FAQ - Distribuované výpočty na grafických kartách

Sekce pro všeobecné rady a návody z oblasti DC projektů

Moderátoři: petnek, Zelvuska, nenym

Odpovědět
Zpráva
Autor
MartinK
Příspěvky: 3
Registrován: ned 30 čer, 2013 07:39
rok narození: 07 říj 1984

FAQ - Distribuované výpočty na grafických kartách

#1 Příspěvek od MartinK » ned 30 čer, 2013 07:56

Mám aktuální ovladače grafiky i aktuální BOINC Manager ale stále se mi nedaří zapojit do výpočtů GPU
Vybral jsem si projekt MilkyWay který GPU má používat ale neděje se tak přeinstaloval jsem ovladače GPU mám ATI
nechal jsem detekovat zařízení monitor vše ale BOINC Manager GPU nedetekuje tak kde je chyba postupoval jsem podle návodu
sekce Jek zapojit do výpočtů grafickou kartu ATI a nic nevím si rady prosim pomozte
Další příčinou může být instalace Boincu jako služby (protected mode) v systémech Windows Vista a Windows 7. jak změnim nastavení protected mode co to je a kde dekuji M

ETNyx
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 93
Registrován: ned 11 zář, 2011 16:06
ID CNT statistics: 8944

Re: FAQ - Distribuované výpočty na grafických kartách

#2 Příspěvek od ETNyx » ned 30 čer, 2013 11:52

pokud je boinc naistalován jak rikas v "protected mode" tedy jako služba je session boincu spuštěn pod speciálním uživatelem který nutně nemusí mít práva pro přistup ke grafickému subsystému. Přeinstaluj si boinc klienta, stáhni si nějakou novější verzi než je na stránkách týmu, tohle se řešilo někdy v 6.12 na stránkách je staří verze (6.10). Já normálně jedu na verzi 7 ke stažení tady http://boinc.berkeley.edu/download.php Jen tam někde sleduj položky advanced a tam někde Service install (to NEsmý být aktivováno)

MartinK
Příspěvky: 3
Registrován: ned 30 čer, 2013 07:39
rok narození: 07 říj 1984

Re: FAQ - Distribuované výpočty na grafických kartách

#3 Příspěvek od MartinK » ned 30 čer, 2013 12:07

Moc dík už to funguje ale u MilkyWay to napíše chyba výpočtu zatím co na SETI@home to funguje bezvadně
Milka asi nefunguje nevím proč ale jinak ostatní jede

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 16871
Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: FAQ - Distribuované výpočty na grafických kartách

#4 Příspěvek od forest » ned 30 čer, 2013 12:59

Vítej na našem fóru :smt006
Jestli tvá karta nepodporuje DP, tak ti Milka nepojede. Nepíšeš jakou přesně kartu máš, tak z tohoto pohledu to nedokážeme jednoznačně posoudit.

MartinK
Příspěvky: 3
Registrován: ned 30 čer, 2013 07:39
rok narození: 07 říj 1984

Re: FAQ - Distribuované výpočty na grafických kartách

#5 Příspěvek od MartinK » ned 30 čer, 2013 14:12

Kartu mám AMD Radeon HD 6970

Uživatelský avatar
Pepino65
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1640
Registrován: pát 03 lis, 2006 20:09
rok narození: 08 lis 1965
ID CNT statistics: 1040
Bydliště: Sokolov
Kontaktovat uživatele:

Re: FAQ - Distribuované výpočty na grafických kartách

#6 Příspěvek od Pepino65 » ned 30 čer, 2013 16:20

Ahoj Martine, tak mám takové tušení, že na té kartě ti Milky Way nepojede. Nemá to níže uvedené DP - Double Precission. Bez toho, bohužel, na tom to projektu se na GPU nepočítá. Zkus něco jiného.
Obrázek

ETNyx
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 93
Registrován: ned 11 zář, 2011 16:06
ID CNT statistics: 8944

Re: FAQ - Distribuované výpočty na grafických kartách

#7 Příspěvek od ETNyx » ned 30 čer, 2013 18:50

Pepino65 píše:Ahoj Martine, tak mám takové tušení, že na té kartě ti Milky Way nepojede. Nemá to níže uvedené DP - Double Precission. Bez toho, bohužel, na tom to projektu se na GPU nepočítá. Zkus něco jiného.
a zrovna 6970 je top řada od AMD a ta v DP počítat umí http://boinc.berkeley.edu/wiki/ATI_Radeon , problém bude jinde,...
a ukoly na mw pro tuhle grafiku taky chodi http://wuprop.boinc-af.org/results/gpu. ... t&sort=asc

EDIT: jestli to nebude jako v Linuxu tam je taky potřeba nainstalovat blaík pro opencl zvlášť mimo drivery. A pokud si dobře pamatuju tak bylo ve woknech pro 49xx bylo potřeba dosintalovat "amd app sdk". Někdo na woknech zkušenější určitě potvrdí nebo vyvrátí,..

jiri kovar
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1043
Registrován: ned 20 črc, 2008 08:31

Re: FAQ - Distribuované výpočty na grafických kartách

#8 Příspěvek od jiri kovar » ned 30 čer, 2013 19:36

Milky určitě na 6970 jede.
První věc, kterou bych vyzkoušel: Collatz, případně Moo!
Nepojedou-li ani ony, může to být v ovladačích.
Pak jedině odinstalovat všechno, co se ATI týká. Restartnout, znovu nainstalovat a znovu restartnout. ATI (AMD) jsou na to háklivé.
Nainstalovat nejnovější ovladače - celý ten superbalík, co nabízí AMD z 29. 5. 2013 ve velikosti 135 MB, revize 13.4
Driver vybrat raději ručně přesně, pozor na systém (32 a 64bit) a typ Windows (XP, Vista, 7, 8).
Někdy je to hraní, ale grafika 6970 Milku umí.
Hodně štěstí.

Uživatelský avatar
krahulik
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1217
Registrován: úte 09 led, 2007 10:33

Re: FAQ - Distribuované výpočty na grafických kartách

#9 Příspěvek od krahulik » pon 01 črc, 2013 23:30

MartinK:
Co mas za procesor (CPU)?
Jestli mas nahodou nejake nove intelacke s grafikou, je mozne ze mas nasintalovane intelacke ovladace OpenCl, ktere vsak pro MW nestaci (reseni: odinstalovat OpenCl, klasicky pres programy a nainstalovat AMD balik ovladacu, restart).
Jinak je dobre kouknout co pise BM v zaznamu udalosti. To dokaze obcas dobre nasmerovat.
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
porab
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 58
Registrován: sob 26 pro, 2009 09:19
ID CNT statistics: 12432

Re: FAQ - Distribuované výpočty na grafických kartách

#10 Příspěvek od porab » pát 16 srp, 2013 16:21

ETNyx píše:pokud je boinc naistalován jak rikas v "protected mode" tedy jako služba je session boincu spuštěn pod speciálním uživatelem který nutně nemusí mít práva pro přistup ke grafickému subsystému. Přeinstaluj si boinc klienta, stáhni si nějakou novější verzi než je na stránkách týmu, tohle se řešilo někdy v 6.12 na stránkách je staří verze (6.10). Já normálně jedu na verzi 7 ke stažení tady http://boinc.berkeley.edu/download.php Jen tam někde sleduj položky advanced a tam někde Service install (to NEsmý být aktivováno)




Díky za radu. Už jsem zapojil i GPU.

Odpovědět

Zpět na „Rady a návody“