Radeon HD 4200

Diskuse týkající Hardware a to jak všeobecné, tak i přímo o tom co máte právě doma, nebo na čem zpracováváte DC projekty.

Moderátoři: petnek, nenym, Zelvuska, Anubis

Zpráva
Autor
Abby
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 375
Registrován: pát 08 pro, 2017 21:24
ID CNT statistics: 26303

Radeon HD 4200

#1 Příspěvek od Abby » sob 02 bře, 2019 16:20

Ahojky, dá se nějak přesvědčit Boinc k využití integrované GPU Radeon HD 4200 nebo je jediná možnost novější GPU místo této? Díky.

Uživatelský avatar
Czech Human
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1277
Registrován: sob 30 bře, 2013 14:16
rok narození: 0- 0-1981
ID CNT statistics: 19867
Bydliště: Praha

Re: Radeon HD 4200

#2 Příspěvek od Czech Human » ned 03 bře, 2019 08:45

Bude extrémně záležet na jakém OS a s jakými ovladači to chceš zkoušet, RV620 je rebrandovaný Radeon HD 3xxx. Ovšem je třeba si připomenout, že výkon toho GPU je na úrovni cca 30-47 Gflops = až 1/3 Intel HD 4600 a když si vezmeme na AMD běhající Collatz conjecture tak Nvidia 1080Ti sežvýká jednotku za 6 minut, Intelovo HD 4600 za 8 hodin a tomuhle GPU to bude trvat zhruba 1 den až den a půl :-). Přičemž kdoví jak bude počítač během té doby (ne)použitelný.

Jestli je to v notebooku, tak bych se zaměřil na upgrade CPU a pořádně to chladil aby brzo neodešel, tahle GPU ti akorát výrazně zvýší tepelnou zátěž zbytku počítače a RAC možná i 36000 denně v collatzu není nic moc. Lepší je tu generace 2XXX, a to celkem výrazně pokud nemáš ty rychlejší mobilní verze generace HD 45/46/4800 s čipem RV7x0.
Vzhůru pro body na linuxu :-).

Linuxová verze CNT 2018 balíčku: https://uloz.to/!yhQoPwu9UIel/cnt2018linux-7z
Linuxová verze PG CPU testu na GNF-21 https://uloz.to/!gXPiQ9BD2IF6/pgtest-tar-gz

Obrázek

Abby
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 375
Registrován: pát 08 pro, 2017 21:24
ID CNT statistics: 26303

Re: Radeon HD 4200

#3 Příspěvek od Abby » ned 03 bře, 2019 13:43

OS je Windows Server 2019 a ovladače poslední existující, ono tady si nejde moc vyskakovat :-) Je to Phenom II X2 B57 a tahle GPU je integrovaná, tedy nevím jestli v CPU nebo na desce, natolik AMD neznám, jsem spíše pro-Intel.
Podle GPU-Z je to RS880. Ale podle všeho asi nemá cenu se tím zabývat, maximálně tak vyměnit CPU za X4, ale když jsem koukala na ceny tak spíš ne. Navíc je to značkový počítač, takže bůhví jak to mají upravené, nějaké HP je to ale teď nemůžu najít co přesně to je a do komory se mi jít nechce.

Jinak tedy jsem tam původně chtěla nějaký NAS OS, měla jsem tam Open Media Vault, ale tam mi špatně fungovala tiskárna, tak jsem chtěla zkusit FreeNAS a ten vyžaduje minimálně 8 GB RAM (tedy 8 GB RAM tu je, ale jsou obsazené všechny sloty a nevím jaké je maximum a asi by ani nemělo cenu to měnit) a "strongly recomended Intel". Pak jsem zkoušela Amahi a tam se ani nerozeběhl instalátor. Říkala jsem si taky dát tam nějakou linuxovou distribuci (OpenSUSE nebo Ubuntu), ale natolik Linuxu nerozumím abych všechny požadované věci rozběhla (sdílení souborů přes Sambu, vzdálená plocha, Transmission Daemon a to je vlastně všechno, ve volných chvílích když nic nedělá tak počítat, ale tady jsem to omezila že při vytížení procesoru nad 10% se výpočet pozastaví) tak nakonec padla volba na Windows Server, což je sice kanón na komára, ale funguje na první dobrou a všechno se jednoduše nakliká. Ale stejně bych tam radši Linux, o tom žádná.

