek od nenym »

Dvě jednotky běží díky tomuto
<coproc>
<type>ATI</type>
<count>0.5</count>
</coproc>

a
<cmdline>-period_iterations_num 2 -instances_per_device 2</cmdline>
úseku. Časy vypadají dost bídně, za 15minut mám na 9600GT u nejdelších úloh hotovo okolo 35% (Lunatic optimalizace instalátorem 0.37). Pokud není GPU vytížena na 100% a je volná VRAM, zkus zvětšit počet úloh.
Přišla korona krize; jím cornflakes, piji Corona pivo, jezdím v autě Toyota Corona, poslouchám Korna, mám kornatění tepen a nejspíše skončím na koronární jednotce. Jsem koronovaný blb.
UotD 616x
1xObrázek 3xObrázek 9xObrázek 12xObrázek Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
Pepino65
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1693
Registrován: pát 03 lis, 2006 20:09
rok narození: 08 lis 1965
ID CNT statistics: 1040
Bydliště: Sokolov

Re: SETA na ATI GPU

#8 Příspěvek od Pepino65 »

nenym píše:Dvě jednotky běží díky tomuto
<coproc>
<type>ATI</type>
<count>0.5</count>
</coproc>

a
<cmdline>-period_iterations_num 2 -instances_per_device 2</cmdline>
úseku. Časy vypadají dost bídně, za 15minut mám na 9600GT u nejdelších úloh hotovo okolo 35% (Lunatic optimalizace instalátorem 0.37). Pokud není GPU vytížena na 100% a je volná VRAM, zkus zvětšit počet úloh.
Nakonec to doběhlo za přibližně 38 min., obě jednotky. Čekám na validaci. A pochopitelně moc děkuji.
Obrázek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7335
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: SETA na ATI GPU

#9 Příspěvek od nenym »

Podle DL by to mohly být jednotky s kreditem 100 až 120, to nevypadá na OpenCl špatně, co je to přesně za GPU?
Přišla korona krize; jím cornflakes, piji Corona pivo, jezdím v autě Toyota Corona, poslouchám Korna, mám kornatění tepen a nejspíše skončím na koronární jednotce. Jsem koronovaný blb.
UotD 616x
1xObrázek 3xObrázek 9xObrázek 12xObrázek Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
Pepino65
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1693
Registrován: pát 03 lis, 2006 20:09
rok narození: 08 lis 1965
ID CNT statistics: 1040
Bydliště: Sokolov

Re: SETA na ATI GPU

#10 Příspěvek od Pepino65 »

Gigabyte HD 5450, prostě nic moc.
Obrázek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7335
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: SETA na ATI GPU

#11 Příspěvek od nenym »

HD 5450 na Collatzu generuje 1 kredit odhaduji za 9 až 11s, pokud by to byly pouze 100 kreditové tasky, tak máš 1 kredit za 11,5s, což by se dalo považovat na Seti a OpenCL za vynikající a za zatím nejlépe napsanou OpenCl aplikaci. :smt023 Až obdržíš kredit, tak postni kolik.
Jsi mne docela zviklal, půjdu aplikaci otestovat na HD4770.
Přišla korona krize; jím cornflakes, piji Corona pivo, jezdím v autě Toyota Corona, poslouchám Korna, mám kornatění tepen a nejspíše skončím na koronární jednotce. Jsem koronovaný blb.
UotD 616x
1xObrázek 3xObrázek 9xObrázek 12xObrázek Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
petnek
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3625
Registrován: pon 28 led, 2008 12:44
rok narození: 16 kvě 1987
ID CNT statistics: 10883
Bydliště: Tábor
Kontaktovat uživatele:

Re: SETI na ATI GPU

#12 Příspěvek od petnek »

Hned jak budu doma, doufám, že to rozchodím na své chudince HD4670.

