SETI na ATI GPU

Fórum o projektu

Moderátoři: petnek, Zelvuska, nenym

Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
Pepino65
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1640
Registrován: pát 03 lis, 2006 20:09
rok narození: 08 lis 1965
ID CNT statistics: 1040
Bydliště: Sokolov
Kontaktovat uživatele:

Re: SETI na ATI GPU

#21 Příspěvek od Pepino65 » čtv 03 bře, 2011 22:05

Doplňuji hlášku z stderr:
ERROR: Enqueueing kernel:PC_find_spike32_kernel_cl:-55
Obrázek

Uživatelský avatar
petnek
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3500
Registrován: pon 28 led, 2008 12:44
rok narození: 16 kvě 1987
ID CNT statistics: 10883
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: SETI na ATI GPU

#22 Příspěvek od petnek » čtv 03 bře, 2011 22:20

Díky za info :). Zatím jsem to zrušil a přešel zase na klasické optimalizace pro CPU. Chci se dostat se SETI jen na 100k kreditů, tak o moc zase nejde. Uvidím jestli s tím něco udělají, je to takové všelijaké a ne moc logické. Chtěl jsem napsat i přímo na fórum lunaticů, ale mají zakázané nové registrace, to mě také překvapilo...
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 6700
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: SETI na ATI GPU

#23 Příspěvek od nenym » čtv 03 bře, 2011 22:55

Psát i nich na fórum můžeš snad i bez registrace.
U mě to na těžce přetaktované 4770 běží (jedna úloha), za 31 minut 43%, pokud bude průběh stejný jako na nVidii, tak doba výpočtu bude okolo 50 minut. 9600GT mě dává takové úlohy za 25 minut - i když je to vlar, ty CUDA nepočítá vůbec, na nVidii je mažu, protože výpočet běží na 100% CPU a kredit mizerný, vlar tasky se hodí pouze na CPU. Takže nevím, normální task nějak nemůžu vyfasovat.
Jo a počítám to na SetiBeta, kde se ATI dá zvolit.
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 464x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
Pepino65
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1640
Registrován: pát 03 lis, 2006 20:09
rok narození: 08 lis 1965
ID CNT statistics: 1040
Bydliště: Sokolov
Kontaktovat uživatele:

Re: SETI na ATI GPU

#24 Příspěvek od Pepino65 » úte 08 bře, 2011 14:40

Tak je nevalidní i wu, která byla jako 3. v pořadí, bohužel. Je jasné, že problém je v tom kernelovém souboru, viz kdesi níže, protože chyba je stále stejná, ale bohužel, přiznám se, tomu soudruh nerozumí, jak si s tím poradit 33aaa
Obrázek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 6700
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: SETI na ATI GPU

#25 Příspěvek od nenym » úte 08 bře, 2011 14:55

Zkoušel jsi pouze jednu úlohu najednou? Běh dvou úloh se mi nějak nezdá, moji 4770 vytíží i jedna úloha na 99%.
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 464x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
Pepino65
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1640
Registrován: pát 03 lis, 2006 20:09
rok narození: 08 lis 1965
ID CNT statistics: 1040
Bydliště: Sokolov
Kontaktovat uživatele:

Re: SETI na ATI GPU

#26 Příspěvek od Pepino65 » úte 08 bře, 2011 18:16

Nenyme, já už to nezjistím, já jsem to smáznul (aplikaci), nahrál jsem multibeam pro CPU a jedu, no až zase budu mít chuť, tak to zkusím znovu.
Obrázek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 6700
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: SETI na ATI GPU

#27 Příspěvek od nenym » pon 14 bře, 2011 12:51

Ze čtyř spočítaných jednotek na přetaktované HD 4770 bych si dovolil udělat pracovní závěr.
1. nepočítat vlar jednotky, obě neprošly validací (validate error)
2. standardní jednotky jsou pouze pro nadšence Seti či masochisty, validací prošly, ale kredit je zcela mimořádně mizerný
Run time/CPU time/kredit
4,596.77/307.64/151.34
4,521.52/250.08/155.42
pro porovnání obdobné jednotky na nVidia 9600GT (optimalizovaná vlarkill aplikace od Lunatiků instalátorem 0.37)
1,864.86/33.86/102.26
3,777.88/66.89/179.06
3,707.56/51.08/228.65
Pro úplnost: Na MilkyWay udělá stejná HD4770 213 kreditů za 212 až 213 s, tedy více než 10x vyšší výkon, než na Seti.
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 464x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

eLPeCKo
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 771
Registrován: pát 27 led, 2012 22:20
ID CNT statistics: 12781
Bydliště: Brno

Re: SETI na ATI GPU

#28 Příspěvek od eLPeCKo » stř 29 úno, 2012 14:37

Zdravíčko,
chci se zapojit do SETI projektu (taky BETA) a mám AMD GPU (HD7970), píše mi, že nemá práci, takže jsem zkontroloval status na webu a podle toho co jsem se dočetl je pro ATI projekt Astropulse, který má celkem prázdný feed, stává se toto běžně, nebo je to jen občasný jev ?
Podle diskuze tady doteď jsem se dočetl, že před rokem byli s ATInama problémy na SETI, tak bych rád věděl jestli to ještě trvá a mám si tedy stáhnout ty vylepšené aplikace od lunatics, nebo mi postačí default aplikace od SETI a SETI beta.
Budu rád za každou radu a nasměřování jak to nastavit správně 22sss
Mám nastaveno nepřijímat práci pro CPU, na normal SETI mám ať přijímá Nvidia tasky a na Betě mám nastaveno ať přijímá jenom ATI tasky.
Předem díky za Vaše tipy 22rrr
Obrázek
Tady něco málo o tom na čem počítám.

eLPeCKo
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 771
Registrován: pát 27 led, 2012 22:20
ID CNT statistics: 12781
Bydliště: Brno

Re: SETI na ATI GPU

#29 Příspěvek od eLPeCKo » stř 29 úno, 2012 23:46

Tak jsem nainstaloval Lunatics 0.39a pro Win X64 a pořád mi to nechce poslat práci, chci se tedy zeptat co a jak bych měl ještě nastavit a kde případně, podle toho co jsem četl bych to měl mít správně.... :smt017
Předem díky 22rrr
Obrázek
Tady něco málo o tom na čem počítám.

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9669
Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: SETI na ATI GPU

#30 Příspěvek od vkliber » stř 29 úno, 2012 23:57

Podle status serveru je Astropulse momentálně bez práce (Results ready to send = 0).
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

eLPeCKo
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 771
Registrován: pát 27 led, 2012 22:20
ID CNT statistics: 12781
Bydliště: Brno

Re: SETI na ATI GPU

#31 Příspěvek od eLPeCKo » čtv 01 bře, 2012 00:03

Mno já myslel, že s tím co jsem nainstaloval, to může počítat aj jednotky původně určené pro Nvidii...
Musím to prozkoumat.... :smt017
Obrázek
Tady něco málo o tom na čem počítám.

eLPeCKo
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 771
Registrován: pát 27 led, 2012 22:20
ID CNT statistics: 12781
Bydliště: Brno

Re: SETI na ATI GPU

#32 Příspěvek od eLPeCKo » čtv 01 bře, 2012 08:29

Tak je to další věc mezi nebem a zemí, kterou nepochopím :smt017
Večer už jsem šel spát a nechal jsem teda běžet vše jak bylo....
Teď přijdu do práce, mrknu na kompl a on vesele počítá Seti Enhanced na ATI, tak jak jsem si původně myslel, že to půjde :smt045
Tak jsem to změnil, ať počítá dva úkoly zaráz, protože jeden to vytěžil jen na 40-50% a vesele si to chroustá 33zzz
Dám pak vědět, když dostanu nějaký kredit jak jsem na tom 22rrr
Obrázek
Tady něco málo o tom na čem počítám.

