Czech National Team

Týmové fórum
Právě je stř 25 dub, 2018 14:10

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 62 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: AQUA na GPU
PříspěvekNapsal: úte 26 kvě, 2009 13:28 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9544
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
Byla vydána aplikace "D-Wave's Adiabatic QUantum Algorithms" verze 3.00 (pro Win), která podporuje NVidia Cuda. Probíhá testování aplikace. Verze pro Linux a Mac bude následovat v příštích několika týdnech.

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: AQUA na GPU
PříspěvekNapsal: úte 26 kvě, 2009 13:43 
Offline Stats
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon 28 led, 2008 12:44
Příspěvky: 3500
Bydliště: Praha
Datum narození: 16 kvě 1987
ID CNT statistik: 10883
Pěkně se podpora GPU rozrůstá 45ff

_________________
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 26 kvě, 2009 14:01 
Offline
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 17 led, 2008 10:19
Příspěvky: 683
Bydliště: Liberec, 32 let
Bohužel zase jen CUDA :-(.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: AQUA na GPU
PříspěvekNapsal: úte 26 kvě, 2009 14:11 
Offline Stats
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon 28 led, 2008 12:44
Příspěvky: 3500
Bydliště: Praha
Datum narození: 16 kvě 1987
ID CNT statistik: 10883
Bohužel je tomu tak, nemůžu se dočkat až budou běžně vycházet aplikace i na ATI ..

_________________
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 26 kvě, 2009 14:42 
Offline
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 17 led, 2008 10:19
Příspěvky: 683
Bydliště: Liberec, 32 let
Než CUDA nebo STREAM, tak já bych raději OpenCL.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re:
PříspěvekNapsal: úte 26 kvě, 2009 16:44 
Offline
57.8947368421 %
57.8947368421 %

Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46
Příspěvky: 2097
Prazdroj píše:
Než CUDA nebo STREAM, tak já bych raději OpenCL.

Přesně tak...

_________________
Megaprime 207394 · 5^1612573 - 1 a další nálezy
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: AQUA na GPU
PříspěvekNapsal: úte 26 kvě, 2009 17:49 
Offline Stats
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon 28 led, 2008 12:44
Příspěvky: 3500
Bydliště: Praha
Datum narození: 16 kvě 1987
ID CNT statistik: 10883
Opět souhlasím a jsem zvědav, zda OpenCL zakomponují do driverů jak se slibuje. To by bylo super.

_________________
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Aqua čas 115 hodin
PříspěvekNapsal: stř 03 čer, 2009 20:18 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6444
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
Něco pro kredithuntery. Ani to sem raději nebudu psát, klikněte si sami. Nejásejte, už je to patrně zkorigováno. A je to asi zatím první hotová 3.17 jednotka, ostatním cestou vybuchla, aspoň z těch, co píšou do fóra.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 444x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Aqua čas 115 hodin
PříspěvekNapsal: stř 03 čer, 2009 21:08 
Offline Stats
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
Příspěvky: 9544
Bydliště: Brušperk, 48 let
ID CNT statistik: 1
Jo jestli myslíš tuto jednotku ... taky jsem na ni koukal ... (a klidně to tu napíšu ;-) ).

P.S. Kde je nejbližší prodejna kde se dá koupit "NVIDIA GeForce 9800 GT (512MB) driver: 18120" :lol: (na tomto je to spočítané).

_________________
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Aqua čas 115 hodin
PříspěvekNapsal: stř 03 čer, 2009 21:10 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6444
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
Yes, das ist wono.
Jak jsi tu jednotku našel? Dataman má compy hidden. Šel jsi po anonymních strojích s 9800 GT nebo elegantněji?
Další, jinak jsem nic nenašel.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 444x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: AQUA na GPU
PříspěvekNapsal: stř 17 čer, 2009 16:40 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6444
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
Zdá se, že hlavní problémy jsou vyřešeny a GPU aplikace překročila ranou alfa fázi. Jednotky nepadají, s počítačem se dá pracovat, vytížení CPU podstatně pokleslo na 10 -16 % jednoho jádra. Kredit vypadá srovnatelně s GPUGRID, ale pořád se to nějak ladí. V současné době je lepší na AQUA poslat slabší GPU, nepochybně to bude brzy upraveno. Administrátor je velmi komunikativní a bugy fixuje neuvěřitelně operativně. I komunita cruncherů co píšou do fóra zatím vypadá až na pár výjimek (patrně kredithunterů) velmi solidně, informovaně a znale. Zapojení již mohu doporučit i těm, kteří nemají chuť vychytávat mouchy a bugy a pořád něco posílat do fóra, ale zaměření projektu jim sedí a nemají nic proti vylepšení RACu jinde, než na GPUGRID. Jednotky snesou na rozdíl od GPUGRID či optimalizované Seti CUDA dost velký přetakt, stejně velký jako standardní Seti CUDA.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 444x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 17 čer, 2009 19:46 
Offline
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 17 led, 2008 10:19
Příspěvky: 683
Bydliště: Liberec, 32 let
A tobě jednotky normálně chodí? Máš jich dost nebo je to nárazové? Já jsem to zkoušel a přišly mi po dlouhé době jen čtyři a ještě nějaké hodně krátké. V účtu jsem si zatrhl, že chci počítat jen přes CUDA, ale někde asi dělám chybu, protože práci to nestahuje.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: AQUA na GPU
PříspěvekNapsal: stř 17 čer, 2009 20:50 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6444
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
S nastavením účtu jsou nějaké problémy. Mně chodí GPU na toto nastavení:yes, yes; no, yes, no, tedy poněkud nelogické. Podle mě si můžeš nastavit všechno, protože CPU práce momentálně není. Napřed vyzkoušej to moje.
Blíže moje pokusy zde, jiné zde. Toto je zatím funkční.

