AQUA na GPU

Fórum o projektu
Zpráva
Autor
nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7298
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: AQUA na GPU

#21 Příspěvek od nenym »

Reset nemusí stačit, doporučuji detach/attach. Problém je dost hluboko, s adminem jsme to honili asi půl dne. Posílal mně pokusné verze pro ruční spouštění mimo Boinc mejlem až to našel a došel k tomu, že na některých kompech se musí udělat úplný detach/attach. U mně to bylo na dvou na úplné odpojení, na třetím jsem nemusel dělat nic, šlapalo to samo od sebe. Na fóru je o tom vlákno.
O této chybě je taky vlákno, zdá se, že to řeší 6.28 bez nějakých velkých ptákovin.
Asi jsem to s funkčností CUDA aplikace poněkud zakřikl; když se task rozjede tak už dojíždí až do konce, nepadá a s kompem se dá pracovat, ale ne na všech strojích se to rozjíždí bez problémů.
Přišla korona krize; jím cornflakes, piji Corona pivo, jezdím v autě Toyota Corona, poslouchám Korna, mám kornatění tepen a nejspíše skončím na koronární jednotce. Jsem koronovaný blb.
UotD 595x
1xObrázek 3xObrázek 9xObrázek 12xObrázek Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
Prazdroj
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 683
Registrován: čtv 17 led, 2008 10:19
Bydliště: Liberec, 32 let

#22 Příspěvek od Prazdroj »

Ok, provedl jsem. Možná jsem to zvoral já sám, když se mi nestahovala práce, tak jsem si z úvodní stránky stáhl tu aplikaci pro Linux 64bit. Zítra dám vědět, jak to probíhá.

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7298
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: AQUA na GPU

#23 Příspěvek od nenym »

Pokud to počítáš na Linuxu, jsou tam ještě nějaké jiné specifické problémky. Já tomu vůbec nerozumím, takže bych ti podal pouze velmi mizerný překlad, blíže zde.
Problém byl u mě na Wirouzech obdobný, s ovladači 185xx mně to nejelo, po downgradu na 182xx to běží. Odhaduji, že je to tím, že mám ASUS, OC dělám RivaTunerem. Riva není na 185xx odzkoušená a ASUS zatím 185xx ani nenabízí, teplotu GPU hlídám SmartDoctorem a ten patrně nemá rád nové ovladače.
Přišla korona krize; jím cornflakes, piji Corona pivo, jezdím v autě Toyota Corona, poslouchám Korna, mám kornatění tepen a nejspíše skončím na koronární jednotce. Jsem koronovaný blb.
UotD 595x
1xObrázek 3xObrázek 9xObrázek 12xObrázek Obrázek
Obrázek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7298
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: AQUA na GPU

#24 Příspěvek od nenym »

@Prazdroj
No problémy přetrvávají viz. Ale on to počítá na tomto stroji, což je poněkud odlišné od tebe.
Přišla korona krize; jím cornflakes, piji Corona pivo, jezdím v autě Toyota Corona, poslouchám Korna, mám kornatění tepen a nejspíše skončím na koronární jednotce. Jsem koronovaný blb.
UotD 595x
1xObrázek 3xObrázek 9xObrázek 12xObrázek Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
Prazdroj
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 683
Registrován: čtv 17 led, 2008 10:19
Bydliště: Liberec, 32 let

#25 Příspěvek od Prazdroj »

Já mám ještě staré ovladače 177.73, ale grafiku mám na defaultním nastavení. No jsem zvědav, co to provede, až se mi za tři hodiny stáhnou nové úkoly.

Uživatelský avatar
Prazdroj
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 683
Registrován: čtv 17 led, 2008 10:19
Bydliště: Liberec, 32 let

#26 Příspěvek od Prazdroj »

Výpočty i pod odhlášení a novém přihlášení skončily chybou, nainstaloval jsem tedy 6.6.36 a už to jede v pohodě. Tak se to snad i dobře dopočítá. Díky za rady.