Uživatelský avatar
petnek
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3500
Registrován: pon 28 led, 2008 12:44
rok narození: 16 kvě 1987
ID CNT statistics: 10883
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: SETI na ATI GPU

#33 Příspěvek od petnek » čtv 01 bře, 2012 08:46

Nevim jak je to s praci na SETI ted, ale pred par tydny jsem mel docela problemy. Download jeednotek probihal zhruba 3KB/s a casto se prerusoval, nova prace mi taky moc nechodila... Sice trochu OT, ale snad trochu nastini jak se tvarit na workflow prace 45hh
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek

eLPeCKo
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 771
Registrován: pát 27 led, 2012 22:20
ID CNT statistics: 12781
Bydliště: Brno

Re: SETI na ATI GPU

#34 Příspěvek od eLPeCKo » čtv 01 bře, 2012 09:01

Heh všímám, že je to takové "trochu" divoké 45hh
Dá se nějak SETI donutit ať mi pošle víc jak dvě jednotky ?
Protože pak je tam zbytečná pauza když se dopočítají, než se stáhnou další.... :smt017
Obrázek
Tady něco málo o tom na čem počítám.

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 6700
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: SETI na ATI GPU

#35 Příspěvek od nenym » čtv 01 bře, 2012 09:16

Server Seti je katastrofa, počítat pouze Seti znamená přibližně polovinu času idle.
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 464x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

eLPeCKo
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 771
Registrován: pát 27 led, 2012 22:20
ID CNT statistics: 12781
Bydliště: Brno

Re: SETI na ATI GPU

#36 Příspěvek od eLPeCKo » čtv 01 bře, 2012 09:21

Chápu....., ale strašně mně štve, že POEM vyžaduje BOINC 7, protože do toho se mi vůbec, ale vůůůůůbec nechce :smt022
Jinak bych tam hned prdnul POEM.......
Prozatím zkusím kombinovat SETI s MilkyWay a ještě možná něco dalšího, teď zkoumám možnosti pro mou 7970-ku.
Jinak ještě dotaz, jak často asi bývají jednotky pro SETI Beta dostupné ? :smt023
Obrázek
Tady něco málo o tom na čem počítám.

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 6700
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: SETI na ATI GPU

#37 Příspěvek od nenym » čtv 01 bře, 2012 09:34

Nevím jak teď, Seti + Seti Beta nepočítám asi půl roku. Bývalo to velmi proměnlivé, někdy práce hory, jindy téměř žádná. Určitě se práce nerozesílá v době pravidelné údržby serveru, kdy je nyní, nevím, bývala od úterka do čtvrtka.
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 464x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

eLPeCKo
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 771
Registrován: pát 27 led, 2012 22:20
ID CNT statistics: 12781
Bydliště: Brno

Re: SETI na ATI GPU

#38 Příspěvek od eLPeCKo » čtv 01 bře, 2012 09:39

Díky moc za spoustu užitečných informací 33iii 22rrr
Mám první validní jednotku, není to s tím kreditem tak růžové, ale to je taky tím, že to nevyužije tu grafárnu napln, dokonce ani dvě jednotky, vyzkouším pak později zapojit 3 jednotky zaráz 33aaa
Obrázek
Tady něco málo o tom na čem počítám.

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 6700
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: SETI na ATI GPU

#39 Příspěvek od nenym » čtv 01 bře, 2012 09:43

Seti Enhanced na ATI vždycky bývala bída, já osobně to považuji za mrhání GPU výkonem.
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 464x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

eLPeCKo
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 771
Registrován: pát 27 led, 2012 22:20
ID CNT statistics: 12781
Bydliště: Brno

Re: SETI na ATI GPU

#40 Příspěvek od eLPeCKo » čtv 01 bře, 2012 09:47

Mno nechám to chvíli běžet a uvidíme kdy a jestli vůbec budou posílat aj Astropulse jednotky.... :roll:
Obrázek
Tady něco málo o tom na čem počítám.

Odpovědět

Zpět na „Seti@Home“