Stránka 1 z 4

AQUA na GPU

Napsal: úte 26 kvě, 2009 14:28
od vkliber
Byla vydána aplikace "D-Wave's Adiabatic QUantum Algorithms" verze 3.00 (pro Win), která podporuje NVidia Cuda. Probíhá testování aplikace. Verze pro Linux a Mac bude následovat v příštích několika týdnech.

Re: AQUA na GPU

Napsal: úte 26 kvě, 2009 14:43
od petnek
Pěkně se podpora GPU rozrůstá 45ff

Napsal: úte 26 kvě, 2009 15:01
od Prazdroj
Bohužel zase jen CUDA :-(.

Re: AQUA na GPU

Napsal: úte 26 kvě, 2009 15:11
od petnek
Bohužel je tomu tak, nemůžu se dočkat až budou běžně vycházet aplikace i na ATI ..

Napsal: úte 26 kvě, 2009 15:42
od Prazdroj
Než CUDA nebo STREAM, tak já bych raději OpenCL.

Re:

Napsal: úte 26 kvě, 2009 17:44
od Honza
Prazdroj píše:Než CUDA nebo STREAM, tak já bych raději OpenCL.
Přesně tak...

Re: AQUA na GPU

Napsal: úte 26 kvě, 2009 18:49
od petnek
Opět souhlasím a jsem zvědav, zda OpenCL zakomponují do driverů jak se slibuje. To by bylo super.

Re: Aqua čas 115 hodin

Napsal: stř 03 čer, 2009 21:18
od nenym
Něco pro kredithuntery. Ani to sem raději nebudu psát, klikněte si sami. Nejásejte, už je to patrně zkorigováno. A je to asi zatím první hotová 3.17 jednotka, ostatním cestou vybuchla, aspoň z těch, co píšou do fóra.

Re: Aqua čas 115 hodin

Napsal: stř 03 čer, 2009 22:08
od vkliber
Jo jestli myslíš tuto jednotku ... taky jsem na ni koukal ... (a klidně to tu napíšu ;-) ).

P.S. Kde je nejbližší prodejna kde se dá koupit "NVIDIA GeForce 9800 GT (512MB) driver: 18120" :lol: (na tomto je to spočítané).

Re: Aqua čas 115 hodin

Napsal: stř 03 čer, 2009 22:10
od nenym
Yes, das ist wono.
Jak jsi tu jednotku našel? Dataman má compy hidden. Šel jsi po anonymních strojích s 9800 GT nebo elegantněji?
Další, jinak jsem nic nenašel.

Re: AQUA na GPU

Napsal: stř 17 čer, 2009 17:40
od nenym
Zdá se, že hlavní problémy jsou vyřešeny a GPU aplikace překročila ranou alfa fázi. Jednotky nepadají, s počítačem se dá pracovat, vytížení CPU podstatně pokleslo na 10 -16 % jednoho jádra. Kredit vypadá srovnatelně s GPUGRID, ale pořád se to nějak ladí. V současné době je lepší na AQUA poslat slabší GPU, nepochybně to bude brzy upraveno. Administrátor je velmi komunikativní a bugy fixuje neuvěřitelně operativně. I komunita cruncherů co píšou do fóra zatím vypadá až na pár výjimek (patrně kredithunterů) velmi solidně, informovaně a znale. Zapojení již mohu doporučit i těm, kteří nemají chuť vychytávat mouchy a bugy a pořád něco posílat do fóra, ale zaměření projektu jim sedí a nemají nic proti vylepšení RACu jinde, než na GPUGRID. Jednotky snesou na rozdíl od GPUGRID či optimalizované Seti CUDA dost velký přetakt, stejně velký jako standardní Seti CUDA.

Napsal: stř 17 čer, 2009 20:46
od Prazdroj
A tobě jednotky normálně chodí? Máš jich dost nebo je to nárazové? Já jsem to zkoušel a přišly mi po dlouhé době jen čtyři a ještě nějaké hodně krátké. V účtu jsem si zatrhl, že chci počítat jen přes CUDA, ale někde asi dělám chybu, protože práci to nestahuje.

Re: AQUA na GPU

Napsal: stř 17 čer, 2009 21:50
od nenym
S nastavením účtu jsou nějaké problémy. Mně chodí GPU na toto nastavení:yes, yes; no, yes, no, tedy poněkud nelogické. Podle mě si můžeš nastavit všechno, protože CPU práce momentálně není. Napřed vyzkoušej to moje.
Blíže moje pokusy zde, jiné zde. Toto je zatím funkční.

Momentálně (tedy včera) chodí jednotky s délkou 7 -15 hodin podle výkonu GPU. Já na 9600GT to počítám cca 13,5 hodiny.

Napsal: čtv 18 čer, 2009 12:14
od Prazdroj
Ty první yes bereš tyto:

Is it OK for AQUA@home and your team (if any) to email you? yes
Should AQUA@home show your computers on its web site? yes


nebo do toho započítáváš i yes pro

Run only the selected applications
AQUA_CUDA
AQUA


Nemusel jsi stáhnout odněkud nějakou aplikaci, jako je to u MW? A nebo jsem přehlédl, že je nutné používat nějakého managera?

Re: AQUA na GPU

Napsal: čtv 18 čer, 2009 13:04
od nenym
aqua_cuda: yes
aqua: yes
accept: no
GPU: yes
CPU: no

Není nutné stahovat nic, jede to pod standardním magorem, který zvládá GPU. Já používám 6.6.36, na kterém je vidět v messages, zda chce práci pro CPU nebo GPU.

Napsal: čtv 18 čer, 2009 15:41
od Prazdroj
Jo, už to jede, díky. Chyba byla v tom, že jsem měl povoleno jen CUDA AQUA.

Re:

Napsal: čtv 18 čer, 2009 16:09
od nenym
Prazdroj píše:Jo, už to jede, díky. Chyba byla v tom, že jsem měl povoleno jen CUDA AQUA.
Chyba to je, ale nikoli tvoje. Logické nastavení nefunguje, patologické ano.

Napsal: čtv 18 čer, 2009 16:38
od Prazdroj
Radoval jsem se předčasně. Všech 10 jednotek skončilo chybou. Chvíli se počítaly, žádná procenta ani čas se neměnil, a po asi pěti minutách chyba výpočtu. Psalo to akorát

<core_client_version>6.4.5</core_client_version>
<![CDATA[
<message>
too many exit(0)s
</message>
<stderr_txt>

</stderr_txt>
]]>

A ti, co jednotku měli přede mnou, měli také chybu výpočtu.

Re: AQUA na GPU

Napsal: čtv 18 čer, 2009 16:49
od nenym
Toto mě dělala apikace 3.24. Po odpojení/připojení projektu se to spravilo, zkus to, ale napřed odešli ty zhavarované jednotky. Problém nějakých dynamicky připojovaných knihoven. Divné, už to dost dlouho nikdo nereportoval, pošli to tam - nebo to pošlu já, když tak si řekni.
Ale tipl bych si, že je to problém klineta, 6.4.5 má s GPU dost těžké problémy. Na druhé straně to před tebou zhavarovalo i dvěma s 6.6.36, takže problém nebude jenom v tom.

Napsal: čtv 18 čer, 2009 17:45
od Prazdroj
Zhavarované jednotky jsem hned reportoval zpět. Zkusil jsem restart projektu. Když to nepomůže, zkusím jinou verzi BM. Bohužel si to teď vyzkoušet nemohu, protože mám vyčerpanou denní kvótu.