Czech National Team
https://forum.czechnationalteam.cz/

Grafické výpočty na Intel grafikách
https://forum.czechnationalteam.cz/viewtopic.php?f=160&t=4394
Stránka 1 z 1

Autor:  gigadisk [ čtv 16 čer, 2016 07:09 ]
Předmět příspěvku:  Grafické výpočty na Intel grafikách

Ahoj, přiznám se na plná ústa, jsem líný hledat a chtěl bych spustit výpočty na Intel GPU, chtěl jsem si to najít v projektech http://projekty.czechnationalteam.cz/index.php?akce=projekty_overview, ale neuspěl jsem. Nemám ted moc času, takže mizím do práce a budu studovat později. Protože jsem počtář co měl pár let klid, začínám se tu cítit cize a neorientuju se na foru, neorientuju se na webu a nemůžu snadno najít ty informace, které mě trápí. :D

Autor:  forest [ čtv 16 čer, 2016 07:25 ]
Předmět příspěvku:  Re: Grafické výpočty na Intel grafikách

Pokud chceš počítat Collatz, tak informace najdeš přímo v jeho sekci. Intel GPU tam má své vlákno. Je potřeba si to pročíst a nastavit, ostatně to platí i pro zbylé projekty.
Dále jde provozovat Gerasim (když má GPU jednotky), Einstein a Seti@home. To je asi vše.

Autor:  gigadisk [ čtv 16 čer, 2016 07:38 ]
Předmět příspěvku:  Re: Grafické výpočty na Intel grafikách

Díky za vyčerpávající odpověď. Nešlo by tohle zakomponovat do té stránky, aby si tam každý mohl zakliknout intel gpu a vypadlo mu to?

EDIT: po hodině hraní si přes VPN, jsem zkoušel SETI, ale ani s Lunatic balíčkem v7 aplikace pro Intel GPU i se standartním nastavením jsem žádnou práci od projektu nedostal. Dále jsem zkusil Einstein a hned mi to narvalo jednotky pro CPU i AMD GPU, ale ne tu co jsem chtěl. Nakonec jsem zvolil projekt Collatz, připravil jsem si mouku a vodu, posolil a uhnětal těsto, bohužel v nstavení projektu a to nekecám je: používat CPU/používat AMD GPU/používat Nvidia GPU/Používat AMD GPU. Usoudil jsem, že ta poslední volba by mohl bejt překlep a risknul jsem to a klient hned dostal jednotku a počítá. Možná, že kdyby se to dalo nějak přepnout do angličtiny, že to tam nebude. Zkusím jim napsat, at si to opraví. Takhle složité výpočty si ale nepředstavuju, za ty roky by to mělo bejt klik, klik a už počítám. Jestli má někdo přivést vědu domů, tak by to mělo bejt co nejsnažší na nastavení.

Přílohy:
collatz.jpg
collatz.jpg [ 170.62 KiB | Zobrazeno 1060 krát ]

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/