Chyba při výpočtu

Fórum o projektu

Moderátoři: petnek, nenym, Zelvuska

Odpovědět
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
martin_oecity
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 8
Registrován: úte 21 dub, 2009 14:12
rok narození: 21 pro 1983
Bydliště: otrokovice
Kontaktovat uživatele:

Chyba při výpočtu

#1 Příspěvek od martin_oecity » pon 01 čer, 2009 12:34

Zdravím, snad sem trefil tu spravnou diskuzi..
Již po několikáté mi spadla úloha HADAM3P v6.06 a to vždy po stáhnutí a následném spuštění úlohy.První takovýto problém nastal po "odpracování" cca 150h úlohy HADCM3 a poté následovaly nezdary u již zmíněné HADAM3P a to několikrát..
Verze B. managera 6.4.5, přičemž ostatní úlohy jsou stabilní.

Má někdo stejnou zkušenost? dík martin

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9905
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpadky a plánované odstávky

#2 Příspěvek od vkliber » pon 01 čer, 2009 13:25

Ahoj a vítej na fóru.

Bylo by dobré říct více informací.
Nejjednoduší je dát tady url adresu přímo na konkrétní jednotku která spadla. Najdeš ji na svém účtu pod linkou "Úkoly" ;-) .
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Uživatelský avatar
martin_oecity
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 8
Registrován: úte 21 dub, 2009 14:12
rok narození: 21 pro 1983
Bydliště: otrokovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpadky a plánované odstávky

#3 Příspěvek od martin_oecity » pon 01 čer, 2009 14:07

Dík za upřesnění, snad sem trefil správně. Těch padlých je samozřejmě více, pro ukázku dám tu nejčerstvější.
http://climateapps2.oucs.ox.ac.uk/cpdnb ... id=8992389

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9905
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpadky a plánované odstávky

#4 Příspěvek od vkliber » pon 01 čer, 2009 14:50

Hmmm, tak z toho nic nepoznáme :
<core_client_version>6.4.5</core_client_version>
<![CDATA[
<message>
- exit code -2 (0xfffffffe)
</message>
<stderr_txt>
Could not launch model process. Last Error=193
called boinc_finish
</stderr_txt>
]]>
:smt017 .
Asi bych doporučil restartovat projekt (zruší všechny rozpočítané jednotky).

Ještě mě napadá, jak to máš s pamětí? To PC má 2GB RAM, jedeš tam něco náročného, jestli se nepleteu, tak HADAM3P modely si řeknou o 0.5GB RAM.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Uživatelský avatar
martin_oecity
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 8
Registrován: úte 21 dub, 2009 14:12
rok narození: 21 pro 1983
Bydliště: otrokovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpadky a plánované odstávky

#5 Příspěvek od martin_oecity » pon 01 čer, 2009 15:15

Ok, tak nejspis sem poslal task id a ne to co jsi chtel, tzn WU id.
http://climateapps2.oucs.ox.ac.uk/cpdnb ... id=6421721

V operacni pameti problem nevidim(pc na kterem mi to neustala pada je E6550@3,15GHz;2GB RAM @900MHz 5-5-5-15) , kdyz je prace tak na nem pocitam superlinktechnion a ty jsou pokud se nepletu narocnejsi na RAM nez cpdn.

Zkusim to co radis.

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9905
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpadky a plánované odstávky

#6 Příspěvek od vkliber » pon 01 čer, 2009 17:19

Tak něco jsem našel, doufám že umíš trochu anglicky, jestli si s tím neporadíš tak napiš. Vypadá to na problém s právy ve Win ... tady.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

merlin10
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 509
Registrován: čtv 09 pro, 2010 01:23
rok narození: 18 bře 1977
ID CNT statistics: 15324

Re: Chyba při výpočtu

#7 Příspěvek od merlin10 » stř 04 led, 2012 21:28

Nebudu zbytečně zakládat nové téma.
Jen hodím malý dotaz jestli bude mít někdo stejnou zkušenost.
Před pár dny jsem si tenhle projekt spustil, ale ve hře kterou občas hraju Cabal je ochrana hry proti hackům GameGuard a pravidelně mě ji cca po 15-20 minutách shodí, že tam mám hack.
A dělá mě to aplikace odtud a navíc jak mě běží tak mě hra s gameguardem zabere celý dvě jádra normálně jede na jedno jádro tak na 50%. Krásně jsem si to vyzkoušel pokud aplikaci vypnu tak hra jede jak ji zapnu za 15-20 minut jde down a navíc se to kouše jako blázen.
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9905
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Chyba při výpočtu

