práce pro GPU

Fórum o projektu

Moderátoři: petnek, nenym, Zelvuska

Odpovědět
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
Dygon
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 39
Registrován: pon 06 dub, 2009 07:09
rok narození: 0- 0-1974
Bydliště: Moravia Magna - Brno

práce pro GPU

#1 Příspěvek od Dygon » úte 05 říj, 2010 18:43

Zdravím zkušenější počtáře tohoto projektu a mám na Vás velkej dotaz 22sss .
Přeinstaloval jsem si Ibercivis na linux 64bit asi dva dny mi chodila práce pro CPU normálně, pak jsem se věnoval jinému projektu (WCG) a když jsem opět dal přijímat další práci pro Ibercivis vypíše mi to, že není práce pro GPU už to trvá cca 2 dny.

Na grafárně nepočítám, tak jsem z toho nějakej "vydivočenej" :smt022 . A španělsky jsem se sice nějakou dobu učil, ale zas tak moc nerozumím 33aaa

Díky za info Dygon

EDIT: Na mašině s WIN mi nějakou hoknu stáhne normálně :smt102

Uživatelský avatar
petnek
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3500
Registrován: pon 28 led, 2008 12:44
rok narození: 16 kvě 1987
ID CNT statistics: 10883
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: práce pro GPU

#2 Příspěvek od petnek » úte 05 říj, 2010 19:31

Nemáš v nastavení projektu povoleno odesílání práce i na GPU? Ačkoli jsem se ještě nesetkal s prací pro grafiky od tohoto projektu, tuto volbu v nastavení mají.
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek

Uživatelský avatar
Dygon
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 39
Registrován: pon 06 dub, 2009 07:09
rok narození: 0- 0-1974
Bydliště: Moravia Magna - Brno

Re: práce pro GPU

#3 Příspěvek od Dygon » úte 05 říj, 2010 20:19

Myslíš v "Resource share and graphics" tohle ??

Max frames/second for graphics
0 or blank if no limit 0
Maximum CPU % for graphics
0 ... 100 100


Jinde jsem žádnou jinou volbu týkající se grafiky nezahlédl :smt017
WCG Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Yoyo ObrázekObrázekObrázekObrázek Obrázek
PrimeGrid Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Uživatelský avatar
Dygon
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 39
Registrován: pon 06 dub, 2009 07:09
rok narození: 0- 0-1974
Bydliště: Moravia Magna - Brno

Re: práce pro GPU

#4 Příspěvek od Dygon » úte 05 říj, 2010 20:26

Tak jsem ještě něco našel přímo v španělštině, tak to tesnu a dám vědět :)

Edit: Tak nepomohlo, vše při starém ...... tj. nestahuje práci pro CPU
WCG Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Yoyo ObrázekObrázekObrázekObrázek Obrázek
PrimeGrid Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17844
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: práce pro GPU

#5 Příspěvek od forest » úte 05 říj, 2010 20:58

Petnek myslí v nastavení účtu přímo na stránkách projektu. Jestli tam nemáš povolené zasílání práce na GPU.
Jinak projekt GPU výpočty testuje, ale zatím pokud vím na ně práci nevydává.

Uživatelský avatar
Dygon
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 39
Registrován: pon 06 dub, 2009 07:09
rok narození: 0- 0-1974
Bydliště: Moravia Magna - Brno

Re: práce pro GPU

#6 Příspěvek od Dygon » úte 05 říj, 2010 21:04

forest píše:Petnek myslí v nastavení účtu přímo na stránkách projektu. Jestli tam nemáš povolené zasílání práce na GPU.
Jinak projekt GPU výpočty testuje, ale zatím pokud vím na ně práci nevydává.
Jojo to jsem pak pochopil, že myslí přímo nastavení v té španělštině, tam jsem to vypnul. Pak jsem znovu inicializoval projekt aby si to načetlo změněné nastavení, ale stále neposílá práci. Mno uvidím, kdyžtak se vrhnu na jinej projekt pod Linuchem 45cc
WCG Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Yoyo ObrázekObrázekObrázekObrázek Obrázek
PrimeGrid Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Uživatelský avatar
Dygon
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 39
Registrován: pon 06 dub, 2009 07:09
rok narození: 0- 0-1974
Bydliště: Moravia Magna - Brno

Re: práce pro GPU

#7 Příspěvek od Dygon » úte 05 říj, 2010 21:20

Tak to restartu Linuxu si to nějakou práci stáhlo :) , díky za navedení do toho nastavení :smt023
WCG Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Yoyo ObrázekObrázekObrázekObrázek Obrázek
PrimeGrid Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9925
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: práce pro GPU

#8 Příspěvek od vkliber » stř 06 říj, 2010 08:45

Zkontroluj si ještě v nastavení na projektu IBERCIVIS které podprojekty (aplikace) máš povolené, je možné že máš povolené pouze aplikace které mají minimum práce pro Linux.

