nové NVIDIA GeForce RTX 30x0 "Ampere"

Diskuse týkající Hardware a to jak všeobecné, tak i přímo o tom co máte právě doma, nebo na čem zpracováváte DC projekty.

Moderátor: Anubis

Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
Abby
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 735
Registrován: pát 08 pro, 2017 21:24
ID CNT statistics: 26303

Re: nové NVIDIA GeForce RTX 30x0 "Ampere"

#21 Příspěvek od Abby »

Kolik příležitostných počtářů se bude zabývat laděním a počítáním více tasks na jedné GPU? Podle mě žádný... Kdyby to šlo naklikat v programu, tak to možná někteří vyzkouší, ale takhle se na to každý vykašle.

Uživatelský avatar
RoKro
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1061
Registrován: pon 31 srp, 2009 08:57
rok narození: 29 črc 1970
ID CNT statistics: 10234
Bydliště: Beroun
Kontaktovat uživatele:

Re: nové NVIDIA GeForce RTX 30x0 "Ampere"

#22 Příspěvek od RoKro »

Forestův komentář je validní. Speciálně u toho Collatze, kde vyšly skoro stejné časy pro 3080 i pro 2060, by rozhodně bylo zajímavé uvést, kolik úloh najednou která karta spočítá.
Příležitostní počtáři ten článek asi ani číst nebudou, protože si kartu vyberou podle výkonu ve hrách.
Obrázek

Uživatelský avatar
Abby
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 735
Registrován: pát 08 pro, 2017 21:24
ID CNT statistics: 26303

Re: nové NVIDIA GeForce RTX 30x0 "Ampere"

#23 Příspěvek od Abby »

Samozřejmě, osobně si taky vybírám grafiku podle výkonu ve hrách a při práci s videem. Ovšem proč by to nečetli příležitostní počtáři? Je to stejně logické jako že to nebudou číst odborníci, kteří jsou tady :-)

A je otázka, jestli autor ví, že se to dá takhle nastavit a jestli vůbec má čas a chuť se s tím drbat. Co když bude testovat slabší kartu? Tam zase je nesmysl pouštět víc tasks. Prostě podle mě je to takhle v pořádku. Task xx vytíží 3090 na yy% a má zz výkon a je to srovnatelné s jinými kartami. Myslím, že lidi, na které je taková recenze zaměřená nezajímá, kolik můžou mít celkově bodů, jen vědí, že karta umí tolik a tolik.

A nakonec, trvám na tom, že kdyby to šlo naklikat v GUI, tak to bude relevantní, ale editací konfiguráků se nikdo zabývat nebude.

Uživatelský avatar
RoKro
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1061
Registrován: pon 31 srp, 2009 08:57
rok narození: 29 črc 1970
ID CNT statistics: 10234
Bydliště: Beroun
Kontaktovat uživatele:

Re: nové NVIDIA GeForce RTX 30x0 "Ampere"

#24 Příspěvek od RoKro »

To je asi stejné jako dočíst se v testu, že nějaký jednojádrový a jiný osmijádrový procesor mají stejný výkon, protože je testovali jenom na jednovláknové aplikaci.
Obrázek

Honza
63.1578947368 %
63.1578947368 %
Příspěvky: 2756
Registrován: pát 03 lis, 2006 10:46

Re: nové NVIDIA GeForce RTX 30x0 "Ampere"

#25 Příspěvek od Honza »

Dříve jsem dělal testy HW, které byly publikované v tištěném časopise, prostě klasická redaktorská práce.
Mimochodem, měl jsem v ruce první quad core v republice, tuším v roce 2006 - tehdy se o nějakém MT skoro nevědělo - jen to, že druhé jádro bude pro OS, antivir atp. a pro programy zbyde volné jádro.

Ano, poctivá recenze vyžaduje znalosti - ať už jde o CPU, GPU nebo třeba tiskárny či monitory, co jsem testoval.
Na druhou stranu se také chci zastat autora, že to vůbec zařadil a vyšel tím vstříc nepříliš velkému čtenářstvu - těch gamesníků bude prostě většina.
Můžeme věřit, že vážný zájemce si dohledá další informace, třeba tady na fóru.
Je to o tom, že šlo pod článek do diskuse hned napsat, že více a přesnějších informací včetně zodpovězení dotazu tam a tam :idea:
7 MEGAprimes: Obrázek Obrázek | TdP: Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek ObrázekObrázek 118568·5^3112069+1 a další nálezy
Obrázek

Uživatelský avatar
RoKro
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1061
Registrován: pon 31 srp, 2009 08:57
rok narození: 29 črc 1970
ID CNT statistics: 10234
Bydliště: Beroun
Kontaktovat uživatele:

Re: nové NVIDIA GeForce RTX 30x0 "Ampere"

#26 Příspěvek od RoKro »

Souhlas, já se taky nenavážel do autora, ale zastával jsem se foresta ;-)
Obrázek

Uživatelský avatar
® Plšák Ráďa ®
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1160
Registrován: čtv 10 led, 2013 00:41
rok narození: 0- 7-1977
ID CNT statistics: 15767

Re: nové NVIDIA GeForce RTX 30x0 "Ampere"

#27 Příspěvek od ® Plšák Ráďa ® »

By se dalo i uvést, jak s DC výpočty se dá dobře vytápět místnosti v chladných měsících v roce. Takové využití by třeba pár lidí mohlo vidět positivně a neodradilo z případného strašáku z nedoplatků z účtu za elektřinu :lol: To je taky důvod, že začnu více s výpočty na GPU až bude větší zima. A pro mne je fajn, že PG Tour je vždy v únoru 33aaa Rozhodně z výpočtů na GK nemám takový strašák jak ABBY, že ji klekla GK. Naopak hardware potřebuje pořádné zatížení a když je to šunt, co nevydrží nějaký ten měsíc pořádný výkon, tak ať se vyreklamuje co nejdříve, než pár dnů po záruce. 45bb
Motto: "Pokrok vědy nezastavíš, ale i ty ho můžeš urychlit." © 2014 Plšák Ráďa User of The Day
Obrázek

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 18398
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: nové NVIDIA GeForce RTX 30x0 "Ampere"

#28 Příspěvek od forest »

Situace s nedostatkem grafik pokračuje i u nižších modelů: https://www.novinky.cz/internet-a-pc/ha ... .seznam.cz

Uživatelský avatar
RoKro
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1061
Registrován: pon 31 srp, 2009 08:57
rok narození: 29 črc 1970
ID CNT statistics: 10234
Bydliště: Beroun
Kontaktovat uživatele:

Re: nové NVIDIA GeForce RTX 30x0 "Ampere"

#29 Příspěvek od RoKro »

Tak koukám, že 3080 je na PG GFN 17 Mega dvakrát rychlejší, než 2080.
https://www.primegrid.com/workunit.php?wuid=684311854
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Hardware“