Mělo by smysl tam dát nějakou jinou GPU? Počítám Seti a Asteroids přes GPU a přes CPU WCG, nic jiného. Hlavně aby ta GPU nebyla moc drahá, tak pár stovek max.

Uživatelský avatar
Czech Human
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1277
Registrován: sob 30 bře, 2013 14:16
rok narození: 0- 0-1981
ID CNT statistics: 19867
Bydliště: Praha

Re: Radeon HD 4200

#4 Příspěvek od Czech Human » ned 03 bře, 2019 15:17

RS880 je GPU s výkonem 40 Gflops v čipsetu AMD 785G. Ten umí až Phenom II Deneb X6 1100T. Čipset by ho měl umět ovšem záleží na desce zda nemá TDP nebo BIOS omezení. Pokud ta deska bude umět i Deneb, mohla bys do ní dát i šestijaderný Phenom X6 a to je nejlepší co se do takové sestavy může dát. Tuhle integrovanou krásu bych asi nepoužíval, záleží jak se ti chladí čipset.. Čtyřjaderný Phenom seženeš za pár šupů a to i 95W verze, které by měly nejspíš běhat i na těchhle "vše integrované" značkových řešeních. Pokud se ti poštěstí Deneb, budeš myslím spokojená, nic lepšího do té desky a generace za AMD nebylo.

Co se GPU "max. za pár stovek týká" - tady bohužel platí že čím větší lowend, tím horší poměr watt/výkon. A to tak, že zapláčeš - může to být klidně 10x dražší bod než u slušného GPU. Doporučil bych dívat se po nějakém alespoň středu nabídky jen pár generací dozadu. Nebude to pár stovek ale bude to mnohem energeticky efektivnější. Za AMD bych doporučil třeba HD 7790 Bonaire, má TDP 80W a OpenCL2.0. Ve své době to byla energeticky nejefektivnější grafická karta na trhu a dneska už je hodně výprodejovka - nebude stát moc, málo žere a svoje si napočítá. Přitom i na hry se 2GB verze pořád dá použít. Jestli chceš počítat Asteroidy, tak jedině nvidia, tam bych se díval na nějakého středního Pascala, to se dá na ebay sehnat ne tak draho a výkonově to bude pořád pěkné. Gigadisk si třeba nedávno koupil za 3100 Kč jetého Pascala 1060. Lowendu bych se tady důsledně vyhýbal.
Vzhůru pro body na linuxu :-).

Linuxová verze CNT 2018 balíčku: https://uloz.to/!yhQoPwu9UIel/cnt2018linux-7z
Linuxová verze PG CPU testu na GNF-21 https://uloz.to/!gXPiQ9BD2IF6/pgtest-tar-gz

Obrázek

Abby
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 375
Registrován: pát 08 pro, 2017 21:24
ID CNT statistics: 26303

Re: Radeon HD 4200

#5 Příspěvek od Abby » ned 03 bře, 2019 16:02

Díky moc. Ty bys asi nějakého toho Phenoma sehnat za "pár šupů" nedokázal? A kdybych ti poslala přímo jméno toho PC nebo kód z BIOSu dokázal bys zjistit co tam maximálně jde? Jak se chladí chipset nemám nejmenší tušení, ale na CPU je dost velký chladič a je na něm ventilátor, dokáže vyvinout pěkný průvan a je překvapivě i krásně tichý, akorát tedy nevím na jakou teplotu se to dostává při zátěži, nějak mě nenapadlo to zjišťovat :-D Takže na to juknu.

O té GPU to tedy vypadá že spíše budu upgradovat grafiku v desktopu co mám na hry, stejně mi už ta 1050 Ti po dvou a půl letech nějak nestačí :-D Takže kdybych do toho Phenomu dala 1050 Ti 4 GB, pomůžu si asi nejvíc, ju? Ovšem otázka je co do desktopu, Nvidia je momentálně dost drahá, kupovat 10xx se mi nechce neb je to už staré a 20xx je šíleně předražené, navíc tensor cores a raytracing stejně nevyužiju. A 1660 se mi taky zrovna dvakrát nepozdává. A od AMD? Vega je drahá, bez výkonu a šíleně žere a topí, RX590 ujde, ale moc bych si s výkonem nepomohla a starší nemá cenu. A teď babo (dědku :-D ) raď...
Mimochodem, grafická paměť u nové GPU musí být minimálně 6 nebo lépe 8 GB abych si pomohla, takže třeba levná 1060 3 GB absolutně nemá cenu, sice vyšší výkon na chipu, ale sotva to utáhne vysoké rozlišení textur nových her, ono už ty 4 GB leckdy nestačí.

PS: Asteroids nejde počítat na AMD GPU? To docela zamrzí, ono "vesmírných výpočtů" zase tolik není a na GPU je toho ještě mnohem míň... Ale radši oželím Asteroidy než abych kupovala něco nevýhodného (to je ten desktop).

Uživatelský avatar
Czech Human
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1277
Registrován: sob 30 bře, 2013 14:16
rok narození: 0- 0-1981
ID CNT statistics: 19867
Bydliště: Praha

Re: Radeon HD 4200

#6 Příspěvek od Czech Human » ned 03 bře, 2019 17:27

Pošli sem typ sestavy a desky, s tím se dá už pracovat zda to je vůbec možné. Na základě desky se už dá hledat CPU, já se třeba s čtyřjaderným Denebem spálil na staré AM2 desce, která ho sice rozjela ale pouze v "nouzovém režimu" na 800MHz protože Deneb má odlišný způsob napájení a taktování jader než jeho předchůdci... Sehnat se to CPU (zejména 4CPU verze) na ebay i v evropě dá snadno, cca 30€ za 4 jádra, výkonnější 6jaderný Deneb asi 80 €. Tady je jeden pěkný kousek s 95W TDP: https://www.ebay.com/itm/AMD-Phenom-II- ... rk:15:pf:0

Levná málo žeroucí grafika s 8 GB RAM za pár šupů co má pěkný herní i výpočetní výkon na asteroidy bohužel neexistuje :-). Tam to je od 350 € výš a tak 1000+ aby to za něco stálo. Leda kdybys mluvila od začátku o kartě za pár set euro/franků 22rrr . Já se takříkajíc orientoval na hi-end, ten ti obvykle poskytne nejlepší poměr spotřeba/body protože počítám 24/7. Zajímavá by mohla být ta nová 1660Ti, ta má 120W TDP a výkon v SP 5,4Tflop. Nevýhoda je 6 GB RAM a momentálně zcela šílená cena... Za snesitelných 275€ je Polaris AMD X590 i s 8GB RAM ovšem asteroidy na ní nepojedou. A za jejích 7,1Tflop SP a cca výkon 2080Ti v DP zaplatíš 220W TDP... Na občasné hry bude ale dobrá, třeba Kingdom Come rozjede i Polaris se 130W TDP docela pěkně.
Vzhůru pro body na linuxu :-).

Linuxová verze CNT 2018 balíčku: https://uloz.to/!yhQoPwu9UIel/cnt2018linux-7z
Linuxová verze PG CPU testu na GNF-21 https://uloz.to/!gXPiQ9BD2IF6/pgtest-tar-gz

Obrázek

Abby
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 375
Registrován: pát 08 pro, 2017 21:24
ID CNT statistics: 26303

Re: Radeon HD 4200

#7 Příspěvek od Abby » ned 03 bře, 2019 17:54

Tak já to pohledám a pošlu, díky.

Co se týče té GPU tak nehledám vysloveně low end, ale nejsem ochotná dát více než 8.000 Kč, v krajním případě 10.000 Kč, ale ani o korunu víc. To nicméně není pár šupů :-) A abych pravdu řekla, víc mě zajímá na kolik mi rozjede hry, to je první parametr, takže kdybych měla volit mezi dvěma kartami za stejnou cenu, z nichž první mi dá Kingdom Come Deliverance v 2k rozlišení na ultra s HD texturami na 100 fps a spočítá jednotku Asteroids za 15 minut a druhá v tom samém nastavení dá 60 fps a jednotku spočítá za 6 minut tak volím jednoznačně tu první. A kdyby byla ještě třetí karta, která dá v tom samém nastavení 120 fps a bude stát stejně jako ty dvě a Asteroids nespočítá vůbec tak obětuji Asteroids a prostě je nebudu počítat (ale myslela jsem že to se tady už všeobecně ví, že PC mám na Boinc jen sekundárně a primárně je úplně na něco jiného). Opravdu nejsem ochotná dát za grafickou kartu desítky tisíc, protože 4k stejně ještě pořádně nezvládnou a i když 4k zobrazovadlo samozřejmě mám tak dám radši přednost fullHD nebo 2k na ultra se stabilními 60+ fps než 4k na high s kolísavým výkonem. A můj požadavek splní i relativně levná karta za 8.000 Kč (navíc by tu extrémně drahou nejspíš můj procesor ani nedokázal nakrmit, mám "jen" čtyřjádro i5 7600k na 4500 MHz, takže kupovat takhle drahou kartu ani nemá smysl protože by se její výkon zkrátka nevyužil a jen by ležela ladem při hraní třeba na 50%).

No, na občasné hry, spíše bych se ptala jak dobrá bude na občasné výpočty a časté hry :-) Nastavila jsem si to tak, že výpočty mi běží dva měsíce prakticky nonstop (s výjimkou doby kdy pracuju nebo hraju) a pak tři až čtyři měsíce neběží vůbec (po návratu do CZE mě nemile překvapila cena za elektřinu). Na desktopu je nastaveno 50% CPU (tedy dvě jádra, na jednom běží WCG, na druhém se občas spustí Seti nebo Asteroids když něco pošlou) a maximální využití 80%, Intel GPU pro Seti a 1050 Ti pro Seti a Asteroids (a když není nic tak to stáhne Milkyway ať to něco dělá). Teď jsem to spustila 1. března, poběží to do 30. dubna a další výpočty pustím nejspíš 1. září, ať se chudinka netrápí přes léto. I když podle toho jaké bude počasí možná výpočty ukončím až posledního května, záleží na tom jak moc bude vedro. A proto řeším i toho Phenoma. Ale jestli mám dát za stařičký procesor nějaké 2.000 Kč a k tomu ještě 3.000 Kč za starou grafickou kartu tak to radši ať si to chroustá na jednom jádře WCG a na druhém Seti a tyhle peníze dám třeba do velkého NVMe SSD do desktopu, který sice pro výpočty bude mít absolutně nulový přínos, ale celkově bude mít hodně velký přínos (a přiznám se že RAID0 ze dvou pomalých SATA disků mě už moc nebaví, navíc jeden z těch SATA už odchází, podle HDD Sentinel je na 78% a odhadovaná životnost je 124 dnů (ostatně po více než pěti letech na to už má nárok). Ono stačí že takhle starý počítač se 4 GB RAM a 250 GB diskem stál 2.000 Kč a za dvě stovky jsem mu dokoupila RAM na 8 GB, nemyslím si že by se vyplatilo tam dávat takhle předražený procesor. Ovšem kdyby ten Phenom X4 nebo X6 byl do 1.000 Kč tak bych o tom pouvažovala, to by byla ještě celkem přijatelná částka.

Každopádně moc děkuji za rady, pohledám to info o počítači abych věděla co se tam případně dá dát a uvidíme do budoucna.