Uživatelský avatar
Prazdroj
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 683
Registrován: čtv 17 led, 2008 10:19
Bydliště: Liberec, 32 let

#27 Příspěvek od Prazdroj »

Tak se mi restartoval počítač a po něm už to hodilo na výpočtech chybou a přes grafiku to nechtělo počítat. Takže jsem si nahrál staršího BM a vrátil jsem se k výpočtům na GPUGridu.

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7298
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: AQUA na GPU

#28 Příspěvek od nenym »

Divné. Nejméně Kollovi a LookAsovi to funguje.
Přišla korona krize; jím cornflakes, piji Corona pivo, jezdím v autě Toyota Corona, poslouchám Korna, mám kornatění tepen a nejspíše skončím na koronární jednotce. Jsem koronovaný blb.
UotD 595x
1xObrázek 3xObrázek 9xObrázek 12xObrázek Obrázek
Obrázek

LookAS
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 827
Registrován: ned 02 pro, 2007 14:34
rok narození: 12 čer 1981
ID CNT statistics: 9215
Bydliště: Přelouč
Kontaktovat uživatele:

Re: AQUA na GPU

#29 Příspěvek od LookAS »

no momentalne prave taky nefunguje. hazi to prapodivnou chybu "reached limit of 0 GPU tasks" a zadna wu se mi nestahne. A jak tak koukam na jejich forum nejsem sam a nikdo nevi co s tim.
-LookAS- ~ Core i9-7920X + Be quiet! Dark Rock PRO 4, ASRock Taichi, 32GB Corsair 4133MHz , 2x Gigabyte GTX 1080 Ti Gaming OC, Win 10 x64
PG: Obrázek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7298
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: AQUA na GPU

#30 Příspěvek od nenym »

Jojo, dělá mi to totéž.
Přišla korona krize; jím cornflakes, piji Corona pivo, jezdím v autě Toyota Corona, poslouchám Korna, mám kornatění tepen a nejspíše skončím na koronární jednotce. Jsem koronovaný blb.
UotD 595x
1xObrázek 3xObrázek 9xObrázek 12xObrázek Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
Prazdroj
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 683
Registrován: čtv 17 led, 2008 10:19
Bydliště: Liberec, 32 let

#31 Příspěvek od Prazdroj »

nenym píše:Divné. Nejméně Kollovi a LookAsovi to funguje.
Možná je to nevyhovujícím ovladačem grafiky, ale nechce se mi do toho šťourat. Takže to zkusím zase třeba někdy jindy.

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7298
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: AQUA na GPU

#32 Příspěvek od nenym »

Rozhodně to není ovladačem, vypadá to tak, že si server přestal rozumět s klientem 6.6.xx. Vykopávky 6.4.7 práci natahují - zase s ní nepracují moc dobře. Zdá se, že si tam ještě užijeme kopec sradny.
Přišla korona krize; jím cornflakes, piji Corona pivo, jezdím v autě Toyota Corona, poslouchám Korna, mám kornatění tepen a nejspíše skončím na koronární jednotce. Jsem koronovaný blb.
UotD 595x
1xObrázek 3xObrázek 9xObrázek 12xObrázek Obrázek
Obrázek

LookAS
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 827
Registrován: ned 02 pro, 2007 14:34
rok narození: 12 čer 1981
ID CNT statistics: 9215
Bydliště: Přelouč
Kontaktovat uživatele:

Re: AQUA na GPU

#33 Příspěvek od LookAS »

Tak jsem rano jednim okem zjistil, ze se mi natahly 3 jednotky, aniz bych cokoli zmenil. Ze by to uz opravili?
-LookAS- ~ Core i9-7920X + Be quiet! Dark Rock PRO 4, ASRock Taichi, 32GB Corsair 4133MHz , 2x Gigabyte GTX 1080 Ti Gaming OC, Win 10 x64
PG: Obrázek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7298
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: AQUA na GPU

#34 Příspěvek od nenym »

