Vodní chlazení

Diskuse týkající Hardware a to jak všeobecné, tak i přímo o tom co máte právě doma, nebo na čem zpracováváte DC projekty.

Moderátoři: petnek, nenym, Zelvuska, Anubis

Odpovědět
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17783
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

#41 Příspěvek od forest » ned 11 lis, 2007 21:54

Dost zajímavý bastl, ale s dost špatným odvětráním. Stále trvám na tom, že na přetakt Q6600 to bez větráku nemá.

Uživatelský avatar
krahulik
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1217
Registrován: úte 09 led, 2007 10:33

#42 Příspěvek od krahulik » ned 11 lis, 2007 23:52

forest píše:Dost zajímavý bastl, ale s dost špatným odvětráním. Stále trvám na tom, že na přetakt Q6600 to bez větráku nemá.
ted presne nechapu, tohle je uz hybrid (pasiv+aktiv), chladi samotnym povrchem, radiatory jsou nalisknute i na povrchu ("chladi" i telo reseratoru), + 14 cm vetrak. Vzduch se tahne pres radiatory po stranach. Z toho
"testiku" v predminulem prispevku jsou videt vysledky i v porovnani s reseratorem 2.
Obrázek
Pentium Extreme Edition dual core 955 (3.46 GHz at 1.22 Vcore):

ObrázekObrázek
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17783
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

#43 Příspěvek od forest » pon 12 lis, 2007 05:23

No právě o tom 14cm větráku mluvím. Pasivné radiátor od Viscoolu ke svému provozu žádný ventilátor nepotřebuje, protože je prostě dobře postavenej a nehraje si moc na design, ale na jednoduchost a účinnost.

Uživatelský avatar
krahulik
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1217
Registrován: úte 09 led, 2007 10:33

#44 Příspěvek od krahulik » pon 12 lis, 2007 21:30

ja myslim, ze ty dva radiatory od zalmana nebudou o nic horsi :) jeste jsem se nesetkal s odflaknutym chladicem od zalmana :) ze je daji do pekne krabicky je vec druha :)
Podle vysledku jde videt, ze se "stejne" topicim procesorem to zvladne levou zadni pri 850 otackach, a o nic hur by si nevedl bez zapleho vetraku :)

Jak jsem psal, zaujal me vice, protoze konecne test porovnavajici reserator 2 a XT...XT ma rezervu.

XT jsem dal, ze bych si umel neco podobneho predstavit jako domaci bastl pro pouziti viscoolu :) Ja se mu nebranim, ba naopak :) Jenom bude problem s tim uchycenim umistenim (cerpadlo-pasiv) :/

by me zajimalo, jestli nekdo nema zbytecne v serii 2 radiatory viscoola :)

EDIT: jsme zapomnel napsat :) Po shlednuti a precteni jsem usoudil ze bych spise nez R 2, chtel R XT, pokud by nebyly Vanoce, tak bych do nej sel, takhle si ho pisu na seznam, pujdu do viscoolu, podporime SK made :)

PS: nemate predstavu jak dlouho trva nez dojde objednavka?
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
KPX
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 869
Registrován: pát 03 lis, 2006 23:24
ID CNT statistics: 349
Bydliště: Praha

Je vodnik potreba?

#45 Příspěvek od KPX » pon 12 lis, 2007 23:41

Seriozni dotaz: opravdu si myslite, ze je vodnik ke znatelnemu pretaktovani nutny? Opravdu nestaci nejaky dobry vzduchovy chladic, plny medi? Me se do te vody nejak prece jen nechce... a o 4-jadru vazne uvazuju. Nemate nekdo dobre zkusenosti i se vzduchovym chladicem???
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
krahulik
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1217
Registrován: úte 09 led, 2007 10:33