PS: téma přejmenováno 45cc
Obrázek

Uživatelský avatar
Pepino65
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1693
Registrován: pát 03 lis, 2006 20:09
rok narození: 08 lis 1965
ID CNT statistics: 1040
Bydliště: Sokolov

Re: SETI na ATI GPU

#13 Příspěvek od Pepino65 »

Tak jsem začal trochu počítat. Collatz skutečně průměrně vychází na cca 9,5 sec na 1 kredit. Na SETI zatím počkejte, protože 1 wu byla zatím částečně zvalidována a rozeslána k 3. výpočtu. U té další zatím druhý user nedopočítal. Tak uvidíme, co se z toho vyvrbí.
Odkaz na ty 2 jednotky:
částečně zvalidovaná: http://setiathome.berkeley.edu/workunit ... =705033560
čekající: http://setiathome.berkeley.edu/workunit ... =705033566
Obrázek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7335
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: SETI na ATI GPU

#14 Příspěvek od nenym »

Task s nesouhlasnou validací je velice nepříjemný, tvůj výsledek je absolutně odlišný od CPU výsledku mimo veškeré tolerance. Moje zkušenosti říkají, že pravdu mají CPU výpočty, pokud je nesouhlasný výsledek, tak další cruncher (ať na GPU či CPU, to je jedno) potvrdí výsledek z CPU. :smt017
ty
Flopcounter: 2055761511011.759000
Spike count: 30
Pulse count: 0
Triplet count: 0
Gaussian count: 0

kolega
Flopcounter: 31853536359975.805000
Spike count: 0
Pulse count: 3
Triplet count: 0
Gaussian count: 2

Podle počítadla flopsů bych odhadl, že ti výpočet skončil dříve, než měl. To se stává dost často CUDA optimalizovaným aplikacím na přetaktovaných GPU.
Task podle stroje tvého kolegy vypadá na ohodnocení kolem 110 kreditů.
Přišla korona krize; jím cornflakes, piji Corona pivo, jezdím v autě Toyota Corona, poslouchám Korna, mám kornatění tepen a nejspíše skončím na koronární jednotce. Jsem koronovaný blb.
UotD 616x
1xObrázek 3xObrázek 9xObrázek 12xObrázek Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
petnek
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3625
Registrován: pon 28 led, 2008 12:44
rok narození: 16 kvě 1987
ID CNT statistics: 10883
Bydliště: Tábor
Kontaktovat uživatele:

Re: SETI na ATI GPU

#15 Příspěvek od petnek »

Tak by mě zajímalo, co jsem udělal špatně. Aplikace aplikována :D, app_info upraveno a grafika HD4670 jede na závratných 0% a jedno jádro CPU na plný výkon právě na této aplikaci. Co to..? Po 10 minutách v BM u jednotky počítané touto aplikací žádné % progressu a CPU stále na plno. Ve správci úloh je tato ATI aplikace s druhou nejnižší prioritou, takže mi blokuje výpočet 2 jednotek na CPU :smt017

app_info.xml:

Kód: Vybrat vše

<app_info> 
    <app>
        <name>setiathome_enhanced</name>
    </app>
    <file_info>
        <name>MB_6.10_win_SSE3_ATI_r177.exe</name>
        <executable/>
    </file_info>
<file_info>
        <name>MultiBeam_Kernels.cl</name>
        <executable/>
    </file_info>
    <app_version>
        <app_name>setiathome_enhanced</app_name>
	<version_num>610</version_num>
	<platform>windows_intelx86</platform>
	<avg_ncpus>0.05</avg_ncpus>
	<max_ncpus>0.05</max_ncpus>
	<plan_class>ati13ati</plan_class>
        <cmdline>-period_iterations_num 2 -instances_per_device 2</cmdline>	
        <flops>20987654321</flops>
	<file_ref>
		<file_name>MB_6.10_win_SSE3_ATI_r177.exe</file_name>
		<main_program/>
	</file_ref>
    <file_ref>
        <file_name>MultiBeam_Kernels.cl</file_name>
        <copy_file/>
    </file_ref>
   <coproc>
   <type>ATI</type>
   <count>0.5</count>
   </coproc>
    </app_version>
    <app>
        <name>astropulse_v505</name>
    </app>
    <file_info>
        <name>ap_5.05r409_SSE.exe</name>
        <executable/>
    </file_info>
    <app_version>
        <app_name>astropulse_v505</app_name>
        <version_num>505</version_num>
	<platform>windows_intelx86</platform>
        <file_ref>
            <file_name>ap_5.05r409_SSE.exe</file_name>
            <main_program/>
        </file_ref>
    </app_version>    
    <app_version>
        <app_name>astropulse_v505</app_name>
        <version_num>505</version_num>
	<platform>windows_x86_64</platform>
        <file_ref>
            <file_name>ap_5.05r409_SSE.exe</file_name>
            <main_program/>
        </file_ref>
    </app_version>
</app_info> 
Obrázek Obrázek
Obrázek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7335
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: SETI na ATI GPU

