Aplikace

Fórum o projektu

Moderátoři: petnek, Zelvuska, nenym

Zpráva
Autor
Rojen
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 18
Registrován: čtv 17 dub, 2008 20:27

Re: Aplikace

#21 Příspěvek od Rojen » čtv 23 dub, 2009 20:41

Chybu jsem neměl. Už to funguje. Ale nějak se mě nezdá že by to zrychlilo výpočty :( jak dlouho by tedy výpočty měli na procáku AMD Turion64x2 2,10Ghz trvat?
(zhruba)

Uživatelský avatar
Jamoko
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 994
Registrován: pát 20 úno, 2009 17:42
rok narození: 12 pro 1983
ID CNT statistics: 10005
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace

#22 Příspěvek od Jamoko » čtv 23 dub, 2009 21:06

vypni BOinc manazera!!!

stahni tohle http://lunatics.kwsn.net/index.php?modu ... iew;id=166
a tohle http://lunatics.kwsn.net/index.php?modu ... iew;id=118

nakopiruju tyto soubory do adresare seti:

ap_5.00r103_SSE3.exe
ap_5.03r112_SSE3.exe
AK_v8_win_SSE3.exe
AK_v8_win_SSE3.manifest
AK_v8_win_SSE3.pdb

otevri v notepadu app_info.xml, ktere je ve stejne slozce a vymaz jeho obsah.

nakopiruj do nej toto:


<app_info>
<app>
<name>setiathome_enhanced</name>
</app>
<file_info>
<name>AK_v8_win_SSE3.exe</name>
<executable/>
</file_info>
<app_version>
<app_name>setiathome_enhanced</app_name>
<version_num>528</version_num>
<file_ref>
<file_name>AK_v8_win_SSE3.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
</app_version>
<app_version>
<app_name>setiathome_enhanced</app_name>
<version_num>603</version_num>
<file_ref>
<file_name>AK_v8_win_SSE3.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
</app_version>
<app>
<name>astropulse</name>
</app>
<file_info>
<name>ap_5.00r103_SSE3.exe</name>
<executable/>
</file_info>
<app_version>
<app_name>astropulse</app_name>
<version_num>500</version_num>
<file_ref>
<file_name>ap_5.00r103_SSE3.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
</app_version>
<app>
<name>astropulse_v5</name>
</app>
<file_info>
<name>ap_5.03r112_SSE3.exe</name>
<executable/>
</file_info>
<app_version>
<app_name>astropulse_v5</app_name>
<version_num>503</version_num>
<file_ref>
<file_name>ap_5.03r112_SSE3.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
</app_version>
</app_info>

uloz, spust a dej vedet...
AMD Phenom X4 9950 BE 2,6 GHz
4x2GB DDR2 800 MHz GEIL Dragon (CL 5-5-5-15)
Asus M3A79-T Deluxe
RAID 1 2x WD Velociraptor 74GB
ATI HD4870 TOXIC 512 GDDR5
Fortron Epsilon 700W
CPU Cooler Aka Evo2 (48°C full load, 31°C idle)
CPU pasta Collaboratory Liquid Pro (tekuty kov)
Akasa Infinity Gamer
CZ Windows 7 Ultimate 64bit
a nakonec cumim do Samsung T240HD
Obrázek
CNT Supporter
CimrmanObrázek
IQEObrázek
IQE-FARMObrázek
MATFYZ-FARMObrázek

Uživatelský avatar
Jamoko
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 994
Registrován: pát 20 úno, 2009 17:42
rok narození: 12 pro 1983
ID CNT statistics: 10005
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace

#23 Příspěvek od Jamoko » čtv 23 dub, 2009 21:07

Rojen píše:Chybu jsem neměl. Už to funguje. Ale nějak se mě nezdá že by to zrychlilo výpočty :( jak dlouho by tedy výpočty měli na procáku AMD Turion64x2 2,10Ghz trvat?
(zhruba)

jak by rekl klasik, ví Bůh... ne výbuch.

