AQUA na GPU

Fórum o projektu

Moderátoři: petnek, Zelvuska, nenym

Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9667
Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

AQUA na GPU

#1 Příspěvek od vkliber » úte 26 kvě, 2009 13:28

Byla vydána aplikace "D-Wave's Adiabatic QUantum Algorithms" verze 3.00 (pro Win), která podporuje NVidia Cuda. Probíhá testování aplikace. Verze pro Linux a Mac bude následovat v příštích několika týdnech.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Uživatelský avatar
petnek
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3500
Registrován: pon 28 led, 2008 12:44
rok narození: 16 kvě 1987
ID CNT statistics: 10883
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: AQUA na GPU

#2 Příspěvek od petnek » úte 26 kvě, 2009 13:43

Pěkně se podpora GPU rozrůstá 45ff
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek

Uživatelský avatar
Prazdroj
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 683
Registrován: čtv 17 led, 2008 10:19
Bydliště: Liberec, 32 let

#3 Příspěvek od Prazdroj » úte 26 kvě, 2009 14:01

Bohužel zase jen CUDA :-(.

Uživatelský avatar
petnek
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3500
Registrován: pon 28 led, 2008 12:44
rok narození: 16 kvě 1987
ID CNT statistics: 10883
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: AQUA na GPU

#4 Příspěvek od petnek » úte 26 kvě, 2009 14:11

Bohužel je tomu tak, nemůžu se dočkat až budou běžně vycházet aplikace i na ATI ..
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek

Uživatelský avatar
Prazdroj
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 683
Registrován: čtv 17 led, 2008 10:19
Bydliště: Liberec, 32 let

#5 Příspěvek od Prazdroj » úte 26 kvě, 2009 14:42

Než CUDA nebo STREAM, tak já bych raději OpenCL.

Honza
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 2124
Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46

Re:

#6 Příspěvek od Honza » úte 26 kvě, 2009 16:44

Prazdroj píše:Než CUDA nebo STREAM, tak já bych raději OpenCL.

Přesně tak...
Megaprime 207394 · 5^1612573 - 1 a další nálezy
Obrázek

Uživatelský avatar
petnek
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3500
Registrován: pon 28 led, 2008 12:44
rok narození: 16 kvě 1987
ID CNT statistics: 10883
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: AQUA na GPU

#7 Příspěvek od petnek » úte 26 kvě, 2009 17:49

Opět souhlasím a jsem zvědav, zda OpenCL zakomponují do driverů jak se slibuje. To by bylo super.
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 6691
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: Aqua čas 115 hodin

#8 Příspěvek od nenym » stř 03 čer, 2009 20:18

Něco pro kredithuntery. Ani to sem raději nebudu psát, klikněte si sami. Nejásejte, už je to patrně zkorigováno. A je to asi zatím první hotová 3.17 jednotka, ostatním cestou vybuchla, aspoň z těch, co píšou do fóra.
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 464x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9667
Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Aqua čas 115 hodin

#9 Příspěvek od vkliber » stř 03 čer, 2009 21:08

Jo jestli myslíš tuto jednotku ... taky jsem na ni koukal ... (a klidně to tu napíšu ;-) ).

P.S. Kde je nejbližší prodejna kde se dá koupit "NVIDIA GeForce 9800 GT (512MB) driver: 18120" :lol: (na tomto je to spočítané).
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 6691
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: Aqua čas 115 hodin

#10 Příspěvek od nenym » stř 03 čer, 2009 21:10

Yes, das ist wono.
Jak jsi tu jednotku našel? Dataman má compy hidden. Šel jsi po anonymních strojích s 9800 GT nebo elegantněji?
Další, jinak jsem nic nenašel.
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 464x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 6691
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: AQUA na GPU

#11 Příspěvek od nenym » stř 17 čer, 2009 16:40

Zdá se, že hlavní problémy jsou vyřešeny a GPU aplikace překročila ranou alfa fázi. Jednotky nepadají, s počítačem se dá pracovat, vytížení CPU podstatně pokleslo na 10 -16 % jednoho jádra. Kredit vypadá srovnatelně s GPUGRID, ale pořád se to nějak ladí. V současné době je lepší na AQUA poslat slabší GPU, nepochybně to bude brzy upraveno. Administrátor je velmi komunikativní a bugy fixuje neuvěřitelně operativně. I komunita cruncherů co píšou do fóra zatím vypadá až na pár výjimek (patrně kredithunterů) velmi solidně, informovaně a znale. Zapojení již mohu doporučit i těm, kteří nemají chuť vychytávat mouchy a bugy a pořád něco posílat do fóra, ale zaměření projektu jim sedí a nemají nic proti vylepšení RACu jinde, než na GPUGRID. Jednotky snesou na rozdíl od GPUGRID či optimalizované Seti CUDA dost velký přetakt, stejně velký jako standardní Seti CUDA.
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 464x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
Prazdroj
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 683
Registrován: čtv 17 led, 2008 10:19
Bydliště: Liberec, 32 let

#12 Příspěvek od Prazdroj » stř 17 čer, 2009 19:46

A tobě jednotky normálně chodí? Máš jich dost nebo je to nárazové? Já jsem to zkoušel a přišly mi po dlouhé době jen čtyři a ještě nějaké hodně krátké. V účtu jsem si zatrhl, že chci počítat jen přes CUDA, ale někde asi dělám chybu, protože práci to nestahuje.

