64CPU/32 system

Sekce pro všeobecné rady a návody z oblasti DC projektů

Moderátoři: petnek, nenym, Zelvuska

Odpovědět
Zpráva
Autor
kojan
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 21
Registrován: stř 30 pro, 2015 10:12
rok narození: 27 úno 1985

64CPU/32 system

#1 Příspěvek od kojan » stř 10 úno, 2016 15:56

Ahoj, dostal jsem další výpočetní stroj do mé domácí farmy a chci se poradit - konkrétně je to CPU AMD Turion 64 X2 TL-58, má to 1 GB RAM a 32 bit Vistu. Nainstaloval jsem BOINC s virtual boxem a otázka zní, jestli si BOINC využije těch 64 bit procesoru, nebo bude omezen 32 bit systemem, tedy jestli pro výpočty mohu nechat, nebo tam raději nainstalovat něco rozumnějšího.
DIk

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17056
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: 64CPU/32 system

#2 Příspěvek od forest » stř 10 úno, 2016 22:15

Obávám se, že ti VB pojede na 32-bit, pokud jej budeš instalovat ve 32-bit systému. Stejně to není plná náhrada systému původního. Například tam budeš moct počítat jen na jednom jádru a i paměť je omezená.
Pokud máš možnost, určitěď to přeinstaluj na 64-bit systém.

InHuMan
26.3157894737 %
26.3157894737 %
Příspěvky: 238
Registrován: ned 19 úno, 2012 03:05
rok narození: 19 pro 1989
ID CNT statistics: 134

Re: 64CPU/32 system

#3 Příspěvek od InHuMan » čtv 11 úno, 2016 02:14

Pro 64b aplikace potřebuješ 64b systém. 64b aplikace můžou být stejně rychlé jako 32b nebo rychlejší (záleží na projektu co chceš počítat). 64b systém potřebuje více paměti a ty máš jen 1 GB, tak aby to počítání nebylo ve finále ještě pomalejší. :)

kojan
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 21
Registrován: stř 30 pro, 2015 10:12
rok narození: 27 úno 1985

Re: 64CPU/32 system

#4 Příspěvek od kojan » čtv 11 úno, 2016 11:12

Prepacte herr,sudruh, pan general, som z toho volaky zmeteny... Takze pokud nedam 64 bit widle, tak to nepofici rychleji, ale kdyz dam 64 bit widle, tak tomu zas bude malo RAMky? Takze davat, nebo nedavat? Aktualne pouziva tak 600 MB RAM... A protoze to ma byt jen na to, bez dalsiho vyuziti, tak doporucujete eventuene jiny system, nez widle, nebo to vyjde na stejno. I kdyz prozatim debata je tak nejak akademicka, prootze potom co se to poradne rozjelo a vyhazel jsem z toho vsechen bordel, tak ventilator zacne hucet jak fen a pak se vypne, a 50% zatizeni sotva vydrzi, takze rozeberu a uvidime co mu chybi...

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17056
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: 64CPU/32 system

#5 Příspěvek od forest » čtv 11 úno, 2016 18:50

Jediné rozumné by bylo tam přikoupit RAMku a přeinstalovat na 64-bit systém.

kojan
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 21
Registrován: stř 30 pro, 2015 10:12
rok narození: 27 úno 1985

Re: 64CPU/32 system

#6 Příspěvek od kojan » čtv 11 úno, 2016 22:35

No dobry, ale ja do toho ramku investovat nebudu, staci ze to zivim, zere to fakt neskutecne, ale zase frci to no... Tkze bez dalsi ramky preinstalovavat, nebo ne? Treba jiny, mene narocny system?
Jinak problem s restartovanim vyresen, stacilo profouknout celkem cisty chladic a ocesat to o hromadu prebytecnych soucatek:-)

Shafa
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 89
Registrován: pát 16 led, 2009 00:48

Re: 64CPU/32 system

#7 Příspěvek od Shafa » čtv 11 úno, 2016 22:43

Linux Mint s MATE nebo XFCE, pro 64bit tak nejak staci i 1GB RAM.
2GB jsou lepsi, 4GB uz je luxus.
S mene nez 4GB nema moc smysl Win64 provozovat.

Samozrejme zalezi jake aplikace ti pobezi, pripadne kolik uloh paralelne.

Priklad:
na jedne masine s Mint 17.3/64bit mi bezi einstein@home, 6 uloh paralelne na dvou grafikach.
Zabrana RAM = 1.2GB
Pokud tam neco prasim, tak plus par set MB k tomu. Neswapuje to.
Boinc.cz : na srazech jen chlastaj. Trucujou. Lzou. Jsou pres 2 roky mrtvi.
Well, I am in !
:D

Odpovědět

Zpět na „Rady a návody“