Výpočty F@H na GPU

Fórum o projektu

Moderátoři: petnek, nenym, Zelvuska

Odpovědět
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
petnek
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3500
Registrován: pon 28 led, 2008 12:44
rok narození: 16 kvě 1987
ID CNT statistics: 10883
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpočty F@H na GPU

#61 Příspěvek od petnek » sob 06 čer, 2009 19:11

Rivatuner jsem zkoušel také a neporadil jsem si s ním. Choval se naprosto zmateně.
Nenašel by se na webu nějaké návod na rivatuner?
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek

Karel743
26.3157894737 %
26.3157894737 %
Příspěvky: 213
Registrován: pát 05 zář, 2008 11:03

Re: Výpočty F@H na GPU

#62 Příspěvek od Karel743 » sob 06 čer, 2009 20:09

malý návod v češtině
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?p=7671554
Podle rad jsem si vypnul spořič a zapnul rovnou vypínání, takt se nesníží, ale zelený čtvereček ve fahmon zežloutl. Takže by to chtělo něco na zobrazení vytěžování GPU nějakým grafem.
Edit: Su blbý, na to vlastně stačí graf teplot...

Slepec86
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 8
Registrován: stř 24 čer, 2009 15:08
rok narození: 27 bře 1986

Re: Výpočty F@H na GPU

#63 Příspěvek od Slepec86 » čtv 25 čer, 2009 17:34

Narazil jsem na problém běhu F@H GPU. Programy FahMon ani FahSpy o tomto procesu nezobrazují žádné informace. Jen FahSpy vyhodil nějakou chybu.
Výpočty na grafice jedou přitom normálně. Jen nesmím zapnout Display, jinak program sestřelí celej komp => BlueScreen.
F@H CPU přitom nedělá žádné problémy a programy FahMon i FahSpy jej normálně zobrazují.
F@H GPU v6.23 jsem nainstaloval a spustil. Jel bez problému i se zapnutým Displayem, asi po 2 hodinách BlueScreen a od tý doby už Display nesmím zapnout.
Nezapomněl jsem někde na něco?
Mám WinXP a GK GeForce 8600M GT.

Karel743
26.3157894737 %
26.3157894737 %
Příspěvky: 213
Registrován: pát 05 zář, 2008 11:03

Re: Výpočty F@H na GPU

#64 Příspěvek od Karel743 » pát 26 čer, 2009 08:58

No, řekl bych, jestli nemáš problém s chlazením, pokud pominu ovladač.

Slepec86
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 8
Registrován: stř 24 čer, 2009 15:08
rok narození: 27 bře 1986

Re: Výpočty F@H na GPU

#65 Příspěvek od Slepec86 » pát 26 čer, 2009 11:22

Chlazení mám naprosto v pořádku. Nechal jsem výpočty běžet celou noc jak na CPU tak na GPU a teploty zůstaly v normálních hodnotách (CPU max. 70°C a GPU max. 66°C). V tomto určitě problém nebude, podle mě bude chyba někde v tom F@H GPU programu. :smt017

Karel743
26.3157894737 %
26.3157894737 %
Příspěvky: 213
Registrován: pát 05 zář, 2008 11:03

Re: Výpočty F@H na GPU

#66 Příspěvek od Karel743 » pát 26 čer, 2009 11:26

Tak nainstaluj znovu poslední ovladač a odinstaluj folding a vymaž všechny adresáře foldingu, restartuj a pak znovu nainstaluj. Toto u mě zabralo.

Slepec86
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 8
Registrován: stř 24 čer, 2009 15:08
rok narození: 27 bře 1986

Re: Výpočty F@H na GPU

#67 Příspěvek od Slepec86 » pát 26 čer, 2009 13:19

Díky, zabralo to. :smt023
Jen doufám že už s tím problémy nebudou. Mimochodem ta reinstalace vyřešila i jiný problémy, konkrétně s F@H CPU, teda aspoň prozatím. :smt038

Karel743
26.3157894737 %
26.3157894737 %
Příspěvky: 213
Registrován: pát 05 zář, 2008 11:03

Re: Výpočty F@H na GPU

#68 Příspěvek od Karel743 » pát 26 čer, 2009 14:42

To už pojede, nVidia je jiné kafe :-)

Slepec86
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 8
Registrován: stř 24 čer, 2009 15:08
rok narození: 27 bře 1986

Re: Výpočty F@H na GPU

#69 Příspěvek od Slepec86 » pát 26 čer, 2009 15:59

Sem schválně pozoroval rychlostní rozdíly CPU vs. GPU. Vypočítat 5000 jednotek trvá procáku 24 minut a grafice 19s, tomu říkám rozdíl :smt005
Jen nevim proč mi za GPU práci nedávaj body, i FahSpy pořád ukazuje Credit 0 :smt017 Ale to je vedlejší, hlavní jsou přece výpočty.

Karel743
26.3157894737 %
26.3157894737 %
Příspěvky: 213
Registrován: pát 05 zář, 2008 11:03

Re: Výpočty F@H na GPU

#70 Příspěvek od Karel743 » sob 27 čer, 2009 17:08

A není to tím, že si musíš pro každý výpočet zvolit jiný adresář? Extra pro GPU a extra CPU?