#46 Příspěvek od krahulik » úte 13 lis, 2007 00:50

ja mam k vodnikovi i jiny duvod, psal jsem drive. Potrebuji k veceru,kdyz vyklizim pole, ztisit pocitadlo. kdyz ho utlumim, tak jde teplota jader znacne nahoru...
pote chystam generacni obmenu a pripravuji pudu pro pripadny OC (meze OC se vzduchem jsou nizsi nez s vodnikem).

vzduchem lze uchladit 4 jadro v pohode, ja s nim problem nemam (je to vykoupeno ale hlukem-mam 9500,mensi vetrak nez 9700)
Alternativou "tichou" jsou napr: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41230
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41185
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41976

dle diskuse par zkusenosti dobrych :wink:

Aerodynamickeho hluku se ovsem nezbavis :/ + nutny pekny pruvan v case.

Pokud bys neresil elektrinu, tak treba tohle:

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42638
:lol:
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17783
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

#47 Příspěvek od forest » stř 14 lis, 2007 16:35

Velký problém toho Zalmana je právě v tom, že ten pasiv je zavřenej v bedně. Tam ti zákonitě bez větráku bude stoupat okamžitě teplota, bez ohledu na to, zda tam máš jeden, dva, tři nebo kolik radiátorů. Tím pádem jsi donucený použít vevtilátor, aby jsi v té bedně dělal průvan. Je hezké že pojede jen na 850 otáček, ale už to ti vytvoří hluk a jak to tak známe, každý větrák je s namotanýma hodinama jen hlučnější a hlučnější a méně a méně účinnější, bez ohledu na to, že i ty žebra radiátorů bude velice značně zanášet prachem a tím i snižovat jejich účinnost. Výsledek je takový, že je to hezčí, ale dražší, hlučnější a do budoucna náročnější na údržbu.

K čemu 2 Viscool chladiče když stačí bohatě jeden? Budu je mít až mně přijde ten pro IQE a jeho vodníka, ale nevím k čemu je myslíš použít?

Jinak dodávky od Viscool jsem měl prozatím vždy do 2 týdnů v Brně.

Chlazení vodou je jednoznačně tišší a dlouhodobě bezporuchové, namontovatelné na jakoukoliv desku a CPU. V tom je značný rozdíl oproti vzduchu, kde při non-stop provozu a přetaktu je nutné chladič za pár měsíců kupovat novej, i ty z počátku tiché jsou za několik týdnů poměrně hlučné a z dlouhodobého hlediska je to nákladnější způsob chlazení.
Tichý chladič je většinou tichý za normálního provozu bez BOINC a OC, ale při delším pořádném záběru se velice rychle opotřebovávají a jedou na maximální otáčky, což je dělá hlučnými. Za několik měsíců se na ložiskách při non-stop zatížení vytvoří pitting a to je pro ně v podstatě parte, něco jako pro moraváka šárka :wink:
Vodník je trochu náročnější na montáž, ale to je asi jediná nevýhoda, když použijete kvalitní díly.

Uživatelský avatar
krahulik
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1217
Registrován: úte 09 led, 2007 10:33

#48 Příspěvek od krahulik » pát 16 lis, 2007 23:11

Velký problém toho Zalmana je právě v tom, že ten pasiv je zavřenej v bedně.

tak tohle pro me vubec neni problem, samotna bedna, ktera neni zcela uzavrena je dost dobrym pasivem s velkym povrchem :wink: (viz recenze)
ze je tam vetrak, neznamena, ze ho musis pouzit= nepouzijes= spadnes vykonove na plus minus zalmana R2 (u r1 se jeste na pasiv dal dokoupit pomalobeznik pro chlazeni veze), ale furt si v peknych cislech.

