Výpočty F@H na GPU

Fórum o projektu

Moderátoři: petnek, Zelvuska, nenym

Odpovědět
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
MIZ
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 599
Registrován: sob 22 bře, 2008 14:54
Bydliště: Krkonoše, Czech Republic, Europe, 3rd from the Sun
Kontaktovat uživatele:

Výpočty F@H na GPU

#1 Příspěvek od MIZ » čtv 16 říj, 2008 20:51

Tak se na to asi vykašlu a počkám, až se z názvu vytratí ono "beta". Málokterá jednotka mi dojede - buď se ta aplikace nějak zasekne nebo náhle začne počítat zase od začátku. Tomu říkám zabitej čas. :x
Obrázek
World Community Grid: Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Asteroids: ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek Milkyway: ObrázekObrázek Universe: Obrázek PrimeGrid: Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Enigma: Obrázek WUProp: Obrázek
Yoyo: Evolution Obrázek, Muon Obrázek, ecm Obrázek, OGR Obrázek.
ObrázekObrázek
BOINC team :smt049 Space Family

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 16873
Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Zapojení GPU do výpočtů

#2 Příspěvek od forest » pát 17 říj, 2008 07:01

Pokud se koukáš jen na grafický výstup, tak ten je opravdu zmatečný, ale s utilitkou FahMonitor, která sleduje průběh výpočtu zjistíš, že výpočet jede furt dál až do dopočítání a odevzdání. Taky mě ten grafický výstup z počátku zmátnul, protože vždy když jsem ho pustil, vypadalo to že ten výpočet jede od začátku, ovšem ve skutečnosti tomu tak není.

Uživatelský avatar
MIZ
36.8421052632 %
36.8421052632 %
Příspěvky: 599
Registrován: sob 22 bře, 2008 14:54
Bydliště: Krkonoše, Czech Republic, Europe, 3rd from the Sun
Kontaktovat uživatele:

Re: Zapojení GPU do výpočtů

#3 Příspěvek od MIZ » pon 20 říj, 2008 20:07

Zkouším nějaký ten FaH Monitor. Program se jmenuje YAFAHM, před spuštěním jsem dle návodu zadal nějaké názvy do XML. Program zobrazuje jen pár údajů, přičemž Progress většinou zůstane na stejné hodnotě, kterou načetl při svém spuštění a dál se nehýbe, přestože najetím myší na ikonku F@H klienta v systémové liště se mi zobrazí už dávno vyšší procento.
Tak to asi nemá býti, což? :smt017
[Vista 64b]
Obrázek
World Community Grid: Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Asteroids: ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek Milkyway: ObrázekObrázek Universe: Obrázek PrimeGrid: Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Enigma: Obrázek WUProp: Obrázek
Yoyo: Evolution Obrázek, Muon Obrázek, ecm Obrázek, OGR Obrázek.
ObrázekObrázek
BOINC team :smt049 Space Family

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 16873
Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Zapojení GPU do výpočtů

#4 Příspěvek od forest » úte 21 říj, 2008 06:29

Ke sledování doporučuji FahMon.

Uživatelský avatar
petnek
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3500
Registrován: pon 28 led, 2008 12:44
rok narození: 16 kvě 1987
ID CNT statistics: 10883
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Zapojení GPU do výpočtů

#5 Příspěvek od petnek » čtv 23 říj, 2008 21:32

Já osoně používám FahSpy. Osvědčil se mi více než FahMon. Jde bez problémů vygooglit
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek

Uživatelský avatar
notoric
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 14
Registrován: pon 25 srp, 2008 11:46
rok narození: 22 kvě 1987
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Zapojení GPU do výpočtů