Uživatelský avatar
Czech Human
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1277
Registrován: sob 30 bře, 2013 14:16
rok narození: 0- 0-1981
ID CNT statistics: 19867
Bydliště: Praha

Re: Radeon HD 4200

#8 Příspěvek od Czech Human » ned 03 bře, 2019 19:57

Ta AMD X590 je zhruba tak výkoná jako Pascal Geforce 1060 a o 500 Kč dražší (7000kč), ovšem má oproti ní o 2 GB RAM víc - místo 6GB má 8 GB RAM, takže na ní pojedou lépe nové tituly co chtějí hodně velkých textur a má výrazně lepší výkon v DP, asi jako 2080Ti. Zmiňovaný Kingdom Come by s hd texturami na té nvidii moc dobře nešel, ten chce 8 GB.Na SP a nvidia-projekty pro Boinc je nejvhodnější o dalších cca 800 Kč dražší Turing 1660Ti (8600 kč), zejména kvůli skoro poloviční spotřebě a jen asi o 20% menšímu výkonu než ta X590 v SP. Ale pozor - má jen 6GB RAM! Nebo za 10 000kč+ Geforce 1070, ta už má 8GB RAM a výkon jako 1660Ti, ovšem taky o hodně větší spotřebu. Na hraní a sem-tam počítání by ale byla asi lepší, protože ta už ten hd texture pack utáhne a zároveň má o něco nižší spotřebu než ten X590 a vyšší výkon ve hrách. A jako špička ledovce Vega 56 za 11 000 kč, taky má 8GB RAM a je na hry výkonná jako 1070Ti ovšem má vyšší SP a asi 3x větší DP výkon. Problém s ní je nepodpora nvidia projektů.

Tedy hráč-šetřílek si koupí X590, hráč-boháček buď 1070 nebo vegu 56 podle využití DP a zapálený počtář nvidia projektů 1660Ti :-).
Vzhůru pro body na linuxu :-).

Linuxová verze CNT 2018 balíčku: https://uloz.to/!yhQoPwu9UIel/cnt2018linux-7z
Linuxová verze PG CPU testu na GNF-21 https://uloz.to/!gXPiQ9BD2IF6/pgtest-tar-gz

Obrázek

Abby
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 375
Registrován: pát 08 pro, 2017 21:24
ID CNT statistics: 26303

Re: Radeon HD 4200

#9 Příspěvek od Abby » ned 03 bře, 2019 20:16

Díky moc za shrnutí, pomohlo mi to :-) Jen se ještě zeptám, co hráč který není ani šetřílek ani boháček a je mezi, ten si koupí co? :-D

Uživatelský avatar
Czech Human
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1277
Registrován: sob 30 bře, 2013 14:16
rok narození: 0- 0-1981
ID CNT statistics: 19867
Bydliště: Praha

Re: Radeon HD 4200

#10 Příspěvek od Czech Human » ned 03 bře, 2019 20:30

Takový podle osobních firemních preferencí jestli chce za minimum peněz víc FPS, nebo víc boinc bodů levněji v delším období :-). Já nemít nic a hluboko do kapsy bych si koupil nejspíš 1660Ti - není sice úplně za pěknou cenu a má méně RAM, ale hry nehraju a má velmi pěkný poměr spotřeba/výkon, přímo je vhodná na dlouhodobý provoz. Ale kdybych musel mít 8GB paměti hlavně na hry a málo počítání, tak asi tu X590, je z 8 GB karet co rozumně utáhnou fullhd zdaleka nejlevnější a přitom výkonem ani v boinc neurazí, v DP navíc bude z těch karet do 11 000 Kč spolehlivě nejrychlejší, až Vega 56 je rychlejší. Ale není moc vhodná na běh 24/7, ač Polaris tak žere 1,83x tolik wattů za stejný RAC.
Naposledy upravil(a) Czech Human dne ned 03 bře, 2019 20:36, celkem upraveno 1 x.
Vzhůru pro body na linuxu :-).

Linuxová verze CNT 2018 balíčku: https://uloz.to/!yhQoPwu9UIel/cnt2018linux-7z
Linuxová verze PG CPU testu na GNF-21 https://uloz.to/!gXPiQ9BD2IF6/pgtest-tar-gz

Obrázek

Abby
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 375
Registrován: pát 08 pro, 2017 21:24
ID CNT statistics: 26303

Re: Radeon HD 4200

#11 Příspěvek od Abby » ned 03 bře, 2019 20:35

Díky moc. Prosímtě, co je to to SP a DP? A co se vlastně dá všechno počítat na AMD? Zajímá mě vesmír, fyzika a lékařství.