Ano, je to opraveno. Admin projektu v naprostém zoufalství požádal o pomoc ve vyšších sférách Boincu, patrně dostal tu správnou radu. Práci stahují i 6.6.xx klienti - pokud ovšem nějaká je, momentálně je o ni docela nouze.
Přišla korona krize; jím cornflakes, piji Corona pivo, jezdím v autě Toyota Corona, poslouchám Korna, mám kornatění tepen a nejspíše skončím na koronární jednotce. Jsem koronovaný blb.
UotD 595x
1xObrázek 3xObrázek 9xObrázek 12xObrázek Obrázek
Obrázek

LookAS
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 827
Registrován: ned 02 pro, 2007 14:34
rok narození: 12 čer 1981
ID CNT statistics: 9215
Bydliště: Přelouč
Kontaktovat uživatele:

Re: AQUA na GPU

#35 Příspěvek od LookAS »

prave jsem dopocital dlooouhou 240-qubit WU. Elapsed time 149:49:39, CPU time 31:29:21, granted credit 151,725.24
skoda jen, ze se s tim stale neda pocitat nonstop, stale je to takove divne, nevim jak bych to popsal. nechaval jsem to pocitac pres noc, pripadne v me nepritomnosti, jinak se s tim neda poradne delat, ani koukat na film natoz treba neco i nenarocneho hrat.
-LookAS- ~ Core i9-7920X + Be quiet! Dark Rock PRO 4, ASRock Taichi, 32GB Corsair 4133MHz , 2x Gigabyte GTX 1080 Ti Gaming OC, Win 10 x64
PG: Obrázek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7298
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: AQUA na GPU

#36 Příspěvek od nenym »

Je to dáno charakterem úlohy, kde CPU nemá pouze roli zprostředkovatelskou vůči okolí, ale i něco počítá, takže vytížení GPU není rovnoměrné, ale nárazové (střídá se CPU a GPU). Můžu říct, že se to pořád vylepšuje, verze pod 3.18 byly katastrofální, počítač se téměř nedal ovládat. Teď to dost záleží na souladu výkonu CPU a GPU. Ty máš velmi výkonnou CPU, takže efektivní vytížení GPU je silné i když tvoje GPU je taky super. Já kdybych tím krmil svoji GTX260 tak nevím nevím....Takto se svým Xeonem na 3,83 GHz můžu dělat v ACADu ve 2D v pohodě, ve 3D ovšem vůbec, to už GPU nestíhá.
Vidím, že poctivě reportuješ na fóru. Zajímavé jsou tyto poznatky.
Přišla korona krize; jím cornflakes, piji Corona pivo, jezdím v autě Toyota Corona, poslouchám Korna, mám kornatění tepen a nejspíše skončím na koronární jednotce. Jsem koronovaný blb.
UotD 595x
1xObrázek 3xObrázek 9xObrázek 12xObrázek Obrázek
Obrázek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7298
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: AQUA na GPU

#37 Příspěvek od nenym »

LookAS píše:Doma mi ted jede aqua ~10min/21kr, takze nejakej kredit ted moc neresim.
Nojo, AQUA jde na CUDA z extrému do extrému. Před měsícem 1cr/1s, teď 20s/1kr (GTX 260).
Přišla korona krize; jím cornflakes, piji Corona pivo, jezdím v autě Toyota Corona, poslouchám Korna, mám kornatění tepen a nejspíše skončím na koronární jednotce. Jsem koronovaný blb.
UotD 595x
1xObrázek 3xObrázek 9xObrázek 12xObrázek Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
gigadisk
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 901
Registrován: ned 27 kvě, 2007 18:54
rok narození: 26 dub 1985
ID CNT statistics: 11430
Bydliště: Lanškroun

Re: AQUA na GPU

#38 Příspěvek od gigadisk »

Mám problém s počítáním AQUA CUDa, hodím sem nějaké informace, které by se mohli hodit:

