Spuštění pod win98

Fórum o projektu

Moderátoři: petnek, nenym, Zelvuska

Zpráva
Autor
martindrhlik
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 15
Registrován: pon 19 kvě, 2008 11:10

Spuštění pod win98

#1 Příspěvek od martindrhlik » úte 27 led, 2009 12:16

Zdravím všechny, potřeboval bych poradit jak tento projekt rozběhat pod win98. Procesor je velmi starý p75 a 80MB ram. Myslím si, že je škoda, aby tento počítač zahálel, když jednotky nejsou příliš náročné. Nainstaloval jsem nejnovější verzi boinc manažeru, jednotka si mi stáhne, ale po pár vteřinách mi to oznámí compution error. Díky za případnou pomoc. :smt100

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17600
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Spuštění pod win98

#2 Příspěvek od forest » úte 27 led, 2009 12:38

Vítej na našem fóru 45nn
Obávám se že pro výpočet tomu procesoru budou scházet nějaké instrukce :smt017 Je to už opravdu dědeček. Můžeš na něm prosím zkusit zpracovat náš testovací balíček, jestli dojde i u těch jednotek k chybě, případně jestli by jsi mohl odeslat výsledek?

martindrhlik
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 15
Registrován: pon 19 kvě, 2008 11:10

Re: Spuštění pod win98

#3 Příspěvek od martindrhlik » úte 27 led, 2009 12:57

forest píše:Vítej na našem fóru 45nn
Obávám se že pro výpočet tomu procesoru budou scházet nějaké instrukce :smt017 Je to už opravdu dědeček. Můžeš na něm prosím zkusit zpracovat náš testovací balíček, jestli dojde i u těch jednotek k chybě, případně jestli by jsi mohl odeslat výsledek?
Ahoj, jasně mohl bych ten balíček zkusit, je to dobrý nápad. Potom se uvidí, co a jak. Každopádně díky. :smt045

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9885
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Spuštění pod win98

#4 Příspěvek od vkliber » úte 27 led, 2009 13:15

Když jsem na podobném dědečkovi (P60) který byl určen do šrotu, zkoušel testovací balíček, tak odhad na jednotku byl tuším kolem 50 hodin, tak jsem ho nechal chroupat přes noc a ráno zjistil že odešel disk. Neměl jsem už chuť a sílu tam strčit nový disk, instalovat Winy a spustit to znovu. Ten výsledek mě bude zajímat ;-) a jestli se to podaří, tak myslím budeme překvapeni jak šel pokrok za pár let dopředu :lol: .
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Uživatelský avatar
Prazdroj
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 683
Registrován: čtv 17 led, 2008 10:19
Bydliště: Liberec, 32 let

#5 Příspěvek od Prazdroj » úte 27 led, 2009 15:18

Jestli je zájem o tak staré kousky, někde se mi doma válí P133/128RAM a ten by to snad mohl ustát. Při nejhorším oddělám disk :-).

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7059
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: Spuštění pod win98

#6 Příspěvek od nenym » úte 27 led, 2009 17:48

Navrhuji miniteam archeologové, kde budou běžet vykopávky na stejném projektu nonstop a vítěz bude s nejmenším RACem.

Shafa
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 89
Registrován: pát 16 led, 2009 00:48

Re: Spuštění pod win98

#7 Příspěvek od Shafa » úte 27 led, 2009 17:50

Boinc pod Win98 sice chodi, ale radsi bych ti to rozmluvil. Mel jsem pred xyz lety nekolik P3 s 256-512MB RAM a dost nahodne stroje zamrzavaly, sralo se to a pri praci o tom bylo vedet. Dost lidi nadavali, a jakmile jsem to odinstalil, tak byl hned klid.
Jedine snad, pokud by ti to jen tak bezelo a nikdo na tom nepracoval.
Naposledy upravil(a) Shafa dne úte 27 led, 2009 19:09, celkem upraveno 2 x.
Boinc.cz : na srazech jen chlastaj. Trucujou. Lzou. Jsou pres 2 roky mrtvi.
Well, I am in !
:D

Wolley68
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 53
Registrován: čtv 20 bře, 2008 16:50

Re: Spuštění pod win98

#8 Příspěvek od Wolley68 » úte 27 led, 2009 19:04

Prazdroj píše:Jestli je zájem o tak staré kousky, někde se mi doma válí P133/128RAM a ten by to snad mohl ustát. Při nejhorším oddělám disk :-).
Pokud je disk funkční,nemáš chuť ho prodat.
Mám P100 (památka na můj nejdražší comp),ale HD je kaput.Někdy bych rád vyzkoušel,jestli ještě pojede.

