Paměťové nároky modelu

Fórum o projektu

Moderátoři: petnek, Zelvuska, nenym

Odpovědět
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9669
Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Paměťové nároky modelu

#1 Příspěvek od vkliber » stř 07 kvě, 2008 08:04

Jsem trošku rozpačitý co se týká požadavku na paměť u modelu HADAM3 (roční modely).
V preferencích je jasně zdůrazněno : Requires 1.5GB RAM minimum a při pokusu o stáhnutí jednotky skutečně vyžaduje mít tuto paměť k dispozici.
Mám spočítáno již přes půlku modelu a čas od času jsem se koukl na využití paměti. Při počítání jednotky mi průměrně spotřebovává něco málo nad 0.3GB, občas si vezme 0.5GB a zatím největší špičku jsem zaregistroval 0.75GB. Nevypadá to na to, že by paměť s délkou výpočtu nějak dramaticky rostla, takže se domnívám, že ten požadavek na 1.5GB RAM je poněkud nadhodnocen.
Uvidím ještě až se to dopočítá celé (tak za týden) a budu průběžně občas sledovat.
Nemám (ani neznám) soft, který by dokázal monitorovat (a logovat do souboru) jeden konkrétní proces na Windows.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Uživatelský avatar
Bubak
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 312
Registrován: pát 03 lis, 2006 16:38

Re: Paměťové nároky modelu HADAM3

#2 Příspěvek od Bubak » stř 07 kvě, 2008 10:06

2 vkliber: Na jednu stranu je to nadhodnoceno, na druhou stranu je to limit na PC a ne na core, takze kdybys jel 4x HADAM na quadu s min jak 2G RAM, tak by se ti swap asi nezastavil. ;-)
Myslim, ze ten limit je v poradku. Aspon to neposle HADAM nejakemu zacinajicimu cruncherovi a neodradi ho to. Sosne si to tedy HADCM, nebo HADSM podle preferenci a je to.
Pro power crunchery by to ale asi chtelo nejakou feature boinc core na fake RAM. ;-)
Private (old) + CCU stats. No team, best team. ;-)

Honza
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 2149
Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46

Re: Paměťové nároky modelu HADAM3

#3 Příspěvek od Honza » stř 07 kvě, 2008 13:35

Bubak píše:Pro power crunchery by to ale asi chtelo nejakou feature boinc core na fake RAM. ;-)
Power crunchers mají 4 GB RAM standard a případně další 4 na přilepšenou :smt045

Vychází se z toho, aby mašina měla 1,5GB dostupné RAM. Když se odečtou nároky OS a běžících aplikací, musí zbýt dostatek na HADAM. To je dostatečné pro Win XP a Office. U Visty už může být problém a při puštění hry nebo Photoshopu už na HADAM nezbyde.
Prostě 1 giga je málo, tak se dalo 1,5 giga.

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9669
Registrován: čtv 29 bře, 2007 09:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Paměťové nároky modelu HADAM3

#4 Příspěvek od vkliber » stř 07 kvě, 2008 14:19

Bubak píše:2 vkliber: Na jednu stranu je to nadhodnoceno, na druhou stranu je to limit na PC a ne na core, takze kdybys jel 4x HADAM na quadu s min jak 2G RAM, tak by se ti swap asi nezastavil. ;-)
Hups, tak tohle mi nedocvaklo, já myslel že ten limit 1.5GB je myšlen na jednu WU (tedy jedno jádro) :cry: , dík za objasnění.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Uživatelský avatar
Bubak
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 312
Registrován: pát 03 lis, 2006 16:38