S tím požadováním práce pro GPU je to takto :
Většina projektů má již na straně serveru nainstalovaný novější BOINC Server (který bere v úvahu grafiky), ale né všechny projekty to dotáhli do konce a neudělali v nastavení účtu volbu pro počítání na GPU (ATI/CUDA). Takže server se z nastavení konkrétního účtu nedozví, jestli chce klient počítat na GPU, proto tu práci žádá (nic nepošle, protože žádná práce pro GPU není). Výsledkem je to, že se ti mění dluhy pro GPU.

To že client nevyžadoval práci pro CPU může být způsobeno taky dluhy jednotlivých projektů, závisí co dalšího tam na CPU jedeš.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Uživatelský avatar
Dygon
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 39
Registrován: pon 06 dub, 2009 07:09
rok narození: 0- 0-1974
Bydliště: Moravia Magna - Brno

Re: práce pro GPU

#9 Příspěvek od Dygon » stř 06 říj, 2010 21:15

vkliber píše:Zkontroluj si ještě v nastavení na projektu IBERCIVIS které podprojekty (aplikace) máš povolené, je možné že máš povolené pouze aplikace které mají minimum práce pro Linux.

S tím požadováním práce pro GPU je to takto :
Většina projektů má již na straně serveru nainstalovaný novější BOINC Server (který bere v úvahu grafiky), ale né všechny projekty to dotáhli do konce a neudělali v nastavení účtu volbu pro počítání na GPU (ATI/CUDA). Takže server se z nastavení konkrétního účtu nedozví, jestli chce klient počítat na GPU, proto tu práci žádá (nic nepošle, protože žádná práce pro GPU není). Výsledkem je to, že se ti mění dluhy pro GPU.

To že client nevyžadoval práci pro CPU může být způsobeno taky dluhy jednotlivých projektů, závisí co dalšího tam na CPU jedeš.
Tak jsem se konečně dostal doma ke komplu :P , v podprojektech jsem měl zatržené všechny a to byla asi ta hlavní chyba (projekty mají různou barvu - modrá a černá) Nechal jsem zatrhlé jen ty černé a hned mi to vypsalo, že bude stahovat práci pro CPU a natáhl si 64 nových úloh :)

Ještě jednou moc dík za rady 33iii
WCG Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Yoyo ObrázekObrázekObrázekObrázek Obrázek
PrimeGrid Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7085
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: práce pro GPU

#10 Příspěvek od nenym » stř 26 led, 2011 07:03

Podařilo se někomu rozjet nové Linux Cuda 2.3 prime a Wilson prime aplikace? Mně se odporoučely na obou Linux + 9600GT strojích, aniž by začaly počítat.

Kód: Vybrat vše

<core_client_version>6.10.58</core_client_version>
<![CDATA[
<message>
process exited with code 1 (0x1, -255)
</message>
<stderr_txt>
Calculando para 545407963
Error en kernel cero: invalid device function 

</stderr_txt>
]]>
Opravdu všeříkající hláška, přesně vím, kde mám hledat. Ještě že mají funkční fórum, jinak bych ani nevěděl, kam to poslat.
Blíží se další krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 525x
Obrázek 3xObrázek 8xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
Dygon
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 39
Registrován: pon 06 dub, 2009 07:09
rok narození: 0- 0-1974
Bydliště: Moravia Magna - Brno

Re: práce pro GPU

#11 Příspěvek od Dygon » čtv 27 led, 2011 07:30

Já bohužel na grafárně nepočítám, takže nemohu pomoci.
Snad jen pro ostatní CPUčkaře - práce Wilson prime verze 1_1_xxxxx mi skončila vždy s chybou, naštěstí hned. Tak se nelekejte jako já :)
WCG Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Yoyo ObrázekObrázekObrázekObrázek Obrázek
PrimeGrid Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Odpovědět

Zpět na „IBERCIVIS“