velky plus: neni problem take sehnat alternativu atd za 14 cm fan, ktery neni zadny spesl atyp :) pokud chce zvysit chladici vykon, z rady duvodu, proste to ofouknes :) normalni pasiv muzes foukat pusou nebo stolnim vetrakem (a ten neni nejtissi) :)

ze se zebra budou zanaset, tak je uplne jedno jestli tam bude pruvan nebo ne...ten prach v byte bude tak i tak :) Otevrit bednu a vyfoukat to vysavacem, tak jak cinim doted nebude problem...pokud budu mit viscoola pasiv na zemi, tak bude zasranej do 14 dnu (prasnost holt velika), kdyz ho pracne nekam zavesim, aby cerpadlo nemuselo makat navic, tak to bude o fous lepsi :)
Chlazeni, ma zalman v malicku :) napodobeniny ostatnich firem jsou jen k smichu, za ty penize :) To same plati u pasivu :) Viz pasiv na hdd, ktery facha i bez pruvanu)

Jak uz jsem psal, tak na "moje pozadavky" zvysit chladici vykon a mit vecer tichy chod, tohle plni :) Ze to vypada jak to vypada je pekne,ale neni to pro me prvorade, a stoji to co to stoji je jen smutne vzhledem ke kurzu dolar-kc :( Nechci udelat radost na Vanoce nejen sobe :wink:


Proc bych mel pouzit? Mam normalne hlad po informacich, tak se ptam :) Myslim ze asi ne jen pro efekt, ale pro efektivni chlazeni..ja uz jsem z chemickeho inzenyrstvi dost opomnel, ale dva chladice maji vetsi potencial pro chlazeni za vyssich prutoku, ci pri prenosu vetsi tepelne energie :) (co kdyz bych chtel pouzit chlazeni na procesory ve dvou bednach vedle sebe, vykonnejsii cerpadlo atd., rad se nad tim zamyslim) :lol: Vsude kolem me se v mi praci odehrava vymena tepla trosku v jinych radech :)

Jinak dodávky od Viscool jsem měl prozatím vždy do 2 týdnů v Brně.

super, to je slusny termin :)

uvidime, casem urcite pripojim par radek
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17783
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

#49 Příspěvek od forest » sob 17 lis, 2007 05:52

Asi je to pohled z praxe, jelikož už jsem předělával vodníka za těch 5 let několikrát a měnil i několik dílů, abych zkusil co to udělá v jiných režimech.
Proto mohu i porovnat funkčnost velkého chladiče, s velkou plochou a k tomu přidaným větrákem (který jsem také na noc vypínal) a nynější žebrovaný hlikíkový pasiv od Viscoolu. To vypnutí větráku je znát už za pár minut a u Prescotta už jsem to vypínat nemohl ani na hodinu. Prostě je ve vodním okruhu chlazení málo vody. Vem si že máš maximálně litr a ten se ti protočí 300-600x za hodinu. Pokud se dostatečně rychle nestihne přenášet do prostoru, začne ti na všech těch dílech poměrně rychle narůstat teplota.

Tím tělem zalmana se ti neuvolní teplo prakticky žádné. Je to jen plocha bez žeber a ještě ti spodek bude na něčem ležet, účinnost této plochy pak je 0. Nebavíme se doufám o účinnosti pro celerona 1Ghz, ale o účinnosti pro plně přetaktovaný Q6600 a u toho můžeš na vypnutí toho větráku na noc u zalmana rovnou zapomenout. Potřebuješ tím výměníkem přenést do prostoru cca 70Wh, což je fakt hodně.

S tím zanášením prachem nemáš v žádném případě pravdu. Pokud máš pasiv zavěšenej pod stolem a nemáš na něm žádnou vrtulku, tak se ti do těch žeber dostane prachu jen minimálně a ten pak staší opravdu jen profouknout vysavačem. Když ale ten stejnej pasiv budu profukovat vrtulkou, tak tím průvanem do něj zákonitě dostanu za stejnou dobu mnohem více prachu a také se na něj začne lepit, nikoli jen usedat a následné čištění je tak na vodu a kartáč. To je to o čem mluvím u toho Zalmana. Zanášet se ti pak bude nejen ta vrtule, ale celý vnitřek té bedny a účinnost bude klesat.
Je to jen teorie s praktickými zkušenostmi z jiných výrobků na vodní chlazení, ale tomu pocitu se prostě po těch letech nemohu ubránit. Spíše mně to fakt připadá jako hezká hračka za spoustu peněz pro využití při normálním provozu, než super chlazení za odpovídající cenu pro maximální OC.

