AQUA na GPU

Fórum o projektu
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
gigadisk
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 901
Registrován: ned 27 kvě, 2007 18:54
rok narození: 26 dub 1985
ID CNT statistics: 11430
Bydliště: Lanškroun

Re: AQUA na GPU

#41 Příspěvek od gigadisk »

Starší ovladač vyzkouším, teplotu mám na 74 stupních. Fakt na zastřelení, člověk by řekl, že poslední ovladač je tutovka.
Mé největší nalezená prvočísla: 6863*2^1595297+1 (480,237 digits) 2983*2^1566580+1 (471592 digits), 4883907833457*2^1290000-1 (388,342 digits).

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7299
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: AQUA na GPU

#42 Příspěvek od nenym »

AQUA CUDA mi fungovala bez problémů na 182.xxx (na 185.xxx to padalo, ale nebyly od ASUSU). Na dvou strojích mám 185.xxx již od ASUSu, kde provozuji GPUGRID a Seti VLAR V12, obojí bez problémů. AQUA CUDA jsem tam ještě nezkoušel, tak nevím.
Pokud máš kartu ASUS, tak nezkoušej v Boincu novější ovladače, než nabízejí oni, i když mají tak nejméně měsíc zpoždění. Většinou to skončí špatně.
Přišla korona krize; jím cornflakes, piji Corona pivo, jezdím v autě Toyota Corona, poslouchám Korna, mám kornatění tepen a nejspíše skončím na koronární jednotce. Jsem koronovaný blb.
UotD 595x
1xObrázek 3xObrázek 9xObrázek 12xObrázek Obrázek
Obrázek

LookAS
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 827
Registrován: ned 02 pro, 2007 14:34
rok narození: 12 čer 1981
ID CNT statistics: 9215
Bydliště: Přelouč
Kontaktovat uživatele:

Re: AQUA na GPU

#43 Příspěvek od LookAS »

nenym píše:Pokud máš kartu ASUS, tak nezkoušej v Boincu novější ovladače, než nabízejí oni, i když mají tak nejméně měsíc zpoždění. Většinou to skončí špatně.
To by me zajimalo. Jak spatne? Asus mam ja (on ma Gigabyte) a nic jineho nez posledni klasicke (non-asus) ovladace nikdy nepouzivam.
-LookAS- ~ Core i9-7920X + Be quiet! Dark Rock PRO 4, ASRock Taichi, 32GB Corsair 4133MHz , 2x Gigabyte GTX 1080 Ti Gaming OC, Win 10 x64
PG: Obrázek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7299
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: AQUA na GPU

#44 Příspěvek od nenym »

Teď zkouším AQUA CUDA na 9600 GT s ovladači 185.xxx, zdá se, že to funguje.
Počítač se jako obvykle na AQUA CUDA cuká a moc se s ním pracovat nedá.
Přišla korona krize; jím cornflakes, piji Corona pivo, jezdím v autě Toyota Corona, poslouchám Korna, mám kornatění tepen a nejspíše skončím na koronární jednotce. Jsem koronovaný blb.
UotD 595x
1xObrázek 3xObrázek 9xObrázek 12xObrázek Obrázek
Obrázek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7299
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: AQUA na GPU

#45 Příspěvek od nenym »

LookAS píše:To by me zajimalo. Jak spatne? Asus mam ja (on ma Gigabyte) a nic jineho nez posledni klasicke (non-asus) ovladace nikdy nepouzivam.
Pokud jsem to zkusil, tak mě GPUGRID a AQUA CUDA končily errorem. Asus ovladače vždy fungovaly. Nevím proč, ale mám takovou zkušenost a podle fóra AQUA nejsem sám. Je také možné, že ke standardním ovladačům se ještě musí stáhnout něco jiného...
Přišla korona krize; jím cornflakes, piji Corona pivo, jezdím v autě Toyota Corona, poslouchám Korna, mám kornatění tepen a nejspíše skončím na koronární jednotce. Jsem koronovaný blb.
UotD 595x
1xObrázek 3xObrázek 9xObrázek 12xObrázek Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
gigadisk
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 901
Registrován: ned 27 kvě, 2007 18:54
rok narození: 26 dub 1985
ID CNT statistics: 11430
Bydliště: Lanškroun