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 6691
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: AQUA na GPU

#13 Příspěvek od nenym » stř 17 čer, 2009 20:50

S nastavením účtu jsou nějaké problémy. Mně chodí GPU na toto nastavení:yes, yes; no, yes, no, tedy poněkud nelogické. Podle mě si můžeš nastavit všechno, protože CPU práce momentálně není. Napřed vyzkoušej to moje.
Blíže moje pokusy zde, jiné zde. Toto je zatím funkční.

Momentálně (tedy včera) chodí jednotky s délkou 7 -15 hodin podle výkonu GPU. Já na 9600GT to počítám cca 13,5 hodiny.
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 464x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
Prazdroj
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 683
Registrován: čtv 17 led, 2008 10:19
Bydliště: Liberec, 32 let

#14 Příspěvek od Prazdroj » čtv 18 čer, 2009 11:14

Ty první yes bereš tyto:

Is it OK for AQUA@home and your team (if any) to email you? yes
Should AQUA@home show your computers on its web site? yes


nebo do toho započítáváš i yes pro

Run only the selected applications
AQUA_CUDA
AQUA


Nemusel jsi stáhnout odněkud nějakou aplikaci, jako je to u MW? A nebo jsem přehlédl, že je nutné používat nějakého managera?

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 6691
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: AQUA na GPU

#15 Příspěvek od nenym » čtv 18 čer, 2009 12:04

aqua_cuda: yes
aqua: yes
accept: no
GPU: yes
CPU: no

Není nutné stahovat nic, jede to pod standardním magorem, který zvládá GPU. Já používám 6.6.36, na kterém je vidět v messages, zda chce práci pro CPU nebo GPU.
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 464x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
Prazdroj
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 683
Registrován: čtv 17 led, 2008 10:19
Bydliště: Liberec, 32 let

#16 Příspěvek od Prazdroj » čtv 18 čer, 2009 14:41

Jo, už to jede, díky. Chyba byla v tom, že jsem měl povoleno jen CUDA AQUA.

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 6691
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re:

#17 Příspěvek od nenym » čtv 18 čer, 2009 15:09

Prazdroj píše:Jo, už to jede, díky. Chyba byla v tom, že jsem měl povoleno jen CUDA AQUA.

Chyba to je, ale nikoli tvoje. Logické nastavení nefunguje, patologické ano.
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 464x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
Prazdroj
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 683
Registrován: čtv 17 led, 2008 10:19
Bydliště: Liberec, 32 let

#18 Příspěvek od Prazdroj » čtv 18 čer, 2009 15:38

Radoval jsem se předčasně. Všech 10 jednotek skončilo chybou. Chvíli se počítaly, žádná procenta ani čas se neměnil, a po asi pěti minutách chyba výpočtu. Psalo to akorát

<core_client_version>6.4.5</core_client_version>
<![CDATA[
<message>
too many exit(0)s
</message>
<stderr_txt>

</stderr_txt>
]]>

A ti, co jednotku měli přede mnou, měli také chybu výpočtu.

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 6691
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: AQUA na GPU

#19 Příspěvek od nenym » čtv 18 čer, 2009 15:49

Toto mě dělala apikace 3.24. Po odpojení/připojení projektu se to spravilo, zkus to, ale napřed odešli ty zhavarované jednotky. Problém nějakých dynamicky připojovaných knihoven. Divné, už to dost dlouho nikdo nereportoval, pošli to tam - nebo to pošlu já, když tak si řekni.
Ale tipl bych si, že je to problém klineta, 6.4.5 má s GPU dost těžké problémy. Na druhé straně to před tebou zhavarovalo i dvěma s 6.6.36, takže problém nebude jenom v tom.
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 464x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
Prazdroj
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 683
Registrován: čtv 17 led, 2008 10:19
Bydliště: Liberec, 32 let

#20 Příspěvek od Prazdroj » čtv 18 čer, 2009 16:45

Zhavarované jednotky jsem hned reportoval zpět. Zkusil jsem restart projektu. Když to nepomůže, zkusím jinou verzi BM. Bohužel si to teď vyzkoušet nemohu, protože mám vyčerpanou denní kvótu.

Odpovědět

Zpět na „AQUA@home“