Konfigurace ATLAS

Fórum o projektu

Moderátoři: petnek, nenym, Zelvuska

Odpovědět
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
oldjerry
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1020
Registrován: ned 03 kvě, 2009 12:06
rok narození: 31 pro 1937
ID CNT statistics: 12179
Bydliště: Lovosice
Kontaktovat uživatele:

Konfigurace ATLAS

#1 Příspěvek od oldjerry » ned 26 črc, 2015 12:43

ATLAS - není to poprvé, co jsem něco nepochopil. Chtěl jsem zkusit jet ATLAS, ale něco mám blbě a nevím co. S anličtinou nekamarádím a to, co vyplivne translator, se dá vysvětlovat deseti způsoby. Kdo by mi poradil cestu? Odměnou je ovšem pouhá vděčnost...

P: AMD x6 1045 T / 2,7GHz, RAM 8GB/1866MHz, SSD120GB - ReadyBoost to nechce, píše mi u stažených prací: Postponed detection of WM Hypervisor failed

nevím, co ATLASoj nelíbí... :smt102 :smt017 22sss

Prosím tě - co je toto, má to nějaký vztak k VBoxu, nebo ATLASU?
Naposledy upravil(a) oldjerry dne ned 26 črc, 2015 23:10, celkem upraveno 4 x.

Uživatelský avatar
Indy
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1230
Registrován: úte 07 lis, 2006 16:13
rok narození: 0- 0-1969
ID CNT statistics: 288
Bydliště: Bučovice

Re: Konfigurace ATLAS

#2 Příspěvek od Indy » ned 26 črc, 2015 16:35

Musíš mít nainstalován VirtualBox, nestačí holý Boinc Manager.
CNT podpis | PrimeGrid Free-DC stats | WCG signature | User of the Day
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek a konečně taky Obrázek and Only For You - IQE Obrázek
a ještě GPUGrid: 4xObrázek 4xObrázek 2xObrázek 1xObrázek

Uživatelský avatar
oldjerry
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1020
Registrován: ned 03 kvě, 2009 12:06
rok narození: 31 pro 1937
ID CNT statistics: 12179
Bydliště: Lovosice
Kontaktovat uživatele:

Re: Konfigurace ATLAS

#3 Příspěvek od oldjerry » ned 26 črc, 2015 19:02

Mám ho (ver.5.0.0.), ale nevadí, že ho mám společně v adresáři BOINC (samozřejmě s Woknama)? asi bude potřeba ho přeinstalovat, ne? já se spíš obával, že mi tam schází nějaký config, nebo app - v tom jsem nejslabší, jinými slovy h...o tomu rozumím :oops:

Prosím tě - co je toto, má to nějaký vztak k VBoxu, nebo ATLASU?
Naposledy upravil(a) oldjerry dne ned 26 črc, 2015 22:49, celkem upraveno 1 x.

Doktor
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1265
Registrován: pon 22 lis, 2010 17:40
rok narození: 30 črc 1981
ID CNT statistics: 15029
Bydliště: Hřebeč
Kontaktovat uživatele:

Re: Konfigurace ATLAS

#4 Příspěvek od Doktor » ned 26 črc, 2015 22:17

Jerry: Ten zápis ti říká (zkráceně),
že práci od projektu atlas dostaneš v případě, že máš nainstalovaný boinc manager verze 7.0.0. a vyšší a ZÁROVEŇ jsi při instalaci zvolil (zaškrtl) volbu instalovat včetně Virtualboxu.

Máš to tak, nebo si to zkusíš přeinstalovat?
P.S. Můžeš si to zkusit najít a zaškrtnout nenačisto, na posledním obrázku se sumarizací voleb zvolíš cancel (zrušit)
Počítadlo: Intel C2D 2.66 GHz, MSI P-35 Platinum,A-Data 2x(1+2)GB Ram (dual channel)5-5-5-15, Gigabyte ATI HD5870 840/900MHz Catalysty 11.12, Boinc 7.4.42, Windows 7 64-bit
Od 1.11.2015 do 27.2.2016 hrdý sponzor GOLEMa
Obrázek

Uživatelský avatar
Indy
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1230
Registrován: úte 07 lis, 2006 16:13
rok narození: 0- 0-1969
ID CNT statistics: 288
Bydliště: Bučovice

Re: Konfigurace ATLAS

#5 Příspěvek od Indy » ned 26 črc, 2015 22:40

No, nevím proč má Jarda na všech projektech skryté počítače, stejně víme, že má jen ten jeden :-)
nicméně podle WUprop má verzi 7.2.42, takže to by mělo být OK.