Re: AQUA na GPU

#46 Příspěvek od gigadisk »

Gigabite nemám, mám Gainward a počítám i s originál drivery které dodávali ke grafice 182.06 a s tím mi to také zlobí, není spíš problém někde v taktu pamětí jádra a shaderů ? četl jsem něco o nějakém poměru a to taky moc nešlo. Teď jsem se vrátil na staré ovladače co byly u CD a zkusil jsem znížit takt na grafice ještě pod originál a zatím to počítá, je to na 0,1% a stále mi to akorát žere pamět, už je output file veliký 12GB i po deseti minutách a velikost stále roste, zatím ale bez chyby. Tak fakt nevím do čeho jsem se to zase pustil.
Mé největší nalezená prvočísla: 6863*2^1595297+1 (480,237 digits) 2983*2^1566580+1 (471592 digits), 4883907833457*2^1290000-1 (388,342 digits).

LookAS
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 827
Registrován: ned 02 pro, 2007 14:34
rok narození: 12 čer 1981
ID CNT statistics: 9215
Bydliště: Přelouč
Kontaktovat uživatele:

Re: AQUA na GPU

#47 Příspěvek od LookAS »

Gigabyte, Gainward.. G jako G, sorry ;)
Mluvil si o taktech 680MHz jádro/2560MHz paměti/1550MHz shadery a pak o snizeni na nejaky originalni hodnoty. To ji mas pretaktovanou jeste vic nez je z vyroby? Predpokladam, ze Golden Sample je uz nejaka overclocked edice a pokud karta nefunguje na taktech z vyroby (coz aw u overclock edice vyjimecne stane) tak je neco spatne. Ve hrach to treba neblbne?
-LookAS- ~ Core i9-7920X + Be quiet! Dark Rock PRO 4, ASRock Taichi, 32GB Corsair 4133MHz , 2x Gigabyte GTX 1080 Ti Gaming OC, Win 10 x64
PG: Obrázek

Uživatelský avatar
gigadisk
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 901
Registrován: ned 27 kvě, 2007 18:54
rok narození: 26 dub 1985
ID CNT statistics: 11430
Bydliště: Lanškroun

Re: AQUA na GPU

#48 Příspěvek od gigadisk »

Ve hrách neblbne a je přetaktovaná tak přímo od výroby, stejně jsem se se sníženým taktem nikam nedostal, zasekne se to na těch 0,1% a akorát ten výstupní soubor ve složce BOINC narůstá do desítek GB a nic se nikam neposouvá. Já tu grafiku snad hodím do XXXX a koupím si ATInu. Zatím jsem nerozběhl žádnou CUDA aplikaci. Zítra na to kouknu znovu, to budu mít více času. Moc tady s tím zkušenosti nemám, fakt jsem čekal nainstalování ovladače, přidání projektu a už jen počítání. Alepsoň kdyby někde byla verze toho ForceWare, která fakt funguje....
Mé největší nalezená prvočísla: 6863*2^1595297+1 (480,237 digits) 2983*2^1566580+1 (471592 digits), 4883907833457*2^1290000-1 (388,342 digits).

LookAS
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 827
Registrován: ned 02 pro, 2007 14:34
rok narození: 12 čer 1981
ID CNT statistics: 9215
Bydliště: Přelouč
Kontaktovat uživatele:

Re: AQUA na GPU

#49 Příspěvek od LookAS »

nainstaluj jakoukoli WHQL verzi, ta obsahuje i CUDA. ja mam tu 19038 a jedu collatz, a ted jsem zkusil 1 wu gpugrid a jede mi taky. pokud si dobre pamatuju, nic jineho nez ovladace jsem nikdy neinstaloval (sdk, toolkit)
-LookAS- ~ Core i9-7920X + Be quiet! Dark Rock PRO 4, ASRock Taichi, 32GB Corsair 4133MHz , 2x Gigabyte GTX 1080 Ti Gaming OC, Win 10 x64
PG: Obrázek