Uživatelský avatar
Prazdroj
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 683
Registrován: čtv 17 led, 2008 10:19
Bydliště: Liberec, 32 let

#9 Příspěvek od Prazdroj » úte 27 led, 2009 19:16

Wolley68 píše:Pokud je disk funkční,nemáš chuť ho prodat.
Mám P100 (památka na můj nejdražší comp),ale HD je kaput.Někdy bych rád vyzkoušel,jestli ještě pojede.
Musím se podívat, jestli je ještě funkční, asi rok ten počítač neběžel, ale pokud by fungoval, klidně ti ho věnuji, až na něm zkusím BOINC. Jen upozorňuji, že je to jen 800 MB a dost hlučný disk.

LookAS
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 796
Registrován: ned 02 pro, 2007 14:34
rok narození: 12 čer 1981
ID CNT statistics: 9215
Bydliště: Přelouč
Kontaktovat uživatele:

Re:

#10 Příspěvek od LookAS » úte 27 led, 2009 19:58

Prazdroj píše:
Wolley68 píše:Pokud je disk funkční,nemáš chuť ho prodat.
Mám P100 (památka na můj nejdražší comp),ale HD je kaput.Někdy bych rád vyzkoušel,jestli ještě pojede.
Musím se podívat, jestli je ještě funkční, asi rok ten počítač neběžel, ale pokud by fungoval, klidně ti ho věnuji, až na něm zkusím BOINC. Jen upozorňuji, že je to jen 800 MB a dost hlučný disk.
par takhle starejch disku se mi vali v praci ve skrini, kapacita v rozmezi nekolika desitek MB do 6GB. neco z toho snad i funkcni ;) klidne se toho zbavim
-LookAS- ~ Core i9-7920X + AiO Corsair H110i GT, ASRock Taichi, 32GB Corsair 4133MHz , 2x Gigabyte GTX 1080 Ti Gaming OC, Win 10 x64
PG: Obrázek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7059
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: Spuštění pod win98

#11 Příspěvek od nenym » úte 27 led, 2009 20:06

Na P3 jsem měl dobré zkušenosti se Seti classic (před 9-10 lety) a novějšími United Devices, ale jel jsem to pod WinNT. W98 byla pro mě absolutně nepoužitelná kvůli stabilitě (Autocad a podobné agresivní zrůdy, Excely s VBA). Možná by to stálo za pokus s NT, ale zas nevím, jestli bude stačit 128MB. Ani nevím, jestli to bylo skutečně P3, ale něco z té generace určitě.
Blíží se další krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 505x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
Prazdroj
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 683
Registrován: čtv 17 led, 2008 10:19
Bydliště: Liberec, 32 let

#12 Příspěvek od Prazdroj » úte 27 led, 2009 21:21

PIII není zase tak špatný stroj. Ten bych zase tak nezatracoval, i když ve srovnání s počítači z poslední doby od něj samozřejmě nelze očekávat výpočetní zázraky. Ale i těch 100 - 200 RAC při nonstop režimu by mohl zvládat. I když 128 RAM není moc, na podobných strojích jsem provozoval většinou 512 RAM.

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9885
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Spuštění pod win98

#13 Příspěvek od vkliber » úte 27 led, 2009 22:47

Shafa + nenym + Prazdroj : Jestli se bavíme o PIII, době před xyz léty a zamrzání Win98, tak to se určitě bavíme i o staré verzi BoincManagera. Verzi 6 bych na Win98 moc neriskoval (i když by měla fungovat), ale taková jedna z nejstabilnějších BM V5.10.45 by byla vhodná.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17600
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Spuštění pod win98

#14 Příspěvek od forest » stř 28 led, 2009 07:57

Pokud je na té mašině jen 128MB RAM, tak bych tam hodil rozhodně UBUNTU. To si i na čtyřjádru vystačí s 64MB paměti a zbytek můžeš být k dispozici BOINC projektům. Zároveň nebudeš muset řešit problémy s ovladači atd. Kdybych měl čas, určitě bych sundal z půdy některou takovou obstarožní mašinku, kterých tam mám několik jen bez HDD a HDD mám několik bokem. Bohužel, na tohle fakt momentálně není prostor, snad se k tomu někdy s děckama dostanu, protože bych je právě na tomhle chtěl začít učit seznamování s PC stroji. Nechávám to prakticky hlavně pro ně, protože si to mohlou skládat, testovat, instalovat, spojovat, prostě cokoliv a to je ten nejlepší základ. Tohle z knížek nikdy nevydolují a sehnat takové staré funkční stroje bude také časem asi problém.