Uživatelský avatar
Czech Human
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1277
Registrován: sob 30 bře, 2013 14:16
rok narození: 0- 0-1981
ID CNT statistics: 19867
Bydliště: Praha

Re: Radeon HD 4200

#12 Příspěvek od Czech Human » ned 03 bře, 2019 20:45

SP - single precision, tady všechny běžné karty mají výkon dost vysoký. Většina projektů DC funguje s SP přesností.
DP - dual precision, tady už nvidia poskytuje výrazně nižší výkon než AMD za stejnou cenu, GPU od AMD za 7500 Kč má stejný výkon jako Nvidie za 34 000 Kč :-). Některé projekty DC ji využívají, napadá mě třeba aplikace GNF-21. Další využití je u profesionálních softíků pro úpravy videa, simulace apod. Spíš to je přidaná hodnota mimo svět DC.

Větší možnosti máš s GPU od Nvidie, je víc projektů co ji podporuje, GPUGRID třeba jen nvidii. Na AMD můžeš počítat omezený počet projektů. Tuším SETI, pak z fyzikálně/vesmírných projektů Einstein, to je hezká gravitační fyzika, něco bylo v minulosti i na WCG /teď si ale nejsem jistý zda jim něco na GPU běží/. Z kryptografie Moo a matematika Collatz conjecture a některé projekty Prime Grid. Většina projektů dnes běží spíš na CPU, musíš si kupovat GPU podle toho co chceš počítat a ne naopak - udělej si seznam projektů co tě zajímají a pak se rozhoduj co koupit, třeba zjistíš že novým CPU si pomůžeš víc :-).
Vzhůru pro body na linuxu :-).

Linuxová verze CNT 2018 balíčku: https://uloz.to/!yhQoPwu9UIel/cnt2018linux-7z
Linuxová verze PG CPU testu na GNF-21 https://uloz.to/!gXPiQ9BD2IF6/pgtest-tar-gz

Obrázek

Abby
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 375
Registrován: pát 08 pro, 2017 21:24
ID CNT statistics: 26303

Re: Radeon HD 4200

#13 Příspěvek od Abby » ned 03 bře, 2019 23:56

Díky moc. Jediné nové/lepší CPU co můžu dát do své desky je i7 7700k a dát 7000 Kč za bazarové se mi fakt nechce. Ovšem sehnat ho do 5000 Kč tak bych do upgrade šla. A měnit i mobo se mi už vůbec nechce, to tak za pět let na to přijde čas, resp nejbližší doba kdy bych byla ochotná k takhle velkému upgrade je běžný prodej DDR5 za cenu srovnatelnou nebo nižší s DDR4. Takže pokud budu v nejbližší době něco vylepšovat tak to bude grafika a větší SSD. Ale spíš to minimálně rok až dva zůstane v aktuálním stavu. Uvidím, záleží na cenách. Teď je pro mě větší priorita můj Mini Cooper, musím mu nechat spravit bok (cca 15000 Kč, nějaký blb udělal šrám na dveřích a zadním blatníku), dostane nová kola, chci rádio které umožňuje připojení telefonu přes Bluetooth a v létě chceme cestovat po Evropě,já minýskem a žena na Hondě (motorka, chceme projet Švýcarsko, Nizozemí, Spojené Království, Francie a tak) a to taky není zadarmo. A k tomu rekonstrukce bytu, minimálně koupelny. Takže i kdyby se mi líbila rychlejší grafika i CPU tak jedině za fakt super cenu...

Uživatelský avatar
Czech Human
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1277
Registrován: sob 30 bře, 2013 14:16
rok narození: 0- 0-1981
ID CNT statistics: 19867
Bydliště: Praha

Re: Radeon HD 4200

#14 Příspěvek od Czech Human » pon 04 bře, 2019 07:27

Není zač, ono teď bych stejně raději chvíli počkal jak se vyvine cena té 1660Ti, případně co vymyslí AMD a každý měsíc bazarový hardware klesne o nějakou tu korunku :-). Není žádný spěch.
Vzhůru pro body na linuxu :-).