uvidis. cas je velmi orientacni, ale kdyz to spocita 10 procent tak to vynasob deseti, vysledny cas ti bude stale klesat, ten nastrel je opravdu zpocatku premrsteny.
AMD Phenom X4 9950 BE 2,6 GHz
4x2GB DDR2 800 MHz GEIL Dragon (CL 5-5-5-15)
Asus M3A79-T Deluxe
RAID 1 2x WD Velociraptor 74GB
ATI HD4870 TOXIC 512 GDDR5
Fortron Epsilon 700W
CPU Cooler Aka Evo2 (48°C full load, 31°C idle)
CPU pasta Collaboratory Liquid Pro (tekuty kov)
Akasa Infinity Gamer
CZ Windows 7 Ultimate 64bit
a nakonec cumim do Samsung T240HD
Obrázek
CNT Supporter
CimrmanObrázek
IQEObrázek
IQE-FARMObrázek
MATFYZ-FARMObrázek

Rojen
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 18
Registrován: čtv 17 dub, 2008 20:27

Re: Aplikace

#24 Příspěvek od Rojen » čtv 23 dub, 2009 21:57

Jamoko píše:
Rojen píše:Chybu jsem neměl. Už to funguje. Ale nějak se mě nezdá že by to zrychlilo výpočty :( jak dlouho by tedy výpočty měli na procáku AMD Turion64x2 2,10Ghz trvat?
(zhruba)

jak by rekl klasik, ví Bůh... ne výbuch.

uvidis. cas je velmi orientacni, ale kdyz to spocita 10 procent tak to vynasob deseti, vysledny cas ti bude stale klesat, ten nastrel je opravdu zpocatku premrsteny.
No nevím čím to bylo, ale je mě to i jedno hlavně že už to funguje!!!
uvidím no snad to tak dlouho počítat nebude :)

Rojen
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 18
Registrován: čtv 17 dub, 2008 20:27

Re: Aplikace

#25 Příspěvek od Rojen » pát 24 dub, 2009 15:03

je normální že mě ta aplikace počítá někdy celekm rychle a apk se třeba najednou vrátí o pul procenta a počítá znova?

Uživatelský avatar
Jamoko
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 994
Registrován: pát 20 úno, 2009 17:42
rok narození: 12 pro 1983
ID CNT statistics: 10005
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace

#26 Příspěvek od Jamoko » pát 24 dub, 2009 16:24

Rojen píše:je normální že mě ta aplikace počítá někdy celekm rychle a apk se třeba najednou vrátí o pul procenta a počítá znova?

u seti sem to uz parkrat pozoroval... nevim co to zpusobuje, ale deje se to nahodne. Jinak o adresar vyse mas projistotu kompletni navod na optimalizace.
AMD Phenom X4 9950 BE 2,6 GHz
4x2GB DDR2 800 MHz GEIL Dragon (CL 5-5-5-15)
Asus M3A79-T Deluxe
RAID 1 2x WD Velociraptor 74GB
ATI HD4870 TOXIC 512 GDDR5
Fortron Epsilon 700W
CPU Cooler Aka Evo2 (48°C full load, 31°C idle)
CPU pasta Collaboratory Liquid Pro (tekuty kov)
Akasa Infinity Gamer
CZ Windows 7 Ultimate 64bit
a nakonec cumim do Samsung T240HD
Obrázek
CNT Supporter
CimrmanObrázek
IQEObrázek
IQE-FARMObrázek
MATFYZ-FARMObrázek

Rojen
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 18
Registrován: čtv 17 dub, 2008 20:27

Re: Aplikace

#27 Příspěvek od Rojen » sob 25 dub, 2009 00:41

jj dík.
Stejně asi seti přestanu počítat. Sem sice přiznivcem ufo a podobnejch volovin, ale jsou i užitečnější věci než skounat jen šum a jednou za čas dostat signál z nějaké zanikajíci hvězdy atd...

fake
26.3157894737 %
26.3157894737 %
Příspěvky: 252
Registrován: čtv 07 čer, 2007 07:52

