Výpočty F@H na GPU

Fórum o projektu

Moderátoři: petnek, Zelvuska, nenym

Odpovědět
Zpráva
Autor
Dadu from Silesia
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1179
Registrován: úte 03 úno, 2009 21:23
rok narození: 03 bře 1984
ID CNT statistics: 10156
Bydliště: Opava

Re: Výpočty F@H na GPU

#141 Příspěvek od Dadu from Silesia »

Jelikož je to integrovaná GPU je možné, že nestíhají Ramky, které jsou sdílene komunikovat s CPU?

Wojtkingson
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 30
Registrován: pát 20 bře, 2020 12:04

Re: Výpočty F@H na GPU

#142 Příspěvek od Wojtkingson »

Je to možný, nicméně, ikdyž CPU nic nedělá a nechám bežet jen Folding, tak je vytížení grafické stále stejné. Takže se s tím asi nedá nicmoc dělat krom koupení grafické karty.

Dadu from Silesia
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1179
Registrován: úte 03 úno, 2009 21:23
rok narození: 03 bře 1984
ID CNT statistics: 10156
Bydliště: Opava

Re: Výpočty F@H na GPU

#143 Příspěvek od Dadu from Silesia »

Ještě mě napadá jelikož máš nejspíše NTB máš tam dva kusy RAM? Dual channel dělá divy s propustností. Většina výrobcu tam nacpe jen jeden kus 8GB ram což je fuj pro IGPU.
např. https://www.gamersnexus.net/guides/3244 ... al-channel nebo https://www.tomshardware.com/reviews/ra ... ,5489.html

Jasně herní testy, ale chápeme se.

v.svantner
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 573
Registrován: sob 11 pro, 2010 16:51

Re: Výpočty F@H na GPU

#144 Příspěvek od v.svantner »


Wojtkingson
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 30
Registrován: pát 20 bře, 2020 12:04

Re: Výpočty F@H na GPU

#145 Příspěvek od Wojtkingson »

Dadu from Silesia píše:
úte 24 bře, 2020 02:50
Ještě mě napadá jelikož máš nejspíše NTB máš tam dva kusy RAM? Dual channel dělá divy s propustností. Většina výrobcu tam nacpe jen jeden kus 8GB ram což je fuj pro IGPU.
např. https://www.gamersnexus.net/guides/3244 ... al-channel nebo https://www.tomshardware.com/reviews/ra ... ,5489.html

Jasně herní testy, ale chápeme se.

Nn, je to desktop a paměti mám v dual channelu. Ale ž jsem se s tím smířil.
Článek z Texhpowerupu je zajímavej, nedávno jsem měl s někým rozpravu ohledně toho, že ten výpočetní výkon foldingu je nic :D

Raziel-CZ
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 35
Registrován: sob 08 srp, 2009 00:22
rok narození: 01 črc 1984

Re: Výpočty F@H na GPU

#146 Příspěvek od Raziel-CZ »

Ahoj, nechci zakládat nejspíše zbytečně nové téma, možná tu tento dotaz už padl a já se tak ptám v podstatě znovu (případně mi, prosím, pošlete přímý odkaz), ale zajímalo by mě, zda se na F@h dá používat pro výpočty jen grafická karta. Na CPU mám R@h a když mi F@h nahodí CPU, tak se to zbytečně sdílí s Rosettou a dělá mi to neplechu při chlazení CPU, ačkoli mám vodníka. Rád bych nastavil ve Folding aplikaci testování jen na grafice. Mám GTX 1080 Ti. Budu rád za případný postup, neboť co jsem zatím vše možné zkoušel, vždy jsem si to rozbil a musel reinstalovat. Předem díky za info.

LookAS
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 826
Registrován: ned 02 pro, 2007 14:34
rok narození: 12 čer 1981
ID CNT statistics: 9215
Bydliště: Přelouč
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpočty F@H na GPU

#147 Příspěvek od LookAS »

Ve FAHControl (instaluje se společně s aplikací) jdi do Configure - Slots - odeber přednastavený CPU slot a dej Save.
Možná budeš muset i restartovat hlavní aplikaci.
-LookAS- ~ Core i9-7920X + Be quiet! Dark Rock PRO 4, ASRock Taichi, 32GB Corsair 4133MHz , 2x Gigabyte GTX 1080 Ti Gaming OC, Win 10 x64
PG: Obrázek

Raziel-CZ
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 35
Registrován: sob 08 srp, 2009 00:22
rok narození: 01 črc 1984

Re: Výpočty F@H na GPU

#148 Příspěvek od Raziel-CZ »

@LookAS: Aha, to bylo nějaké snadné. Přísahal bych, že právě toto mi dřív aplikaci rozbilo. Díky moc.

Odpovědět

Zpět na „Folding@Home“