#16 Příspěvek od nenym »

Hmm, nic shnilého nevidím, PG PPSE Sieve OpenCL ti běží?
Přišla korona krize; jím cornflakes, piji Corona pivo, jezdím v autě Toyota Corona, poslouchám Korna, mám kornatění tepen a nejspíše skončím na koronární jednotce. Jsem koronovaný blb.
UotD 616x
1xObrázek 3xObrázek 9xObrázek 12xObrázek Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
petnek
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3625
Registrován: pon 28 led, 2008 12:44
rok narození: 16 kvě 1987
ID CNT statistics: 10883
Bydliště: Tábor
Kontaktovat uživatele:

Re: SETI na ATI GPU

#17 Příspěvek od petnek »

Po jedné minutě výpočtu 0,375%, GPU jede na 99% a dostává na prdýlku takovým způsobem, že bych se ani na film nemohl dívat :lol:
Obrázek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7335
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: SETI na ATI GPU

#18 Příspěvek od nenym »

V app_info nic shnilého nevidím, pouze bych zkusil zkušebně vyprat astropulse sekvenci a na serveru Seti zakázat CPU tasky, jinak fakt nic nevidím.
Přišla korona krize; jím cornflakes, piji Corona pivo, jezdím v autě Toyota Corona, poslouchám Korna, mám kornatění tepen a nejspíše skončím na koronární jednotce. Jsem koronovaný blb.
UotD 616x
1xObrázek 3xObrázek 9xObrázek 12xObrázek Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
petnek
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3625
Registrován: pon 28 led, 2008 12:44
rok narození: 16 kvě 1987
ID CNT statistics: 10883
Bydliště: Tábor
Kontaktovat uživatele:

Re: SETI na ATI GPU

#19 Příspěvek od petnek »

Na webu SETI není v preferencích šance zvolit ATI GPU, jen nVidia nebo CPU, takže kdybych zakázal všechno, nic by se mi nemohlo počítat. Já bych rád počítal CPU jednotky na ATI :D

Edit: po smazání astropulse z app_info se niz závratného neděje, stále ten samý problém...
Obrázek

Uživatelský avatar
Pepino65
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1693
Registrován: pát 03 lis, 2006 20:09
rok narození: 08 lis 1965
ID CNT statistics: 1040
Bydliště: Sokolov

Re: SETI na ATI GPU

#20 Příspěvek od Pepino65 »

Petneku, já jsem zakázal používání CPU, nechal zaškrtnuto jen GPU nVidia 45hh , abych mohl používat ATI.
Teď jsem dopočítal 3. jednotku, skoro 8 hod., ale mám pocit, že to stejně bude posr..., vidím to tak, že je jaký si problém s tím kernelem. Hláška stderr je snad 50x ERROR s uvedením toho kernelového souboru. No nechám se překvapit. Požadovaných je 341 kreditů. Poslední stažená jednotka se dopočítá zhruba za hodinu. Předchozí výpočet za 38 min., došlo mi to, že jsem vypnul na chvíli počítač, při startu jsem BM nevěnoval pozornost, ale odpovídalo to časově, po suspendnutí BM, při vypínání, se cosi, no však víte co, a jednotky krachly. Je fakt, že je to nářez, takhle mi to s kartou ještě na žádném projektu necvičilo. Využití karty 97 %, využití paměti Multibeamu na PC 97 MB, teplota karty 65° C, ta je OK. Snad na co jsem si ještě vzpomněl, nenym tady sdělil, že chyby jsou u optim. aplikací na přetočených kartách. MB je optimalizován, ale čas je tragický, no a přetočeno mám na kartě jen core 650 @ 680 MHz, takže nic moc, aspoň si myslím, ale je jasné, myslet, znamená 45oo vědet.
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Seti@Home“