Linuxová verze CNT 2018 balíčku: https://uloz.to/!yhQoPwu9UIel/cnt2018linux-7z
Linuxová verze PG CPU testu na GNF-21 https://uloz.to/!gXPiQ9BD2IF6/pgtest-tar-gz

Obrázek

Abby
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 375
Registrován: pát 08 pro, 2017 21:24
ID CNT statistics: 26303

Re: Radeon HD 4200

#15 Příspěvek od Abby » pon 04 bře, 2019 12:11

Taky si říkám, není kam spěchat, funguje to, výkon zatím stačí a AMD stále nemá na Nvidii odpověď, tak třeba něco předvede. Každopádně mockrát děkuji.

Abby
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 375
Registrován: pát 08 pro, 2017 21:24
ID CNT statistics: 26303

Re: Radeon HD 4200

#16 Příspěvek od Abby » čtv 14 bře, 2019 17:45

Tak jsem dostala zadarmo Nvidia GT 730, takže jsem ji dala do NASu a stejně to nefunguje, hlásí to totiž:

Kód: Vybrat vše

Running as daemon (GPU computing disabled)
Nějaká rada co s tím?
boinc.PNG
boinc.PNG (76.26 KiB) Zobrazeno 118 x
edit: případně jak moc složité by bylo ten NAS provozovat na Linuxu? Potřebuji přístup k diskům po síti na základě oprávnění (samba), je několik uživatelů a každý má přístup jinam a jinak. Dále potřebuji vzdálenou plochu, Transmission Daemon (tedy torrent běžící na NASu a připojuji se k němu vzdáleně přes Transmission Remote GUI), sdílení tiskárny HP LaserJet 1200 a možná DLNA resp. podporu pro Chromecast pokud to tenhle počítač vůbec dokáže zvládnout. A Boinc aby počítal i na té GPU, pro přístup k datům používám klienta v desktopu a připojím se "k jinému počítači". Víc nepotřebuji. Disky jsou celkem čtyři, 250 GB pro systém, 4 TB, 2 TB a 2 TB (tyto disky jsou momentálně ve formátu NTFS, není problém zkopírovat data jinam, disky převést do jiného formátu a data vrátit). Jak moc složité by bylo tohle rozběhnout? A jakou distribuci? Nejlépe nějakou stabilní takže mě napadá buď OpenSUSE Leap nebo Ubuntu LTS. Nutně ale potřebuji GUI, v terminálu se příliš dobře neorientuji.

Uživatelský avatar
nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7042
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: Radeon HD 4200

#17 Příspěvek od nenym » čtv 14 bře, 2019 18:46

Máš připojený monitor nebo nebo dummy-plug ke GPU?
Blíží se další krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 505x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

Abby
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 375
Registrován: pát 08 pro, 2017 21:24
ID CNT statistics: 26303

Re: Radeon HD 4200

#18 Příspěvek od Abby » čtv 14 bře, 2019 21:00

Normálně ne, ale tenhle screenshot jsem dělala s připojeným monitorem.

Uživatelský avatar
nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 7042
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: Radeon HD 4200

#19 Příspěvek od nenym » čtv 14 bře, 2019 21:56

Boinc máš nainstalován jako službu, GPU je nepoužitelná. Všiml jsem si až nyní - runnig as a deamon (GPU computing disabled)
Blíží se další krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 505x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

Abby
31.5789473684 %
31.5789473684 %
Příspěvky: 375
Registrován: pát 08 pro, 2017 21:24
ID CNT statistics: 26303

Re: Radeon HD 4200

#20 Příspěvek od Abby » čtv 14 bře, 2019 22:42

To jsem tam psala, jde to nějak obejít? Když totiž Boinc nainstaluji normálně tak musí být přihlášený uživatel aby to běželo a já tam mám serverový OS, proto je to služba. Zkoušela jsem to normálně a právě bez přihlášení uživatele Boinc vůbec neběžel.

Odpovědět

Zpět na „Hardware“