Windows 8 + ATI

Sekce pro všeobecné rady a návody z oblasti DC projektů

Moderátoři: petnek, Zelvuska, nenym

Odpovědět
Zpráva
Autor
AladdinDC
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 9
Registrován: pát 10 kvě, 2013 20:55
ID CNT statistics: 12292

Windows 8 + ATI

#1 Příspěvek od AladdinDC » pát 10 kvě, 2013 21:02

Ahoj,
přeinstaloval jsem na Win8+poslední Boinc manager+poslední Catalysty a nenajde mi to kartu (ATI 4600 Radeon), nějaký tip? Díky

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9667
Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 8 + ATI

#2 Příspěvek od vkliber » pát 10 kvě, 2013 21:39

Ahoj a vítej na fóru 45nn .

Co ti to hlásí při spuštění BOINC?
Pokročilé -> Záznam událostí.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

AladdinDC
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 9
Registrován: pát 10 kvě, 2013 20:55
ID CNT statistics: 12292

Re: Windows 8 + ATI

#3 Příspěvek od AladdinDC » pát 10 kvě, 2013 21:41

No usable GPU found :-)

zdenek
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1305
Registrován: pon 30 dub, 2012 19:55
ID CNT statistics: 6334
Bydliště: Brno

Re: Windows 8 + ATI

#4 Příspěvek od zdenek » pát 10 kvě, 2013 22:08

Nejsem atista, ale myslím, že 4xxx řada podporuje v ovladači jen OpenCL 1.0. Většinou je potřeba 1.1

AladdinDC
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 9
Registrován: pát 10 kvě, 2013 20:55
ID CNT statistics: 12292

Re: Windows 8 + ATI

#5 Příspěvek od AladdinDC » sob 11 kvě, 2013 11:29

Na Win7 jsem jel pres kartu v pohode.

Je na OpenCl potreba zvlast driver?

Uživatelský avatar
Bazooka_CZ
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 71
Registrován: ned 02 zář, 2012 13:24
rok narození: 09 bře 1975
ID CNT statistics: 18427
Bydliště: Královéhradecký kraj
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 8 + ATI

#6 Příspěvek od Bazooka_CZ » sob 11 kvě, 2013 12:19

Jedu na Win8 někdy i dvě ATIny a no probléma... BM7.0.64 (předtím 58 a 28) a ovladače jsem jel bezproblému na 12.10 i 13.1 a i na betách 13.2b7 i 13.3b3 (tam je ale nějaký zádrhel při instalaci, takže nedoporučuji) - ty nové 13.5beta jsem ještě nezkoušel. Myslím že ideální bude 13.1 32b nebo 64b. Ale nejdřív řádně pročisti starou instalaci... Nebo by mohlo pomoct <use_all_gpus>1</use_all_gpus> v cc_config.xml OpenCL je v instalačním balíku - doinstalovávat netřeba... Ještě ověř kompatibilitu karty s projektem - viz příspěvek od zdenka...
Obrázek
ObrázekObrázek Compute Power GPUs (SP/DP) : 13 / 2,3 TFLOPs
ObrázekObrázekObrázek * Live-Stream on Twitch
Obrázek Asus AEH6970oc + Radeon HD 6990oc + GIGABYTE GTX 780oc Obrázek Obrázek

AladdinDC
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 9
Registrován: pát 10 kvě, 2013 20:55
ID CNT statistics: 12292

Re: Windows 8 + ATI

#7 Příspěvek od AladdinDC » sob 11 kvě, 2013 14:51

Ahoj díky za pomoc, ovladace jsem dal na doporučované a stále nic. Nemohu najít ten soubor cc_config.xml

Uživatelský avatar
KPX
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 864
Registrován: pát 03 lis, 2006 23:24
ID CNT statistics: 349
Bydliště: Praha

Re: Windows 8 + ATI

#8 Příspěvek od KPX » sob 11 kvě, 2013 16:37

AladdinDC píše:Ahoj díky za pomoc, ovladace jsem dal na doporučované a stále nic. Nemohu najít ten soubor cc_config.xml
Soubor cc_config.xml sam od sebe neexistuje. Ten si musis vytvorit. Nekde je tu na to navod, nebo to zkus vygooglit. Urcite brzy nekdo odpovi i tady na foru a nasmeruje te.
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek

AladdinDC
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 9
Registrován: pát 10 kvě, 2013 20:55
ID CNT statistics: 12292

Re: Windows 8 + ATI

#9 Příspěvek od AladdinDC » sob 11 kvě, 2013 16:54

Děkuji, vytvořil, povedlo, ale karta stále nikde, tak se s tim trapit nebudu, pojedu alespon na procak :-)

Diky za rady 45nn

AladdinDC
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 9
Registrován: pát 10 kvě, 2013 20:55
ID CNT statistics: 12292

Re: Windows 8 + ATI

#10 Příspěvek od AladdinDC » sob 11 kvě, 2013 17:00

možná poslední věc mě napadla, když jsem to instaloval, standartním postupem to nešlo, musel jsem v advanced zaškrtnout něco (asi ve smyslu režimu instalace), nemůže to být tím?