Testování výkonu na těchto obstarožních strojích rozhodně fandím, také bych rád věděl jak si s výkonem stojí. Vím že na Celeronovi 266Mhz přetaktovaném na 400Mhz jsem jel jednu jednotku Seti@home Clasik kolem 25h.

Uživatelský avatar
Meharts
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 698
Registrován: úte 04 bře, 2008 10:09
ID CNT statistics: 2
Bydliště: Castle in the city Brušperk 37 let

Re: Spuštění pod win98

#15 Příspěvek od Meharts » stř 28 led, 2009 08:12

Jen doplním, že místo Ubuntu bych tam dal Xubuntu ten snad běží i na kalkulačce 45hh ne teď vážně mám Xubuntu na notebooku a naprostá spokojenost nároky minimální. (notebook je starší kousek)

Uživatelský avatar
Prazdroj
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 683
Registrován: čtv 17 led, 2008 10:19
Bydliště: Liberec, 32 let

#16 Příspěvek od Prazdroj » stř 28 led, 2009 08:52

Já jsem psal, že bych mohl zkusit test na PI - 133MHz/128RAM, tam se mi bohužel nepodařilo rozchodit Linux, především díky komplikacím s nepodporou bootování z CD a přes diskety s tím byl problém. Win 98 tam jsou nainstalované, takže by snad mělo stačit rozchodit síť a nainstalovat BM.

Na PIII 800 MHz nebo Duronu 900 problémy s instalací Linuxu nebyly a léta na nich jela Mandriva i s KDE.

martindrhlik
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 15
Registrován: pon 19 kvě, 2008 11:10

Re: Spuštění pod win98

#17 Příspěvek od martindrhlik » stř 28 led, 2009 12:01

Shafa píše:Boinc pod Win98 sice chodi, ale radsi bych ti to rozmluvil. Mel jsem pred xyz lety nekolik P3 s 256-512MB RAM a dost nahodne stroje zamrzavaly, sralo se to a pri praci o tom bylo vedet. Dost lidi nadavali, a jakmile jsem to odinstalil, tak byl hned klid.
Jedine snad, pokud by ti to jen tak bezelo a nikdo na tom nepracoval.
Ahoj, samozřejmě, že na takovém pc nebude nikdo pracovat. 100 procent výkonu půjde pro boinc.

martindrhlik
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 15
Registrován: pon 19 kvě, 2008 11:10

Re: Spuštění pod win98

#18 Příspěvek od martindrhlik » stř 28 led, 2009 12:03

Meharts píše:Jen doplním, že místo Ubuntu bych tam dal Xubuntu ten snad běží i na kalkulačce 45hh ne teď vážně mám Xubuntu na notebooku a naprostá spokojenost nároky minimální. (notebook je starší kousek)
Ahoj, souhlasím s xubuntu, ale doporučil bych pro boinc fluxbuntu. Ten má graf. prostředí fluxbox a ten je ještě méně náročný.

martindrhlik
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 15
Registrován: pon 19 kvě, 2008 11:10

Re:

#19 Příspěvek od martindrhlik » stř 28 led, 2009 12:16

Prazdroj píše:Já jsem psal, že bych mohl zkusit test na PI - 133MHz/128RAM, tam se mi bohužel nepodařilo rozchodit Linux, především díky komplikacím s nepodporou bootování z CD a přes diskety s tím byl problém. Win 98 tam jsou nainstalované, takže by snad mělo stačit rozchodit síť a nainstalovat BM.

Na PIII 800 MHz nebo Duronu 900 problémy s instalací Linuxu nebyly a léta na nich jela Mandriva i s KDE.
Ahoj, být tebou, tak bych tam pro ten test hodil klidně win98, to ti bude fungovat. Já zrovna počítám testovací balíček na p1 75MHz s win98.

Uživatelský avatar
Prazdroj
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 683
Registrován: čtv 17 led, 2008 10:19
Bydliště: Liberec, 32 let

#20 Příspěvek od Prazdroj » stř 28 led, 2009 14:35

martindrhlik píše:Ahoj, být tebou, tak bych tam pro ten test hodil klidně win98, to ti bude fungovat. Já zrovna počítám testovací balíček na p1 75MHz s win98.
Tak pak dej vědět, jak jsi dopadl. Jestliže by test na takovém dědečkovi proběhl, asi bych se na o něco lepším stroji nepokoušel test spustit. Jinak W98 tam jsou, jinak bych se na to vykašlal.

Odpovědět

Zpět na „MindModeling@Home“