Však si to kup a můžeme pak porovnat výsledky. Osobně ale nevím co čekáš že získáš navíc oproti sestavě od Viscoolu, když za to jsi ochotný zaplatit prakticky 4 násobnou cenu.

Pokud jsem dobře pročítal některé ty testy na které odkazuješ, tak při zatížení přetočeného E6400 na 3,5Ghz byla teplota na CPU 75°C a to je jen dvoujádro s tím, že ten test byl jen na 30minut, nikoli několik dní provozu s prachem zanešenými žebry a vrtulí :wink:
Já mám nynější teploty na čtyřjádru 74°C (a to jsem ten pasiv od Viscoolu za ty 2 roky ještě nijak nepotřeboval čistit), tak nevím proč bych měl platit za Zalmana o tolik více peněz.

Uživatelský avatar
krahulik
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1217
Registrován: úte 09 led, 2007 10:33

#50 Příspěvek od krahulik » sob 17 lis, 2007 12:54

..super chlazení za odpovídající cenu pro maximální OC...

ja tohle od vodnika neocekavam, psal jsem to nekolikrat, tak nevim proc to stale zminujes :wink:

Osobně ale nevím co čekáš že získáš navíc oproti sestavě od Viscoolu, když za to jsi ochotný zaplatit prakticky 4 násobnou cenu.

jezisku na krizku , to uz jsem psal snad nekolikrat :? (ziskal bych neco, co by pro moje zamery dostacovalo, viz treba +-)

Tím tělem zalmana se ti neuvolní teplo prakticky žádné.
:lol:
timhle bys poprel prvni zakon termodynamiky :P (jelikoz je jasne, ze teplo z media se prostupem vsech pasivu prenasi na dalsi kovove casti, chlazeni je takto i cilene, viz dlouhe pasivy. Mozna se pletu :)

Tohle porovnavani s viscoolem je zcela zbytecne, zalmana tady nikdo nema, tak ho posuzovat ze vypada jak vypada a stoji co stoji, ci jen podle recenze je asi nepatricne. Reseratora XT neobhajuji, ja jen pisu (nekolikrat), ze pro me, tj. moje pozadavky by vystacil. Nemluvim nikde o zadnem maximalnim OC, pokud to nekdo bude chtit, tak nad tim poduma :) Me by stacil vecer klidek pred vypnutim (nikdy mi to nepojede nonstop) na par hodin ztisit.... :wink:

Tve zkusenosti beru, proto jsem se i optal, ale dostali jsme se do nejakeho pseudovirtualniho sveta, kde se hleda zobecneni a roubovani potencialu k max. OC pro konkretniho uzivatele (me) u jednoho produktu (R2 uz jsem "skrtl") :) . Uz jsem psal, ze XT je na druhe koleji. Samozrejme jde o moje penize, na to jsem se opravdu ptal ale u R2.
Takze pokud se ptas co bych ziskal, tak mam pocit, ze jsi asi necetl moje pozadavky. Ze se budu potit pri kazdem vyndani bedny kvuli otevreni (nemam luxus mit case kde chci). Ze viscool nema takove krasne spojky, zaslepky... to ma zalman vyresene dost luxusne v "zakladu". Neberu prakticnost z maximalniho chladiciho vykonu.
Kdybych hledal neco pro max. OC, tak jsme asi nekde jinde, a hledal nekde jinde.

ps: s tim prachem si me rozesmal, rekni to moji prachovce nebo MUS :lol:
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17783
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

#51 Příspěvek od forest » sob 17 lis, 2007 22:08

Ok, uvidíme až to budeš mít, já myslel že ty testy bereš jako směrodatné, když na ně odkazuješ a že hledáš co nejlepší výkon vodníka.