Uživatelský avatar
Bazooka_CZ
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 71
Registrován: ned 02 zář, 2012 13:24
rok narození: 09 bře 1975
ID CNT statistics: 18427
Bydliště: Královéhradecký kraj
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 8 + ATI

#11 Příspěvek od Bazooka_CZ » sob 11 kvě, 2013 17:08

Zde je návod na cc_config.xml

Tohle tam zadej...

<cc_config>

<log_flags>
<work_fetch_debug>0</work_fetch_debug>
</log_flags>

<options>
<ncpus>-1</ncpus>
<use_all_gpus>1</use_all_gpus>

<max_file_xfers_per_project>8</max_file_xfers_per_project>
</options>

</cc_config>


PS: Při instalaci BM doporučuji umístit pracovní adresář BOINCu někam jinam, kam máš přístup, případně si na účtu udělit práva pro přístup k adresáři.
A při té Advanced instalaci by to mělo vypadat takto...Obrázek
Naposledy upravil(a) Bazooka_CZ dne sob 11 kvě, 2013 22:14, celkem upraveno 3 x.

AladdinDC
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 9
Registrován: pát 10 kvě, 2013 20:55
ID CNT statistics: 12292

Re: Windows 8 + ATI

#12 Příspěvek od AladdinDC » sob 11 kvě, 2013 17:13

a pořád nic...

no usable GPUs found :smt017

Uživatelský avatar
Bazooka_CZ
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 71
Registrován: ned 02 zář, 2012 13:24
rok narození: 09 bře 1975
ID CNT statistics: 18427
Bydliště: Královéhradecký kraj
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 8 + ATI

#13 Příspěvek od Bazooka_CZ » sob 11 kvě, 2013 17:21

AladdinDC píše:no usable GPUs found :smt017
nezaškrtnul jsi při instalaci BM Protected execution... :?: To by vysvětlovalo danou situaci...

PS: ještě mě napadlo toto. Vypni BM včetně výpočtů. Nainstaluj znovu ovladače (stejnou verzi, kterou už máš v systému) nerestartuj ! a pak znovu spust BM. Takhle jsem to musel dělat po každém novém startu systému u nějaké verze ovladačů, jinak je BM neviděl i přes to, že normálně fungovali... Dodnes jsem to chování nepochopil... :smt017

AladdinDC
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 9
Registrován: pát 10 kvě, 2013 20:55
ID CNT statistics: 12292

Re: Windows 8 + ATI

#14 Příspěvek od AladdinDC » sob 11 kvě, 2013 17:30

33aaa 33aaa 33aaa

problém vyřešen 45ff

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9667
Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 8 + ATI

#15 Příspěvek od vkliber » sob 11 kvě, 2013 18:28

AladdinDC píše:...
problém vyřešen 45ff
A můžeme se dozvědět jak 45cc ?
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

AladdinDC
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 9
Registrován: pát 10 kvě, 2013 20:55
ID CNT statistics: 12292

Re: Windows 8 + ATI

#16 Příspěvek od AladdinDC » sob 11 kvě, 2013 18:46

Bazooka_CZ píše:
AladdinDC píše:no usable GPUs found :smt017
nezaškrtnul jsi při instalaci BM Protected execution... :?: To by vysvětlovalo danou situaci...
smt017
22rrr

Uživatelský avatar
Bazooka_CZ
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 71
Registrován: ned 02 zář, 2012 13:24
rok narození: 09 bře 1975
ID CNT statistics: 18427
Bydliště: Královéhradecký kraj
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 8 + ATI

#17 Příspěvek od Bazooka_CZ » sob 11 kvě, 2013 22:12

47aa
jsem rád, že to pomohlo
:smt023
Obrázek
ObrázekObrázek Compute Power GPUs (SP/DP) : 13 / 2,3 TFLOPs
ObrázekObrázekObrázek * Live-Stream on Twitch
Obrázek Asus AEH6970oc + Radeon HD 6990oc + GIGABYTE GTX 780oc Obrázek Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Rady a návody“