Re: Aplikace

#28 Příspěvek od fake » sob 25 dub, 2009 08:52

ahoj, narazil jste uz nekdo na 64bit verzi aplikace pro astropulse (mam na par strojich 64bit OS, 64bit boinc managera a zatim tam pocitam s 64bit aplikaci normalni seti) chtel bych se ale pustit i do Astropulse. Diky za info.
Obrázek

Uživatelský avatar
Jamoko
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 994
Registrován: pát 20 úno, 2009 17:42
rok narození: 12 pro 1983
ID CNT statistics: 10005
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace

#29 Příspěvek od Jamoko » sob 25 dub, 2009 09:46

fake píše:ahoj, narazil jste uz nekdo na 64bit verzi aplikace pro astropulse (mam na par strojich 64bit OS, 64bit boinc managera a zatim tam pocitam s 64bit aplikaci normalni seti) chtel bych se ale pustit i do Astropulse. Diky za info.

takze...

http://lunatics.kwsn.net/windows/new-gu ... ons.0.html
AMD Phenom X4 9950 BE 2,6 GHz
4x2GB DDR2 800 MHz GEIL Dragon (CL 5-5-5-15)
Asus M3A79-T Deluxe
RAID 1 2x WD Velociraptor 74GB
ATI HD4870 TOXIC 512 GDDR5
Fortron Epsilon 700W
CPU Cooler Aka Evo2 (48°C full load, 31°C idle)
CPU pasta Collaboratory Liquid Pro (tekuty kov)
Akasa Infinity Gamer
CZ Windows 7 Ultimate 64bit
a nakonec cumim do Samsung T240HD
Obrázek
CNT Supporter
CimrmanObrázek
IQEObrázek
IQE-FARMObrázek
MATFYZ-FARMObrázek

fake
26.3157894737 %
26.3157894737 %
Příspěvky: 252
Registrován: čtv 07 čer, 2007 07:52

Re: Aplikace

#30 Příspěvek od fake » sob 25 dub, 2009 14:06

nepotesilo me to, ale co se da delat... musime cekat an verzi 5.05....
Obrázek

Rojen
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 18
Registrován: čtv 17 dub, 2008 20:27

Re: Aplikace

#31 Příspěvek od Rojen » sob 25 dub, 2009 20:00

no to je pech. Na 50% mě to vyhodí nějakej error a můžu počítat znova. přejdu jinam :D

Uživatelský avatar
Jamoko
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 994
Registrován: pát 20 úno, 2009 17:42
rok narození: 12 pro 1983
ID CNT statistics: 10005
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace

#32 Příspěvek od Jamoko » ned 26 dub, 2009 14:20

Rojen píše:no to je pech. Na 50% mě to vyhodí nějakej error a můžu počítat znova. přejdu jinam :D
co ti hodilo error?
AMD Phenom X4 9950 BE 2,6 GHz
4x2GB DDR2 800 MHz GEIL Dragon (CL 5-5-5-15)
Asus M3A79-T Deluxe
RAID 1 2x WD Velociraptor 74GB
ATI HD4870 TOXIC 512 GDDR5
Fortron Epsilon 700W
CPU Cooler Aka Evo2 (48°C full load, 31°C idle)
CPU pasta Collaboratory Liquid Pro (tekuty kov)
Akasa Infinity Gamer
CZ Windows 7 Ultimate 64bit
a nakonec cumim do Samsung T240HD
Obrázek
CNT Supporter
CimrmanObrázek
IQEObrázek
IQE-FARMObrázek
MATFYZ-FARMObrázek

Rojen
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 18
Registrován: čtv 17 dub, 2008 20:27

Re: Aplikace

#33 Příspěvek od Rojen » ned 26 dub, 2009 15:38

chyba výpočtu. Nebo tak něco. To je ejdno už počítám něco jiného.

fake
26.3157894737 %
26.3157894737 %
Příspěvky: 252
Registrován: čtv 07 čer, 2007 07:52

Re: Aplikace

#34 Příspěvek od fake » pon 08 čer, 2009 09:52

nevíte kdy budou nové jednotky? uz sem dlouho žádnou nedostal.
Obrázek

Uživatelský avatar
Indy
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1194
Registrován: úte 07 lis, 2006 16:13
rok narození: 0- 0-1969
ID CNT statistics: 288
Bydliště: Bučovice