Otázkou zůstává ten VirtualBox, jestli ho instaloval i s Boincem či si tam tu poslední verzi dal sám a zda to s ní vůbec jede. Já mám verzi 4.3.28, taky mi to zpočátku blblo, havarovaly mi jednotky, udělal jsem reinstal VirtualBoxu a šlapalo to pak jak hodinky.

Hlavně Jardo neprocházej adresáře a neotvírej všechny soubory na které narazíš (např. jako tvůj příspěvek dole).

Spíš napiš kopii z BM - Záznam událostí - co ti píše když dáš aktualizovat projekt ATLAS. To bude pro začátek stačit.
CNT podpis | PrimeGrid Free-DC stats | WCG signature | User of the Day
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek a konečně taky Obrázek and Only For You - IQE Obrázek
a ještě GPUGrid: 4xObrázek 4xObrázek 2xObrázek 1xObrázek

Uživatelský avatar
oldjerry
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1020
Registrován: ned 03 kvě, 2009 12:06
rok narození: 31 pro 1937
ID CNT statistics: 12179
Bydliště: Lovosice
Kontaktovat uživatele:

Re: Konfigurace ATLAS

#6 Příspěvek od oldjerry » ned 26 črc, 2015 22:56

Doktor píše:Jerry: Ten zápis ti říká (zkráceně),
že práci od projektu atlas dostaneš v případě, že máš nainstalovaný boinc manager verze 7.0.0. a vyšší a ZÁROVEŇ jsi při instalaci zvolil (zaškrtl) volbu instalovat včetně Virtualboxu.

Máš to tak, nebo si to zkusíš přeinstalovat?
P.S. Můžeš si to zkusit najít a zaškrtnout nenačisto, na posledním obrázku se sumarizací voleb zvolíš cancel (zrušit)

VB jsem odinstaloval, vymazal zbytky a nainstaloval znova.. .BM mám v. 7.6.2., VB mám 5.0.0. v adresáři BOINC. Instalace na mě chce virtuální disk - co s tím? já jsem zastrčil 16GB flash a pojmenoval H. Vypadal spokojeně, ale BM mi sdělil že »Postponed detection of VM Hypervisor failed«. .. a jsem v pytli...

Uživatelský avatar
oldjerry
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1020
Registrován: ned 03 kvě, 2009 12:06
rok narození: 31 pro 1937
ID CNT statistics: 12179
Bydliště: Lovosice
Kontaktovat uživatele:

Re: Konfigurace ATLAS

#7 Příspěvek od oldjerry » ned 26 črc, 2015 23:03

Indy píše:No, nevím proč má Jarda na všech projektech skryté počítače, stejně víme, že má jen ten jeden :-)
nicméně podle WUprop má verzi 7.2.42, takže to by mělo být OK.

Otázkou zůstává ten VirtualBox, jestli ho instaloval i s Boincem či si tam tu poslední verzi dal sám a zda to s ní vůbec jede. Já mám verzi 4.3.28, taky mi to zpočátku blblo, havarovaly mi jednotky, udělal jsem reinstal VirtualBoxu a šlapalo to pak jak hodinky.
Hlavně Jardo neprocházej adresáře a neotvírej všechny soubory na které narazíš (např. jako tvůj příspěvek dole).
Spíš napiš kopii z BM - Záznam událostí - co ti píše když dáš aktualizovat projekt ATLAS. To bude pro začátek stačit.
VB jsem odinstaloval, vymazal zbytky a nainstaloval znova... BM mám v. 7.6.2., VB mám 5.0.0. v adresáři BOINC. Instalace na mě chce virtuální disk - co s tím? já jsem zastrčil 16GB flash a pojmenoval H. Vypadal spokojeně, ale BM mi sdělil že »Postponed detection of VM Hypervisor failed«. .. a jsem v pytli... Milošu - je to vidět, že už jsem starej vlk a některé věci jdou mimo mne, ale nechcu to balit - jak to jednou začnu balit, tak je život v h....u a to nechcu připustit... tak buď tak hodný a jestli máš jen malou možnost, tak mne zase překopej přes práh blbosti. Není kvalt, vím, že to nejde do pěti minut. Dovedu být trpělivý, když mi ni jiného nezbývá 45hh

Měj sa a až budeš mít chvilku, zkus pro mne vymyslet něco, co dokážu strávit. Ať se ti daří, pevné zdraví a krátký pracovní týden!!

