no podle statistik by mel dat 3950x da prez 33k tak 5950x by mela dat mnohem vice tak o 10-20 procent
a 3700x by mela dat 18k tak ze teoreticky bych mohl bejt prez 50k uvidime kam to dojde
ale obavam se ze jestli zdrazej alektriku tak to budu muset omezit
Ahoj,
chtěl bych se zeptat, jak docílit toho, aby se mi nestahovaly jednotky rosetta python projects. Na jednom PC se docela často nějaká zasekne, nevytěžuje CPU a počítá se i několik dní. Jiné projekty ve VirtualBoxu mi tam běhají bez problému. V nastavení projektu jsem nic nenašel.
Díval jsem se teď, jestli na projektu není možnost výběru jednotlivých podprojektů, ale z nastavení Rosety to zmizelo. Očividně mají buď jednu aplikaci (hmm, podle výpisu aplikací by pořád měla fungovat i roseta mini) a nebo to přesunuli někam jinam v rámci stránek. Tohle jsem vždycky miloval na WCG, kteří měli všechno jinak oproti 99% ostatních projektů.
Nicméně co by mohlo pomoct tak je omezení počtu úloh rosety buď přímo na webu projektu / Nastavení projektu pod "Rozdělení práce" a místo 100% dát třeba 50 nebo 25. Pak by se zastoupení Rosety celkově zmenšilo vůči ostatním projektům, kterýma bys to vyplnit a nedrancovali by tak paměť.
Další možnost je omezit počty jader přímo v BOINC klientovi na počítači. Možnosti -> Výpočetní předvolby. Ale tím samozřejmě ovlivníš BOINC jako takový včetně tasků pro ostatní projekty (pokud počítáš více projektů).
Aplikace mají dvě a chodí mi obě, ta původní funguje bez problému. Omezení na jednu úlohu jsem zkoušel, ale jediný rozdíl je v tom, že se nefláká třeba polovina procesoru - podle aktuálně zaseklých jednotek, ale jen jedno zaseklé vlákno. Když jsem jednu zkusil nechat dopočítat, tak doběhla asi 3 dny po DL a na serveru byla zrušená, protože jsem jí neodevzdal včas.