3.8.2009 21:46:06 AQUA@home Resetting project
3.8.2009 21:46:08 AQUA@home Sending scheduler request: To fetch work.
3.8.2009 21:46:08 AQUA@home Requesting new tasks for GPU
3.8.2009 21:46:13 AQUA@home Scheduler request completed: got 1 new tasks
3.8.2009 21:46:15 AQUA@home Started download of aqua_3.37_windows_intelx86__cuda.exe
3.8.2009 21:46:15 AQUA@home Started download of cudart.dll
3.8.2009 21:46:20 AQUA@home Finished download of cudart.dll
3.8.2009 21:46:20 AQUA@home Started download of logo.jpg
3.8.2009 21:46:21 AQUA@home Finished download of logo.jpg
3.8.2009 21:46:21 AQUA@home Started download of Helvetica.txf
3.8.2009 21:46:22 AQUA@home Finished download of aqua_3.37_windows_intelx86__cuda.exe
3.8.2009 21:46:22 AQUA@home Started download of graphics_app
3.8.2009 21:46:23 AQUA@home Sending scheduler request: To fetch work.
3.8.2009 21:46:23 AQUA@home Requesting new tasks for GPU
3.8.2009 21:46:24 AQUA@home Finished download of Helvetica.txf
3.8.2009 21:46:24 AQUA@home Started download of 97_32_4_Ising_ndg.txt_31jul09-32-2M-64-a_97_45
3.8.2009 21:46:25 AQUA@home Finished download of 97_32_4_Ising_ndg.txt_31jul09-32-2M-64-a_97_45
3.8.2009 21:46:27 AQUA@home Finished download of graphics_app
3.8.2009 21:46:28 AQUA@home Starting 31jul09-32-2M-64-a_97_45_0
3.8.2009 21:46:29 AQUA@home Starting task 31jul09-32-2M-64-a_97_45_0 using AQUA_CUDA version 337
3.8.2009 21:46:39 AQUA@home Requesting new tasks for CPU
3.8.2009 21:46:41 AQUA@home Task 31jul09-32-2M-64-a_97_45_0 exited with zero status but no 'finished' file
3.8.2009 21:46:41 AQUA@home If this happens repeatedly you may need to reset the project.
3.8.2009 21:46:41 AQUA@home Restarting task 31jul09-32-2M-64-a_97_45_0 using AQUA_CUDA version 337

Ovladač mám 190.38 co šel aktuálně z netu stáhnout a grafika nakonec je GTX 285 od Gainwardu Golden sample 680MHz jádro/2560MHz paměti/1550MHz shadery. Pokud mi teď spadne jednotka, navazuje se a pokračuje se v počítání a celé se to nějak divně seká, nedá se na tom PC pracovat. Chtěl bych to nějak počítat, ale netuším jak, možná zkusím ještě jiný projekt, ale fakt nevím kde může být chyba. Nepomáhá mi ani snížení taktu na originální hodnoty, děje se to samé, ale už méně častěji a na PC se dá lépe pracovat, takže někde tam bude zakopaný pes....
Mé největší nalezená prvočísla: 6863*2^1595297+1 (480,237 digits) 2983*2^1566580+1 (471592 digits), 4883907833457*2^1290000-1 (388,342 digits).

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 18362
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: AQUA na GPU

#39 Příspěvek od forest »

Jaké máš teploty? A zkoušel jsi i starší ovladače?

LookAS
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 827
Registrován: ned 02 pro, 2007 14:34
rok narození: 12 čer 1981
ID CNT statistics: 9215
Bydliště: Přelouč
Kontaktovat uživatele:

Re: AQUA na GPU

#40 Příspěvek od LookAS »

to ze se s pc neda pracovat je bohuzel "normalni". snad to casem vyladej.
to ze ti to pada uz normalni neni. koukni sem do vlakna na jejich foru, snad se neco doctes. nebo treba poradi nenym, taky tu chybu mel.
-LookAS- ~ Core i9-7920X + Be quiet! Dark Rock PRO 4, ASRock Taichi, 32GB Corsair 4133MHz , 2x Gigabyte GTX 1080 Ti Gaming OC, Win 10 x64
PG: Obrázek

Odpovědět

Zpět na „AQUA@home“