#6 Příspěvek od notoric » pon 26 led, 2009 15:06

zde jeden muj bench. ATI 4870
Obrázek
33yyy
Naposledy upravil(a) notoric dne sob 31 led, 2009 13:13, celkem upraveno 1 x.
Processor: Intel Core i5 750
Memory: 4096MB Kingston HyperX DDRIII 1600MHz CL8
Hard Drive: A-Data SSD S592 64GB + 2,3TB HDDs
Video Card: ATi Radeon HD 5870 1024MB
Monitor: HP 24" LP2475w 5 ms H-IPS 1920x1200
Sound Card: ASUS Xonar DX
Speakers/Headphones: Roccat Kave 5.1, KOSS UR-29
Keyboard: Logitech Media Desktop Elite
Mouse: Logitech MX518 Gaming-Grade
Mouse Surface: Steel Series QcK Steelpad
Operating System: WinSeven Ultimate 64b
Motherboard: MSI P55-GD65
Computer Case: Antec P-182
PSU Corsair HX620
connect:fiber optic 30/30Mbps

Uživatelský avatar
petnek
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3500
Registrován: pon 28 led, 2008 12:44
rok narození: 16 kvě 1987
ID CNT statistics: 10883
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Zapojení GPU do výpočtů

#7 Příspěvek od petnek » stř 28 led, 2009 18:45

Jaké GPU bylo testováno?
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek

Uživatelský avatar
notoric
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 14
Registrován: pon 25 srp, 2008 11:46
rok narození: 22 kvě 1987
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Zapojení GPU do výpočtů

#8 Příspěvek od notoric » sob 31 led, 2009 13:14

WF-FS-E51 píše:Jaké GPU bylo testováno?

ATI 4870 33aaa
Processor: Intel Core i5 750
Memory: 4096MB Kingston HyperX DDRIII 1600MHz CL8
Hard Drive: A-Data SSD S592 64GB + 2,3TB HDDs
Video Card: ATi Radeon HD 5870 1024MB
Monitor: HP 24" LP2475w 5 ms H-IPS 1920x1200
Sound Card: ASUS Xonar DX
Speakers/Headphones: Roccat Kave 5.1, KOSS UR-29
Keyboard: Logitech Media Desktop Elite
Mouse: Logitech MX518 Gaming-Grade
Mouse Surface: Steel Series QcK Steelpad
Operating System: WinSeven Ultimate 64b
Motherboard: MSI P55-GD65
Computer Case: Antec P-182
PSU Corsair HX620
connect:fiber optic 30/30Mbps

Uživatelský avatar
petnek
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3500
Registrován: pon 28 led, 2008 12:44
rok narození: 16 kvě 1987
ID CNT statistics: 10883
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Zapojení GPU do výpočtů

#9 Příspěvek od petnek » sob 31 led, 2009 13:33

To je pěkný, takový výkon by se mi taky líbil 33iii . Já mám HD4670 a na projektu 4743 mám 1% za 4:53 minut. Ve směs je to u všech jednotek co jsem zatím počítal od 3:30 do 5:45 minut. PPD mám vždy kolem 1500. Na 4743 mám 1613.
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek

rodrixs
Příspěvky: 2
Registrován: stř 17 pro, 2008 16:56

Re: Zapojení GPU do výpočtů

#10 Příspěvek od rodrixs » pát 06 úno, 2009 23:36

Tak to ma 4870 moc peknej vykon, s moji ATI 4850 na GROMACS to lita tak 3100-3300 PPD. Co mi ted dost chodi za WU je Tinker a to nebylo moc designovany na rychlost, sem rad kdyz prelezu 2000 PPD. Notoricu koukej pocitat at ses nekde kolem toho dvacatyho mista, kde to ted docela zije. To je to pravy predpekli mnohasetsisicovyho score lidi co sou predemnou :-D ,at se vam dari.rx

Uživatelský avatar
notoric
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 14
Registrován: pon 25 srp, 2008 11:46
rok narození: 22 kvě 1987
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Zapojení GPU do výpočtů