Jen k tomu lezení do Case, to umístění expanzky je moje řešení, můžeš si ji dát kam se ti to bude hodit a nebudeš muset pak bednu kvůli vodníkovi vůbec rozdělávat.

Uživatelský avatar
krahulik
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1217
Registrován: úte 09 led, 2007 10:33

#52 Příspěvek od krahulik » ned 18 lis, 2007 12:09

uz se docela tesim :)

blbe je ze to tady mam v byte/pokoji trosku komplikovanejsi, az to budu mit pred sebou tak uvidim jak to doresim :)

bednu mam hodne ztisenou, tak bych rad cerpadlo s expanzkou dal do bedny..no do bedny polezu obcas, ale polezu...furt se na necem dela :roll:
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17783
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

#53 Příspěvek od forest » ned 18 lis, 2007 20:16

A co dát čerpadlo do expanzky do bedny a druhou expanzku mít na dolévání někde mimo PC?
Takto se to chystám taky brzo vyřešit. Čerpadlo v expanzce přecijen trošku vrní a ikdyž ji mám podloženou filcem s otevřenou bednou je ten provoz kousek od Case trochu slyšet, ale když Case zavřu je klid, proto bych to nerad dával mimo Case, ale na tu kontrolu a dolévání by se to zase hodilo někde venku a tak mě napadlo vřadit druhou jen kontrolní a dolévací expanzku. Tu si jsem v podstatě schopnej vyrobit, na tom nic není, ale ještě uvidím jak to dopadne. Prostě jen takový plán, který už mám asi rok a ještě jsem si ho nezrealizoval :wink:

Uživatelský avatar
IQE
26.3157894737 %
26.3157894737 %
Příspěvky: 228
Registrován: pát 03 lis, 2006 19:07
Bydliště: Vsetín

#54 Příspěvek od IQE » pon 19 lis, 2007 14:48

forest píše: Prostě jen takový plán, který už mám asi rok a ještě jsem si ho nezrealizoval :wink:
To chceš zkoušet na MÉM PC :shock: :?: :lol:
Přítel je ten, kdo o vás ví všechno a má vás pořád stejně rád... ELBERT HUBBARD
Moje statistika

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17783
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

#55 Příspěvek od forest » pon 19 lis, 2007 17:19

Ne, ty chceš pokud vím expanzku jenom jednu a posazenou na Case, já mluvím o jedné expanzce s čerpadlem na zdroji v bedně a druhé někde jinde, (logicky výš) která by byla jen na kontrolu a doplňování, ale to by musel být čas si ji vyrobit, nebo vrazit peníze do hotové, což se mně zatím moc nechce :wink:

Uživatelský avatar
vkliber
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 9909
Registrován: čtv 29 bře, 2007 10:41
ID CNT statistics: 1
Bydliště: Brušperk, 48 let
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od vkliber » stř 05 pro, 2007 11:48

Narazil jsem na tento článek, tak pro zájemce o kompletní vodní chlazení : Vodník.
Statistiky CNT | Projekty CNT | Distribuované výpočty CNT | SETI CNT | Einstein CNT
.....::::: Proč se mít nejlépe, když se můžu mít čím dál tím stejně :::::.....
Moje skromná statistika tady , tady , tady nebo grafy.
˙ıɔıqɐɹʞ ʌ ǝןɐ 'ıןʇʎd ʌ ǝɔıɾɐz ǝʇɾndnʞǝu ʎpʞıu ˙˙˙

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17783
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

#57 Příspěvek od forest » stř 05 pro, 2007 14:11

Docela solidní, ale dost drahé za to co to obsahuje.