Uživatelský avatar
gigadisk
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 901
Registrován: ned 27 kvě, 2007 18:54
rok narození: 26 dub 1985
ID CNT statistics: 11430
Bydliště: Lanškroun

Re: AQUA na GPU

#50 Příspěvek od gigadisk »

Já už právě instaloval dvě WHQL verze ovladačů 190.36 a 182.xx nebo tak něco. Teď na radu jsem i nainstaloval cudadriver_2.2_winxp_32_185.85_general.exe a k tomu cudatoolkit_2.2_win_32.exe cudasdk_2.21_win_32.exe ale nikam jsem se nedostal. Každá jednotka zase končí errorem hned zezačátku. Zkusím ještě zítra něco nainstalovat a odinstalovat a uvidím jak to půjde. Mám chut to rozbít, v jednom stavu mi to už z části počítalo, ale GPUgrid mi zase pak vyhazoval rovnou hlášku windowsů, že vykonaly chybu a bude aplikace ukončena. Je to celý divný.
Mé největší nalezená prvočísla: 6863*2^1595297+1 (480,237 digits) 2983*2^1566580+1 (471592 digits), 4883907833457*2^1290000-1 (388,342 digits).

nemo
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 49
Registrován: úte 06 led, 2009 01:00

Re: AQUA na GPU

#51 Příspěvek od nemo »

Osobne ratam len GPUGRID a ten mi padal len ak som mal grafiku moc pretaktovanu inak slape bez problemu , teda aspon u mna. Ze ti to nejde rozchodit na ziadnom projekte naznacuje ze tam mas nieco naprd. Podla podpisu odhadujem ze si mal pred tou 285kou ATInu , pokial si nepreinstaloval nanovo win odporucam neakym cleenerom tie ATI drivre poriadne odstranit.

Uživatelský avatar
gigadisk
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 901
Registrován: ned 27 kvě, 2007 18:54
rok narození: 26 dub 1985
ID CNT statistics: 11430
Bydliště: Lanškroun

Re: AQUA na GPU

#52 Příspěvek od gigadisk »

Zkusil jsem ještě podle této rady http://forum.czechnationalteam.cz/viewt ... %AD#p22317 otestovat grafiku programem G80 Memtest, nebo tak nějak se to jmenuje, vyhazuje mi to chyby i když nastavím normální tovární režim. Zítra jdu grafiku vrátit a vyberu si jinou. Díky bohu, že to kupuju přes E-shop. Zkusil jsem reinstall systému, zkusil jsem oba ovladače jak 185.xx tak 190.xx a nikam jsem se nedostal, takže tímto končím s laborováním. Bud jsem vůl, nebo ta grafika fakt nefunguje tak jak má.
Mé největší nalezená prvočísla: 6863*2^1595297+1 (480,237 digits) 2983*2^1566580+1 (471592 digits), 4883907833457*2^1290000-1 (388,342 digits).

Honza
63.1578947368 %
63.1578947368 %
Příspěvky: 2735
Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46

Re: AQUA na GPU

#53 Příspěvek od Honza »

AQUA sice má CUDA aplikaci, ale nemá pro ní už mesíce práci. Třeba z toho důvodu, že CUDA není pro výpočty AQUA úplně vhodná - masivní paralelismus výpočtů narušuje různé větvění (tam je mnohem lepší ATI HD5xxx díky cache, časem třeba Fermi).