#11 Příspěvek od notoric » ned 08 úno, 2009 12:23

rodrixs píše:Tak to ma 4870 moc peknej vykon, s moji ATI 4850 na GROMACS to lita tak 3100-3300 PPD. Co mi ted dost chodi za WU je Tinker a to nebylo moc designovany na rychlost, sem rad kdyz prelezu 2000 PPD. Notoricu koukej pocitat at ses nekde kolem toho dvacatyho mista, kde to ted docela zije. To je to pravy predpekli mnohasetsisicovyho score lidi co sou predemnou :-D ,at se vam dari.rx

:smt045 ještě menší úpravy OS a máme novej osobák 33zzz Obrázek

vím že to nahoře žije, ale jsem aktivní vpodstatě vlastně od 8.1.09 :)
navíc si myslím že ti nahoře počítají na vícero pc, když se dívám na jejich denní statistiky.. :)) ale nic, dobře, jen tak dál, už jsme překonali takové týmy jako např Bit-tech a teď zrovna vidím přesně rank 300 u našeho týmu :smt038 :smt038 :smt020 :smt058 ¨PS: pardon za smajly, ale je to skoro jak dětská radost :)
Processor: Intel Core i5 750
Memory: 4096MB Kingston HyperX DDRIII 1600MHz CL8
Hard Drive: A-Data SSD S592 64GB + 2,3TB HDDs
Video Card: ATi Radeon HD 5870 1024MB
Monitor: HP 24" LP2475w 5 ms H-IPS 1920x1200
Sound Card: ASUS Xonar DX
Speakers/Headphones: Roccat Kave 5.1, KOSS UR-29
Keyboard: Logitech Media Desktop Elite
Mouse: Logitech MX518 Gaming-Grade
Mouse Surface: Steel Series QcK Steelpad
Operating System: WinSeven Ultimate 64b
Motherboard: MSI P55-GD65
Computer Case: Antec P-182
PSU Corsair HX620
connect:fiber optic 30/30Mbps

martindrhlik
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 15
Registrován: pon 19 kvě, 2008 10:10

Re: Zapojení GPU do výpočtů

#12 Příspěvek od martindrhlik » pon 23 úno, 2009 11:47

Ahoj všem, chtěl bych jen zeptat, jestli se do budoucna uvažuje o tom, zapojovat do výpočtů i starší GPU. Mám totiž 256 MB Geforce 6200 with TC. Vím sice, že to na dnešní dobu není nic moc, ale proč ji nevyužít. Díky za odpovědi. martindrhlik :smt022

LookAS
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 679
Registrován: ned 02 pro, 2007 14:34
rok narození: 12 čer 1981
Bydliště: Přelouč
Kontaktovat uživatele:

Re: Zapojení GPU do výpočtů

#13 Příspěvek od LookAS » pon 23 úno, 2009 13:02

tato grafika nema plne programovatelne shader jednotky, takze se s ni uz nepocita. Cokoli nizsiho jak Geforce 8100 je nekompatibilni s CUDA a pro folding apod mimo hru.
-LookAS- ~ Core i9-7920X + AiO Corsair H110i GT, ASRock Taichi, 32GB Corsair 4133MHz , 2x Gigabyte GTX 1080 Ti Gaming OC, Win 10 x64, FW 391.35, BOINC 7.6.22 x64
PG: Obrázek

Wolley68
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 53
Registrován: čtv 20 bře, 2008 16:50

Re: Výpočty F@H na GPU

#14 Příspěvek od Wolley68 » ned 22 bře, 2009 21:07

Tak jedna zajímavá mašina na Foldingu.
19 GTX295 a 250K creditů za den.
http://foldingforum.org/viewtopic.php?f=38&t=8985
Spotřeba tohoto mazlíka musí být asi zajímavá.

lukasg
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 66
Registrován: pon 01 zář, 2008 20:35

