Máme již CNT BOINC CUP, který bodově ohodnocuje umístění počtářů na jednotlivých projektech za celou dobu historie a výsledný součet určuje celkové pořadí.
A dále máme CNT BOINC MOON CUP, který provádí totéž, ale pouze z kreditů získaných za poslední měsíc (30 dní) a je tedy zaměřen převážně na nováčky.
V CUPu nyní okupuje první místo Forest a v dohledné době není síla, která by ho z první pozice vystrnadila

V Moon CUPu se pořadí neustále střídá, a každý nováček se může relativně snadno nějakou dobu vyhřívat v TOP10 a být tak na hlavní stránce.
Chybí nám něco mezi tím, kde by i dlohodobí aktivní počtáři měli možnost bojovat o čelní umístění. Pracovně jsem to nazval CNT BOINC ACTIVE CUP (zkráceně Active CUP). Princip bude stejný jako u CUPu, ale budou se počítat pouze aktivní projekty. Seznam aktivních projektů se automaticky aktualizuje 1x denně a je dostupný zde (nahoře si posunovátkem volíte % aktivity). Pro potřeby Active CUPu budeme za aktivní projekty předběžně ty, které mají aktivitu nad 10% (% budou možná ještě předmětem diskuze).
Očekáváme od toho daleko živější žebříček, který se může ze dne na den úplně zpřeházet pouze tím, že některý z aktivních projektů vypadne ze seznamu.
Kdy dojde k realizaci netuším, ale určitě bych to chtěl od počátku nového roku spustit.
___
EDIT : Chybička se vloudila, Forest mě upozornil. Není to 50%, ale 10%. Opravil jsem přímo v příspěvku.
Chybná věta : Pro potřeby Active CUPu budeme za aktivní projekty předběžně považovat zelené projekty, tedy ty, které mají aktivitu nad 50% (% budou možná ještě předmětem diskuze).
Správná věta : Pro potřeby Active CUPu budeme za aktivní projekty předběžně ty, které mají aktivitu nad 10% (% budou možná ještě předmětem diskuze).