Má někdo aktuální zkušenosti s AQUA GPU?
7 MEGAprimes: Obrázek Obrázek | TdP: Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek ObrázekObrázek 118568·5^3112069+1 a další nálezy
Obrázek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7299
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: AQUA na GPU

#54 Příspěvek od nenym »

Už jsem do jakéhosi vlákna psal, nicméně to zopakuji. AQUA CUDA je u ledu - jak píše Honza, kvůli nevhodnosti Monte Carlo metody pro výpočty na CUDA. Blíže na AQUA fóru.
Přišla korona krize; jím cornflakes, piji Corona pivo, jezdím v autě Toyota Corona, poslouchám Korna, mám kornatění tepen a nejspíše skončím na koronární jednotce. Jsem koronovaný blb.
UotD 595x
1xObrázek 3xObrázek 9xObrázek 12xObrázek Obrázek
Obrázek

Raziel-CZ
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 35
Registrován: sob 08 srp, 2009 00:22
rok narození: 01 črc 1984

Re: AQUA na GPU

#55 Příspěvek od Raziel-CZ »

Dovolím si to tu trošku oživit, jak je na tom AQUA@home vs. grafické karty dnes? Já mám Sapphire Radeon 5770. U připojování k projektu nevidím ikonku grafiky, ovšem dost jsem slyšel, že prý to umí. Počítám Rosetta@home na procesoru a grafika se nudí, rád bych ji zaměstnal právě tímto, je-li to ovšem možné. Díky předem za odpovědi.

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 18363
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: AQUA na GPU

#56 Příspěvek od forest »

V nastavení svého účtu na projektu si můžeš zaškrtnou počítání aplikace "AQUA_CUDA", která umožňuje počítat na grafikách nVidia. Ovšem již více než rok pokud vím nevydali pro tuto aplikaci žádnou práci, takže ti to moc nepomůže.

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7299
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: AQUA na GPU

#57 Příspěvek od nenym »

Řekl bych, že ATI CUDU nezvládá, takže i kdyby práce byla, tak ti to moc nepomůže. ATInu v současné době můžeš zapojit pouze do matematických, kryptografických a astronomických projektů (Collatz, DNETC, PG PPS Sieving, MilkyWay).
Přišla korona krize; jím cornflakes, piji Corona pivo, jezdím v autě Toyota Corona, poslouchám Korna, mám kornatění tepen a nejspíše skončím na koronární jednotce. Jsem koronovaný blb.
UotD 595x
1xObrázek 3xObrázek 9xObrázek 12xObrázek Obrázek
Obrázek

Frenk
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 621
Registrován: čtv 11 čer, 2009 22:04
rok narození: 03 lis 1975
ID CNT statistics: 10479
Bydliště: EU

Re: AQUA na GPU

#58 Příspěvek od Frenk »

Raziel-CZ píše:Dovolím si to tu trošku oživit, jak je na tom AQUA@home vs. grafické karty dnes? Já mám Sapphire Radeon 5770. U připojování k projektu nevidím ikonku grafiky, ovšem dost jsem slyšel, že prý to umí. Počítám Rosetta@home na procesoru a grafika se nudí, rád bych ji zaměstnal právě tímto, je-li to ovšem možné. Díky předem za odpovědi.
Tu tvoji ATI 5770 muzes zapojit jen do PG PPS Sieving, DNETC, Collatz, MilkyWay neumi. Nejlepsi kredytovy narust je na DNETC . 5770 ma vyborne predpoklady pro pretaktovani a tim navyseni kredytu. :smt023
ObrázekObrázek
Obrázek
ObrázekObrázek
Obrázek

Raziel-CZ
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 35
Registrován: sob 08 srp, 2009 00:22
rok narození: 01 črc 1984

Re: AQUA na GPU

#59 Příspěvek od Raziel-CZ »

Škoda, nedá se nic dělat, má tedy AQUA@home smůlu. Co se jiných projektů týče, na body nehraji, důležitá je pro mne aktivní pomoc něčemu co má smysl. Nějaké hledání prvočísel, šachy a podobné nesmysly živou bytost nevyléčí. Takže zůstávám u Rosetta@home. Díky za odpovědi.

Uživatelský avatar
hanbanaroda
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1372
Registrován: úte 11 kvě, 2010 15:37
rok narození: 08 říj 1989
ID CNT statistics: 9521
Bydliště: Břeclav
Kontaktovat uživatele:

Re: AQUA na GPU

#60 Příspěvek od hanbanaroda »

A nezapomeňte ještě na Seti@home Beta, sem tam ty jednotky příjdou 45cc
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „AQUA@home“