Slepec86
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 8
Registrován: stř 24 čer, 2009 15:08
rok narození: 27 bře 1986

Re: Výpočty F@H na GPU

#71 Příspěvek od Slepec86 » ned 28 čer, 2009 13:07

Každej program si udělal vlastní adresář při instalaci.
Zatím jsem na nějaký problém nenarazil, takže už to asi jede v pohodě. Jen ty body zamrzí.

Karel743
26.3157894737 %
26.3157894737 %
Příspěvky: 213
Registrován: pát 05 zář, 2008 11:03

Re: Výpočty F@H na GPU

#72 Příspěvek od Karel743 » úte 21 črc, 2009 11:42

Mě to občas taky vynechá, možná kvůli chybě výpočtu.
Jinak sem se díval na Alze na grafiky a mají tam Asus Mars :-) Pěkně 4Mb paměti se dvěma jádry. Kurňa, chtělo by to test, jak ta velikost paměti ovlivní rychlost. Asi se zkrátí wait stavy na data, kterých se může přiměřeně více načíst.

matob
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 8
Registrován: sob 05 zář, 2009 14:13

Re: Výpočty F@H na GPU

#73 Příspěvek od matob » sob 05 zář, 2009 14:27

Ake vam to vytazuje CPU? Moj zamer bol pocitat folding na GPU a na CPU boinc projetky. Lenze F@H GPU (ATI) mi berie 100% jedneho jadra CPU.

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9885
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpočty F@H na GPU

#74 Příspěvek od vkliber » sob 05 zář, 2009 17:06

Ahoj a vítej na fóru 45nn .
To je bohužel v pořádku F@H na GPU si vezme jedno celé jádro pro sebe.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Uživatelský avatar
petnek
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3500
Registrován: pon 28 led, 2008 12:44
rok narození: 16 kvě 1987
ID CNT statistics: 10883
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpočty F@H na GPU

#75 Příspěvek od petnek » ned 06 zář, 2009 02:55

I já tě tu u nás vítám 45nn
Bohužel ATI klient bere jedno celé jádro. Co jsem vyčetl, snad správně, tak nVidia klient CPU nezatěžuje skoro vůbec.
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek

Uživatelský avatar
Don
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 521
Registrován: sob 18 črc, 2009 22:30
rok narození: 30 čer 1983
ID CNT statistics: 10842
Bydliště: Brandýs nad Starou Plechovkou
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpočty F@H na GPU

#76 Příspěvek od Don » ned 06 zář, 2009 06:03

nV mi cpu vytezuje tak na 1-5%
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
IQE - In Memory
Rakosnicek

Uživatelský avatar
petnek
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3500
Registrován: pon 28 led, 2008 12:44
rok narození: 16 kvě 1987
ID CNT statistics: 10883
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpočty F@H na GPU

#77 Příspěvek od petnek » ned 06 zář, 2009 09:35

to je pohádka, při tom může běžet nerušeně i BOINC na všech jádrech... :)
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek

Uživatelský avatar
Don
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 521
Registrován: sob 18 črc, 2009 22:30
rok narození: 30 čer 1983
ID CNT statistics: 10842
Bydliště: Brandýs nad Starou Plechovkou
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpočty F@H na GPU

#78 Příspěvek od Don » ned 06 zář, 2009 10:26

presne to bezi :smt023 viz. podpis. maka to jak vstekly... na to, ze uz ta masina neni nejnovejsi si myslim, ze po pretaktu dava hodne slusne vysledky jak ve WCG tak F@H. je to sice dvoujadro, ale maka poradne.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
IQE - In Memory
Rakosnicek

matob
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 8
Registrován: sob 05 zář, 2009 14:13

Re: Výpočty F@H na GPU

#79 Příspěvek od matob » ned 06 zář, 2009 19:44

petnek píše:I já tě tu u nás vítám 45nn
Bohužel ATI klient bere jedno celé jádro. Co jsem vyčetl, snad správně, tak nVidia klient CPU nezatěžuje skoro vůbec.
Ďakujem všetkým za privítanie 22rrr
Na čo mu je celé jedno jadro? :) Predpokladám že CPU sa využíva len na nejaké obslužné záležitosti okolo GPU klienta. Dajme tomu že to je naprogramované veľmi ale veľmi úboho ;) aj vtedy by malo platiť že čím slabšie GPU tým menšie zaťaženie CPU nie? :) Bohužiaľ neplatí.
Radšej ani nechcite vedieť na akej grafike to testujem ;) Pri takejto záťaži CPU s tým končím.

Uživatelský avatar
petnek
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3500
Registrován: pon 28 led, 2008 12:44
rok narození: 16 kvě 1987
ID CNT statistics: 10883
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpočty F@H na GPU

#80 Příspěvek od petnek » ned 06 zář, 2009 20:04

Věřím tomu, že lidi z Foldingu vědí moc dobře jak klienta dělají. Tvrzení že je klient uboze naprogramovaný je dost troufalé.
Na čem testuješ opravdu nepotřebujeme vědět. Pokud ti jde o zatížení CPU a ne o účel projektu měl by ses nad sebou zamyslet, kor jestli máš výkonnou GPU.
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek

Odpovědět

Zpět na „Folding@Home“