Re: Aplikace

#35 Příspěvek od Indy » pon 08 čer, 2009 21:23

Za posledních 14 dní je to velice slabé, dá se chytit sem tam nějaká zapomenutá. Uvidíme, snad se to zlepší.
CNT podpis | PrimeGrid Free-DC stats | WCG signature | User of the Day
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek a konečně taky Obrázek and Only For You - IQE Obrázek
a ještě GPUGrid: 4xObrázek 4xObrázek 2xObrázek 1xObrázek

Honza
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 2203
Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46

Re: Aplikace

#36 Příspěvek od Honza » úte 09 čer, 2009 19:03

Souvisí to s problémy se servery, resp. diskovým polem a dalším hašením požářů (nárůst nováčku k 10. výročí, vzšší nárokz na servery, ale bez dlouhých WUs, tedy ještě vyšší nároky atd.).

Myslím, že klíčové je zprovoznit nové stroje od Intelu (rozběhat řadiče) - jsou to opravdu výkonné mašiny. To umožní odlehčit současným serverům a až se přemigruje, tak odstavit staré...

Uživatelský avatar
Neoka
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 59
Registrován: úte 07 úno, 2012 16:37
rok narození: 0- 1-1966
ID CNT statistics: 17391

Re: Aplikace

#37 Příspěvek od Neoka » čtv 15 bře, 2012 15:34

Můžete mi prosím někdo pomoci :
Už dobrých 10 dnů se mi nestáhla žádná úloha AstroPulse a poslední dva dny se mi objevuje hláška :
SETI@home | Message from server: Váš soubor app_info.xml neobsahuje použitelnou verzi AstroPulse v6.
Před 24h jsem BM (6.12.34) i projekt restartoval, v předvolbách projektu jsem v6 povolil, a dnes hláška znovu..
Co s tím? děkuji
Obrázek

Uživatelský avatar
petnek
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3500
Registrován: pon 28 led, 2008 12:44
rok narození: 16 kvě 1987
ID CNT statistics: 10883
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace

#38 Příspěvek od petnek » čtv 15 bře, 2012 15:56

S jednotkami AstroPulse mas mozna smulu, ze ji nechytis, kdyz se vygeneruje nejaka dalsi. Pokud vim, aspon kdyz jsem je pocital, nebylo jich moc a take se mi stavalo, ze jsem dlouho nechytl ani jednu.

Nemas aplikovane optimalizace? To by vysvetlovalo nepritomnost aplikace pro AstroPulse v6. Je to u nich nova aplikace a tudiz mozna prijde od KWSN novy balicek optimalizaci vcetne AP v6...
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 6714
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: Aplikace

#39 Příspěvek od nenym » čtv 15 bře, 2012 16:06

Aktualizovat app_info a potřebné soubory v adresáři Seti na aktuální aplikaci. Server zjevně kontroluje, zda aplikace, deklarovaná v app_info, zvládne bez chyby rozesílané jednotky. Restart projektu, který počítá pomocí anonymní platformy, nemá žádný efekt, za použitou aplikaci a průběh výpočtů odpovídáš ty.
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 464x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
Neoka
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 59
Registrován: úte 07 úno, 2012 16:37
rok narození: 0- 1-1966
ID CNT statistics: 17391

Re: Aplikace

#40 Příspěvek od Neoka » čtv 15 bře, 2012 20:28

díky, ale teď jsem z toho trochu jelen
ano používám optimalizaci, takže asi počkám na její aktualizaci...

Zeptám se možná hloupě, ta optimalizace to je tedy ta anonymní platforma? Pod slovem optimalizace, jsem si totiž představoval optimalizaci práce procesoru. Čili já používám jiný program pro provedení výpočtu, než dodává SETI? Díval jsem se a skutečně v tom souboru app_info není zapsáno v6 a také v adresáři není aplikace pro výpočet v6. Chápu to správně?
Budu se muset ještě hooodně učit :roll:
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Astropulse - Seti@home“