Uživatelský avatar
krahulik
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1217
Registrován: úte 09 led, 2007 10:33

Re: Vodní chlazení

#58 Příspěvek od krahulik » pát 14 pro, 2007 11:53

tak uz je to dom, bohuzel jsem trosku zmatenej 33vvv

balik prisel pekne zabalen, ale bez jedineho dokladu. Ze neni navod..na webu toho 2x taky moc nemaji (ani na blocich neni alepson skrabnuto in/out), ale clovek si s tim poradi.
Trosku me zarazilo cerpadlo, necekam od nej nic svetoborneho, ale nejsem si jisty jestli Q max=400 l/h na cerpadle a 10 W (14?), odpovida atmanovi 500l/h, 6W :smt102
Pro uplny upgrade uz mam vyhlidle jine cerpadlo (cenove a kavlitou trosku jinde), podle vysledku se rozhodnu jestli poridim neco lepsiho (jednotlive komponenty---uz me desi ta dostupnost).
O vikednu snad zacnu bastlit, zatim mam v planu pouze destilku..informace o ethylenglykolu a plexiglas zatim hovori v neprospech "fridexu".
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
forest
Admin webu a fóra CNT
Admin webu a fóra CNT
Příspěvky: 17783
Registrován: pát 27 říj, 2006 10:19
rok narození: 03 bře 1977
ID CNT statistics: 71
Bydliště: Újezd u Brna

Re: Vodní chlazení

#59 Příspěvek od forest » pát 14 pro, 2007 14:21

Čerpadlo 400l bohatě stačí. Myslel jsem si že fámy že čím více toho čerpadlo protočí za hodinu je pro chlazení to nejlepší jsou už pryč :smt002 Více než počet litrů by se měli lidi zaměřovat na výtlak, protože si koupí super čerpadlo a pak mně píšou že se jim to nechce pomalu hejbat. Mají ale čerpadlo pod stolem a bednu na stole a 1m to zvládne opravdu málokteré akvárkové čerpadýlko.

Destilka bohatě stačí, je to levné a nemusí ti být líto když to jednou za půl roku vyměníš. Jinou kapalinou nic víc nezískáš, spíše naopak.

Chce to napřed pobrat trochu teorie a hlavně ukáže praxe, či si nechat poradit, pak už to jde vše snadno.

Uživatelský avatar
krahulik
52.6315789474 %
52.6315789474 %
Příspěvky: 1217
Registrován: úte 09 led, 2007 10:33

Re: Vodní chlazení

#60 Příspěvek od krahulik » pát 14 pro, 2007 15:30

aha, tak to napisu takhle:

Jeste se mi nestalo, abych objednal zbozi, zaplatil za nej a NEMEL ANI JEDEN DOKLAD! (OBJEDNAVKA-FAKTURA-DANOVY DOKLAD-ZARUCAK). (jsem vyjimka?)
Parkrat se mi stalo, ze prislo neco jineho, ale pokud objendavam, tak koukam i na aktualni informace o specifikaci, pokud pak prijde neco jineho, tak je asi NECO NEKDE SPATNE.

Srovnavat prutok, vytlak, prikon je pro restriktivni bloky dost dulezite, ale dohledat neco k "noname" DS-06 (?) je asi zbytecne, pac po upgrade a pro chystane OC (pravdepodobne jiz maximalni) bude vymena za laing, pripadne novy blok na VGA...

Jdu zlatou cestou, koupil dobre bloky (doufam a verim), vzal jsem plexi (zatim nevidim problem). Dle doporuceni na webu viscoolu je vyhodne EG+H2O (1:1), upozorneni zda to muze ovlivnit vlastnosti plexi = 0 . Nerad bych uplatnoval "zaruku" :smt002

Rad a teorie jsem za ten kratky cas nasosal dost :smt003

Unesen ze zmeny fora a fofru kolem, jsem se jeste nedostal ke kontaktovani na Slovensko, nejdrive az o vikendu :smt003
Naposledy upravil(a) krahulik dne sob 15 pro, 2007 18:43, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Hardware“