Re: Zapojení GPU do výpočtů

#15 Příspěvek od lukasg » ned 22 bře, 2009 21:13

martindrhlik píše:Ahoj všem, chtěl bych jen zeptat, jestli se do budoucna uvažuje o tom, zapojovat do výpočtů i starší GPU. Mám totiž 256 MB Geforce 6200 with TC. Vím sice, že to na dnešní dobu není nic moc, ale proč ji nevyužít. Díky za odpovědi. martindrhlik :smt022


pokud byses opravdu chtěl nějak, i malým dílem zapojit do výpočtů, tak investice do nové GK která podporuje CUDA a může počitat folding se vleze i do 1500 kč, nebo můžeš zapojit procesor, vše se počítá :-).

lukasg
10.5263157895 %
10.5263157895 %
Příspěvky: 66
Registrován: pon 01 zář, 2008 20:35

Re: Výpočty F@H na GPU

#16 Příspěvek od lukasg » ned 22 bře, 2009 21:15

Tak a jestli můžu dotaz.., je jasné, když počítám přes procesor, že využívám značně i RAM pamět. Ale co když počítám přes GPU, to se taky využívá stejným způsobem ramka nebo se používá pamět na grafické kartě?

Uživatelský avatar
Prazdroj
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 683
Registrován: čtv 17 led, 2008 10:19
Bydliště: Liberec, 32 let

#17 Příspěvek od Prazdroj » pon 23 bře, 2009 17:17

Řekl bych, že se využívá paměť na kartě.

LookAS
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 679
Registrován: ned 02 pro, 2007 14:34
rok narození: 12 čer 1981
Bydliště: Přelouč
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpočty F@H na GPU

#18 Příspěvek od LookAS » stř 08 dub, 2009 16:32

zkuste ho nekdo trumfnout 45hh
Stroj s 23× GeForce GTX 295 - video uvnitr linku - http://www.extrahardware.cz/stroj-s-23x-geforce-gtx-295
-LookAS- ~ Core i9-7920X + AiO Corsair H110i GT, ASRock Taichi, 32GB Corsair 4133MHz , 2x Gigabyte GTX 1080 Ti Gaming OC, Win 10 x64, FW 391.35, BOINC 7.6.22 x64
PG: Obrázek

Uživatelský avatar
notoric
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 14
Registrován: pon 25 srp, 2008 11:46
rok narození: 22 kvě 1987
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpočty F@H na GPU

#19 Příspěvek od notoric » ned 26 dub, 2009 22:11

LookAS píše:zkuste ho nekdo trumfnout 45hh
Stroj s 23× GeForce GTX 295 - video uvnitr linku - http://www.extrahardware.cz/stroj-s-23x-geforce-gtx-295


Jj, také jsem to četl, fakt masakr 33ooo . Rdši bych nechtěl vidět ůčet za elektřinu, muj osobní odhad je 10kW
Processor: Intel Core i5 750
Memory: 4096MB Kingston HyperX DDRIII 1600MHz CL8
Hard Drive: A-Data SSD S592 64GB + 2,3TB HDDs
Video Card: ATi Radeon HD 5870 1024MB
Monitor: HP 24" LP2475w 5 ms H-IPS 1920x1200
Sound Card: ASUS Xonar DX
Speakers/Headphones: Roccat Kave 5.1, KOSS UR-29
Keyboard: Logitech Media Desktop Elite
Mouse: Logitech MX518 Gaming-Grade
Mouse Surface: Steel Series QcK Steelpad
Operating System: WinSeven Ultimate 64b
Motherboard: MSI P55-GD65
Computer Case: Antec P-182
PSU Corsair HX620
connect:fiber optic 30/30Mbps

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 16873
Registrován: pát 27 říj, 2006 09:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Výpočty F@H na GPU

#20 Příspěvek od forest » pon 27 dub, 2009 06:41

On by se z toho dal udělat pro vědu velice přínosný přímotop. Já mám kotel nastavený nyní na 6-9 kW a když by se to zaplo přes vodníka do topného systému, mělo by to šlapat stejně jako kotel 45cc

Odpovědět

Zpět na „Folding@Home“