J.

Doktor
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1265
Registrován: pon 22 lis, 2010 17:40
rok narození: 30 črc 1981
ID CNT statistics: 15029
Bydliště: Hřebeč
Kontaktovat uživatele:

Re: Konfigurace ATLAS

#8 Příspěvek od Doktor » pon 27 črc, 2015 08:31

Jerry: Tak to slovy nenyma...netuším, kudy vedou koleje. Po mně to nic takového buď nechtělo, nebo jsem na tu otázku neodpovídal a klikl jen další...
Počítadlo: Intel C2D 2.66 GHz, MSI P-35 Platinum,A-Data 2x(1+2)GB Ram (dual channel)5-5-5-15, Gigabyte ATI HD5870 840/900MHz Catalysty 11.12, Boinc 7.4.42, Windows 7 64-bit
Od 1.11.2015 do 27.2.2016 hrdý sponzor GOLEMa
Obrázek

Uživatelský avatar
oldjerry
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1020
Registrován: ned 03 kvě, 2009 12:06
rok narození: 31 pro 1937
ID CNT statistics: 12179
Bydliště: Lovosice
Kontaktovat uživatele:

Re: Konfigurace ATLAS

#9 Příspěvek od oldjerry » pon 27 črc, 2015 09:56

Doktor píše:Jerry: Tak to slovy nenyma...netuším, kudy vedou koleje. Po mně to nic takového buď nechtělo, nebo jsem na tu otázku neodpovídal a klikl jen další...
To je v pohodě - díky za pomoc, spočítalo mi to jednu práci, u ostatních hlásí chyba při výpočtu. To bude nějaká blbina a ty se hledají na dálku špatně.

Ať ti to počítá...
Jarda

Uživatelský avatar
Indy
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1230
Registrován: úte 07 lis, 2006 16:13
rok narození: 0- 0-1969
ID CNT statistics: 288
Bydliště: Bučovice

Re: Konfigurace ATLAS

#10 Příspěvek od Indy » pon 27 črc, 2015 12:08

Takže jsem na PC, kde mám BM verze 7.4.42, nainstaloval poslední verzi VirtualBox 5.0 a ejhle - počítání nejelo to a hlásilo stejnou chybu jako u Jardy "Postponed detection of WM Hypervisor failed".

Takže jsem VirtualBox verze 5 odinstaloval, ukončil BM, stáhl verzi VirtualBoxu 4.3.30, nainstaloval ji, poté restartoval PC a vše naběhlo jak má a Atlas počítá jakoby se ani nechumelilo ;-)

Jardo, díky za spolupráci :smt023
CNT podpis | PrimeGrid Free-DC stats | WCG signature | User of the Day
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek a konečně taky Obrázek and Only For You - IQE Obrázek
a ještě GPUGrid: 4xObrázek 4xObrázek 2xObrázek 1xObrázek

Uživatelský avatar
oldjerry
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1020
Registrován: ned 03 kvě, 2009 12:06
rok narození: 31 pro 1937
ID CNT statistics: 12179
Bydliště: Lovosice
Kontaktovat uživatele:

Re: Konfigurace ATLAS

#11 Příspěvek od oldjerry » pon 27 črc, 2015 12:14

Indy píše:Takže jsem na PC, kde mám BM verze 7.4.42, nainstaloval poslední verzi VirtualBox 5.0 a ejhle - počítání nejelo to a hlásilo stejnou chybu jako u Jardy "Postponed detection of WM Hypervisor failed".

Takže jsem VirtualBox verze 5 odinstaloval, ukončil BM, stáhl verzi VirtualBoxu 4.3.30, nainstaloval ji, poté restartoval PC a vše naběhlo jak má a Atlas počítá jakoby se ani nechumelilo ;-)

Jardo, díky za spolupráci :smt023
Já taky velice děkuji - na tohle bych samozřejmě neměl (udělat správný závěr) jen - nebylo by dobré informovat i toho, kdo tu verzi 5.0.0. vyvěsil?

Jarda

Odpovědět

Zpět na „LHC@Home“