#8 Příspěvek od vkliber » čtv 05 led, 2012 09:40

Hmmm, tak to se obávám že s tímto ti tady asi nikdo nepomůže.
S osobní zkušenosti (dělám SW už hezkou řádku let) se občas najde kombinace 2 programů které si prostě spolu nesednou. V tvém případě máš výhodu že aspoň víš kde je problém, dokážeš ho nasimulovat a tím i ošetřit. Zní to blbě, ale rada je jasná : když hraješ Cabal, nepočítej CPDN 45cc .
Na fóru jsem nic podobného nenašel.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17738
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Chyba při výpočtu

#9 Příspěvek od forest » čtv 05 led, 2012 21:02

S tím heckem ti také nepomohu, ale to zatížení dvou jader CPU je asi na snadě, pokud máš v BM povolena všechny dostupná CPU.

merlin10
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 509
Registrován: čtv 09 pro, 2010 01:23
rok narození: 18 bře 1977
ID CNT statistics: 15324

Re: Chyba při výpočtu

#10 Příspěvek od merlin10 » čtv 05 led, 2012 21:32

forest píše:S tím heckem ti také nepomohu, ale to zatížení dvou jader CPU je asi na snadě, pokud máš v BM povolena všechny dostupná CPU.
Tím zatížením dvou jader jsem myslel, že mě hra spolkne dvě jádra a pokud vypnu CPDN tak jede na 50-100 % jednoho takže se nějak spolu nemají rádi jiný výzkum mě to zatím nedělá
Obrázek
Obrázek

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7070
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: Chyba při výpočtu

#11 Příspěvek od nenym » pát 06 led, 2012 10:25

Má zkušenost s CPDN je taková, že se nesnáší s kdečím, zejména pak s paměťově náročnějšími jinými projekty (Cosmology, Rosa - padají tasky) či GPU projekty (brzdí se navzájem). Na 64bit systémech jede výrazně hůře, než na 32bit. Ideálními souběžnými projekty se mi jeví býti SZDG, SudokuTW a WCG HCMD (nikoli však žrouti paměti jako DSFL, CEP či FAM), zcela neprovozovatelná kombinace je s Lattice, T4T a RNA. Počítám však pouze zlehka a občas.
Blíží se další krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 515x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
Murphy.cz
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 660
Registrován: pát 06 kvě, 2011 18:18
ID CNT statistics: 16550
Kontaktovat uživatele:

Re: Chyba při výpočtu

#12 Příspěvek od Murphy.cz » pát 07 úno, 2014 18:14

Tak dnes jsem úspěšně dokončil dvě jednotky UK Met Office HADAM3P European Region v6.09 a vzápětí dostal pět jednotek UK Met Office HADAM3P Pacific North West v7.22, které ale po deseti a půl až jedenácti a půl vteřinách běhu všechny skončily chybou. U počítače jsem přitom ani nebyl a nic jiného na něm neběželo. Nestalo se vám něco podobného?
Obrázek

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9905
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Chyba při výpočtu

#13 Příspěvek od vkliber » pát 07 úno, 2014 23:35

Paměť :?: , koukni do výsledku teď padlých WUs.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Uživatelský avatar
Murphy.cz
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 660
Registrován: pát 06 kvě, 2011 18:18
ID CNT statistics: 16550
Kontaktovat uživatele:

Re: Chyba při výpočtu

#14 Příspěvek od Murphy.cz » sob 08 úno, 2014 00:52

To by nemělo být. Jednotky jsou to už dva až třikrát vyerrorované, takže bych řekl, že chyba nebude u mně ;-)
Obrázek

Provocator
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 86
Registrován: úte 16 říj, 2012 14:28
rok narození: 12 led 1990
ID CNT statistics: 7209

Re: Chyba při výpočtu

#15 Příspěvek od Provocator » sob 08 úno, 2014 11:35

Tohle se stává u climateprediction pravidelně. Chyba není na tvém přijímači.

Odpovědět

Zpět na „HADAM3P - ClimatePrediction.net“