Momentálně (tedy včera) chodí jednotky s délkou 7 -15 hodin podle výkonu GPU. Já na 9600GT to počítám cca 13,5 hodiny.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 444x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 18 čer, 2009 11:14 
Offline
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 17 led, 2008 10:19
Příspěvky: 683
Bydliště: Liberec, 32 let
Ty první yes bereš tyto:

Is it OK for AQUA@home and your team (if any) to email you? yes
Should AQUA@home show your computers on its web site? yes


nebo do toho započítáváš i yes pro

Run only the selected applications
AQUA_CUDA
AQUA


Nemusel jsi stáhnout odněkud nějakou aplikaci, jako je to u MW? A nebo jsem přehlédl, že je nutné používat nějakého managera?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: AQUA na GPU
PříspěvekNapsal: čtv 18 čer, 2009 12:04 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6444
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
aqua_cuda: yes
aqua: yes
accept: no
GPU: yes
CPU: no

Není nutné stahovat nic, jede to pod standardním magorem, který zvládá GPU. Já používám 6.6.36, na kterém je vidět v messages, zda chce práci pro CPU nebo GPU.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 444x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 18 čer, 2009 14:41 
Offline
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 17 led, 2008 10:19
Příspěvky: 683
Bydliště: Liberec, 32 let
Jo, už to jede, díky. Chyba byla v tom, že jsem měl povoleno jen CUDA AQUA.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re:
PříspěvekNapsal: čtv 18 čer, 2009 15:09 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6444
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
Prazdroj píše:
Jo, už to jede, díky. Chyba byla v tom, že jsem měl povoleno jen CUDA AQUA.

Chyba to je, ale nikoli tvoje. Logické nastavení nefunguje, patologické ano.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 444x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 18 čer, 2009 15:38 
Offline
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 17 led, 2008 10:19
Příspěvky: 683
Bydliště: Liberec, 32 let
Radoval jsem se předčasně. Všech 10 jednotek skončilo chybou. Chvíli se počítaly, žádná procenta ani čas se neměnil, a po asi pěti minutách chyba výpočtu. Psalo to akorát

<core_client_version>6.4.5</core_client_version>
<![CDATA[
<message>
too many exit(0)s
</message>
<stderr_txt>

</stderr_txt>
]]>

A ti, co jednotku měli přede mnou, měli také chybu výpočtu.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: AQUA na GPU
PříspěvekNapsal: čtv 18 čer, 2009 15:49 
Offline Stats
78.9473684211 %
78.9473684211 %

Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
Příspěvky: 6444
Datum narození: 0- 0-1956
ID CNT statistik: 10124
Toto mě dělala apikace 3.24. Po odpojení/připojení projektu se to spravilo, zkus to, ale napřed odešli ty zhavarované jednotky. Problém nějakých dynamicky připojovaných knihoven. Divné, už to dost dlouho nikdo nereportoval, pošli to tam - nebo to pošlu já, když tak si řekni.
Ale tipl bych si, že je to problém klineta, 6.4.5 má s GPU dost těžké problémy. Na druhé straně to před tebou zhavarovalo i dvěma s 6.6.36, takže problém nebude jenom v tom.

_________________
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 444x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 18 čer, 2009 16:45 
Offline
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 17 led, 2008 10:19
Příspěvky: 683
Bydliště: Liberec, 32 let
Zhavarované jednotky jsem hned reportoval zpět. Zkusil jsem restart projektu. Když to nepomůže, zkusím jinou verzi BM. Bohužel si to teď vyzkoušet nemohu, protože mám vyčerpanou denní kvótu.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 62 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz