Zprovoznění grafiky

Diskuse týkající Hardware a to jak všeobecné, tak i přímo o tom co máte právě doma, nebo na čem zpracováváte DC projekty.

Moderátoři: petnek, Zelvuska, nenym, Anubis

Zpráva
Autor
Petronell
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 15
Registrován: čtv 03 črc, 2014 00:21

Re: Zprovoznění grafiky

#21 Příspěvek od Petronell » ned 27 črc, 2014 15:56

Koupil jsem XP s pc v roce 2005. Byl tam nainstalován. Bylo dodáno originální CD. Tu grafickou kartu jsem nekoupil kvůli výpočtům, ale kvůli hraní. Mám 32 bitový systém, 64 bitový nechci. To kvůli ovladačům k tiskárně. Je starší a 64 bitové ovladače pro to nejsou. Rozdíl mezi 32 a 64 bitů na dvoujádrovém či vícejádrovém procesoru na rychlosti nepoznáš. Jde to poznat na jednojádru a ten už dávno nemám.

Dadu from Silesia
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1065
Registrován: úte 03 úno, 2009 21:23
rok narození: 03 bře 1984
ID CNT statistics: 10156
Bydliště: Opava

Re: Zprovoznění grafiky

#22 Příspěvek od Dadu from Silesia » ned 27 črc, 2014 19:11

to by ses divil co dokáže 64bit udělat na takovém Simapu muj starý atlon 6000 chrochtal blahema Crisis 1 jsem z stealth stylu mohl přejít na Rambo protože se to nesekalo, ale kté grafice DX10 a 11 mají efektivnější postupy na staré věci takže hra napsaná pod vyšším DX vypadá třeba stejně, ale jede na slabším HW na vyšší detaily. Pokud hraješ hlavně starší dx9 hry tak nic.
Obrázek

Uživatelský avatar
® Plšák Ráďa ®
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 775
Registrován: čtv 10 led, 2013 00:41
ID CNT statistics: 15767

Re: Zprovoznění grafiky

#23 Příspěvek od ® Plšák Ráďa ® » ned 27 črc, 2014 20:21

Petronell píše:Koupil jsem XP s pc v roce 2005. Byl tam nainstalován. Bylo dodáno originální CD. Tu grafickou kartu jsem nekoupil kvůli výpočtům, ale kvůli hraní. Mám 32 bitový systém, 64 bitový nechci. To kvůli ovladačům k tiskárně. Je starší a 64 bitové ovladače pro to nejsou. Rozdíl mezi 32 a 64 bitů na dvoujádrovém či vícejádrovém procesoru na rychlosti nepoznáš. Jde to poznat na jednojádru a ten už dávno nemám.

Od roku 2005 se toho tolik změnilo 45cc Zkusme to takhle, předpokládám, že za tu dobu určitě máš aspoň dva disky k mání. pokud ne dál tenhle příspěvek nečti a ignoruj ho 45hh

Pokud disk druhý máš zkus si nanečisto tam dát druhý OS s Win7 64bit a zprovoznit si ovladače přes zpětnou kompaktibilitu s XP 32bit. A tu tvoji větu cos napsal "Rozdíl mezi 32 a 64 bitů na dvoujádrovém či vícejádrovém procesoru na rychlosti nepoznáš." to ani komentovat nebudu a budu dělat, že jsem to jako vůbec nečetl 33aaa
Motto: "Pokrok vědy nezastavíš, ale i ty ho můžeš urychlit." © 2014 Plšák Ráďa
User of The Day

Medajle na projektech:
Asteroids@home: Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
WCG: Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
PrimeGrid: Obrázek Obrázek Obrázek

Petronell
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 15
Registrován: čtv 03 črc, 2014 00:21

Re: Zprovoznění grafiky

#24 Příspěvek od Petronell » pon 28 črc, 2014 00:22

Hraji občas starší hry. Současné mi nevoní. Je to většinou Direct 7, 8 a 9. O té rychlosti procesoru mi psal kámoš, sám jsem to nezkoušel. Nechci se hádat. Crisis je celkem náročná hra, to vím. Mám dva harddisky a to 500Gb a 1000Gb. Pak mám USB disky a flashky. Před půlrokem jsem reinstaloval a nechci to dělat znova. Dělal jsem to mockrát. Data přibejvají a formátem se vše smaže. Prostě se upraví tabulka MBR. Data tam fyzicky jsou, ale nejsou vidět a je po nich, pokud se přepíší. Kdo ten reinstal má dělat? Zálohy dat jsou. Dělám reinstal po půl roce čili po několika letech nebo když se něco podělá, nevím si rady a bod obnovení nemám. Do 32 bitového systému se dá dát 4Gb RAM, více nemá smysl, systém to nevidí a nebude s tím pracovat. Do 64 bitového systému se dá dát, tuším 16Gb RAM.

Dadu from Silesia
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1065
Registrován: úte 03 úno, 2009 21:23
rok narození: 03 bře 1984
ID CNT statistics: 10156
Bydliště: Opava

Re: Zprovoznění grafiky

#25 Příspěvek od Dadu from Silesia » pon 28 črc, 2014 01:35

Rozděl si disk na více oddílů pak prostě jen zformátuješ oddíl s OS a používanýmy programi, věci jako videa fotky budou netknute na dalším oddíle disku. Takle mužeš vyskoušet i více OS prostě je přepínáš při bootvání.

Co se týče reinstalu tak sestřiny XP musím pravidelně omlazovat. Po tom co jsem si pořídil Vistu 64bit jsem poprvé reinstaloval po 3 letech a to pro chybu v novém grafickém ovládači, který nějak rozhodil systém.

4GB ram do 32bit systému dáš, ale musíš špekulovat což s tvými znalostmi PC vidím bledě, do 64bit systému nacpeš stovky GB ram.
Obrázek

Uživatelský avatar
® Plšák Ráďa ®
42.1052631579 %
42.1052631579 %
Příspěvky: 775
Registrován: čtv 10 led, 2013 00:41
ID CNT statistics: 15767

Re: Zprovoznění grafiky

#26 Příspěvek od ® Plšák Ráďa ® » pon 28 črc, 2014 07:34

Takhle taky nemám rád reinstall OS, jelikož to zabere s ostatníma programama 1/4 až 1/3 dne volného času, kdysi se ze začátku tradovalo snad nekecám a neplacám nesmysli :smt017 , že ta rychlost nebyla tak znát, ale jak už jsem psal doba pokročila, aplikace za tu dobu jsou už optimalizovanější pro 64 bit a spoustu softwaru už je děláno na 64 bit a je to jen dobře. Co se týče hardisků neměl bys jim až bezvýznamně věřit, je to jedna z mechanických součástí, která má velkou šanci se jednoho dne tzv. "podělat", od jisté doby už nejsem fanatik na kdejaký stahování a naopak si už nejvíce cením pár věcí, které mi zabírají tak max. 60GB dat. Proto úpřimně mít strach z dat o objemu 300 GB a více je docela záhul a je jen otázka času, kdy se ti to posere :smt102 . Proto vždycky jsem si disk rozděloval na 2 části , na část OS+Programy a část datovou. Tu na OS jsem měl kolem 60-80 GB a datová byl ten zbytek. Takže jsem neřešil přeinstalování a mít strach o data, základ je dělit vždy nový disk na více částí. Pokud to nemáš rozdělený a nemáš s tím zkušenosti jak rozdělit disk na kterým jsou už data, tak radši to nedělej. To si pak nacvič třeba až si tam budeš dávat třeba SSD disk, který fakt rapidně zrychlí načítání všech programů a je to jedna z věcí, co fakt přispěla k rapidnímu zvýšení rychlosti celého systému. Hraním počítačových her ztrácíš ročně tolik volného času než je jeden den reinstalace.

Jinak 32bit OS si zabere kolem 3,5 GB paměti, 64 bit OS tam je taky nějaký omezení, ale na to bys potřeboval víc banků paměti a větší paměťové moduly než jsou 8 GB k dostání 45hh
Motto: "Pokrok vědy nezastavíš, ale i ty ho můžeš urychlit." © 2014 Plšák Ráďa
User of The Day

Medajle na projektech:
Asteroids@home: Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
WCG: Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
PrimeGrid: Obrázek Obrázek Obrázek

Petronell
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 15
Registrován: čtv 03 črc, 2014 00:21

Re: Zprovoznění grafiky

#27 Příspěvek od Petronell » úte 29 črc, 2014 00:25

Druhý harddisk, ten menší 500Gb mám rozdělený. Nerad rozděluji harddisky. Při výpadku proudu je vše v háji, hlavně data. Základní deska pojme jen určitý počet GB RAM. Něco jsem vybral z netu
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://magazin.stahuj.centrum.cz/na-co- ... ni-system/
_________________________________________________________________________________
http://www.poradte.cz/pocitace-a-prislu ... 64bit.html
_________________________________________________________________________________
http://windows.microsoft.com/cs-cz/wind ... =windows-7
_________________________________________________________________________________
http://jnp.zive.cz/32bit-nebo-64bit
_________________________________________________________________________________
http://www.odpovedi.cz/otazky/jaky-je-r ... zi-64-bitu
_________________________________________________________________________________
Harddisky se mi podělali dva. Jeden se reklamoval a dostal jsem nový. Druhý se podělal po záruce. Už beru věci s tří či pětiletou zárukou nebo doživotní. Měl jsem hlášky Unmoutable Boot Volume. Měl jsem vadné sektory. Zálohu jsem udělal přes Linux.

Dadu from Silesia
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1065
Registrován: úte 03 úno, 2009 21:23
rok narození: 03 bře 1984
ID CNT statistics: 10156
Bydliště: Opava

Re: Zprovoznění grafiky

#28 Příspěvek od Dadu from Silesia » úte 29 črc, 2014 01:07

Bavíme se o OS né o technickým možnostech jednotlivých modelů desek.

Pokud máte extrémně nestabilní elektrorozvodnou síť v místě bydlište pak Vás chapů, ja vytvářím oddíly na disku bez obav. Ťuk Ťuk 7 let provozu bez poruch 2x samsung spinpoint

Pokud nechcete počítat projekty které benefitují z 64 bit procesorových instrukci pak je to Vaše volba. A nic proti. 45nn
Ať to počítá.
Obrázek

Petronell
5.26315789474 %
5.26315789474 %
Příspěvky: 15
Registrován: čtv 03 črc, 2014 00:21

Re: Zprovoznění grafiky

#29 Příspěvek od Petronell » úte 29 črc, 2014 16:09

Zatím to bude počítat dvoujádrový procesor na základní desce. Win 7 si pořídím později, asi 32 bitů Profi. Síť nemám nestabilní, ale člověk neví. Náhoda je blbec. Stačí vzdálená bouřka o které člověk neví a siť vypadne. Harddisky mám Western Digital.

nenym
78.9473684211 %
78.9473684211 %
Příspěvky: 6711
Registrován: úte 13 led, 2009 15:33
rok narození: 0- 0-1956
ID CNT statistics: 10124

Re: Zprovoznění grafiky

#30 Příspěvek od nenym » úte 29 črc, 2014 16:56

32bitů mi poněkud uniká; nicméně kdo chce kam, pomozte mu tam.
Rozdělování disků: jednodušší a relativně bezpečnější nedělit, velmi obtížná je pak opravná re/instalace systému, pokud nechceš přijít o data. Stejně však musíš mít data, o která nechceš přijít, zálohovaná pravidelně (=do 24 hodin od jejich vzniku) na jiné fyzické médium. A na čem ti opravdu záleží, ještě na třetím místě, které je jinde i prostorově....já vím, že to zná každý, ale stejně to spousta lidí do první ztráty dat nedělá, někteří obzvláště odolní ani pak.
Prý už není krize; pořád jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
UotD 464x
Obrázek 2xObrázek 7xObrázek 10xObrázek Obrázek
Obrázek

Dadu from Silesia
47.3684210526 %
47.3684210526 %
Příspěvky: 1065
Registrován: úte 03 úno, 2009 21:23
rok narození: 03 bře 1984
ID CNT statistics: 10156
Bydliště: Opava

Re: Zprovoznění grafiky

#31 Příspěvek od Dadu from Silesia » stř 30 črc, 2014 01:36

Tak bezpečné je to samozřejmě při instalaci/reinstalaci OS pokud člověk nemá více disků odpadá práce se sháněním záložního disku, pro běžně používané věci. DVD s filmy se snadno poškrábou.
Obrázek

Uživatelský avatar
petnek
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3500
Registrován: pon 28 led, 2008 12:44
rok narození: 16 kvě 1987
ID CNT statistics: 10883
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Zprovoznění grafiky

#32 Příspěvek od petnek » pát 16 led, 2015 14:13

Tuto velmi zajímavou diskusi jsem přesunul do Hardware s ponecháním "stínu" v původním Astropulse vláknu.
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek

Odpovědět

Zpět na „Hardware“