Re: Paměťové nároky modelu HADAM3

#5 Příspěvek od Bubak » stř 07 kvě, 2008 17:02

Honza píše:Power crunchers mají 4 GB RAM standard a případně další 4 na přilepšenou :smt045
<OT>Tak to pak nepatrim mezi power crunchery. :-D Zkusim si teda najit na wiki co to spojeni znamena, ocividne myslime oba neco jineho. ;-)</OT>
Honza píše:Vychází se z toho, aby mašina měla 1,5GB dostupné RAM. Když se odečtou nároky OS a běžících aplikací, musí zbýt dostatek na HADAM. To je dostatečné pro Win XP a Office. U Visty už může být problém a při puštění hry nebo Photoshopu už na HADAM nezbyde.
Prostě 1 giga je málo, tak se dalo 1,5 giga.
Proto jsem psal o fake RAM pro ty kteri vi co delaji. Jeste ted jedu SAP na 4 dvoujadrech (1x HADCM + 1x SAP) s 512MB RAM a nemam s tim problem. Ty masiny se na konci prac. doby rebootnou do Linuxu a nic jineho tam do rana nebezi. Pokud by byl fake RAM, tak bych takhle mohl pokracovat s HADAM i po dopocteni SAPu.
Private (old) + CCU stats. No team, best team. ;-)

Honza
57.8947368421 %
57.8947368421 %
Příspěvky: 2149
Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46

Re: Paměťové nároky modelu HADAM3

#6 Příspěvek od Honza » stř 07 kvě, 2008 19:54

Bubak píše:Proto jsem psal o fake RAM pro ty kteri vi co delaji. Jeste ted jedu SAP na 4 dvoujadrech (1x HADCM + 1x SAP) s 512MB RAM a nemam s tim problem. Ty masiny se na konci prac. doby rebootnou do Linuxu a nic jineho tam do rana nebezi. Pokud by byl fake RAM, tak bych takhle mohl pokracovat s HADAM i po dopocteni SAPu.
...šmarjá, von to dře na půl giga :roll: Není dneska lepší prostě přihodit paměť?
V práci do mašin dohazuji, pokud to není odpad. Minulý týden jsem objevil další stroj s C2D, kde je pouze 512 mega. Tak přihodím paměť a pustím tam taky BOINC :smt045

Mimochodem, taháš HADAM z hlavního CPDN nebo ještě ze SAP?

Uživatelský avatar
Bubak
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 312
Registrován: pát 03 lis, 2006 16:38

Re: Paměťové nároky modelu HADAM3

#7 Příspěvek od Bubak » čtv 08 kvě, 2008 10:54

Honza píše:
Bubak píše:Proto jsem psal o fake RAM pro ty kteri vi co delaji. Jeste ted jedu SAP na 4 dvoujadrech (1x HADCM + 1x SAP) s 512MB RAM a nemam s tim problem. Ty masiny se na konci prac. doby rebootnou do Linuxu a nic jineho tam do rana nebezi. Pokud by byl fake RAM, tak bych takhle mohl pokracovat s HADAM i po dopocteni SAPu.
...šmarjá, von to dře na půl giga :roll: Není dneska lepší prostě přihodit paměť?
V práci do mašin dohazuji, pokud to není odpad. Minulý týden jsem objevil další stroj s C2D, kde je pouze 512 mega. Tak přihodím paměť a pustím tam taky BOINC :smt045

Mimochodem, taháš HADAM z hlavního CPDN nebo ještě ze SAP?
Kdyby byly ty masiny moje (tedy meho zamestnavatele), tak tam tu RAMku pridam, ona je to zapujcka. Z toho duvodu jsou tam taky orezany XPcka a radsi na ne BOINC neinstaluju. Proto to taky bootuju pres PXE na LTSP (maji sqelou feature v BIOSu - Pokud se PC spusti pres WOL, tak bootuje PXE a kdyz se spusti tlacitkem, tak udela boot z hardu) a pak teprve poustim BOINC z NFS disku. A svete div se, 512MB RAMky tim padem uplne staci. ;-)

Po te skoro tydenni odstavce SAPu nedavno jsem sosnul dalsich 60modelu ze SAPu, takze mi jeste nejakej cas vydrzi (ted jich mam jeste 76 nerozpocitanych a 27 nacatych) .
U main CPDN je to trochu loterie dostat HADAM model i kdyz to PC vyhovuje RAMkou. Chodi mi jich poskrovnu.
Private (old) + CCU stats. No team, best team. ;-)

Odpovědět

Zpět na „HADAM3 - ClimatePrediction.net“